Onthutsend, defensie kan het land niet meer beschermen (elsevier.nl)


Elsevier is a global information analytics company that helps institutions and professionals progress science, advance healthcare and improve performance ...

door Amrock in Binnenland  ·  45 Reacties

  • 11
  • 984x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Robin

* Verwijderd door de redactie *

2 Undertaker

Alsof ze dat ooit wel hadden gekund.

1
3 in holland

Mevr. Hennis moet de eer aan zichzelf houden en opstappen
We hebben een NAVO-plicht om 2% van het BBP te besteden aan Defensie, ze moet dit gewoon eisen, en anders zelf opstappen omdat je je taak niet kunt volbrengen.

4
4 Snuggles

Ik houd mijn koekenpan binnen handbereik, Tefal je denkt ook aan alles question

0
5 Rapunzel

Ach, wij hebben ons nooit kunnen verdedigen. De krijgsmacht is er alleen om het buitenland te laten zien hoe goed wij wel zijn (wie heeft de grootste). Krijgsmacht is achterhaald, maar dat hebben zij nog niet door in Den Haag.

1
6 rlw

En de regering maar trots zijn op het zgn. begrotingsoverschot...

2
7 Spraypaint

Uit het artikel;
Elsevier wil de noodzaak van een hoger defensiebudget aankaarten

Dus wordt door Elsevier elk ander belang (verpleeghuizen, milieu, onderwijs, minima, enz.) weggelaten en praten we alleen nog maar over geld voor defensie?!

Misschien kan defensie ook even aan ons even uitleggen waarom wij ons scheel betalen aan operaties in Afghanistan, in Mali, in de Arabische Zee en ga zo maar door??

7
8 Uit Den Haag

@8 Daar betalen we ons niet scheel aan. We zitten nog altijd ver onder de NAVO-plicht.

Ik hoop dat deze uitleg u tevreden stelt.

8
9 Bluth

Goed gedaan Hennis, daarom kozen ze jou ook voor deze zetel.

4
10 corretje

@8 Politiek bepaald, defensie voert uit. Het is dus niet defensie maar de minister van defensie die jou het hoe en waarom van operaties aan je kan uitleggen.

3
11 Hoofd bijzaken

Defensie kan het land niet meer beschermen ?

Dat hebben ze nog nooit gekund. Maar wie gaat ons aanvallen? De NAVO misschien of de VS?
Met bondgenoten als de VS heb je verder geen vijanden nodig.

4
12 manpower

Dit soort uitspraken worden gevoed door de defensie-industrie. Want zij willen meer geld.

3
13 rlw

@10 Wie had u als minister van defensie willen zien? Wie zou het financiële probleem bij defensie kunnen oplossen? Ook hij/zij krijgt van onze overheid maar een beperkt bedrag waar de defensie het mee moet doen.... question

3
14 LoydMorris

@8 Het probleem vd gezondheidszorg ligt binnen de zorg zelf. Zoals Pim Fortyun al eerder vertelde moeten ze de hele gezondheidszorg van onder naar boven opnieuw indelen en schoonvegen.

Als je kijkt wat je 10 jaar geleden uitgaf voor de zorg en wat nu, is de zorg echt niet 10x beter geworden.
Een klein voorbeeld is bv Sanquin, voorheen 3 directeuren (momenteel weet ik het even niet) met een totaal inkomen van 700.000.
Als een ziekenhuis een bloedzak bij hun afneemt dat kost deze €200,- per eenheid, Dat is het dubbele van wat er in België en Duitsland wordt betaald. In België kost een zakje bloed €100,-, in Duitsland €80,-.

1
15 Snuggles

@9 Bluth

We zitten nog verder onder de VN-plicht voor ontwikkelingshulp.
Hoor ik jou daar ooit over??

6
16 Uit Den Haag

@16

Laten we eerst maar eens onze eigen problemen oplossen.
De rest van de wereld zal nog even moeten wachten!

6
17 Uit Den Haag

Dit is al heel veel jaren bekend. Men vond dat er na de koude oorlog niet zo veel leger meer nodig was omdat er toch geen oorlog meer zou komen. Heeft men tanks verkocht aan Indonesië en Turkije. Turkije heeft ook veel F-16's gekocht van Nederland. Regeren is vooruitzien... Wanneer worden de betrokkenen opgeroepen verantwoording af te leggen?

