Veel crisispijn bij huisverkopers (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Overig  ·  32 Reacties

  • 3
  • 406x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En hetzelfde gaat opnieuw gebeuren. De huizenprijzen zijn gestegen tot ver voorbij de werkelijke waarde. Op het moment dat er ook maar íets misgaat zijn ze de klos....

Je bent echt stapel mesjogge als je nu een huis koopt.

3
1 Janzzen

@1 en de werkelijke waarde baseert u op?

0
2 mantis

Tuurlijk worden huizen verkocht; maar als 'starter' moet je tegenwoordig wat eigen geld hebben. Meestal wordt dat van de ouders gekregen (voorschot op een erfenis). Jonge mensen hebben niet zomaar even 20.000 euro gespaard -als ze al werk hebben...

Maar ALS je kunt kopen, is het nog steeds slim en verstandig. Beter 470 euro hypotheek betalen voor een leuk huisje met tuin, dan 700,- euro huur betalen voor een klein flatje zonder balkon. Een eigen huis biedt meer mogelijkheden dan een steeds duurder wordende huurwoning die niet van jou is.

0
3 weerman

@1

De huizenprijs wordt bepaald door de markt.
Er is geen " werkelijke" waarde.

Er is geen probleem als je je hypotheek kunt betalen en ook aflost.
Dan kun je rustig kopen .
Waar heb ik dat fabeltje eerder gehoord?
Degenen die toen toch gekocht hebben , lachen nu in hun vuistje naar de huurders die dat toen ook zeiden .

2
4 No newstoday

@2
Ik kan je het wel vertellen. Ik volg de koophuizen in mijn omgeving. In 6 maanden tijd zijn de prijzen tussen de 30000 en 40000 euro gestegen. Het lijkt mij geen gezonde situatie. De rente kan gewoon niet meer stijgen, anders zijn er meteen problemen. De starter kan niet eeuwig de steeds duurdere starterswoning betalen. Mensen die wel hun huis kunnen verkopen weten ook niets leuks er voor terug te kopen (het volgende huis valt toch weer duurder uit). Deze groep blijft straks toch zitten waar ze nu zitten. Het gaat vast lopen.

3
5 hopefully

Er is veel manipulatie wat de huizenmarkt betreft. De rente wordt bewust laag gehouden anders waren we niet uit het sloop gekomen. Er is weinig bijgebouwd en heel veel huurders zijn hun huis uitgepest. Huren is bewust heel duur geworden. Een starter mag niet meer huren en een middeninkomen wordt gedwongen te kopen.

3
6 hopefully

@3

In de tijd van mijn ouders moest men ook 10% eigen geld hebben .
Toen verdiende men ook nog niks.
Eerst een aantal jaren bij decouders in , heel zuinig zijn , geen luxe en veel sparen .
En dan kopen .
Waarom moet je meteen alles hebben ?

4
7 No newstoday

@2
Een goede waarde baseer je op een prijs, die zonder kunst en vliegwerk te betalen is door de gemiddelde nederlander.

4
8 hopefully

@5

Als de huizen duurder worden , verkoop je je huis ook voor meer.
Dan kun je kiezen voor een ander huis in dezelfde prijsklasse ( wat heeft verkopen dan voor zin ?) of er op vooruit willen gaan en dan leg je bij .
Dat is heel normaal.

2
9 No newstoday

@7
In mijn tijd schreef je je in bij de woningbouw en ging je eerst betaalbaar huren. Je spaarde dan een deel van je huis en ging kopen. Dit kunnen jongeren niet meer. Ze hebben sowieso hoge studieschulden. Als ik om mee heen kijk, blijven steeds meer jongeren lang thuis wonen. De mentaliteit, dat ze meteen van alles willen zie ik nu niet meer.

Daarnaast wordt sparen niet beloond, nog even en we kunnen negatieve rente gaan betalen. Nu met de lage rente, die bijna niets is en de inflatie die ze omhoog proberen te krikken, gaat sparen moeizaam.

