Trump vraagt de moslimwereld te stoppen met faciliteren van terrorisme (opiniez.com)


door Megan Oprea ✅ President Trump wil duidelijk maken dat het de moslimwereld is, niet de Verenigde Staten, die het voortouw moet nemen in het terugdringen van islamisme. Trump gaf de aftrap voor … ...

door Febee in Overig  ·  96 Reacties

  • 4
  • 769x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@22

Typische VVD reactie dit. Een land met een uiterst twijfelachtige reputatie wapens verkopen en dan doodleuk zeggen dat je niet verantwoordelijk bent voor wat men er mee gaat doen. Alles voor het geld, het enige dat telt.

Als jij een redelijk vermoeden kunt hebben dat iemand die je iets verkoopt verkeerde dingen daarmee gaat doen ben je gewoon medeverantwoordelijk. Kun je proberen je kop in het zand te steken omdat het je even goed uitkomt te doen alsof je van niets weet, maar daar stink je echt alleen zelf in.

3
51 MK2000

Hier een uitreksel van een doc die over SA is gemaakt:


De haat tegen andersdenkenden wordt op school geleerd.

1
52 Proemevla

@51 Vraag me af of hij dezelfde logica zou gebruiken als een rover hem lam heeft geslagen en hem wil vermoorden voordat de politie er is maar geen mes heeft om hem de keel door te snijden. Zou hij dan ook zeggen dat ik niet verantwoordelijk ben voor zijn dood als ik een mes aan de rover verkoop terwijl het duidelijk is dat de rover het gaat gebruiken om hem te vermoorden?

2
53 wegwerp

@51 De reacties die daarop volgen zijn ook zo'n blijk van een typische neoliberale mentaliteit. Zo'n principe van "Dat is nou eenmaal hoe de wereld werkt, het doel (geld/welvaart) heiligt de middelen". Menselijke hebzucht gaat ons ooit nog eens de afgrond in drijven.

4
54 Gewoon een student

@53 Dat is inderdaad een vrij accurate metafoor. Een mens kan alleen die situatie goedkeuren zolang hij degene is die het geld verdiend.

3
55 Gewoon een student

@47 is dat relevant in dit onderwerp?

6
56 Eastwood

@50 Als je het niet erg vindt, neem ik een pro-Rusland troll op dit draadje even niet serieus lol.

Overigens grappig, je tweede link beweert dus dat de Saoedische staat haar burgers moet weerhouden van steun aan terroristen. Daarmee wordt Saoedi-Arabië als staat dus op geen enkele manier beschuldigt van steun aan terrorisme.

6
57 Yisrael

@51 Nee, jij ziet liever dat vermoedens gaan bepalen of er wel of geen zaken gedaan worden met bijvoorbeeld SA. Aan vermoedens heb je niets. Probeer er maar eens een rechtzaak mee te winnen.

8
58 Yisrael

@53 "terwijl het duidelijk is dat de rover het gaat gebruiken"
Willekeurige vergelijking, omdat je hier aangeeft dat het 'duidelijk' is wat de rover gaat doen. Toon dan eerst ook maar even de Saoedische staatssteun aan terrorisme aan. Dan heb je pas een degelijke vergelijking.

4
59 Yisrael

@58

Het Saoedische bewind is agressief en autoritair. Dat is geen vermoeden maar een feit.

3
60 MK2000

@54 De mond vol hebben over menselijke hebzucht, maar wel - met plezier - wonen in een van de rijkste kapitalistische landen ter wereld. Hmm... Die welvaart komt toch ergens vandaan.

7
61 Yisrael

@60 Agressief en autoritair, so what? Laat ze lekker.

9
62 Yisrael

@62

Laat ze lekker? Zo lang je je zakken maar kunt vullen maakt het allemaal niet uit he. Niet te filmen dit.

2
63 MK2000

@62 En dat zeg je als Israëliër? Ik dacht eigenlijk dat jij wel de laatste zou zijn die het een fijn gevoel zou vinden om een staat als Saoedi Arabië met zo'n grote wapenleverantie te zien. De relatie tussen Saoedi Arabië en Israël is iets beter tegenwoordig, maar het blijft toch altijd riskant.

