Jan Slagter pleit voor PVV aan formatietafel (mediacourant.nl)


Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt dat de PVV van Geert Wilders een plek aan de formatietafel verdient. Dat gaf hij dinsdagavond aan in Pauw. Wilders wordt genegeerd door alle grote partijen, waaronder de eveneens rechtse VVD en CDA. Hun formatiepogingen zitten muurvast. “Waarom gebeurt het dan bijvoorbeeld niet met de PVV? Wat je er ook van […] ...

door Inter in Politiek  ·  247 Reacties

  • 35
  • 1395x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@197 D66 heeft er geen belang bij om een kabinet te vormen met de CU. Dat is de reden waarom dit gesprek uit de hand is gelopen. Pechtold heeft deze mogelijkheid bewust willen torpederen en dat is hem gelukt. Dat was dan ook de reden dat zowel de VVD en het CDA niet te spreken waren over deze actie.

De focus blijft echter liggen op het motorblok. Dit motorblok is aan zet. Als het motorblok er niet uitkomt dan is dat motorblok daar mede verantwoordelijk voor. De PVV blijft daarbij buitenschot omdat de PVV zich bereid heeft verklaard te willen onderhandelen maar de rest houdt dat tegen. Prima, maar dan moet je wel zorgen dat er spoedig een regering komt.

5
201 RazorBlade

@200

Niet iedere verandering is een verbetering. En het soort verandering dat jij beoogt is dat iig zeer zeker niet.

0
202 MK2000

De enige manier om nog een fatsoenlijk kabinet te krijgen in dit land is een kiesdrempel invoeren. Weg met die kleine partijen!

6
203 Pollens

@169

Er is eigenlijk maar één groep schuldige aan de formatie problemen .
En dat zijn de kiezers.
Zij hebben met hun stemgedrag voor deze situatie gezorgd .
Het was voor de verkiezingen al bekend dar de CU en D66 op het ethische vlak niet met elkaar kunnen .
Dat was in debatten en andere praatprogramma's al duidelijk.
Ik denk dat Rutte, Pechtold en Buma best met elkaar kunnen .
Mij lijkt het goed om de PvdA erbij te betrekken .
Twee links en twee rechts geeft een mooi evenwicht.
Aan de ene kant economie en financien , aan de andere kant het sociale en onderwijs.
Ik hoop dat dat lukt .
Wat de PVV betreft , ik denk dat die aan zijn taks zit.
Anders was de uitslag wel beter geweest bij al dat duidelijke "nee" .

6
204 No newstoday

@200

Waarom moet de politiek veranderen ?
Er moet helemaal niks.
En democratie is de wil van het volk.
Misschien is men niet bang maar vindt men het goed zo.
En heeft men kennelijk niets tegen dezelfde pionnen .
81,9% opkomst geeft toch genoeg interesse aan .

4
205 No newstoday

@203

Daar ben ik het mee eens.

5
206 No newstoday

Het nieuwe kabinet moet zo breed mogelijk samengesteld worden. Des te eerder hebben we nieuwe verkiezingen!

3
207 Verwonderd

@199 Het hele probleem is juist dat in ieder geval GL en de PvdA beter af zijn in de oppositie als in de regering. De kiezer van de PvdA is massaal weggelopen bij deze partij omdat de PvdA kiezer het vorige/huidige kabinet te rechts vond. Het electoraat is echter naar rechts opgeschoven. Het vorige kabinet begon met 38 linkse zetels in het kabinet en dat worden er straks hooguit 14 in het geval van GL of 9 van de PvdA. Ook als je naar de totale tweede kamer kijkt dan zijn er veel minder stemmen gegaan naar linkse partijen. Als je dus democratisch principes mag toepassen dan moet het volgende kabinet een flinke ruk naar rechts maken. Daar zullen linkse partijen die in het kabinet plaatsnemen altijd de dupe van worden. Van de VVD hoef je bovendien geen haast te verwachten om hele linkse maatregelen te treffen. De VVD zit nog steeds in de regering en de bezuinigingen op de overheid zijn nog steeds van kracht zolang er geen nieuwe regering is. De staatschuld wordt netjes afgebouwd en belastingen zijn relatief laag. Waarom zou je van de VVD verwachten dat ze staan te springen om GL binnenboord te brengen?