2
10 hopefully

@8

Nee, het is een zaak van vraag en aanbod.
Zoals dat ook is met auto's, caravans enz.
Veel aanbod is goedkoper , weinig aanbod is duurder.
Veel vraag is duurder, weinig vraag goedkoper.
Een huis kopen is geen recht maar een voorrecht net als alle luxe : kun je het betalen is het prima, kun je dat niet moet je het laten .

3
11 No newstoday

@9
Als je je huis niet in de top hebt gekocht, kun je er wat bijleggen. Mensen hebben al aan het randje van wat ze aankonden gekocht en kunnen vaak niet meer besteden. Eerst had je aflossingsvrij en mocht je vrij veel lenen. Nu is dat afgelopen en zullen ze minder snel gaan doorschuiven. De boel gaat vastlopen.

2
12 hopefully

@6

De lage rente heeft een heel andere reden die niets met de huizenmarkt heeft te maken maar alleen een prettige bijkomstigheid is.
Weinig bij gebouwd?
Bij ons in de afgelopen jaren een hele woonwijk met huur en koop in verschillende klasses.
Binnen de kortste keren was alles verkocht.

5
13 No newstoday

@11
Droom lekker verder. Huren zijn enorm verhoogd om bewust de koopmarkt aan te jagen. De rente wordt laag gezet, omdat er anders problemen ontstaan. De HRA is ook een prijsverstorende factor. Aflossingsvrije hypotheken hebben ook veel aangedreven. Het is geen zuivere rol van vraag en aanbod. Het heeft een rol, maar wordt zeker gestuurd.

2
14 hopefully

@11 het is hier nooit goed als de huizenprijzen stijgen is het niet goed want dan zou niemand meer een huis kunnen kopen. Terwijl de prijzen omdat meer mensen een huis kunnen kopen. Als de prijzen dalen dat is het ook niet goed want dan komen mensen in de problemen. En uiteindelijk is het allemaal de schuld van Mark Rutte. Sarcasme off

2
15 mike45

@13
Bij huurhuizen is dit vaak in het nieuws geweest, maar het gold ook voor de koophuizen. De onderkant (starterswoning) wordt weer verkocht, mensen moeten ergens wonen, maar dit kan nooit veel meer oplopen.

De ECB moet het economisch klimaat stabiel houden en daar valt ook de huizenmarkt onder. Er wordt wel degelijk rekening mee gehouden.

2
16 hopefully

@12

Dan heb je heel wat jaren gehad om af te lossen .
En dan wordt je huis vanzelf goedkoper voor jezelf.
Huizen onder water , komen dan vanzelf weer boven .
Hebben mensen met een aflossingsvrije hypotheek er nooit over gedacht dat ze die toch echt ook binnen 30 jaar moesten afbetalen ?
Wie een huis koopt op het randje van betalen , heeft er niet aan gedacht dat er ook onkosten aan komen en huizen in prijs kunnen dalen ?
Moet er een test komen voor kopers om te kijken of ze wel weten wat ze doen ?
Wij hebben een huis.
En lossen gewoon af.
Als wij het verkopen , maken we winst.
Kunnen we een duurder huis kopen .
Maar dat doen wij niet want wij willen straks genieten van lagere woonkosten als de kinderen duur worden met hun studie.
En als het zo mag zijn dat wij er na 30 jaar nog wonen , kinderen de deur uit zijn , steken we dat geld lekker iedere maand in de zak en gaan er leuke dingen van doen .
En worden we oud dan hebben we geld voor extra hulp om het leven te vergemakkelijken .
Iedereen moet de gevolgen maar dragen van eigen handelen .

