door Havermout in Gezondheid  ·  39 Reacties

  • 2
  • 619x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja, met de gezondheidszorg wel maar met de mensen die het allemaal moeten opbrengen wat minder....Volgend jaar het eigen risico zeker weer omhoog he?

4
1 netcat

@1 Dat komt mede, doordat de asielzoekers/eisers/dwingelanden geen eigen bijdrage hoeven te betalen. Dat moeten ze wel, maar omdat ze het geld krijgen, moet het toch weer door de werkende/met pensioen zijnde Nederlanders worden opgebracht, dus gaan de tarieven weer omhoog. Tel daarbij de schofterigheid van de grote famaceuten en je krijgt een totaal misvormde samenleving.

7
2 gaulette

En Nederland in top 10? Amai, dat klopt van geen kanten.

6
3 gaulette

Dat mag ook wel voor die prijs,maar ik ga liever naar de ALDI.

2
4 moya155

@2
Sorry, maar hoge zorgkosten komen niet door asielzoekers en farmaceuten; die zijn verantwoordelijk voor enkele honderden miljoenen respectievelijk 4,5 miljard van de in totaal 100 miljard aan zorgkosten.
Het heeft meer te maken met het behandelen van steeds meer kwalen en ongemakken, vaak met de nieuwste technieken. En dit wordt nog eens verveelvoudigd door de vergrijzing -- niet alleen brengen juist de laatste levensjaren sowieso al torenhoge zorgkosten met zich, artsen zowel als patiënten willen ook nog eens zoveel mogelijk ouderdomskwalen behandelen. Anders gezegd 'u moet ermee leren leven' wordt minder snel geaccepteerd(*).
En in wezen is dit puur qua gezondheid en levensduur ook succesvol, gezien onze zeer hoge levensverwachting en de erkenning van onze uitstekende zorg. Maar het kost wel bakken vol geld...

*: Toevallig verscheen er vandaag in de Volkskrant een opiniestuk van Frank Kalshoven over dit onderwerp: http://www.volkskrant.nl/opinie/de-onnodige-medicalisering-van-ouderdom-verdrietig-is-sterven-sowieso~a4496099/
En eigenlijk ben ik het niet helemaal met hem oneens. Het grote probleem is alleen dat het bijna onmenselijk is om dit te vertalen in beleid, want ontstaat al heel snel het terechte verwijt dat je ouderen maar gewoon laat doodgaan in plaats van probeert ze te helpen...

3
5 RichardR

Tja, bij gebruik van farmaceutische producten zullen wij zeker vooraan in de rij staan, ook de bereikbaarheid zal zeer goed zijn in zo een klein landje, patiëntenrecht is maar wat er doorgegeven wordt als KNMG jarenlang klachten van patiënten negeert. En de duurste zijn wij zeker in Nederland, staan met stip bovenaan.

5
6 Rattocasi

@3 question Met prijs staan wij op nummer een, duurste van iedereen goed he! question

4
7 Rattocasi

@7
Mnee, in onder meer de VS zijn ze nog veel meer kwijt aan zorg -- veel slechtere zorg, wel te verstaan.

3
8 RichardR

@1 Nederland heeft dik 17 miljoen patiënten.... Bijna iedereen loopt wel op een of andere wijze bij een specialist, fysiotherapeut, arts, ziekenhuis, psycholoog, tandarts/orthodontist , KNO-arts, kinderarts, apotheek, longarts, huisarts of wat dan ook.... Dit zal ergens door wat of iemand betaald moeten worden...
We lopen te zeiken over de hoge ziektekosten.... Maar als ons autootje naar de garage moet en we daar moeten betalen, dan hebben we daar minder problemen mee....
Ga eens kijken in het buitenland... De meeste landen hebben amper artsen, ziekenhuizen, een fatsoenlijke gezondheidszorg... En ja.... Ik zou ook willen dat het allemaal gratis zou zijn.... question

3
9 LoydMorris

@8 oeps, bedoelde EU dus in de wereld nummer 2 moeten wij trots op zijn question gaat u ons nu met Amerika vergelijken Nederland is een speldenprik in Amerika misschien waren ze wel net zo goed als ze krimpen tot Nederland oppervlakte niveau.

3
10 Rattocasi

@10
Nee hoor, wij zijn qua kosten ook geen nummer twee in de wereld, of zelfs maar in de EU. Wij staan al jarenlang wereldwijd op nummer vijf en in de EU op nummer vier, zie https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_total_health_expenditure_per_capita

Onze uitgaven zijn vrijwel even hoog als die van vier andere Europese landen. Zo slecht doen we het dus zeker niet, zeker gezien de uitstekende beoordeling van onze zorg in internationaal opzicht (zie ook http://www.dutchnews.nl/news/archives/2017/01/nl-has-best-healthcare-system-in-europe-swedish-consumer-group-says/ ).

