door Havermout in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 5
  • 445x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

O ja joh ... ?

hahahaha

1
1 Oeps112

formatie is helemaal nergens voor nodig. Gewoon een zakenkabinet, weg met die kleinzerige kleuters van partij leiders/lijders.
Grote lijnen uitzetten en aan de slag.

6
2 beertje36

** gebruiker verwijderd **

Gewoon de grootste partijen laten samenwerken tot min. 76 zetels. Uit rijkswege opgedrongen collega's, hebben ze op de werkvloer ook last van.

3 gebruiker-verwijderd

Ik dacht dat D66 niet in zijn eentje wilde regeren met 2 rechtse partijen. Als dat zo is, dan staat Wilders te springen om de plek van Pechtold over te nemen.

4
4 wiseguy

@3
Dat is dus PVV, VVD, CDA, SP en alsjeblieft geen GL

8
5 Interessant

Voorstel ... VVD, D66, GL, SP (80 zetels)

Ipv. een conservatief repressief kapitalistisch motorblok dat achteruit loopt op fossiele brandstof een sociaal progressief motorblok dat vooruit loopt op duurzame energie ...

Mogelijk dat er voor de SP in een dergelijke samenwerking met GL, en de sociale kant van D66, wel het een en ander te bereiken valt, dan slechts aan te haken bij 'VVD/CDA en D66' om zo de VVD op het plushe te krijgen.

Mocht dit niet te bewerkstelligen zijn, dan lijkt me dat VOOR DAT er een minderheidskabinet wordt overwogen, eerst het Informateurs stokje wordt over gedragen aan een NIET VVD'er... ZO gaat dat toch in onze democratie, als het de een niet lukt, dan wordt een ander de kans geboden...

10
6 mightimouse

@6
De verschillen tussen VVD en GL zijn groter dan de verschillen tussen D66 en CU, Verder heeft de SP al aangegeven niet met de VVD te willen regeren. Dit gaat dus niet gebeuren. De enige mogelijkheid (zonder PVV) is een minderheidskabinet met VVD/CDA/D66. Anders krijgen we nieuwe verkiezingen. In dat geval voorspel ik dat de PVV op 25 zetels uitkomt. Dan wordt het helemaal moeilijk om de PVV te blijven negeren.

2
7 wiseguy

@2

1. Denk je echt dat gerenommeerde zakenlieden voor dat loontje gaan werken?
2. Denk je echt dat zakenlieden die door hun collega's nationaal en internationaal gerespecteerd worden , zich door de PVV en FvD voor rotte vis laten uitmaken ?

In de tijd dat dat nog gebeurde lag het gemiddelde fatsoen nog knap hoger.
Ik kan ze geen ongelijk geven , ik zou het ook niet doen .

5
8 No newstoday

@3

Je kunt niemand " laten samenwerken " .
Daar kiezen ze altijd nog zelf voor of niet.
" Van rijkswege opgedrongen collega's " ??
Hun collega's in het ministerie en in het parlement zijn hen niet door rijkswege opgedrongen maar gewoon gekozen door het volk.

4
9 No newstoday

@4

Vergissing.
Pechtold heeft niets tegen VVD en CDA maar wel iets tegen een christelijk blok CDA en CU.
Dus wil hij de CU er niet bij maar iets links.
Met Wilders wordt het zetelaantal ook niet beter dus zinloos.

6
10 No newstoday

@5

Niet doen !
Dan hebben we binnen de kortste keren ook een minderheidskabinet.
Dan streep ik PVV en SP het liefst meteen weg .

8
11 No newstoday

Minder dan 76 zetels is niet legitiem.
Wie gaat er dan gedogen?

3
12 in holland

Rutte heeft gewoon het tij mee gehad.
Met nieuwe verkiezingen zou het er wel eens heel anders uit kunnen zien.

3
13 in holland

@6 Voorstel ... VVD, D66, GL, SP (80 zetels)

Wie houdt u voor de gek dat gaat never nooit gebeuren.