3
64 Gewoon een student

Hier maakt hij een heel klein denkfoutje. Hij geeft Saudi Arabië die de hoofdsponsor is van terrorisme en de IS voor 380 miljard aan wapentuig wat voor een deel naar IS gaat. Zelfde als toen bij Sadam door die te bestrijden maak je Al Kaida groot

3
65 Jan met de korte achternaam

@57 Slap geleuter waarbij wel duidelijk wordt waar je voor staat.
De Wahabi ideologie, die overigens ook door IS wordt gevoerd, is er op uit om alle andersdenkenden uit te roeien, dat wordt op school al zo geleerd.
Bij de andersdenkenden horen ook Joden, die hebben zelfs een prominente plaats daar in.
Beetje vreemd dat jij, met een dergelijke forum naam, dit verdedigt.

1
66 Proemevla

@63 Mijn zakken vullen? Ik heb niks te maken met SA, laat staan dat ik geld aan ze verdien.

Met 'Laat ze lekker' doel ik toch vooral op het feit dat je als westen niet voor de rest van de wereld de normen en waarden kan bepalen. Die morele verhevenheid slaat nergens op. Dus ja, laat ze lekker hun eigen ding doen.

9
67 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

Dat voortouw is dat de wapenhandel?

68 verwijderd13105194

@64 Mwa, SA is wel het minste probleem van Israël. Volgens Haaretz kunnen de geheime diensten het onderling ook prima vinden, ik zie ze niet als bedreiging in ieder geval.

6
69 Yisrael

@67

Ga je nu opzettelijk onnozel doen? Je begrijpt echt niet dat ik het niet over jou persoonlijk heb als ik zeg 'Zo lang je je zakken maar kunt vullen maakt het allemaal niet uit he'? Kom op zeg, neem een ander in de maling.

Het gaat hier niet slechts om anderen 'hun eigen ding' laten doen, wat hier speelt is dat je die anderen daar actief bij steunt. Dat verschil snap je echt niet?

2
70 MK2000

Met de nieuwe wapen deal met SA financieert Trump het zelf.

2
71 Merlinswit

@70 Handel is actieve steun? Voor wat eigenlijk?
Hmm ik zie het gewoon als handel. Niets meer en niets minder. Verder niet bemoeien met het gebruik van de wapens, daar beslissen de Saoedi's zelf wel over.

10
72 Yisrael

@72 als je anderen financieel steunt om wapens te kopen en of actief aan deze mensen wapens verkoopt, dan ben je niet in de positie om te eisen dat anderen dat niet doen. Trump heeft net een wapendeal met SA. Iedereen met een beetje verstand weet dat SAhaat imams betaald om in het westen jongeren te radicaliseren (lees: rekruteren voor de IS ). Zonder geld kan SA dat niet doen. Daarnaast worden ook wapens gegeven aan IS door oa. SA.een land waar Trump graag hamdelmee drijft. Een amdere grote financieerder van terrorisme is Rusland. Een goede vriend van Trump.

2
73 Merlinswit

@72

Precies, alles voor het geld, het enige dat telt. Dit is de logica van een VVD-er in een notendop: als mijn buurman een pyromaan is, verkoop ik daar geen jerrycan met benzine aan. Logisch, want hij zou daarmee mijn huis in de fik kunnen steken. Als die pyromaan aan de andere kant van de wereld woont is het geen enkel probleem, want mijn huis loopt geen risico.

Jij begrijpt echt niet dat het leveren van wapens aan een regime een zeer uitgesproken manier is om dat regime te steunen? Doe je je nou naïever voor dan je werkelijk bent, of zit ik hier met een 10 jarig kind te discussiëren?

2
74 MK2000

@74 Jij bent degene die op de man gaat spelen en generaliserende waardeoordelen loopt te uiten over een groep. Misschien moet je dat kleine kind dus meer bij jezelf zoeken.

8
75 Yisrael

@75

Je zoekt hier duidelijk een makkelijke manier om je er uit te proberen te kletsen. Of moet ik je er echt aan herinneren hoe je enige tijd terug in een discussie met mij uit het niets begon te blaten dat ik een uitkering zou hebben? Alsof je ook maar het geringste idee hebt hoe mijn financiële situatie er uit ziet en, daarbij, het voor de inhoud van mijn mening iets uit zou maken. En dan hier zielig gaan lopen piepen dat ik op de man speel. Je had geen valide argumenten om te beginnen en hebt die nog steeds niet. Nu dat bloot gelegd is, wil je toch nog een beetje doorsputteren en kom je met deze quatsch. Leeg en goedkoop.

