Zorgen om Russische agressie (telegraaf.nl)


Binnen de NAVO nemen de zorgen toe over de agressie waarmee Rusland over het wereldtoneel marcheert. „Het is zeer, zeer verontrustend”, aldus een NAVO-bron. „Wat nu gebeurt heeft elementen in zich van een Koude Oorlog.”De zorgen zijn het gevolg van jarenlange provocaties van de Russen. Deze week plaatste Moskou Iskander-raketten in de enclave Kaliningrad aan de Oostzee, terwijl Vladimir Poetin een bezoek aan zijn ambtgenoot François Hollande in Parijs vanwege datzelfde Syrië afzegde. ...

door Voxpopuli in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 0
  • 439x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

>De zorgen zijn het gevolg van jarenlange provocaties van de Russen.<
Precies dat. Al is het ws een verspreking en bedoelen ze: 'door de Russen'.

2
1 Mariska3

"Deze week plaatste Moskou Iskander-raketten in de enclave Kaliningrad aan de Oostzee, "

Tja, andersom wil de Navo ook verdedigingsraketten dicht bij de Russische grenzen.

Ben absoluut niet pro-Rusland. Maar misschien Navo eens uitleggen wat koekje van eigen deeg betekent.

5
2 Weet geen naam

@2
Snap je dat er een verschil bestaat tussen een anti-raket-raket van de Navo en een anti-personen-raket van de Russen?

15
3 Realisme graag!

Zelf onderken ik deze dreiging al jaren met toenemende zorgen. Mijn kernvraag bij deze ontwikkelingen is zoals ik al eerder stelde dat alle inlichtingendiensten en regeringsleiders van de EU al die jaren hebben zitten slapen. Zij ontmantelden hun defensieorganisatie, stootten tanks en kazernes af; hielden geen grote oefeningen meer en vonden het niet nodig munitie aan te schaffen. Dit alles in de wetenschap dat Poetin in tegengestelde richting zijn offensie optimaal ging moderniseren en de Russische inwoners voorbereid op een grootschalig conflict.
Poetin is getergd en gefrustreerd; voelt zich miskend enwil erkenning als grootmacht en zint op wraak. In dat licht vind ik het erg oportuun dat de Nederlandse regering in navolging van Duitsland haar burgers adviseert standaard noodrantsoenen aan te leggen.

11
4 Dalon

Gewoon blijven uitbreiden,provoceren,oprukken naar de grens,sancties opleggen en dwars blijven zitten.

Vervolgens alle reacties breed uitlichten,en je hebt een agressor gecreëerd.

4
5 kelly11

@4 Voor de minners. "De NAVO maakt zich druk om Russische agressie"

Waarom moesten de NAVO EN EU na de val van de muur in 1989 zoveel voormalige oostbloklanden op een met kapitaalvriendelijke manier annexeren ? Ik heb de provocerende koppen van van Baalen, Timmermans en Verhofstadt nog op mijn netvlies staan zo van het is ons weer gelukt een land als Oekraine onder de EU/NAVO invloed te betrekken. Waarom was dat nodig???? Hoe zo agressie van de Russen?

4
6 Dalon

* Verwijderd door de redactie *

7 Captain Hero

** gebruiker verwijderd **

Russische agressie? Ze kunnen het niet hebben dat de Russen korte metten met de terroristen in Syrië maken. Elke keer als er 24 of 48 uur staakt het vuren is gebruiken de terroristen dit om te bevoorraden en posities te versterken. Er zijn geen gematigde rebellen daar. Alleen Is en Al Nusra, beiden net zo erg. Bij alles wordt het vingertje naar de Russen gewezen dit zodat de focus niet bij hun ligt. Syrië, Yemen, Libië, Irak. De Russen gaan het balletje nu terug kaatsen. Basis op Cuba gaan ze ook weer openen. Dat is net zo erg als en paar Amerikaanse destroyers voor je kust en wat ballistische raket stellingen aan je grens.

8 deleted4234

@NAVO

Zijn jullie bang voor jullie vet betaalde, belastingvrije baantjes?!

6
9 Uit Den Haag

@7
Nee, het een is niet voor het ander te gebruiken.

