Schippers na mislukt gesprek D66-CU: de politieke wil ontbreekt (nos.nl)


Informateur Schippers wil nu na gaan denken over een volgende stap. ...

door Havermout in Politiek  ·  42 Reacties

  • 7
  • 474x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom horen we niet exact wat er wordt besproken?

5
1 case

Nieuwe verkiezingen zou geweldig zijn.

5
2 case

Gaan toch weer praten vandaag..

1
3 Grijs Gebied

Pechtold zag zichzelf al, als vice-Premier.
Dat kan hij voorlopig beter even uit zijn hoofd zetten omdat dat, nu binnenkort zeker niet gaat gebeuren..

4
4 Dieke

@2 en dat zou helpen omdat?

3
5 Sparkplug

@4 Rutte zag zichzelf al, als premier. Dat kan hij voorlopig beter even uit zijn hoofd zetten omdat dat. nu binnenkort zeker niet gaat gebeuren..

7
6 Tiidmasine

@1 Waarom zouden we dat wel? Dat CU en D66 niet met elkaar door één deur willen was tevoren al bekend. En als je ziet hoe het met het pvda is afgelopen kan ik het niet eens iemand kwalijk nemen niet bijster enthousiast te staan trappelen voor een rondje regeringsdeelname.

3
7 W. Anstalt

@1 Kent u de uitspraak van wijlen Ien Dales nog: "Je moet een broedende kip niet storen"?

3
8 rolstoeltje

D66 moet het zeker niet doen, samen met cda en cu, echt niet doen.

4
9 Goldrush

@6 Rutte en Schippers zijn beiden lid van de VVD. 1+1=2 zou ik zeggen.

4
10 rolstoeltje

Misschien moet het motorblok vvd en d66 zijn, ipv vvd en cda.
Als Rutte sucess wil hebben van 2017 tot 2021 moeten we niet terug de tijd in met cda en cu.
-waarschijnlijk zit je in een economische uptrend, dus 'geld' 'over', maw een grote transitie zou mogelijk kunnen zijn, breed gedragen en goede investeringen.

11
11 Goldrush

Geert...Kom er maar in!

6
12 Anonymousje

Als je het motorblok vvd en d66 maakt, dan wil de pvda onder geode voorwaarden misschien wel mee doen, gewoon voor investeren in de maatschappij.
-vvd en pvda hebben op zich prima samengewerkt.
-als je dan d66 er bij doet, ko je al aardig ver.
-Rutte premier, Pechthold vice premier, en PvdA op financieen (was ook prima) Asher als pvda leider in de kamer, en nog een zare post voor pvda, dan denk ik dat pvda wel kan denken, immers lager als 9 ga je vast niet of je nu mee doet of niet mee doet, en de 9 zetels zijn 800.000 kiezers kun je best tevreden maken samen met pvda en d66 en GL erbij dan, kom je al op 75 uit.

9
13 Goldrush

Weg met pinokkio en co. a.u.b. Graag nieuwe verkiezingen en hopen, echt hopen dat mensen verstandig worden en niet meer op het elite clubje van liegebeest Rutte stemmen.........

2
14 Tiidmasine

@11 Misschien maakt D66 al deel uit van het motorblok, wat dacht je daarvan? Er moet alleen nog een 4e cylinder bij in. En een vijfde, naar het zich nu laat aanzien.

1
15 W. Anstalt

50% van de vvd snapt het en 50% nog niet.
-Rutte snapt het op zich ook wel.
-vroegah, was de vvd, recht van de sterkste, bully praat, en korte termijn, en dat leverde geld en aanzien op op een recht aan recht toe 1 dimensionale benadering.
-als lekker makkelijk, immers zie het zo VVD 'oud', je hebt een bos van 100.000 bomen, en een land zo groot als NL en er wonen 20 mensen.
-vvd zijn oude 'liberale' (only a word) beleid is ondernemingschap als recht van de sterkste, je kunt bomen kappen wat je wil, en ruimte genoeg, en maar 20 mensen op groot oppervlak.
-nu in 2017 worden grondstoffen schaars, meer mensen een kluitje en het begint te dringen, maw vvd moet hun visie om schalen naar rekening houden, met meer factoren als eerst,dus een moderne visie, ipv korte termijn, bully, en we zien het wel, en maar wijn drinken motto.
-zelfs de werkgevers snappen dat, en sporen vvd aan om moderner te kijken.
-Schipper haar werk zit erop, nu moet Henk Kamp (VVD) maar gaan formeren, met vvd, d66 en pvda en gl.
-Henk Kamp, je kunt voor of tegen hem zijn, hij kan wel pragmatisch in moeilijke omstandigheden opereren, en dat is wel noodzakelijk, immers je kunt het nooit vaak goed doen.