Aan de andere kant van het spectrum staat D66 die helemaal niet staat te springen om een regering te vormen met de CU. Dan zou D66 de meest linkse partij zijn en dus veel water bij de wijn moeten doen.

Het spelletje dat nu wordt gespeeld is dat de VVD en het CDA niet willen dat GL er bij komt en D66 wil niet dat de CU er bij komt. Allemaal zitten ze dus de boel te frustreren en alle belangen liggen mijlenver uit elkaar.

2
208 RazorBlade

@208 : Exact wat u zegt : "ALLEMAAL zitten ze dus de boel te frustreren en alle belangen liggen mijlenver uit elkaar."

Dus ook de PVV!!

6
209 Dubbeltje

@203 Daar is een grondwetswijziging voor nodig en aangezien heel veel partijen behoren tot de kleine partijen is daar lastig een twee derde meerderheid voor te vinden. Ik weet bovendien niet of een kiesdrempel bij ons de boel heel erg zou verbeteren. De PVV behoort nog steeds tot de grote partijen en die zou alleen maar meer macht krijgen. Met een grotere PVV is het natuurlijk lastiger om er omheen een regering te vormen.

0
210 RazorBlade

@209 Uiteraard doet de PVV daar net zo hard aan mee. De andere partijen hebben van de PVV echter de underdog gemaakt door de PVV buiten te sluiten. Dat kan de PVV dus bij het mislukken van een goede formatie dus zetels opleveren.

3
211 RazorBlade

@208 Prima analyse +

6
212 Mrs. K

@11 : "De andere partijen hebben van de PVV echter de underdog gemaakt door de PVV buiten te sluiten."

Hahahahaha!! Nog een keer @193 dan maar :

Meneer Wilders is bij een bijeenkomst in maart 2014 door zijn eigen medewerkers van tevoren overduidelijk gewaarschuwd niet te spreken over "Minder Marokkanen" gezien de eventuele juridische gevolgen. Getekende verklaringen hierover van die medewerkers zijn in het bezit van het OM. Zijn medewerkers wezen hem erop dat hij moest gaan zeggen "Minder CRIMINELE Marokkanen' wat hij pertinent weigerde zoals duidelijk te zien was op tv beelden.

Er volgde inderdaad een rechtszaak met als resultaat dat Wilders "aangezet zou hebben tot discriminatie".

Daarna is door Rutte en anderen gevraagd die uitspraak terug te nemen.

Het gevolg : NA de verkiezingen in maart :

20 mei 2017 in de Telegraaf : Interview met Geert Wilders :

"Zou u ’minder Marokkanen’ terugnemen als u daardoor mee kan onderhandelen over de PVV in het kabinet?

„Hoe kan ik terugnemen wat ik wil? IK WIL MINDER MAROKKANEN!”

https://www.pvv.nl/36-fj-related/geert-wilders/9529-interview-geert-wilders-in-de-telegraaf.html

5
213 Dubbeltje

Sorry : Mijn @213 is voor @211 .

4
214 Dubbeltje

Hup, en alles ligt weer met elkaar te rollebollen.....
Tobbers.

Zo gek was het niet wat hij wil proberen.
Die overtollige "VETTE" kleilaag ertussen uitgooien en dat geld weer aan de zorg besteden.

3
215 Madman351

Het is mij nog steeds niet duidelijk wat beleidsmatig het argument is om de PVV in de in)formatie te betrekken. Dat naast het feit dat men zichzelf buitenspel heeft gezet.

3
216 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

217 Madman351

@213 Allemaal erg leuk en aardig maar waarschijnlijk heeft die uitspraak en de rechtszaak hem zoveel publiciteit opgeleverd dat hij nu de tweede grootste partij van Nederland heeft. Hij heeft dan misschien nu een strafblad maar hij heeft geen straf gekregen. Dit heeft hem alleen maar bij veel mensen een betere reputatie opgeleverd. Misschien is dat iets dat je niet kan of wil bevatten maar politiek gezien was dat een hele slimme zet van hem.

2
218 RazorBlade

@217
Da's nou typisch zo'n vraag die ej beter aan Wilders kan stellen...

1
219 Baldfire

@218 : Natuurlijk! Een veroordeling voor het "aanzetten tot discriminatie" geeft meneer Wilders een "betere reputatie". question

En is het ook "een hele slimme zet geweest". question

De peilingen januari 2016 : PVV 41 zetels en bij de ECHTE verkiezingen in maart 2017 20 zetels.