3
76 MK2000

@74 dus je steunt Rusland ?

4
77 Eastwood

@76 Ik vond het best een aangename discussie, maar je hebt deze zelf de nek omgedraaid door mij te ridiculiseren en weg te zetten als iemand bij wie alles om geld draait.
Prima verder, dit gaat verder ook niks oplossen. Geniet van je zondag.

6
78 Yisrael

@78

Jij zet jezelf weg als iemand bij wie alles om geld draait. Als je dat vervelend vindt, lijkt het me zinvoller dat je hierover bij jezelf te rade gaat dan dat je de schuld bij een ander probeert te leggen.

Net alsof het daar om gaat verder, lekker schijnheilig. Als jij had gedacht over zinnige tegenargumenten te beschikken had ik die allang om mijn oren gehad. En dat had ik prima gevonden, niets mis met een stevige inhoudelijke discussie. Maar nu heb je die tegenargumenten niet en probeer je dat te verhullen met zielig puntloos gepiep. Hoe doorzichtig.

4
79 MK2000

@48
Ja hoor, het is ongelofelijk westers arrogant als je het niet eens bent met wapenverkoop, zeker als die verkoop aan fout regimes is.
Nou wordt ie mooi, blijkbaar is niet degene die bommen en andere wapens gebruikt fout maar degene die daar bezwaar tegen heeft.
Nou sorry, laat mij dan maar westers arrogant zijn maar ik kots op wapenhandel. Er wordt fors geld in verdient maar de ellende die het allemaal veroorzaakt kunnen Jan met de pet en Fatima met de sluier weer opruimen als ze het tenminste hebben overleefd.

1
80 PuurHagelslag

@66 Ja, klopt, alles wijst er op dat SA haat tegen anders-gelovigen of atheisten toestaat anders zouden deze lesboeken al verboden moeten zijn en ook duiken deze boeken met regelmaat in de westerse wereld op bij sommige Salafistische Koranscholen (die voor sommigen een voorportaal kunnen zijn om bij IS aan te sluiten). In de video gedeeld door @52 komt dit ook naar boven. Het is een raar land en dat is zacht uitgedrukt. Een expat die daar heeft gewerkt heeft tegen mij verteld dat tijdens de openbare onthoofdingen op het grote plein in Riyad dat iedereen die op straat liep verplicht bij die executies aanwezig moest zijn en dat hij en zijn collega's dan snel heil zochten in de compound. Ook al is het niet direct te bewijzen dat de Saoedische koninklijke familie direct IS steunt, deze boeken zijn in ieder geval een idiote lesmethode die verbannen zou moeten zijn! Zeer bedenkelijk dat nu juist Trump die heel veel wapens levert aan dat regime, hij dezelfde moslimwereld vraagt om te stoppen met terrorisme.
https://www.trouw.nl/home/tien-jaar-later-prediken-scholen-saoedi-arabie-nog-steeds-haat~af265cbf/

0
81 Nieuwsgierig

** gebruiker verwijderd **

Opiniez is wel zo'n verschrikkelijk onzin-blog

Trump heeft net een wapendeal gesloten voor honderd miljard

82 ---deleteduser---

Eerst zelf voor vele miljarden wapens verkopen en de ander vragen zijn wapens in de lade te laten, hoe dom kun je zijn Donald.

2
83 corretje

Al Qaida is in de jaren tachtig groot geworden dankzij de CIA en Saoedi Arabië. Omdat de communisten in Afghanistan bestreden moesten worden. Tja, het kan verkeren. Blowback noemen ze dat in Trumpistan.

0
84 Conclusius

Dat vroeg Trump en tegelijk geeft hij het stoutste jongentje uit de klas miljoenen aan wapentuig. Het jongentje dat de meeste terroristen van 9/11 heeft voortgebracht, radicale politieke islam in het buitenland met miljarden steunt. Trumps wereldbeeld is gevaarlijk simplistisch.

0
85 Trompetsignaal

@82 Heb je ook een andere bron van dit nieuws geraadpleegd? Trump heeft dit echt ongevver een week geleden verkondigd in Riyad en je kan het in het bijbehorende filmpje zien en horen. Een andere bron heeft het ook over dezelfde boodschap dus het is geen onzin-blog!
https://www.trouw.nl/home/trump-moslimlanden-moeten-voortouw-nemen-in-strijd-tegen-terrorisme~af4a5651/

0
86 Nieuwsgierig

@85 Precies! Men bijt immers de hand niet die je voed. Olie, handelsbelangen, de schoorstenen moeten blijven roken en dan spelen dus mensenrechten en mensenlevens geen rol meer.