Wat had jij dan liever gedaan, die Oost-Europeese landen maar aan hun lot overlaten? Zodat ze wel weer onder de rokken van Rusland moesten kruipen?

Je kunt in het leven niet tegen alles zijn!

3
10 Realisme graag!

@7 dat is nooit beloofd kan ook helemaal niet van internationale verdragen verbieden zo'n afspraak. Soevereine landen zijn namelijk vrij om verdragen af te sluiten en zich aan te sluiten bij samenwerkingsverbanden. Zoals de EU en NATO.

3
11 mike45

@11
Dat is onzin Mikey, toen Marokko in de jaren zeventig wilde toetreden tot de EEG konden de regels ook snel aangepast worden.
Het domste wat de EU en de NAVO ooit hebben gedaan is de uitbreiding naar het oosten. Rusland denkt nou eenmaal in invloedssferen...

2
12 Abendland

@12 omdat Marokko niet aan de voorwaarden voldeed want het land moet op het europese continent liggen en Marokko ligt in Afrika.

2
13 mike45

@13
Dat werd toen verzonnen inderdaad Mikey, dat was nog niet zo...

2
14 Abendland

@12
Dus de gevoeligheden bij Rusland zijn belangrijker dan de wensen van de Oost-Europeese volken?

Hadden die niet al lang genoeg onder de knoet van Moskou geleefd?

2
15 Realisme graag!

@14 is niet verzonnen je hebt een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen en eentje ervan is dat het land op het Europese continent moet liggen en Marokko ligt in Afrika en komt dus niet in aanmerking voor het lidmaatschap.

2
16 mike45

@15 De grens ligt bij de oekraïne, Dat hoort niet bij europa,

2
17 Voxpopuli

@16 je moet voldoen aan de volgende 6 voorwaarden en dan kun je lid worden van de EU!

Volgens deze zes criteria moet een kandidaat-lidstaat:

Over stabiele instellingen beschikken;
De democratische principes respecteren;
De mensenrechten respecteren en de rechten van de minderheden;
Een functionerende markteconomie hebben die bestand is tegen de concurrentie van de interne markt;
Het acquis communautaire overnemen en toepassen in eigen land;
Een Europees land zijn.

2
18 mike45

@17 sinds wanneer ligt Oekraine niet meer in Europa dan?

3
19 mike45

Putin is gewoon een machtswellustig communistisch mannetje, behalve wanneer het van toepassing zou moeten zijn op zijn eigen levensstijl. Ondanks beweringen van het tegendeel heeft hij Rusland weinig goeds gebracht. Eventuele verbeteringen zijn het resultaat van daden van zijn voorgangers...

3
20 uahoera

@17
Je mag jezelf afvragen of de Ukraine ooit klaar zal zijn om bij de EU te komen, en hoe we de boel bestuurbaar houden met zo veel landen en verschillende belangen.

Maar Europa loopt tot het Oeral gebergte, dus ja de Ukraine hoort ook bij Europa.

Rust, stabiliteit en voorspoed in elk van deze landen is in het belang van alle Europese landen!

2
21 Realisme graag!

@8 , gematigde rebellen bestaan inderdaad niet. Wie gematigd is, mengt zich simpelweg niet in de strijd. Je kunt jezelf wel zo noemen want dan krijg je natuurlijk wapens van die domme Amerikanen. Een fout die ze in het recente verleden vaker gemaakt hebben.

1
22 SlayerFan

@21 Daarmee horen wel meer landen geografisch in Europa , maar er is een verschil tussen in Europa en bij Europa horen.
De Oekraïne is nog lang niet toe om bij de EU te horen, eerst maar eens de interne problemen oplossen,

2
23 Voxpopuli

@23 dat klopt maar als ze voldoen aan de voorwaarden zoals beschreven onder @18 dan kunnen ze gewoon een kandidaat lidmaatschap aanvragen en terecht want waarom zou Nederland wel lid mogen zijn de EU en Oekraïne niet.

