door Havermout in Binnenland  ·  242 Reacties

  • 11
  • 1610x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

In 225, als vele kinderen die nooit hebben leren zwemmen zijn verdronken, schoolzwemmen maar weer verplichten, en bovendien gemengd, zodat jongens en meisjes van alle culturen met elkaar leren samenleven.

1
201 zewa

@201

kudos!

1
202 Grootmoeder

** gebruiker verwijderd **

@13 Hoezo cynisch. Er zijn legio plaatsen waar geen schoolzwemmen meer is en ouders dit zelf moeten betalen. Dat kunnen moslims ook maar willen dat gewoon niet. Zij schuiven het liefst alles af op de samenleving.

203 verwijderd5929219

@203 , ja verdomd er waren ook alleen maar moslim kinderen in dat zwembad ...

15
204 PeeVeeVeeNee

** gebruiker verwijderd **

@204 Dat zeg ik niet, maar ga eens kijken naar plaatsen waar geen schoolzwemmen is en waar ouders de zwemles zelf moeten betalen. Dan zijn er maar verdomd weinig moslims aanwezig.

205 verwijderd5929219

In een waterrijk land als Nederland moet het juist weer verplicht worden om te leren zwemmen. Leren zwemmen is een stuk Nederlandse cultuur. Het brengt ook respect bij voor de andere sekse.

1
206 jdj

Het is natuurlijk een absurditeit dat het hele land wordt overspoeld met immigranten die geen Nederlands of zelfs andere Europese taal spreken, en als het dan volledig onbeheersbaar begint te worden omdat niemand elkaar nog bestaat, geef je gewone burgers de schuld en klaag je die aan voor nalatigheid of wat dan ook. Ook in werksituaties komen regelmatig gevaarlijke situaties voor.

Ik vind dit echt geen manier. Er moet helemaal een einde komen aan deze volksverhuizingen waar alleen maar het kapitaal en de heersende macht en nog wat profiteurs baat bij hebben.

5
207 zewa

@207 bestaat is verstaat. question

1
208 zewa

Wat me opvalt bij vele. Er vanuit gaan dat een kind geen blaam treft. Opletten hier, opletten daar, en o wee als er een kind iets doet wat je niet verwacht. En dat is dus klink klare onzin. Als je vroeger iets deed wat niet mocht werd Je door de leiding ter verantwoording geroepen en kon je de rest van de tijd iets anders doen, bank zitten bv. Als tijdens zo'n zwemles dat kind al verteld was dat iets niet mocht, en men krijgt geen bevredigend antwoord, dan stuur je die toch er gewoon uit. Maar nee, stel de ouders.... bla bla bla. Daar zit een heel groot pijnpunt De ouders slikken niet meer wat de leiding zegt, sterker nog, een beetje potige ouder kan behoorlijk de zaak lopen verzieken.
-
Het hele systeem van macht staat hier eigenlijk ook ter discussie. Als leiding vind dat een kind over de schreef gaat, kan de ouder een klacht indienen bij leiding zijn meerdere. En als die vind dat het terecht is geweest, en je bent het er nog steeds niet mee eens, zoek dan een andere school, in plaats door de sfeer voor de rest te verzieken.

3
209 Suikerbeessie

Niet verzekeren tegen dood door verdrinking van mensen zonder zwembewijs in gevallen waarin zij zich zwemmend hadden kunnen redden. Idem mensen zonder zwembewijs niet toelaten in zweminrichtingen. Té groot risico voor anderen.

4
210 fin.demeer

** gebruiker verwijderd **

@92 Aha, jij voelt je dus aangesproken.

211 verwijderd23941

@210 Zullen we de lever van drinkers voortaan ook maar niet meer verzekeren? Of de longen van rokers? Scheelt een hoop zorgkosten en het raakt mij toch niet. Sarcasme.

10
212 Dian

** gebruiker verwijderd **

@14 , en er komt een moment dat we niets meer durven, omdat we niet gedekt worden door onze functioneel meerderen.

213 gebruiker-verwijderd

@209

Je hebt wel gelijk.

Maar dat is niet aan de orde, het gaat er om dat het kind kennelijk is weggeglipt.
Het waarom is een ieder trouwens duister.

1
214 MARCUSAURELIUS

Johnboy. Dit is inderdaad zo. Geef les aan groep vijf, alle kinderen hebben het zwem diploma A en B maar de allochtone kinderen niet. Zij zeggen, niet te mogen leren zwemmen.
Wij hebben al jaren geen school zwemmen meer omdat de gemeente dit te duur vindt. Toen het nog wel zo was ben ik vaak mee geweest, met de kinderen. De meeste kinderen hadden al een zwem diploma, ook een reden geweest om het af te schaffen. Helaas, voor de allochtone kinderen.