Tsjongejonge : wat een succes die uitspraak! question

5
220 Dubbeltje

@216 Er is ook geen belang voor welke partij dan ook om de PVV mee te laten doen met de formatie. Dat wil niet zeggen dat niet alle partijen daar een belang bij hebben. De overige partijen willen aantonen dat een stem op de PVV in de toekomst een weggegooide stem is. De PVV wil echter aantonen dat ze niet zonder hem kunnen en dat als de PVV maar groot genoeg wordt dat ze dan niet meer om hem heen kunnen.

Als er direct na de verkiezingen een kabinet zou zijn gevormd met VVD, CDA, D66 en GL en dat kabinet zou er 4 jaar zitten dan hadden ze Wilders ongelijk kunnen geven en dan zou de kiezer mogelijk denken dat een stem op de PVV weggegooid is. Hoe langer de formatie nu echter duurt hoe meer koren op de molen voor de PVV, helemaal als kort daarna de regering klapt.

4
221 RazorBlade

En dat toneelstuk in Den Haag duurt maar voort....
ALle partijen lopen de zaak te frustreren, het gevolg is een slepend drama, waardoor de kiezer straks alle vertrouwen in de huidige politiek kwijtraakt.
Met dit stel toneelspelers schieten we niks op, vrees dat er een volksopstand zit aan te komen.
Ik weet het klinkt overdreven, maar kan snel gaan als mensen echt de hoop verliezen. En beschaving is maar een heel dun vliesje, wat alleen maar telt als het goed gaat met de samenleving. Zodra een ieder voor zichzelf moet kiezen is de beschaving ver te zoeken ....
Dus: kloothommels in Den Haag: neem je verantwoordelijkheid en doe niet zo kinderachtig! Je hebt een land te besturen!

3
222 Elpo

@32 : "volgens de laatste polls zou bij nieuwe verkiezingen de PVV al op 42 zetels kunnen rekenen."

We zagen bij de laatste verkiezing wat die virtuele stemmen waard waren: niet veel.

0
223 Ongeregistreerd

@221 dat kan de politieke argumentatie zijn... beleidsinhoudelijk lijkt mij gezien het A4'tje weinig of niets aan argumentatie te zijn. Of er op inhoudelijk gebied verder nog argumenten liggen, daar ben ik benieuwd naar.

4
224 TedjeR

@45 : "behandelen als 4e range burgers". Wat dacht u van de VVD en D66? De VVD negeert 2 miljoen Nederlanders "

Niet met een andere partij samenwerken is een hele andere schoffering van mensen dan speciale wetgeving op basis van afkomst en geloof.

4
225 Ongeregistreerd

Tedje dat a4 tje hoef geen boek te zijn daar in een coalitie het puur geven en nemen is ,
Dus al die onzin in boekformaat is helemaal niet nodig

7
226 Thei

@226 dat A4'tje geeft niet weer wat men op tal van gebieden voorstaat. Waar praat je dan inhoudelijk over, "zoals de wind waait, waait mijn vaantje"? Daarnaast klopt het stemgedrag niet met voorgaande programma's en verkiezingsstatements...

4
227 TedjeR

@59 : U gooit hier immigranten, asielzoekers, radicale wahabis, Saudi-Arabie, Afrika, Marokkanen en alle moslims op 1 grote hoop. Geen wonder dat u het niet meer snapt.

2
228 Ongeregistreerd

@220 Ik ben bang dat ik dat aan jou niet zou kunnen uitleggen. Maar waarschijnlijk ben jij ook geen voorstander van minder Marokkanen in Nederland. In de peilingen ging de PVV kort na de verdediging van Wilders wel omhoog. Het blijft een feit echter dat reclame campagnes werken. Als dat niet zo zou zijn dan zou geen enkel bedrijf investeren in dure reclame campagnes. De PVV heeft echter niet de middelen om dergelijke campagnes te bekostigen. Dat is de voornaamste reden dat Wilders niet zoveel heeft gewonnen als in Januari is voorspeld. Daarnaast heeft Wilders besloten om vele debatten af te zeggen. Dat had voor een deel te maken met zijn veiligheid voor een ander deel had dat te maken met afspraken die RTL had gemaakt en die ze weigerde na te komen. We weten allemaal dat een politicus veel in media moet verschijnen om een kans te maken om de grootste te worden. Dat heeft veel meer effect gehad dan de veroordeling. Dat zien PVV kiezers juist als iets dat onterecht door niet onpartijdige rechters is gedaan. Je kan ook gewoon zeggen dat Wilders meer zetels heeft gehaald in de afgelopen verkiezingen dan in de verkiezingen daar voor en dus dat de uitspraak niet in zijn nadeel heeft gewerkt.