2
16 Goldrush

@15 misschien is jouw moterblok wel vvd en cda en dan pas d66, wat een oud en duur fossiele motor is, leuk voor het toeren op zondag voor kleine afstandjes.
-d66 zou dat niet moeten willen.
-misschien hebben we nu een modern moterblok nodig, zuinig, toekomst bestendig, stil en betrouwbaar, wat dus misschien vvd en d66 is (zonder cda dan).

4
17 Goldrush

Yep lekker weken zitten dom lullen en spelletjes spelen als vroeger op het plein.

Ik wil niet met hem en niet met hem.
Ja maar de mensen willen een team zien spelen, nou dan doen ze dat toch lekker zelf?
Wij zijn heeeeel belangrijk.

Lutsers

2
18 Eastwood

Democratisch zou zijn dat de grootste partijen gedwongen worden om de stem van het volk te volgen. Dus niet een paar piepelrjes maken uit wie met wie praat maar de kiezer. Dus komt er een coalitie met ook de PVV. Prettig? Voor mij absoluut niet maar de kiezer heeft gekozen en die is vele malen belangrijker dan wat partij baasjes die bang zijn voor zetelverlies bij samenwerking of elkaars standpunten niet aanstaan. De kiezer heeft gekozen, punt.Als een niet onaanzienlijk deel van het volk mede geregeerd wil worden door een PVV dan moet dat maar. Triest, maar ja, de kiezer kiest.

9
19 Hendrianus

-vvd/d66/cda/cu ==> is 76 zetels, mager en je gaat terug in tijd.
-vvd/d66/pvda/gl = 75 zetels ==> zelfde risico als bovenstaande 76 zetels qua aantal, maar wel toekomst gerichter, dus dat moet je dan doen.
-met beide varianten hebben je nog een kleine partij erbij nodig, en met goede afspraken is dat best te regelen, en zo heb je ook een afspiegeling van een brede samenleving.

2
20 Goldrush

@13 ga alsjeblieft weg met je D66 dan staat er binnenkort niet eens meer Nederland aan de grens.

Zum kotsen

3
21 Eastwood

Zakenkabinet, nu. Kunnen de politiekee kindertjes in hun achterkamertjes en op het schoolplein blijven kissebissen.

7
22 Hendrianus

NIEUWE VERKIEZINGEN!!!!

3
23 ontken

@19 de PVV is niet nodig, in een democratie kunnen niet alle partijen deelnemen aan een regering.
-Wilders heeft 4 jaar lang aan landsveraad gedaan, en mede door het blind steunen van Trump in Trump zijn eerste weken als president met inreisverboden voor mensen uit bepaalde landen, en Wilders riep op twitter dat Trump zijn vb is, en hij precies hetzelfde zal doen, dan spoor je niet als PVV leider, ongeacht de ideeen, immers dat was een volledig niet doordacht plan.
PVV gedraagd zich als een staatsvijand van NL, tuurlijk hebben ze punten die hout snijden, maar dat heeft erodgan ook, beide zijn exact hetzelfde.
Je kunt je als PVV leider niet continu als een dorpsgek gaan gedragen, tuurlijk spreekt het aan bij vele kiezers, en daarom ook goed voor een dorp, maar niet voor een land.

7
24 Goldrush

@24 4 jaar lang aan landsverraad gedaan, verder alles nog goed in de bovenste kamer ?

Wilders kan een debiel zijn maar niets is debieler dan een overmaatse student die roept meer macht naar Brussel minder besturing in het land zelf.