4
17 No newstoday

@15
Een pure prijs (zonder HRA en andere trucken) en een goede verhouding inkomen/woonkosten is gezond. Kennis van mij had in de jaren 90 een rijtjeswoning gekocht en 10 jaar later voor het dubbele verkocht. Het salaris is echter niet zo hard omhoog gegaan. Er is niet voor niets een crisis ontstaan. Die prijzen zijn nooit echt gecorrigeerd en gezonder geworden. Heel even zijn ze wat gezakt. Inderdaad niet leuk voor huizenbezitters, maar wel beter voor starters. Als alles in woonlasten opgaat, gaat er minder naar de economie. Onze lonen moeten wel heel hoog zijn en dat is ook niet goed voor de prijs van de produkten en de concurrentie buitenland. Bovendien als mensen aan hun top kopen en er gebeurt wat, dan heb je meteen problemen.

Ik vind het ook wel raar, dat de starter de prijs mag betalen, omdat de vorige generatie onverantwoordelijk gekocht heeft. Je maakt winst prima, maar het verlies moet je ook gewoon nemen.

4
18 hopefully

@10

Voor die studieschulden heb je een enome tijd om die uit te smeren .
Je betaalt af naar inkomen .
Dus dat valt wel mee.
Je hoeft ook niet meteen een huis met alles erop en eraan .
In de landen om ons heen bleven jongeren al veel langer thuis.
En daar is niks mis mee.
Waarom moet je op je 18e op jezelf wonen ?
Waarom moet je op kamers als je in of vlakbij je opleiding woont?
Dat is allemaal doorgeschoten in tijden dat dat kon.
Dat kan niet meer.
Het is niet meer én én maar óf óf .
Zet ook aan tot verder nadenken dan op korte termijn .

5
19 No newstoday

@17
Daar is de onvreden groot. Mensen hebben heel onverantwoordelijk gekocht een aantal jaren. Niets was te gek. Nu moet het met kunst en vliegwerk stabiel gehouden worden om deze mensen niet in problemen te brengen. De starter mag de hoge prijs blijven betalen en de huurmarkt moest onaantrekkelijk gemaakt worden.

2
20 hopefully

@14

Onzin .
Schaarste maakt duur.
De lage rente wordt bepaald door de ECB en niet door Nederland .
Die is overal laag en sos nog lager dan hier in Europa, ook in landen zoals Belgie , Duitsland . Luxemburg enz waar helemaal geen huizenbubbel is geweest.
Heeft dus niets met elkaar te maken .

4
21 No newstoday

@18

Die crisis is o.a. ontstaan in de randstad waar men zonder te kijken al boven de vraagprijs bood.
De mensen die dat tot .2007/8 deden zijn mede de prijsopdrijvers geweest .
Bij vraag en aanbod kunnen de prijzen niet gecorrigeerd worden.
Wie zou dat moeten doen bij vrije handel?
De prijsverhogingen van bv. auto's worden toch ook niet gecorrigeerd?

Mijn ouders betaalden destijds voor hun huis na 10 % eigen geld en een periode van 10-12% rente meer van hun inkomen voor wonen dan men nu doet.
Dat hebben wij ook geweten .
Maar ze hadden daarvoor geen auto, wel studerende kinderen , 1tv , geen cv of vloerverwarming , geen totaal verwarmd huis, geen waterverslindend bad , geen vaatwasser en wasdroger, geen mixer , geen vakanties , geen gsm, geen pc of tablet , kookten zelf ,gingen 1 x per jaar uit eten .
Als iedereen ook zo leeft dan houdt men ook geld over.

En jij vindt dat de vorige generatie onverantwoordelijk was?Mijn ouders waren zeer verantwoordelijk want nu hebben zijn met een afbetaald huis € 700 per maand meer inkomen, hebben nooit een beroep gedaan op de gemeenschap maar wel betaald en kunnen nu nergens een veroep op doen en mogen nu ook alles zelf betalen.
Dus blijft er meer voor deze generatie over.
Mag je wel dank je wel voor zeggen .

5
22 No newstoday

@5 Ik volg ook de huizen in de omgeving en hier in Rotterdam Centrum is het precies hetzelfde. In Rotterdam Centrum gaat het goed, de huizen zijn weer meer waard dan de oorspronkelijke waarde.