2
215 francaise

Geef scholen groot gelijk. Te vaak zijn er leerlingen bij die zich nergens iets van aantrekken en die juist op het moment dat alle leerlingen naar de kleedkamer gaan, in een bad springen waar ze nog niet in mogen.

2
216 Soare

@16 Dat klopt. Als een autochtoon meisje was verdronken dan was het juridisch precies het zelfde. De vraag die ik echter niet kan beantwoorden is of het ook gebeurd was met een autochtoon meisje. Kende dit meisje goed genoeg de Nederlandse taal en was zij dus op de hoogte van de gevaren en waar ze wel en niet mocht komen in het zwembad. De meeste autochtone kinderen gaan wel eens met hun ouders naar het zwembad voordat ze naar schoolzwemmen gaan. Ik kon al prima zwemmen voordat ik voor de eerste keer naar schoolzwemmen ging. Hoe vaak is dit kind met haar ouders naar het zwembad geweest? Kende dit kind goed de Nederlandse taal? Moeten we niet gewoon alle tweede kamer leden 120 uur taakstraf geven die het hebben goedgekeurd dat dit meisje hier naar toe is gebracht en dat ze zonder goede communicatie kon gaan schoolzwemmen? Kan je het een badmeester kwalijk nemen dat het meisje onvoldoende Nederlands spreekt en dus zomaar wat doet? Een badmeester is een allerlaatste redmiddel. Om hem de schuld in de schoenen te schuiven is net zoiets als een brandweerman de schuld geven als iemand tijdens een brand om het leven komt.

3
217 RazorBlade

Ouders zijn ook zelf verantwoordelijk voor het leven van hun kinderen. Mijn broer heeft ze leren zwemmen A, B, C en reddingszwemmen zo hoort het

1
218 Jan met de korte achternaam

Handig hoor, komt goed uit zeker want het zal wat kosten, die zwemlessen?

2
219 Al

@210 Het al dan niet hebben van een verzekering zegt niets over de vraag of iemand al dan niet verantwoordelijk is (waarbij ik nadrukkelijk níét zeg dat de badmeesters of leraren in dit geval verantwoordelijk waren). En als je mensen zonder zwembewijs niet toelaat in zweminrichtingen, hoe moeten ze het dan in de eerste plaats leren?

0
220 Neobullseye

@214 . http://www.ad.nl/utrecht/badmeesters-voor-raadsel-hoe-raakte-salam-te-water~a3d1d18a/
-
Ik denk dat het weldegelijk aan de orde is. Een luisterend kind bedenkt zich wel twee keer voor ze tegen de regels in gaat.
Staat ook daar in de commentaren. Vroeger was een nee voldoende, tegenwoordig moet je bijna de deuren naar het zwembad opsloot doen wil je zeker weten dat niemand weer het zwembad in glipt.
-
Dit keer is het gruwelijk mis gegaan. Hier helpen geen protocollen, hier helpen alleen harde maatregelen. Deuren afsluiten, vol in de uitgang gaan staan.
Moeten we daar naar toe, idioot proef?

0
221 Suikerbeessie

Verslag vanuit de rechtbank van Saskia Belleman interesse zie meer tweets datum 23 mei op haar account

0
222 Nieuwsgierig

@217 Mooie reactie. Dit is inderdaad precies hetzelfde als een brandweerman verantwoordelijk stellen omdat iemand die de taal niet spreekt zijn aanwijzingen niet opvolgt en dan omkomt. Het vreemdste is nog dat er dan blijkbaar een op een toezicht zou moeten zijn (stond blijkbaar in de protocollen). Je zult als leraar maar een klas met tien Syrische kinderen hebben. Moet dan 10 man extra personeel ingehuurd worden?

3
223 Mrs. K

@191 en @192
De minner hier geeft toch duidelijk aan niet te minnen op een commentaar maar alleen op een persoon! tsss...
Wie mint er nu op een punt!

6
224 Jan met de korte achterlul

@223 ik wist niet dat de taal spreken een voorwaarde is gered te mogen worden door een brandweerman ... lul niet zo slap aub

4
225 PeeVeeVeeNee

@217 dom gezwam - de badmeester is verantwoordelijk voor de veiligheid van de zwemmers - of deze nu wel of niet de NL taal spreken; als ze in het bad worden toegelaten ben je er ook verantwoordelijk voor. Bijzonder wegkijkgedrag hier van de pvv-kliek.

5
226 PeeVeeVeeNee

moeten wij ons met schoolzwemmen ook al aanpassen aan de allochtoon, het is beter andersom.

3
227 Mijn waarheid

** gebruiker verwijderd **

Dit het het beleid wat den Haag voorstaat en ziet op deze wijze de mogelijkheid om het zwemmen onmogelijk te maken zoals sommige groepen in de samenleving dit willen .