1
14 21st Century Guy

@12 Volstrekt legitiem, kan met vooraf vastgelegde gedoogsteun maar dat hoeft niet, er kan wisselende steun zijn uit de kamer ( eerste en tweede) om aan een meerderheid te komen afhankelijk van het onderwerp waarover gestemd moet worden.

0
15 ben22

@8 en we hebben helemaal niet gestemd op Unilever, Shell, Phillips etc, Iedereen jankt hier altijd dat het bedrijfsleven te veel invloed heeft en dan willen ze in een keer de macht overdragen aan die zelfde bedrijven, Ik kan het niet meer volgen!

3
16 mike45

@12 wel als de tweede kamer akkoord gaat met een meerderheid voor dit minderheidskabinet.

1
17 mike45

@14 Waarom niet ? ... denk dat er in deze samenstelling meer te halen valt voor GroenLinks en voor de SP, misschien voldoende om de bezwaren aan de kant te schuiven. D66 wil ook graag progressief vooruit, en heeft klaarblijkelijk een voorkeur voor 'meer naar links' (ook is GL progressief, en ook de SP wil op veel vlakken best vooruit). Daarmee ligt de bal vooral bij de VVD, die hebben in D66 een liberale partner, en met dit kabinet een meerderheid. Maar daarvoor moeten ze wel een ruk naar Progressief Links maken, ipv. in Conservatief Rechts blijven hangen... dus 'Hoe graag wil de VVD regeren, en ook daadwerkelijk iets voor elkaar krijgen?' ... er is immers veel te doen, en met een volgende minderheidsregering liggen we weer 4jr stil. En ja, we hadden een minderheidsregering de afgelopen 4jr door de 1ste kamer..

Nu heeft deze Regering in de 1ste kamer ook 'slechts 34 zetels', echter, de samenstelling is wel zo dat het beleid dat er uit zal volgen zeer waarschijnlijk op de steun van de PvdA kan rekenen in de 1ste kamer, en met die partij erbij heb je een goede meerderheid.

1
18 mightimouse

@2 dat lijkt sterk op de minderheid optie.

1
19 Utrecht_83

@14 toevoeging @18 ... overigens ben ik als SP stemmer ook niet heel positief over deze combinatie, maar met 2 linkse partijen, en geen conservatief blok (VVD/CDA), valt er mogelijk voldoende te halen dat samenwerking toch te verdedigen valt.

Meer was dit voorstel erop gericht aan te geven dat er nog best combinaties zijn, buiten VVD/CDA/D66 om, die een meerderheid hebben, en dat de mogelijkheden van de informateur echt nog niet zijn uitgeput... Ook de conclusie, dan maar een minderheidsregering van VVD met iemand vindt ik hondsbrutaal... en alhoewel VVD eigen (zie hoe men zich opstelt in al die affaires), is dat NIET de manier waarop wij in Nederland een kabinetsformatie aanvliegen ... als de Grootste partij geen kabinet kan vormen, dan is het aan een ANDER !!

1
20 mightimouse

@18 Waarom niet? Omdat de SP duidelijk heeft aangegeven dat zij niet willen regeren met de VVD....

0
21 Rare Rakker

@21 Snap ik, maar dat was dan wel in de Coalitie van VVD/CDA/D66 ... en met een conservatief rechts blok van VVD/CDA zou ik inderdaad als SP'er niet willen aanschuiven ... Een progressief sociaal liberaal blok, MET een andere linkse partner is echter wel iets anders. Daar valt immers iets uit te onderhandelen, in de eerste combinatie kun je hoogstens tekenen bij het kruisje.

2
22 mightimouse

@22 Nee, de uitspraak van de SP (Roemer) over het feit dat ze niet met de VVD willen regeren, had NIKS te maken met een eventuele coalitie. Roemer wil per definitie niet met de VVD regeren, in wat voor coalitie dan ook.