5
229 RazorBlade

@65 : De achterban van de VVD heeft Rutte laten zitten, dus blijkbaar heeft hij daar steun. Dat Geert dat niet leuk vindt zal de VVD worst wezen.

Waarom zouden de aanhangers van de grootste partij hun partijleider moeten laten vallen, omdat de leider van een kleinere partij dat roept? Laat Geert lekker dictatortje spelen binnen zijn eigen 'partij'.

1
230 Ongeregistreerd

@201 En het CDA heeft bewust de onderhandelingen met GroenLinks getorpedeerd!
Wat is precies jouw punt?

1
231 dummydum

@6 : Ik heb niet alle reacties gelezen, maar: Nou en? Mag dat niet of zo?

0
232 Reagentje

@231 Ik weet niet of ik echt een punt probeer te maken. Het is slechts een analyse van de situatie:

VVD en CDA willen een kabinet met D66 en de CU.
D66 wil een kabinet met VVD, CDA en GL.
SP wil een kabinet zonder de VVD.
PvdA en GL willen niet in een kabinet.

Er zijn hier en daar nog wel wat nuances te maken maar over het algemeen is het een enorme chaos omdat iedereen andere belangen heeft. Er is geen meerderheid te vinden die het met elkaar wil doen. Aangezien vrijwel iedereen de PVV uitsluit heeft de PVV als belang dat de chaos alleen maar groter wordt.

2
233 RazorBlade

@229 " De PVV heeft echter niet de middelen om dergelijke campagnes te bekostigen."

1. ALS de PVV leden zou hebben zou hun financiële situatie héél anders zijn! Net als bij ALLE andere partijen!

2. " De veroordeling. Dat zien PVV kiezers juist als iets dat onterecht door NIET ONPARTIJDIGE rechters is gedaan".

Nou : zo kan-ie wel weer!! Toch??

4
234 Dubbeltje

@233 : "Aangezien vrijwel iedereen de PVV uitsluit".

Blijft u aan de gang met die leugen?

Zie @193 en de herhaling onder @213 !

4
235 Dubbeltje

@233 : Januari vorig jaar : Wilders wil niet regeren met de VVD onder Rutte.

Dus : wie begon met anderen uitsluiten?

Fijne avond verder!

6
236 Dubbeltje

@234

1. Als me tante een piemel had gehad dan was het me oom geweest. Wat is je punt? Niemand verplicht de PVV om meerdere leden te hebben. Dat wil Wilders niet en ondanks dat hij geen leden heeft haalt hij de tweede plaats in de verkiezingen. Geen slechte prestatie voor een éénmanspartij. Heeft het gebrek in de media hem zetels gekost. Zeer waarschijnlijk wel. Is dat een ramp? Nee, het is niet anders. Wilders bepaald zelf hoe hij zijn eigen partij inricht. Dat recht heeft hij. Het is aan de kiezer de keuze om er op te stemmen of niet.

2. Je citeert me met een aantal hoofdletters. Weer mijn vraag wat je punt is?

3
237 RazorBlade

@235 Dat Wilders ook partijen of Rutte uitsluit maakt mijn stelling toch niet minder waar?

2
238 RazorBlade

Misschien een referendum houden welke coalitie het Nederlandse volk wil.

1
239 FTM22

Jan slagter heeft gelijk Het motorblok is vastgeslagen. De nieuwe weg word dan eerst met de PVV praten als andere grote partij en hopelijk CDA erbij, 50+ SP en wellicht nog een partij

4
240 Jan met de korte achternaam

@200

Kan het niet zo zijn dat de meeste mensen relatief tevreden zijn over hoe wij het in Nederland hebben geregeld.