Dan verloochen je je voorouders en ben je oprecht een landverrader

2
25 Eastwood

@19 Dat is te simpel. Leuk bedacht maar dat werkt niet. Je zult toch tot een compromis moeten komen. Dat gaat niet lukken tussen deze partijen.

4
26 Violier

D66 heeft gewoon de boel gesaboteerd. Een beetje water bij de wijn qua euthanasie en belastingvoordeel voor gezinnen en we hadden een regering gehad. Maar nee hoor, het individu is belangrijker dan het collectief.

1
27 Dune

@25 Wilders is een uitvreter. Een geflipte VDD-er die zijn eigen dingetje ging doen.

Een fan van Trump en kijk eens wat de met die arme Amerikanen doet? Stort ze nog dieper in de ellende.

4
28 Violier

@28 Wilders is een ziener.

1
29 ontken

@19 maar goed, stel dat elke aprtij barmhartig is, en PVV uitnodigd voor een leuk gesprek,
-dan zou het fijn zijn dat Wilders kan beantwoorden,
-eerder liep je weg bij cda en vvd, waarom zou het nu anders zijn, als we weer een huwelijk gaan sluiten?
-elke partij zou vragen, Lieve Geert, hoe gaat het met je partij en leden, daar hadden we progressie en professionaliteit in verwacht?
-en lieve Geert, laten we even je twitter storms doorlezen em je ondoordachte en staatsvijandige uitspraken analyseren over NL.
-als de ranja op is, dan nog een vraag over algemene dingen als clowns en circussen.
-en dan maar hopen dat het kwartje valt bij Lieve Geert.
-immers je kan je niet 4 jaar gedragen als een klein kind en een dorpsgek, wat vele bezoekers en kiezers trekt, en dan verwachten dat andere partijen graag met je willen spelen en trouwen.......
-als PVV kiezer, zou men best iets kritischer mogen zijn over PVV en Wilders.........ipv blind achter een populist aan te lopen die een dorp op stelten zet, leuk voor 1 keer, maar een 2e keer???

2
30 Goldrush

De traditionele drie regeringspartijen VVD, CDA en PvdA moeten hun verantwoordelijkheid nemen en een regering vormen en een regeringsprogramma uitschrijven. GL, D66 of SP kunnen daarop intekenen dat ze ook aan de regering deel willen nemen. Geen onderhandelingen meer die gegijzeld worden door D66 of GL dus.

4
31 Grover

@30 @26

Ben het met jullie eens dat Wilders, de PVV, niet in een regering moet komen maar........de kiezer maakt deze partij wèl de tweede partij van het land. Als partijen dan de PVV uitsluiten, kan ik begrijpen, moet er wel begrepen worden dat andere coalitie partners grote concessies moeten doen om tòch een meerderheidsregering te kunnen vormen. Ik heb het gevoel dat de wil daartoe ontbreekt.

De enige manier om de kiezer in te laten zien dat de PVV toch niet hun ideaal is bestaat uit deel uit te laten maken van een regering. Laat maar zien welke personen de PVV benoemt als minister en staatssecretaris, laat maar zien wat er van dat A4 verkiezingsvod van de PVV terecht komt. Binnen de kortste keren is het ruzie en klapt die regering uit elkaar en breekt (naar ik hoop) het licht door bij de PVV kiezer. Dan komen er nieuwe vetkiezingen met een dan sterk gedecimeerde PVV en kan er snel een nieuwe stabiele regering gevormd worden. Het op voorhand uitsluiten van de PVV voedt dat monster en maakt hem groter.

9
32 Hendrianus

ach, wat stelt de politiek nu helemaal voor. een stelletje richtingloze partijen met een stelletje nietszeggende politici, die theekransjes houden om partijen uit te sluiten, meer niet

2
33 Roomboterbabbelaar

Er is nog lang niet alles onderzocht.
Bv, de optie zonder VVD.

3
34 abessijntje

Bij elkaar geraapt zooitje dus ...