Ja, je zult nu vast wel een andere reden verzinnen om desondanks weer even flink te schoppen en te zeiken... En ja, ik hoor je alweer denken aan uitgaven aan de Evil Farmaceuten? Wel, dat zal je helemaal verbazen: wij geven van alle westerse landen zo ongeveer het minste uit aan medicijnen: https://www.statista.com/statistics/266141/pharmaceutical-spending-per-capita-in-selected-countries/

3
11 RichardR

@11 Dat zal na alles wat er uit de gezondheidszorg geschrapt is door Schipper voor minder meer betalen, toppie zijn wij iets gezakt terwijl mensen voor hulp meer in de buidel moeten tasten, tja dat tellen wij even niet mee met de grafiekjes.

En u komt vast weer met andere grafiekjes want er bestaat niks anders dan grafiekjes toch?
Het leven is een groot grafiek.

4
12 Rattocasi

Quote:
Artsen hebben de plicht hun patiënten volledig en correct te informeren, ook na medische fouten, Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst WGBO en Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Gezondheidszorg WKKGZ.
Dit gebeurt nauwelijks.
Artsen hebben de plicht hun patiënten volledig en correcte zorg te geven, ook na medische fouten, WGBO en WKKGZ. .
Dit gebeurt nauwelijks.
Artsen hebben de wettelijke plicht tot melden van medische fouten waardoor patiënten ziek werden of overlijden, bij de Inspectie Gezondheidszorg, WGBO en WKKGZ. .
Dit gebeurt nauwelijks.

Zo ontstaan doofpotdossiers: wanneer artsen en ziekenhuizen hun ethische, professionele en wettelijke verplichtingen jegens slachtoffers van medische fouten en hun nabestaanden, niet of nauwelijks nakomen.

En dat staat dan weer niet in de grafiekjes van de beste gezondheidszorg. question

6
13 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

14 Robin

@12
Ik kom gewoon met cijfers die weerleggen wat jij zegt. Maar inderdaad, de kosten voor onze gezondheidszorg blijven stijgen, en dat is niet fijn voor de mensen. Wellicht heb jij voor de verandering eens een suggestie voor een oplossing? Ik ben benieuwd...

3
15 RichardR

@15 Hoezo, werk ik bij de regering dan?

5
16 Rattocasi

@13
Wat je hier zegt, komt neer op ernstige belastering en belediging van onze artsen. Als je hiervoor bewijzen hebt, kom er dan mee op de proppen. Zo niet, zou het dan niet eens tijd worden om je mond te houden?
Jij hebt werkelijk geen flauw benul waar je over praat, of beter: waar je onophoudelijk tegenaan zit te schoppen. Evengoed hoop ik dat ook jij in geval van nood gewoon de best denkbare zorg krijgt (en die is hier verdomde goed) -- zodat je wellicht tot andere inzichten komt.

3
17 RichardR

@17 http://www.sin-nl.org/doofpot/

Is dit bewijs genoeg voor u?!

4
18 Rattocasi

@18
" Is dit bewijs genoeg voor u?!"
Euh, nee. Je hebt hiermee juist jouw ongelijk aangetoond. SIN-NL is een club van leugenaars en lasteraars(*), die er kennelijk net zoals jij alleen maar op uit zijn om tegen onze zorgverleners aan te schoppen.
Jaarlijks worden rond 1500 medische missers gemeld bij de IGZ. Die lui van SIN-NL hebben het over 67 'doofpotdossiers', die bij natrekken een periode van ongeveer tien jaar(!) beslaan, dus ca. 7 gevallen per jaar. Het is dus complete nonsens wanneer deze lui beweren dat artsen missers bijna nooit melden, patiënten 'vrijwel nauwelijks' voorlichten enzovoort.
Overigens geeft SIN-NL-oprichter en voorzitter Sophie Hankes ook impliciet toe dat leugens en overdrijving nodig zijn om mensen 'wakker te schudden'. Mevrouw Hankes is naar eigen zeggen gehandicapt geraakt door medische fouten, en wil op deze 'indringende' manier kennelijk verhaal halen. Fout...

*: Kijk bijvoorbeeld eens naar hun homepage: http://www.sin-nl.org/
Prominent bovenaan vind je een link naar een videocompilatie die meteen al goed begint met de leugens van Selma Eijkelenboom (
) , die beweert dat er dagelijks 50 mensen overlijden door medische fouten en medicijngebruik, en dat dit nauwelijks gemeld wordt -- dus tegen de 20.000 mensen per jaar. In werkelijkheid gaat het om ongeveer 1100 mensen per jaar, dus *veel* minder.