0
241 DaStef

@218

Gezien de peilingen was het juist helemaal niet zo een goede zet, als je van rond de 35 zetels in de peilingen, er maar 20 kunt verzilveren, heb je volgens mij, ergens steken laten vallen

0
242 DaStef

@222

Kom, kom ze zijn nog maar 79 dagen bezig, de snelste coalitie ooit is in 83 dagen gevormd, zo lang duurt het echt allemaal nog niet.

1
243 DaStef

@236
en andere hebben aangegeven, dat wanneer hij normaal doet, er best te praten is met de PVV, zijn reactie daar op was nog een schep er boven op doen.
dus gewoon bewust aansturen op uitsluiting, zodat hij iedereen de schuld kan geven voor het slagen van zijn plan, lekker veilig vanuit de oppositie blijven roepen, en geen verantwoording hebben........

0
244 ikzelf

@233 Dat krijg je als de politici het landbelang niet meer als hoogte prioriteit zien, maar hun eigen ego's laten spreken!

0
245 dummydum

@203 En dan de kans lopen dat we in Nederland net zo'n dropl#l krijgen als in de USA?

0
246 dummydum

@209 Precies wat er gezegd wordt, dus NIET ALLEEN de PVV, maar ALLE partijen.
En dat terwijl ik de PVV een partij van niets vind!

0
247 dummydum

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Amateur Nude PicPublicdickflashMoeka MaruiBigboobssuckingSexyaoiCory ChsePornos InfielesReagan FoxxReal Mom XxxIndian Mms BfPorn During SleepingPorn BackshotNude Vintage MoviesSuegra CulonaReddit GapingOwl House HentaiCorinna Kopf ReddiWeejulietots OnlyfansNude Photos Of Older WomenWww Tamilscandals ComMommy Anal SonChristina Rio PornFilipna CreampieSiri PivFlirtforfreeComic 8musesSexchat ChatzySexxx ConGoko .toAlisha Newton NudeLena The Plug Jason LeakLisa Ann Big BoobsRomantic Pussy LickingNursing Home PornPorn For EbonyMegan Good NudeVr SexuallyFamous Sex VideosBigguckRaquel DarrainBokepindo13Brother Sister First Time SexJungle Adventure MoviesCunnilingus PositionsParaplegia PornAshley TrevortMarriedpornstarsLily Leabau艳照 门Priyana Chopra NudeEdging BlowjobsSex Cam DirectAlexandra Daddario HitHaley Quinn NakedSexy Film HdExplicit Sex MoviesDisney Princess NakedNatasha Nice Step SisCroc Comics PornPornor ChinesMariah The Scientist NudeLong Nips PornKenzie NudeJessica BangkokXhamaster.comTurk Prn IzleOnly Ladies Sex VideosBathroom Hot VideoXxx Hindi Short MovieJaboltvPorn Black Mom And DaughterNifty.orgmForumaphiliaSexy Pictures Naked WomenXvidios PortuguêsHotel Xxx VideoDesi Sex In JungleXxx YoingMale CockAllegra Cole.pornسکس روسیCfnfKraccinasskeySexy XxlBlake Blossom BbcName PornRekha Mona SarkarBhad Bhabie TitsWww DesixvideoTiktok EroticoAmateur Nude SelfieAabha Paul XxxHot And Sexy Girl XxxHorny DesiBlackhub PornTonic MovieJackiemichelAmateur Nude SelfiHentia DiaperBrazil Beach NudesFull Length FreepornDeepersexByron LongRed Head Winter PornNetvideogirlBp Video XElizabeth Shur NudeSito PornostarChole VevierJanira WolfeLong Hair XxxXxx Com Bf VideoMegan Fox Porn VideoVintage Italian Porn MoviesBf Sex Open VideoSexual MaliceHardcorefuckingPorn Mia Khalifa FullCortoon Xxx VideosShoosh PornWebtoon XyShinobu NakedFarrah Fawcett YoungLina Esco NakedHot Movie 18Best Sex Videos Free DownloadSexy Porn SitePpornhub ComIndian Mms SexPorn BreakingXxx Porn TubesTiktok NudrDouble D's TittiesAlena OstanovaBreezer Sexy VideoMorgan VeraReallifehentaiCelebritymoviearchieveMasaala SeenTélécharger Ebook Gratuit IllégalPlanesgirlCute Girl XxxHot Xx HdSteph MurvesBengali Sex MovieBangla Bf Chuda ChudiKamasutramovieScuba Steph Only FansBbc Porn ComicsInstagram Nsfw