0
35 Garp

@34 Maar waarom zou het zonder de VVD moeten? Dat het nu niet lukt, komt niet door de VVD. Die willen wel samenwerken. Maar de samenwerkingen bij andere partijen lukt niet. Waarom zou dan juist de grootste partij van het land daarvoor moeten boeten?

1
36 Rare Rakker

@36

De VVD wil wel samenwerken.......oh nee toch niet, de PVV is uitgesloten.

6
37 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

38 Robin

* Verwijderd door de redactie *

39 Robin

@37 Wilders wil ook niet met Rutte samenwerken dus dat heft elkaar weer op.

0
40 Rare Rakker

"de politieke wil ontbreekt "

Ja, dat is ook synoniem voor een onoverbrugbaar verschil... Dus zeur niet zo, Schippers!

0
41 TedjeR

@40

De PVV wil wel met de VVD...........maar zonder Rutte. Haha, wat als de VVD stelt dat zij wel met de PVV willen masr zonder Wilders. Het is net een schoolplein dat Den Haag.

5
42 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Extrem PornosBig ClitHermanastraxxxSomal PornX Video Short MovieXxx Hollywood Movie SceneTrios Porn VideosOlivia Newton John NudesSong LeeBoyfriend Sex VideoWedding Night XxxShaved XxxTina Ann PhilipNew PornostarsXxx Japan Wife CheatingStepsistersexDogital DesireCreampie CarthyKabine DadCameltoe TeensAmouranth SexsTeenies CummingUpawgUltimate Edge ChallengeShame 4k PornBlack Pornography SitesPorn To Watch OnlineTamil Sex Xnxx VideosAanti Sexy VideoLesbian Porn SpitPorno . ComChun Lee PornDaughter Father PornXxnxxx IranLayla StormMegan Thee Stallion SextapeDream Porm MoviesKate Hudson LeakPornographie HistoireFatal ModrlMia Khalifa Hot XnxxSex Video Download SiteXavier Woods And PaigeMfccamOld Black Women PornBest 69Beatiful Porn StarTana LeaVideos Reales PornosWatcherwebs ComExcogi Full VideoTamil Bus SexNude Women BathingAunty Porn ComMum Sex Hd VideoJapani Bus XvideoSunny Lenoe XxxValentina Nappi KissTushy Anal VideosNaughty NinaBeef Curtains VaginasAz Porn ComicsPornpenSexemodel 37Espace Plaisir.VaginasexyBangla Open SexLegpornSuccabus PornDarty SexXxx Mom San ComIndian Free Adult WebseriesAmateur Allure PaigeFnaf HentaiChrlsea Handler NudeTelugu Local BfIndian Girl Sex PornRedetubePorn With English SubtitlesBengali Audio PornNude Girl BackMy Friends Hot Mother PornConto EroticoCod Rule 34Nyyxxii NudesParn VideoJkabethandaleSandy Cheeks Cock VoreBangla Local Chuda ChudiNew Porn Video DownloadPunjabi MujraAnil SexMalayalam SexvidosIzzy Bell PornNo Fap ChallengeIndian Family XvideoPorno Gratis XxxXvideos AmateurJim DeenPictures Of Mature Women NakedTamanna Hot KissCelebrities That Look Like PornstarsFilm Pornos FrançaisXnxx Full RomanceDesi Desi Na Bola Kar Chori ReHorse Cumshots CompilationLochnessa93Chocolate PornShakeela FuckNude Gay SexMuslim Porn HdBella Rolland OnlyfansSex Gifs TwitterBest Himemade PornBondage Porn HardcoreLolo SavoHemster Free PornSex With AlienDirty Talking BlowjobsXxx Siteхентай иангаPameka RiosDub HentiAngel RaiBusty SisterBuns And BasketballAssames Xxx ComCaballo Cojiendo Con MujeresTatiana Chavez PornNepali Sex StoriesHidoriroseXxx Sexy Videos HdTamil Movie X VideoSex Xxxx HindiUncensored JavBunnycutieNuru Massaj PornTs Black XxxNudible FilmsPov PornolarıMujer MasturbadoseMidget Gay PornBigtitslesbianPron VedoXxx Com XTransgender Nude VideosPorn Hard RCristen CourtneySext StoriesBabysistter Porn