3
24 mike45

@24 Nederland is 1 van de stabielste veiligste landen zonder discutabel overheidsapparaat.
Verder is ons dagelijks nationaal product meer dan wat de Oekraïne in een jaar bij elkaar schraapt met drie keer zoveel inwoners.
En met 45 miljoen inwoners die 30 euro per maand vrij te besteden hebben is de Oekraïne dus 1 groot zwart gat waar de komende 50 jaar dus geld in moet.
Tenminste als zij voor die tijd uit geldnood niet gewoon hun land verkopen aan de russen of chinezen. En dan is iedere euro in dat land geïnvesteerd dus foetsie, zoals de afgelopen jaren al gebeurd is met westerse investeerders die , na het optuigen van een efficiënte fabriek, gedwongen met een kalashnikov tegen hun oor tekenen voor overdracht.

1
25 Voxpopuli

@25 maar als een land aan de voorwaarden voldoet dan heeft het net zoveel recht om lid te zijn van de EU als ieder ander land.

3
26 mike45

@26
Over stabiele instellingen beschikken; Fail
De democratische principes respecteren;Fail
De mensenrechten respecteren en de rechten van de minderheden;Fail
Een functionerende markteconomie hebben die bestand is tegen de concurrentie van de interne markt;Fail
Het acquis communautaire overnemen en toepassen in eigen land;Fail
Een Europees land zijn.Partly Fail question
Duurt nog even dus

1
27 Voxpopuli

@27

Er is nog veel werk maar ze zijn wel een democratische land, de mensenrechten worden ook gerespecteerd, ze hebben een functioneerde markteconomie die wel nog beter bestand moet zijn tegen de EU markt. Valt allemaal best mee met Oekraïne. Jouw geliefde Rusland staat er nog veel slechter voor als Oekraïne.

2
28 mike45

@28 Waar spreek ik over mijn geliefde rusland ?
Belarus zou meer kans maken dan de Oekraine question
1 machtswisseling in de Oekraine is voldoende om alles nog zwarter te maken..

1
29 Voxpopuli

@29 Belarus is een Dictatuur met de doodstraf geen idee waar jij het dus vandaan haalt dat het land zich beter kwalificeert dan Oekraine.

2
30 mike45

@15
Dat is toch hun probleem. Welke reden heb ik om tegen de Russen te zijn? Nederland heeft meer dan 400 jaar vriendschappelijke banden met Rusland.. Wat hebben we aan Oekraïne?

1
31 Abendland

@16
Mikey, wederom begrijp je het niet. De voorwaarde dat het een Europees land moet zijn is pas na de aanvraag van Marokko opgenomen.

1
32 Abendland

@31 wat wij aan Oekraine hebben dat is een land met 45 miljoen consumenten en een land met een enorm investeringspotentieel voor Nederlandse bedrijven. @31 jij begint zelf over wit rusland en niet ik! Wij hebben niks tegen de Russen wij hebben iets tegen de Russische agressie het feit dat Rusland het enige land in Europa is dat na de 2e wereldoorlog andere landen europese landen bezet en daar gebieden annexeert. En dat kan dus echt niet wij willen graag een Veilig Europa.

3
33 mike45

@32 EEG-6 (1957-1972), In 1958 vormen de zes oprichtende landen van de .Enkel landen met grondgebied in Europa konden in potentie lid worden van de EEG.

2
34 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@19Zeg dat dan duidelijk en niet, dat je een VVD'r wèl prima vindt zoals in @5....

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Querido not
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Dus er zijn ineens heel veel baby transgenders? Je verzint het toch niet....

3 minuten geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Een topdokter 😂Topkok, topvoetballer, toptennisser. Het wordt steeds gekker wat zij die vaccins toedichten. Zouden die mensen nou totaal ...

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@17Ach, die fobie heb jij, dat ik dat zou hebben.Onzin....