2
18 vandaagffniet

Ons land wordt van binnenuit bedreigd, vijfde kolonne. Niemand doet iets. En ons leger? Ach, laat maar.....

2
19 janjoker

In principe moet er zelfs per jaar 6 miljard naar de NAVO ipv 2 miljard en dan ons eigen leger nog waar militairen vaak zelf spullen kopen uit de dump en munitie van de Amerikanen kopen op uitzending omdat Nederland teweinig meegeeft. En inderdaad we worden bedreigd door de vijfde colonne en de islam

2
20 Jan met de korte achternaam

Nepnieuws. Wij kunnen onszelf gemakkelijk verdedigen als dat nodig is. De militairen moeten alleen asymmetrisch leren denken. Daar komt bij dat we helemaal niet bedreigd worden, dus ons nationale grondgebied hoeft helemaal niet verdedigd te worden. Dit is weer een typisch voorbeeld van 'big announcements at budget time' vanuit de hoek van het ministerie van defensie.

3
21 Conclusius

Vreemd, het is juist nu van het allergrootste belang om ons land te verdedigen tegen de islam invasie.

3
22 B55

Trump betaald het wel. Eigenlijk kunnen wij dat hele departement opdoeken want de achterstand kan niet meer worden ingehaald door politieke onwil. Ben toch eens eerlijk.

0
23 niet-alles-geloven

Dat hebben we nog nooit gekund, zelfs niet in de 80jarige oorlog,ook toen was Nederland in belangrijke make afhankelijk van buitenlandse huurlingen.

Nederland is verreweg te klein om volledig autonoom de eigen verdediging te kunnen waarborgen.

0
24 DaStef

Ach, de tijd van het gebroken geweertje is weer aangebroken.

Waarom zouden we toch defensie hebben? Waarom doe je je deur nog op slot als je je huis uit gaat? Het hekwerk is al weg, dus dan kan het slot ook wel van de deur.

0
25 Borderless

Veel meer geld naar defensie..er was een meevallertje van 32 miljard dus investeer in defensie!!

2
26 Zeekomkommer

@21

Defensie is ook vooruitzien en niet afwachten maar voorbereid zijn op de mogelijkheid van oorlog.

Want het is naïef om te denken dat we hier nooit meer oorlog kunnen meemaken.

1
27 Borderless

@24

De mogelijkheid hebt om het vol te houden totdat een bevriende natie je te hulp schiet, is al reden genoeg voor een goede defensie, juist omdat Nederland te klein is.

1
28 Borderless

Onze Defensie kan ons land niet beschermen, maar samen met onze bondgenoten kan dit wel. Daarom zijn we verplicht te investeren in Defensie. Het zou 'lekker makkelijk' zijn, om onze Defensie af te schaffen en dan maar te hopen dat ze ons komen redden.

1
29 Ikzeg:

Dat mogen ze ook niet kunnen van VS, die zijn nooit meer weggegaan uit Nederland, uit Duitsland, uit de hele EU na WOII.

1
30 Wendel

Ons defensie-apparaat is een lachertje. Dat is al jaren bekend.
Ook het materieel is sterk verouderd en aan vervanging toe.
Liever wordt het geld in een dure JSF gestoken, waarvan alleen al de productiekosten, de pan uitrijzen.

0
31 Strongoli

Héél hard richting schurkije roepen dat onze defensie een lachertje is, slim hoor!

1
32 Jan met de korte achterlul

Het is gewoon een kwestie van doen als morgen de ING bank in de problemen komt ligt er de zelfde dag 20 miljard op tafel om het financiële systeem te redden.

Als defensie failliet dreigt te gaan dan hebben ze geen geld.

0
33 mike45

@33 volgens mij is veiligheid net zo crusiaal als het financiële systeem in Nederland. Dat moet gewoon functioneren.

0
34 mike45

De meest fundamentele inzetbaarheidsdoelstelling is „de verdediging van het eigen en bondgenootschappelijke grondgebied”

Dus wij als Nederland zouden dan een leger moeten hebben waarmee we niet alleen ons eigen land kunnen beschermen, maar ook het grondgebied van onze bondgenoten.

Het is bepaald geen nieuws dat we dat niet kunnen. Dat kunnen we zelfs niet als we 100% van ons bbp naar Defensie sluizen en iedereen tussen 15-55 jaar onder de wapenen roepen.