0
87 Nieuwsgierig

Zucht.

Een groot deel van dat terrorisme kan teruggevoerd worden op de agressie van één land wat overal andere landen binnenvalt, foute clubs steunt en staatsgrepen orkestreert.

Al Qaida als instrument tegen de Sovjet Unie in Afghanistan. De Irak oorlog. De revolutie in Iran. Het Libië-conflict. Geheel strategieloos en impulsief bombarderen in Syrië waar het regeringsleger, de enigen die de zogenaamd gematigde rebellen ervan weerhouden een terroristenstaat van dat land te maken, zware verliezen lijdt door dit mongolische gedrag van Trump zelf nota bene.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De VS zit overal vuistdiep in. Trump en zijn voorgangers zijn zelf nog wel de grootste terroristen. Voorlopig heeft de gemiddelde Amerikaanse president nog altijd meer doden op zijn geweten dan een baardaap uit de Afghaanse bergen.

0
88 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

We wisten het, hoor, we zagen het aankomen, dat eindelijk een machtig man zou vragen, aan de Moslimoeemaa, hef jezelf op en schenk de aarde in ieder geval een paar jaar van rust.

Ik zeg, als de aarde al het bloed dat moslims laten weglopen, uit halsslagaders laten wegpompen, het bloed van stervende kinderen, joden heeft opgenomen en zonder die vreselijke aanslagen zijn we 50 jaar verder.

89 verwijderd924924212

@85 Europa doet gezellig mee hoor, daar had men Trump niet voor nodig:

https://www.theguardian.com/world/2016/jul/27/weapons-flowing-eastern-europe-middle-east-revealed-arms-trade-syria

Uit het artikel: "It ranged from hundreds of ageing T-55 and T-72 tanks to millions of rounds of ammunition, multi-launch missile systems and rocket launchers, although it is not clear what was delivered. Weapons and ammunition listed include materiel from the former Yugoslavia, Belarus, Ukraine and Czech Republic, much of which is present in large quantities in Syria."

En gelukkig: "In March (2016), the Netherlands became the first EU country to stop arms exports to Saudi Arabia, citing mass execution and civilian deaths in Yemen."

Nu de rest nog.

Of deze:

http://www.express.co.uk/news/uk/774661/EU-selling-millions-pounds-arms-Middle-East-Saudi-Arabia

"Three of the world’s six biggest arms exporters are situated in the EU - the UK, France and Germany - with the other three being China, Russia and the US, which is the number one exporter."

0
90 it'sanewday

@90 En gelukkig: "In March (2016), the Netherlands became the first EU country to stop arms exports to Saudi Arabia, citing mass execution and civilian deaths in Yemen."

Nederland is niet gestopt met leveren aan SA, maar is wel een kleine speler in het geheel.
https://www.trouw.nl/home/europese-wapens-blijven-naar-saudi-arabi-euml-stromen~a26e73d4/

0
91 Nieuwsgierig

Maar de man levert de salafisten wel 100 miljard aan nieuw oorlogstuig....

2
92 Dian

Als het westen eens stopt met hun stromannen en dicators in het MO wellicht dat de wereld er dan anders uitziet ... maar olie en geopolitieke belangen zijn belangrijker dan de prijs die wij als bevolking voor terrorisme betalen.

0
93 PeeVeeVeeNee

@85 : Die wapendeal is fout , ben ik het helemaal met je eens. Maar waarom alleen nu hier kritiek op geven , en niet wanneer de Nobelprijs winnaar van de vrede Obama net hetzelfde deed.

0
94 solidsteel

Goed aanzoek van Trump.
Nu maar eens even kijken en afwachten of ze inderdaad ook met Trump willen gaan slapen.

2
95 Wil je niet weten

Nutteloze vrijblijvende uitspraak van Trumpie, want makkelijker gezegd dan gedaan. Denk niet dat alle islamitische landen wereldwijd zijn idee in deze klakkeloos zullen volgen, misschien 0,0

0
96 Bart Boudewijn

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mac Benac
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Zijn hypotheek was toch iets boven zijn macht........