Het is precies wat je zegt: je krijgt nu veel voor je huis maar iets nieuws kopen in dezelfde buurt is gekkenwerk met deze prijzen. Voor een soortgelijke woning tegen dezelfde prijs zul je uit moeten wijken naar een buitenwijk of het platteland. En wie doet dat als je op een toplocatie woont? Hier staat, in tegenstelling tot tijdens de crisis, dus niets meer te koop.

1
23 Mrs. K

@ 16

Nee, het is een steun in de rug voor landen die het moeilijk hebben .
De huizenmarkt is een bijkomstigheid waar lsnden om ons heen die geen poblematische huizenmarkt hebben ook mee te maken hebben .
Voor mij mag die rente flink omhoog op spaargeld .
Dat stimuleert tot kopen .
Als ik mijn uitgegeven spaargeld sneller weer aan kan vullen , koop ik makkelijker.
Maar ik krijg mijn zin ook niet.

@20

Dus we zijn het er over eens dat het gedrag van mensen tot voor de crisis mede schuld is.
Verwijt het hen dan ook en niet de vorige generatie of wie dan nog meer.

3
24 No newstoday

@9 Zo werkt het inderdaad, alleen is wat je ervoor terug krijgt minder dan wat je verkocht hebt. En daarom wordt er in deze buurt niks meer te koop gezet.

1
25 Mrs. K

@15 Dat is ook weer zo question

1
26 Mrs. K

@23

Het is maar net wat je een toplocatie vindt.
Ik vind dat zeker in een binnenstad niet.
Liever frisse lucht, groter huis, heerlijke tuin , geen lawaai, minder criminaliteit , kinderen die naar buiten kunnen enz.
En op de meeste plaatsen zijn goede voorzieningen en de stad is nooit ver weg.

3
27 No newstoday

@25

Heb je afgelost , maak je dan altijd winst wat je bij je nieuwe woning kunt doen . .

3
28 No newstoday

Er is altijd een tekort in Nederland, waardoor zowel huren als kopen relatief duur is

1
29 Olivina

@29
Dat tekort is er toevallig? Vooral bij het huren weet ik zeker, dat het heel bewust zo gestuurd is.

2
30 hopefully

@29 er waren de afgelopen jaren juist veel te veel woningen mensen er was veel meer aanbod dan vraag zowel in de koop sector als ook in de geliberaliseerde huur sector. Alleen de sociale huursector is een tekort maar dat scheelt dan ook weer waar je een woning nodig hebt in Nederland.

1
31 mike45

@17 en @22
O, o, wat heeft u het weer goed voor elkaar.
Kunt u zich ooit wel eens verplaatsen in de situaties van anderen? Ik denk het niet, gezien uw betweterige reakties op dit soort zaken.
En u hoeft niet steeds uw eigen familie erbij te halen, want dat weten we nu onderhand wel dat u uit een "perfect" gezin komt.
U kunt beter uw nickname veranderen in "Mrs. Perfect".
En wat het Topic betreft, er zijn genoeg gezinnen, die rond de crisis huizen hebben gekocht, tegen hogere rentes dan nu. Dat niet iedereen de mogelijkheid heeft, om z'n hypotheek om te zetten, dat ontgaat u blijkbaar.
Met een: "dan had je maar..", doe je beslist geen recht aan de problemen, die deze mensen al hebben.
En verder zou ik geen dag met uw bekrompen leven, willen ruilen.

0
32 Strongoli

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Beatrix met Poetin dat is not done. 😁Waar is Jesse klaver en Jan Paternotte?...

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

The Foundations - Build me up buttercup (There´s Something about Mary - soundtrack)https://www.youtube.com/watch?v=vsqAYdFl9Bo...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jarabe De Palo - Bonitohttps://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A...

16 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Mijn vader heeft nog als coupeur aan die koningsmantel gewerkt. Ik meen herstelwerkzaamheden. Al weer héél lang geleden....