0
23 Rare Rakker

@23 Uiteindelijk wordt de soep niet zo warm gegeten als hij wordt opgediend ... al helemaal in de Politiek ... En ja, in principe ben ik het met Roemer eens, er zijn nogal wat coalities met de VVD erbij waar de SP niets te zoeken/vinden heeft. Maar in deze bewuste combinatie is dat anders, althans dat vindt ik als Liberaal Socialistische SP stemmer.

2
24 mightimouse

@24 Dit zei Roemer in januari:
"De SP wil na de Tweede Kamerverkiezingen niet met de VVD in een kabinet zitten. De politieke verschillen zijn volgens SP-leider Roemer zo groot dat samenwerking met de liberalen onmogelijk is. "

Het zou toch wel een soort kiezersbedrog zijn als de SP toch ineens wel met de VVD gaat regeren.

0
25 Rare Rakker

De VVD wil, moet en zál regeren!
Nieuwe verkiezingen zijn geen optie, want de kans om nog meer zetels te verliezen is groot. Andere coalitiemogelijkheden zónder de VVD worden niet eens onderzocht, er wordt een minderheidskabinet gecreëerd...

1
26 Scorpio

@25 dat hebben het CDA, VVD en D66 ook gezegd over de PVV, maar dat word dan hier weer niet geaccepteerd?

2
27 mike45

@ 8 @16
een zakenkabinet ..... is een kabinet boven de partijen met mensen die op hun vakgebied een ministerie gaan leiden, dat kan een ondernemer zijn, maar ook juffrouw janneke op onderwijs... en we krijgen eindelijk eens capabele mensen op belangrijke posten.

1
28 beertje36

Jij denkt dat juffrouw Janneke van groep 5 een departement van een paar duizend mensen aan kan gaan sturen? Laat me toch niet lachen politiek is een vak dat doe je zomaar even niet.

2
29 mike45

Laten we gewoon nieuwe verkiezingen houden.

2
30 manpower

Met andere woorden: wat er ook gebeurd Rutte zal premier worden zoals haar opgelegd is. Laat die vrouw gewoon verdwijnen van het toneel en stel een onafhankelijke formateur aan.

2
31 niet-alles-geloven

@31 de grootste partij in de coalitie levert de premier en dat is hoogstwaarschijnlijk de VVD, want zonder de VVD is er geen regering mogelijk. Dus ook bij een andere formateur blijft het zo dat Mark Rutte premier zal worden.

2
32 mike45

@29
Vertel dat maar aan vmbo klaver, en veilingmeester Pechtolt, ook geschiedenis expert Rutte is een mooie, misschien kan jij wat over Wilders zeggen, bekt lekker.
ik denk dat als je een 15 jarige meisje daar zal zetten, ze nog beter uit de verf komt dan de rest van het gezwam, ik heb het over allemaal.

1
33 Mesjokke

@33 ja want die Rutte, Klaver en Pechtold, zijn ook zo van straat gepikt en op die posities neergezet toch? Die werken al jaren en soms al tientallen jaren in de politiek, Rutte is directeur geweest bij Unilever, Pechtold is al minister geweest en burgemeester van Wageningen, de minst ervaren is Klaver, maar die loopt ook al jaren mee in de politiek,

Je kunt als schooljuffrouw toch niet zomaar op het internationale toneel in de politiek functioneren.

1
34 mike45

@33 en omdat die mensen niet doen en zeggen wat jij wilt maakt ze nog geen slechte politici of bestuurders, ze hebben alleen een andere mening.

0
35 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Hier een beetje humor.Waarzegster tegen haar klant: "oh verschrikkelijk, je man sterft morgen"Klant: "ja ik weet het, maar ik wil gewoon w...

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@100 Waar blijft je beroemde gevoel voor humor?...

8 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@99 Dat zei ik ook niet toch?...