2 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Lezers over leven, los van alles en iedereen: ‘Heerlijk om je los te maken van alles, dat heet vakantie’

Prima dat mensen zich van de maatschappij afkeren, maar dat ook niet op fietspaden fietsen en op wegen rijden....

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bop
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@91 Je reactie staat bol van frustratie ten gevolge van opmerkingen van een andere forumdeelnemer. Het lijkt me beter om daar mee te overleggen...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@19Zeg dat dan duidelijk en niet, dat je een VVD'r wèl prima vindt zoals in @5....

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Querido not
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Dus er zijn ineens heel veel baby transgenders? Je verzint het toch niet....

9 minuten geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Een topdokter 😂Topkok, topvoetballer, toptennisser. Het wordt steeds gekker wat zij die vaccins toedichten. Zouden die mensen nou totaal ...

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@17Ach, die fobie heb jij, dat ik dat zou hebben.Onzin....

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@14 Ik wil niet per se een VVD'er op die post maar ik wil zeker geen PVV 'er op die post. Waarom begrijp jij zo weinig?...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@90 Ps Mensen (sjw) vinden tegenwoordig al snel iets racistisch maar zien hun eigen racisme niet.Racisme naar hun eigen volk (blanken).Het z...

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Dani Pron VideoWorld Hottest Porn VideoFacesitters PornHot Lebians KissingRound And Brown PornDominatrix PronHijab PoronoAriel Winter SexyTits PlayedAriel Wintet NudeTomboy Porn ComicFoxy DGay Cruising SitesX Video RomanticHostel Girl SexIndian Morning Sex VideoTamil Amma Sex VideoOutdoor XhamsterMommy Taboo PornBellessa PlusBrezzers FreeBoys SexFuckmachineAlex499990Nagasawa MarinaLena De PlugBongacanMalayalam Kambi KathakalLift And Carry PornFree Pornvideos DownloadIncesto 10Beautiful Aunty XxxFull Sex Open VideoBrunet Porn StarThreesome LesbiansSnoopdog PornPlumo PrincessNf PornNude Hot Sex VideoDanni DanielsEmily Willis DeeperRomantic Missionary PornFreyasteinSiska PornBondage Anal PornStranger Things R34Molly Quinn NudeBritish TwinksXxx. Sex. HotViral Pizza Couple VideoMarathi Actress PornXnxx Com AnimeSanjanahotکارن فیشرOlder Wives Nude桜井宁宁Odia Xxx ComGayporn Black And WhiteMyheroacademiahentaiPornpickupXx X VedeoPorne Sexy VideoZee TwinsDeepthroat With Linda LovelaceListcrawlers DelawareBoobs FuckingXxx Marathi Video HdJade RamseyGuy Porn VidiosSexy Video 193gp Porn MoviesSteip ChatPorn EstudianteBlackedraw Full VidTop PornstrarsSexy VdozNaked GirXxx18+Playboy ChynaBigdadXnxx Yoga MomGaurav Sex VideoMam XxxxNudist Family MoviesDownload Soraya Lay FuckedTus Hy.comChaturbate Token PricingSpermmamiaVideos Por MadurasMimsyheart NudeSkipthegames JaxMarwadi XvideoNavya XxxFutanari ComEbony Thick AnalFuqtubeVídeo Sexo PornôFatla Modelسكس الجميلهJuhi Chawla XxxBoys Sex BfPriyanka Nalkari HotDakota NudePriyanka Chopra In NudeVoiranimeNude TictocksDirtyrulletVideospornographyBelleas PornSmall Tit BjHot Nude BrunetsHot Hd Full PornFull Hindi Porn VideoHot Indian Aunties NudeNifty Archivesالافلام سكس هنديSiskz TvBig White CockAnnie Lederman NudeSex Video Bf HdJia LlissaAmateur Porn HomemadePorrno FrancaisMen Penis PhotoHindi Suhagrat Xxx VideoKendra SunderlanPorn ViolentoXnxx PakisnNikki Bella Sex VideoCuntwarsGoth BlowjobGay PainalEscorts In MiamiSon Mother SeductionJapanese Squirt PornSpiderman Into The Spider Verse PornAustin WolfeSxeaCaroline Ray PornTracy Cortez NudeBella Poatch PornXhamsterlivzXvdiosTelegram Grupos PornografiaHoneymoon Sex IndianBihar Porn MmsBest Group SexSmutbaseXxx In HouseTeen Fucking Dog