228 verwijderd682241

* Verwijderd door de redactie *

229 Captain Hero

@224 Leuke test, ga ik ook een keer doen question

5
230 Mrs. K

Wat de nationaliteit van een zwemmer is maakt geen ruk uit; als zwembad ben je in combinatie met de leerkrachten verantwoordelijk voor de veiligheid, punt. Als scholen zou ik eisen dat die veiligheid voor om het even wie van haar leerlingen gegarandeerd wordt. Dan maar gelijk ermee ophouden en daarmee impliciet de schuld leggen bij leetlingen 'want tja die luisteren niet en spreken de taal onvoldoende' is natuurlijk een complete loser houding.

7
231 BlackNinja

@231 . Taal maakt geen ruk uit. Klopt, Dat je na drie zwemlessen nog niet weet hoe je je moet gedragen, of wat de regels zijn, heeft ook niets met taal te maken. Meer met inlevingsvermogen.

0
232 Suikerbeessie

Regel hier in het gemeentelijk zwembad. Geen zwemdiploma, dan ten minste één volwassenen die toezicht kan houden. Toch er genoeg die hun kinderen dumpen. Is een zwembad dan verantwoordelijk als er iets niet goed gaat.
-
Het enige wat de basisschool ter verantwoording geroepen kan worden is gebrek aan toezicht. Ik heb begrepen dat er één leeraar was op 40 kinderen. En dat het kind in kwestie een aparte behandeling kreeg door zich om te kleden in een aparte ruimte, niet in de algemene kleedruimte. Volgens mij vraag je er dan gewoon om problemen.

1
233 Suikerbeessie

* Verwijderd door de redactie *

234 Equalizer

@234 wat ben jij gadverdamme lullig...

Dit is een slechte zaak. ok, er zijn ouders die zwemles zelf wel kunnen betalen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Met schoolzwemmen kun je ook die kinderen in ieder geval van een A diploma voorzien. Wordt tijd dat dit een verplicht onderdeel wordt in het onderwijs....

1
235 pizzafried

Er zijn meerdere dingen die me vreselijk storen aan deze zaak.
1) Het OM gaat steeds vaker over tot vervolging van werknemers die een fout maken terwijl "topmannen" juist steeds hogere beloningen krijgen voor de vermeende verantwoordelijkheid die ze dragen......die ze als puntje bij paaltje komt dus duidelijk niet dragen.
2) "Het meisje sprak geen NL en dus hadden er speciale maatregelen zoals een aparte begeleider moeten worden genomen. ". Wat is de volgende stap: persoonlijke zwemles voor Moslims ? Misschien dat de ouders dan maar mee hadden gemoeten dan hadden ze zelf kunnen oppassen.
3) De ouders van het meisje verwensen publiekelijk de leerkrachten en badmeesters ("Dat god hun nooit mag vergeven"). Ze "vluchten" voor de haat en de oorlog en tonen wel dezelfde mentaliteit in hun nieuwe thuisland.

0
236 Winterpret

@205 , Dus jij bent heel het land afgereisd om dat te onderzoeken?

Of praat je nu gewoon uit onderbuik?

2
237 Weet geen naam

Ik kan me dat voorstellen .Leerkrachten hebben niet voor badmeester geleerd en als je dan kinderen van en naar het zwembad begeleid en als in het bad iets gebeurt , je een proces aan je broek krijgt .....?
Dan krijg je wel tekorten .

2
238 No newstoday

@15

'Nederland past zich steeds meer aan, aan de immigranten.'

Tuurlijk, tsssssss......

In Leeuwarden(volgens mij zelfs in heel Friesland) is al decennia lang geen schoolzwemmen meer. Ik betaal zo'n 50 euro per maand voor mijn dochter voor 1 uurtje per week. Prijs jezelf gelukkig dat het hier en daar nog het geval is......

Wat een gezeik.

0
239 Liwwie

@231 : Dat zijn nog eens ferme uitspraken. Ik begrijp dat jij niet tot de losers behoort en ongeacht de omstandigheden de verantwoordelijkheid op je neemt en als er dan wat gebeurt onder jouw verantwoordelijkheid met dezelfde ferme houding de schuld op je neemt en de consequenties zonder morren accepteert ?

0
240 Winterpret

Over 10 a 20 jaar worden zeker alle zwembaden en zwemplassen gesloten, omdat men bang is dat er uberhaupt eens iemand ik kan verdrinken.

0
241 Nos Calan Gaeaf (s7p)

stop dan ook met de islam, want daar vallen pas veel doden door!!!!!!!!

1
242 henry86

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Offtopic

@2859 Dus op een go fund me hoef ik niet te rekenen? 😉 😄...

zojuist geplaatst door baba jaga

spookrijder
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Nationaal Coördinator Moslimbestrijding?Dit zijn de eerste zinnige woorden die ik van hem hoor. 😀...