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@91 " Precies! Het houdt niet op. Ook niet als je eropin blijft gaan. Juist dan niet." Dus is de lol er wel af. Meer narigheid ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@98 Tja, jij bent degene die aandacht geeft. ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@94 Volgens mij ben ik hier juist zo'n beetje de enige die NIET jankt. ...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@95 1 aandacht koekje voor jou....

12 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@92 " aandacht trekkende kneus " Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@84 andere forumleden zullen denken dat het klopt wat hij/zij/x zegt.Precies wat jij probeert.Hypocriet....

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@92 Ik tel er wel vijf. En nu? ...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Perfect AnalJamsica PornPornhusPregnant Porn LesbianBeurette VideoBernice Burgos NudeBarely 18Indian Porn LinkAlison Araya NudeKay Parker Taboo 2Hige Tit TeensStormy Daniels Porn StarBangla Video Sex MovieJapanichudaiNelly VickersBeautiful Indian Sex VideosHot Romantic Indian SexLesbian Kissing Porn VideosClover BaltamoreSexofoliaCamshow RecordingsSurprise Cream PiesIndiankinkygirls ComIncestcaptionsKatie McgrathnudeBoobs FlashedHentais BonsBest Fucking VideosTamil Aunty Sex PornHotel FuckSex PhotoshootDesi VaviHd Porn Videos EbonyGayswxBest Milf OnlyfansDeum0sLim Ji Yeon NudeSex With AnimalPoen GayWww.xnxxxPorn Hub Mms1 Time PornNew Xnxx DownloadSexi Blu FilmJim Slip PornXxxnx Video FullAkiba OnlineLatina Sexe VideoChaterbate Web CamKobe Tai NudeXxx SeemaBlack Desi PornPorn With Teacher IndianPussy SlurpStretched NudesCandidmilfNami3neko'sBackroom Casting Couch MelanieSkip Tge GamesHidden Cam VoyeurShane DeiselOld Aunty Xxx VideoElsie HewittOdisha Xx VideoTitties In The PoolFreporn.Nude CamKiara Mia Onlyfans VideoLesbian PotnLesbian Squirt PartyReddit Tiktok PornTopnude CelebOs Melhores Sites PornográficosPornô De índiaDesi Gf NudeXnxx Fast Time SexPorn Anime CartoonPiratebay OrdMoms Teach SexChristiemcfit NudeHard Porn VideosFreeplrnMarathi Aunty SexManisha Koirala Sexy VideoWatchmen Sex VideoTelugu Aunty SexxFruit PornHardcore FreepornDesenho NuasKim K NakedTs ChynaPeachjars PussyFendomHentai_ouji_to_warawanai_nekoJenna Ortiga PornChelsea ZinnIndian Sex Wap ComEshanya Maheshwari HotNude Lesbians KissingGand MaarTelugu Xxx Sex ComDesi Indian Couple SexHot Deepika SexPorn Gratis En EspañolPorm DudeCeleb Videos PornProstitutw PornMummy Ko ChodaXxx Sex Porn Hd VideoIndian Aunty Nude BoobsBlack PatrolFamily Porn VideosWww Xxx Video DawnlodPics CumshotsBedpages ComSonadow PornPurest Taboo FullBhabhi Ki Sex StoryXxxofKoel Mallick Sexy VideoSarah Rafferty SexyNew Family Strokes VideosHuge Tits CamMyvdsterFree Hotsex VideosTyvianiaThreesum PornCool Sex PornKatrina KaifbfBig Boobed BondageThai GirlpornTop OrnstarsSnow Bunnies PornCarton Porn GifEmmy Rossum HotHd Porn BhabhiHot Eva NottyFatal ModdelGemma Chan NudeNaked ReporterCafemomFacesit Mixed WrestlingPorn Sexy MotherHardcore Anal PronAdult WortkLesbian FuckigFemdomzCasting Ckuch HdBrazzers Hot Friends MomDayna Vendentta