Er is wel 1 superieur argument voor verruiming van het budget: 2% van het BBP is de norm voor NAVO leden. Maar die 2% mag je naar eigen inzicht uitgeven. Er is grofweg 0.5% extra geld nodig om de 2% te halen. Het politieke gevecht zou dan om de manier waarop je die 0.5% van het bbp inzet. Je kunt er wapens van kopen, maar je kunt het ook uitgeven als salaris voor bijvoorbeeld een ongewapende vredesmacht, om maar even 2 extremen tegen elkaar te zetten. Als je wapens koopt dan vloeit de 0.5% naar wapenverkopende landen, de vredesmacht-centen komen weer netjes terug in onze eigen economie.

0
35 provo

Onze regering is incapabel. Als een gebied of land eenmaal is bezet door een vijand is het moeilijk terug te veroveren zonder veel burgerdoden. In heel Europa staat het er veel slechter voor dan in bijvoorbeeld de jaren '80 van de vorige eeuw. In het Oostelijke deel van de wereld zitten ze ondertussen niet stil. Dat is wel het deel van de wereld waar het westen vaak spanningen mee heeft.

0
36 vandaagffniet

@28

Wij grenzen niet meer direct aan een eventuele vijand, wij liggen er midden tussen, dus dat argument snijd ook geen houd, als de Russen daadwerkelijk zouden overwegen een aanval op Nederland door te voeren, dan zullen ze toch echt eerst door de
Oekraine, Polen en Duitsland moeten, als wij dan aan de beurt zijn kun je beter de witte vlag uithangen, want dan zijn ook wij niet meer in staat iets te doen, daar helpt dan geen lieve moedertje meer aan

0
37 DaStef

@37 Alles kan veranderen. Een sterk leger is wel verstandig. Vooral moderne luchtafweersystemen lijken mij belangrijk. De vijand hoeft fysiek niet in de buurt te zijn om aan te vallen met raketten. Ook onderzeeërs zijn heel gevaarlijk. Dan is die raket er heel snel.

0
38 vandaagffniet

@38 volgens mij worden de patriot raketsystemen geüpdate zodat ze gebruikt kunnen worden als raketschild vanaf marine schepen. Dus je wens wordt al uitgevoerd.

0
39 mike45

Jongens, toe nou. Als het echt fout gaat, doen we als Koeweit in 1990 en huren we het Amerikaanse leger in. Voor de ca. 1000 miljard die we in onze pensioenpotten hebben zitten, hebben we het Pentagon met alles wat er bij hoort zolang als nodig is tot onze beschikking. Ja, we moeten wel wat over hebben voor het herwinnen van onze vrijheid, maar als de nood aan de man is... Voor geld is alles te koop en we zijn extreem rijk.

0
40 Conclusius

@39 Volgens mij staan de patriots 5 jaar in onderhoud nadat ze in Turkije bij de grens hebben gestaan om projectielen afkomstig uit Syrië neer te halen. Volgens mij heeft Nederland ook maar 4 of 5 van deze systemen, die bovendien verouderd zijn. Dat kan veel beter.

0
41 vandaagffniet

Toch raar dat we van het miljarden budget die er is voor Defensie zo weinig gedaan kan worden terwijl er vele landen zijn die met minder veel meer kunnen doen.

0
42 Wetenschappertje

@42 moderne wapensystemen zijn gewoon echt heel duur en het salaris van personeel is Nederland is ook heel hoog.

1
43 mike45

@41 n October 2016, the Netherlands invested to upgrade its Patriot air and missile defense systems with the Modern Man Station (MMS) user interface to improve the nation’s missile defense capability.[ii] This upgrade represents part of the country’s plan to upgrade its Patriot inventory to the most advanced capability currently available.[iii] Also occurring that month was a live fire exercise at the NATO Missile Firing Installation at Crete involving the Netherlands, Germany, and the United States, during which the countries conducted joint air and missile defense operations using various Patriot air and missile defense systems.

1
44 mike45

@44 Zelfs al zouden ze alle systemen tegelijk inzetten kunnen ze tientallen raketten die tegelijkertijd inkomen niet tegenhouden. Bovendien heeft China een systeem dat raketschilden uit kan schakelen. De techniek gaat snel en er zal een tandje bijgezet moeten worden om anderen op de wereld bij te houden.

0
45 vandaagffniet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@32 Het zit je wel dwars hè ... gevoelige snaar geraakt ? 😋 ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@28 "Blijkbaar ben jij de enige die het belangrijk vindt dat Geert een allochtoon is." Ik vindt het best wel curieus ja, gezien zijn i...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@30 En er is ook niemand die daar een punt van maakt, behalve een paar geschifte trollen....