18 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Eerdmans (JA21) en oud-SP-Kamerlid clashen over asielaanpak: ‘Links heeft nooit een oplossing’

Tja Joost Eerdmans; een ijdel leeghoofdje....

20 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Ik stem niet op Volt, maar ik vind Dassen een zeer fatsoenlijke vent....

21 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Hoge of lage onderscheiding; het heeft allebei geen betekenis....

22 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

Antisemitisme is de schuld van domme mensen die vol zitten met haat....

23 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Flitsbezorging sterft uit: we zijn minder lui dan werd gedacht

Moet het ook van d'r mooie koppie hebben....

24 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

The Web - Baby, Won't You Leave Me Alone (1969)https://www.youtube.com/watch?v=tYkOFltBKJM...

24 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Poonam Pandey Hot Sex VideoSexy Movie Sex Sex SexBreast ChusnaNip Slip PublicLesbian Forcing PornWatchitfortheplotFappeningnudeWomenpornstarsDj Soda Sex VideoSexfilimsRobot Sex VideoChudayeForced OrgasmpornSe Xy GifSpa Porn VideoHollywood Movie Nude VideoMalish Wala BfXxx Hot PronKelsi Moore PornNastya NassFeet Emma StoneHot Porn Video DownloadKajal Agarwal Sex Video HdHorny NursesForumaphiliaPorn TweeterPolskie PornoleTheporndude.coomAnal Caseiro AmadorCharamsukh VideosIndian Sexy XxxxBest Nude BoobiesNetvideogirls NewPornhub Ebony LesbianRuenuesBest Deepthroat PornstarsMom Ansd Son PornBbw Porn SitesHd PornvediosTug JobWww.xnxz.cJav.guurVideos Gay PornBaddie Hub.Thot FacialPhyllis Davis NudeKana MomonojMushroom HeadcockSex Girls VediosKissingpornoFirst XxxJúlia PaesHand Job Tied UpCuckold ClubE-hentai.orhAmateurporn VidsXvideo Hot SexPorn Video KissingIndian Girl SeducingTale Of KamasutraGirls Do PirnValkyrie Drive MermaidMarathi Xx BpMutual Masterbate PornBody Swapping PornFrench Black PornHentai HeroticoFoxxi DiJapanespornXnxx Japanese Old ManHummping PornBbc RoughSexy Hot Naked WomenIndica Flowers PornstarJordi El Nino SexNaked Bend OverDragon Ball Z HenteiBrazzers FreewSexo De LésbicaPornografia NudeWeed PornBlonde Teen AnalNud VideoMom Sex Video Full HdKobeni PornTiney XxxSunney LoeneYaseminanderson LeakedSexy Video Sex VideoMia PornographyRandom NudesBisex XxxSexyspunkygirlHomeamateur PornSite Porno FrançaisIndian Classic Sex VideosSexxxxeKerala College Girls XxxIndian LodaSisbroxxxAniml SexvideoMom Son ImpregnateEbonytube ComSinfuldeeds ItalianHenti VideoRevebebe Free FrFandeltaleKimber JamesBabysittwr PornPorn Latina Big BootyZoey AndrewsRio Morales NudeJohnny Sins Ki Sexy VideoMere Husband Ki DulhaniyaMilf Stepmom PornJada Stevens BjBoobs On MilfsMale ChaturbateCartoon Boy SexWife Shared CuckoldAlexis FawxIsekai YarissaNgentot PacarTamil Girls NudeBrazil Sex MovieSanilion SaxLive Porn CamBoobs Milk SexWoomancastingFree Adult MoviesDesi Ass Fuck VideoMom Watching Son MasturbateEva Elfie TwitterEkas PortalSexnCody BryantJayla Foxx PopeyesSamus Cosplay PornKelly Cuaco NudeNaked Japanese MassagesMaggi00000Xxx KesbianHaryy Potter PornChubbynakedwomenWwwcomxxxxCreampie AmateurShawn Raymond PornYouthlust.Scat PorniXvideos Pornos Brasileira