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@14 Ik wil niet per se een VVD'er op die post maar ik wil zeker geen PVV 'er op die post. Waarom begrijp jij zo weinig?...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@90 Ps Mensen (sjw) vinden tegenwoordig al snel iets racistisch maar zien hun eigen racisme niet.Racisme naar hun eigen volk (blanken).Het z...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@13 Ik spreek de hele groep aan die mensen ervan weerhoudt hun kinderen te laten vaccineren. JIJ bent degene die er twee groepen van maakt: aut...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Sarcoff
Geruchtenstroom over zieke leider Tsjetsjenië draait op volle toeren 

Om een gerucht te lezen, wat waarschijnlijk gewoon een verzinsel is moet ik het FD betellen voor 1 euro, zelfs met 10 euro toe hoef ik die krant...

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@75 De Nederlandse regering drukt er ook van alles door tegen de wil van de bevolking in....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Dus hun teentjes worden niet alleen langer maar ook kleuriger :)...

15 minuten geleden geplaatst door soapbox

NK. App
Xhasmter LiveFilme De Sexo Gratuitoسكيس ورعانYiming CuriosityAnimi Porn VideosMuscle Daddy GaypornAnaika Soti SexEnglish Sex Video MovieIndian Young XxxShilpi Raj Mms PornDap PornAbhi Blue FilmHansika Hot NavelGay Asian Bdsm PornSexalarabPorno TvPornk TubeG PornVidéos Porno FrancaisSexo Porn BrasileiroTeacher And Student Xx VideoAkshara Singh Mms LeakHotblockchain LeaksXxx Movie FilmIndian Hot Sexy Romance VideosScat DildoPorno Dromeصور السكس متحركةBig Ass CreampieNude Puffy NippleDad Crush Com3d Xx VideoHindi Xxx Full MoviEat PussyOnly Desi SexNaked Ild MenIndo Viral BokepIndiansex TwitterNobodyhomeBrandi BraidsMaliah MichelsGehraiyaan Hot ScenesLoyaltriiniiPanty PronHdporn BrazzerLadki Ki Seal TodiAmateur Blonde BjOyasumi HentaiPoonam Pandey Leaked MmsAsian DeepthroatersLuna Star DeepthroatGay Porn DrawingsXxx Sex 1Gand Wali VideoFreedesi.netCreampiegangbangMom Seducing PornNude Beach PortugalSislovesme.ckmFree Hentai MoviesHentai ThreesomeDownload Soraya Lay FuckedFigth PornEscprtsMelanie Lynskey NudeBlacked ComfreeBhabhi Ko Ghodi Banakar ChodaLuna LexiSwathi Naidu XxSanilion Xxxx VideoIndian Stars PornIndian Village Girl Fucking VideoJia Lissa FeetMost Popular Porn VideosHxmastersAgent PornDeep RimjobEmma Stone Horny LegendAdult Amateur VideosQos HotwifeSuprise AnalTamil Beeg ComGirlfucks HorseXxx Porn OnlineXxx DivHotwife ThreesomeVideos LatinasxxxDoggystyle VideosBhabhi Ki Chut Ka PaniIndian Hd Sex Videos DownloadAllie Rae PornVery HardcoreIndian Mature Women PornTwo Girls Sex VediosDouble Penetration ScenesAnalvirginWet Bouncing TitsThreesome Pornography VideosNude Lingerie ModelingBig Daddy PornXxx ShardhaElsa Jean OnlyfansDirty Latina MaidSexweb CamX HemstarHenrai PicsGfemboy PornHaxmastarBathroom PorneViral Indian PornFiamurr BlowjobPornstar IndexSoft.pornoXx X YoungWww Brazzers Com FreeTamil Hard Sex VideosOld Woman Pron VideoLisbian Xxx VideosAmouranth VaginaMia Khalifa Ki MovieTop FuckArea51 PornDesimoviesHusband Fist WifeCeleb DeepfakesHomemade BlowjobsAgrica PornMarwadi Sex ComJessica Starling AnalCherie Deville GifMass Effect Andromeda Sex ScenesJapanese Mum And Son Sex VideoIndian Adult Porn MoviesWebcam X LoveLesbianas FollaDp OrgasmSkyrim FutanariGif BbcXhmster LiveMoti Sex VideoTabu Sexy ImagesXbiz Europa AwardPornos EróticasJapanese TeenxxxFree Live PornBigauntysexBhabhi Hot Romance VideoMuslim Pornstar NameSharon Lee Porn VideosBritney Amber Naked