3 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@29 "Dus daarom wil wilders geen kinderen." Of hij geen kinderen wil, daar heb ik echt geen weet van. Maar als hij er eentje verwe...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@9 Bedankt voor de info ehDus 20% van de bevolking kunnen een land gijzelen en onderdrukken.Wat jammer dat die 80% het tij niet hebben kun...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

   Tja, chatGPT versus het CBS, en tal van publicaties op het internet. Zo is daar ook te vinden dat hij zijn haren verft om zijn afkoms...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@24Dus daarom wil wilders geen kinderen.Dat zouden dan allochtonen zijn volgens die definitie....

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@26 Genoeg geluld . Blijkbaar ben jij de enige die het belangrijk vindt dat Geert een allochtoon is. Racist!...

11 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@26 Hm ja Chat GPT is daar nogal dubbel over. Niet helemaal correct denk ik. Nu zegt het dit:Dat klopt, Geert Wilders' moeder is geboren in ...

15 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

eh
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

#8 gevonden:"Dat heeft voornamelijk drie redenen. In de eerste plaats weet het regime tot in zijn botten dat het zelfs de norse berusting van ...

17 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Sexy Bf Video Sexy VideoVideo Bokep IndonesiaPornfat AssRed Tube PormOnlydans Leakedسكس الامهاتDemi Rose MawbyChaz BadunkCaptainkirbAnime Porn PicsPron Hd HubDirtyroyletteRatemynaughtyLupe And MichaHot Water SexHeaven Pov PornKingvickyhyuga PornNewsgroundCum Selfie36d BoobsDesiznxxPinky PornvideosJennifer Coolidge BoobiesNxxxwwwBhad Bhabie AssFingering SisterSexgames On MobilePelículas PornografícaGay CumshotWww Xhamastar ComRachael Cavalli XxxCreepshot BeachReal Of Porn34d TitsPorn ReviewsJavlabaryHow To Cum Alot18 Yearold NudesMamta Kulkarni NudeMom Jerks Son OffEiprilXnxx BrazrsLia LorTelugu College Girls SexDesi Webseries NudeMms Xvideo ComHindi Actress SexBlacked Porn.wifeCouples Naked On The BeachMetart.com4chan.org GifNino Nakano HentaiLili Jordan PhillipsHornylilyDesi Papa Porn VideosSoundsofpleasureIndian Gf Hot SexBbc Anal Cream PieLittles PornMom Showering PornPorn At NightPrivate DeligthsWeired PornWoodmancastingxxxOctavia Red Loves Cum Insider HerYaoixxxPorn OutsideLara And The HorseTenny Porn VideosMen Eating VaginasNudies NakedCherry KeeperMmssexTsunade And Naruto PornAlana.araya NakedDownload From SpankbangQuero Ver Meninas PeladasDsrk PornNude Families On The BeachGillian Anderson NudVrkm-1079Kamasutra 3dJohnny Sins ThreesomePornhub AriaFalling DevilDeep Fake Celeb PornAv推荐JasonluvAlt Balaji PornBarebacktwinksPornrabbitTktubeAshley Hoby BuchanonTube8 .comStepmother FtiendsCreampies BabesHot Lesbian SexHusband Cheating PornM C BionicaXxx Big Boobs Sexy VideoXxxii Video BfSex Vedio SexLittle April PornSexgames CartoonBignino100Freeporn Cream PieHarmsterSommer Ray LeakLinda Lusardi NudeJulia Ann BrazzersAsswatcherEnglish Nude MoviesOiled MilfAsian Milf PornVideos De Pornografia LesvianasBaby_jul1Hannah BrookesPorn Tube.com成人 A 片Hqs De HentaisGrupos De Pornografia WhatsappSsis698Firefighter PornHot Porn ViodesBangali Desi SexXxx 3gp Video ComBlack CoockOne Piece Nico Robin PornMovie Adult HindiYeonmi Park NudeBodysuit PornhubKat YoungOffice Manager SexFemdom Ass WorshipPrivatedelights ChAlicya StarrBig Titsxxx18 Adult Movies DownloadSkiiny NudeWendigo PornShriya XnxTeacher Xnxx HdFat Naked WomeSelenarayxoCzechstreets ComSexy Chut IndianThroatpiepornMexican OnlyfansMalina Melendez BrickzillaInterrical Xxx