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

baba jaga
Offtopic

@2858 Dankje en hij heet Dano....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@55Ach, ze snapt het weer niet. Als je dan toch wil mierenneuken, zo is het ook gebruikelijk dat je verwijst naar diegene waar je graag op wil ...

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Weetal
Biden wel degelijk van plan om in debat te gaan met Trump: “Zal blij zijn om het te doen”

Helaas laat de fysieke toestand vanBiden wat te wensen over....

8 minuten geleden geplaatst door Weetal

Schildpad
Biden wel degelijk van plan om in debat te gaan met Trump: “Zal blij zijn om het te doen”

Hahaha .. en nu wachten op het persbericht van zijn persafdeling waarin staat dat Biden dit niet zo bedoelde : P...

10 minuten geleden geplaatst door Schildpad

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@54 Nou ja ik heb het geprobeerd. Maar ik ben niet te vertrouwen. Prima. Dan laten we dat zo.We hebben het er verder niet meer over.Voor w...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

Weetal
El País: Spanje stuurt Patriotraketten naar Oekraïne

Amerika blij.Hoeven zij het niet te doen enSpanje koopt ze van Amerika.Een win-win situatie voor Amerika....

15 minuten geleden geplaatst door Weetal

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@53 Dat weet ik niet. Ik heb daar geen cijfers van hoeveel analfabeten er per jaar aan de Ter Apel poort staan. Wat ik wel weet is dat gepensi...

16 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Fatboy PornDisney P O R NMatal ModelBoku No HaremFacefucking GaggingKushboohotPrivate Society TubesYoung FootjobBig Black But PornMom Xxnx VideoXxxbangladeshSauth Sex MovieFreashpornXxx DhudhPeriod PussyHot Xxx IndChubbey PornAmber Lin PornRilye Reid PornIndian Sex Video Hd ComSex Video In HospitalHindi Punjabi Sex VideoSonia Sex VideoHolly Brougham PornPirn GamesGay Sex PositionsGay Cop PornTwinky AnalSofia Xxx VideosInflation Porn ComicsSoftcore MoviedXartoon Porn VideosNakedscarlettPornescortSerena AliKay CarterLesbisn Anime PornFree XxxclipsAsuan PornWiiifeetCeleds NudeLos Simpson PornooSuper Hornio BrosX Video Sexy VideoNaked BreastfeedingGujrat SexWww Pussy Space ComSunny Lion Ki ChudaiSloppy Head BbcJasmine From Aladdin PornFree Videos BlowjobsRebe LinaresCourtney Thorne Smith NudesTrish Stratus BikiniOblyfans GratisAriana MariepornLoving BbcAesthetic NudesGame Of Thrones Sex GameHeavy Cum PornR34 ComNew Xxx Hd Video DownloadWww Com Bf Video HdKiara Mia XnxxSinn Tha TruthProperty Brothers GayGb Road XxxMother And Son Sexy BfIndian Web Series SwxGroping Public PornBigtits RussianLexi Luna FootjobFree Online EroticaStreaming Porno GratuitTeen Sex MoviesForced CummingNadia Ali PakistaniTürk Liseli PornolarEmma White PlanetsuzyDesi First Time PornWife Cheating Japan PornXnxx Anal PornWww XtubeUol Batepapo Cidades EMalu Travejo LeakedXxx Indian Sex Video DownloadDesi Jungle PornKate Sharma PornGay DominationpornFreckles Blow JobVidiyo Bokep JepangAnimated Porn ShowsAmouranth O F LeakFamous Porn StarSlave Girl PornExpansionfanAbella Danger Po RnLesbian Group SexNaked Girls ComAfrican Girls Sex VideosChut ChusaiXvideos Indian SisterNude ActrresPcolleMaggie GreenpornMikaila Dancer Onlyfans LeakedChaturbayrFree-abby WintersSite Pornô GrátisHoushou Marine HentaiSavita Bhabhi Animated MovieMost Viewed SexDesi Adult StoriesSex Video 2004Anri Okita JavFilm Star X VideoBig Booty Latina NudeJapanes Pron MoviePornmd.cpomBrdteensBoafoda ComSuck DickJasmine Grey PornPerfect PawgFace Sitting SquirtGay PorntelegramConto Erótico QuadrinhoBackroom CastingsSex Kaise KreDelivery Guy PornAmber Daniels OnlyfansPornography In Middle EastBlk Ppl PornVideos Pornos En Español Y GratisDanejonesAmerican Porn SitesNacho Vidal Porn VideosAlexa Sex VideoPeruvianpornDesi Sexy XxKatiegcups OnlyfansSex Gif ComPlayboy VideosSuper Sexy BfJamie Presley NudeSpankb'Daimon JaksonArabs With Big TitsSolopornhubSoftcore Videos