Maar goed, jij hebt totaal geen verstand van zaken, dus ik snap wel een beetje dat je met open ogen in dit soort onzin trapt. Gelukkig kan ik je terechtwijzen.

2
19 RichardR

@19 Toch wel vreemd dat SIN niet voor laster wordt vervolgd als het allemaal niet waar zou zijn.
Maar ja, gelukkig zijn er altijd nog mensen die zeggen dat het niet waar kan zijn en het graag onder het karpet vegen.

5
20 Rattocasi

Quote :
Kuks houdt zich dus aan de onrechtmatige onderlinge zwijgafspraak van artsen over elkaars medische fouten.
Dit is de reden dat SIN-NL in 2007 Dr J.Kuks op de zwarte lijst heeft geplaatst, overigens met toestemming van de Nederlandse rechter, vonnis 25 sept. 2009.

Maar ja zal ook weer niet waar zijn toch RichardR, want rechters hebben er ook geen verstand van.

5
21 Rattocasi

@21 cognitieve dissonantie

1
22 pentagram

@20 , waarom zou dat vreemd zijn? Betekent het feit dat iemand ergens voor wordt aangeklaagd, dat diegene per definitie schuldig is?

0
23 Intellector

@23 Als je onterecht beschuldigt wordt kan je naar de rechtbank.
DR J. Kuks mocht op de zwarte lijst geplaatst worden met toestemming van de rechtbank.

En personen die voor patiënten op moeten komen laten het achterwege zoals de arts Wigersma van de KNMG terecht dat deze op de zwarte lijst komt als gewetenloze arts.

5
24 Rattocasi

Ben echt benieuwd naar de wijze van meten om tot deze conclusie te komen. Kijken ze naar wat theoretisch mogelijk is als je de hoogste dekkingsgraad hebt en een sterke sociaal-maatschappelijke positie, of kijken ze naar de verhouding tussen wat je per maand kwijt bent en wat je daarvoor terugkrijgt, als minimale base-line? Dat zijn twee totaal verschillende plaatjes.

2
25 Wendel

@25 , lees het artikel in The Lancet. Daar vind je de gehanteerde criteria.

1
26 Intellector

@25 Juist waar kijken ze naar, echter als er dingen niet gemeld worden kan je dat niet mee nemen in de grafiekjes.

2
27 Rattocasi

@25 . Zonder het artikel te lezen ga ik er zomaar vanuit dat er voor elk land dezelfde criteria worden gehanteerd. Als wij dan in de Top-10 staan, dan is dat bepaald niet slecht. Top-5 zou nog mooier zijn geweest.

1
28 Vandeprinsgeenkwaad

Wat niet weet wat niet deert, dan weet je vandeprinsgeenkwaad, zullen wij vast volgende keer in de top 5 staan whaahahaha

2
29 Rattocasi

@25 Ligt er natuurlijk ook nog aan van wie je de gegevens aangereikt krijgt question

2
30 Rattocasi
31 WteZ

Vervolg: - http://www.nieuworganiseren.nu/actueel/de-stand-van-de-gezondheidszorg/
Tja, maakt nogal wat uit welke instelling onderzoek doet.

2
32 WteZ

Maakt inderdaad nogal wat uit welke criteria worden gebruikt.

0
33 Intellector

U begrijpt: ik ben nogal nijdig dat ieder jaar opnieuw mensen meer kwijt zijn voor minder zorg.

1
34 Wendel

@34 Dan ook nog op de borst slaan hoe geweldig dit allemaal is, terwijl er steeds meer mensen de verzekering niet meer kunnen betalen, of mensen die niet meer naar de dokter gaan want stel je voor dat je medicijnen krijgt moet je zelf de rekening betalen van je eigen bijdragen.

Maar ja in de grafiekjes staat het leuk toch question

2
35 Rattocasi

Volgens de criteria van dit onderzoek staan wij in de top-10.

Natuurlijk kan iedereen eigen criteria gaan bedenken om ons maar zo laag mogelijk te laten scoren.

0
36 Intellector

@31 wat een flauwekul onderzoek van Bloomberg of al jaren achterhaalt "Nederland nummer 40. Nipt voor België, maar wel achter Servië en Venezuela" Achter Venezuela daar hebben ze geen medicijnen meer om dat het land geen harde valuta heeft om het te importeren.

Hoe hoger het BNP per inwoner hoe hoger de kosten is ook wel logische want de grootste kostenpost is personeel, En de salariskosten zijn ook een van de hoogste in de wereld.

0
37 mike45

Annemarie van gaal zei iets leuks over statistieken, mensen zijn geen statistieken echter zijn mensen van vlees en bloed, dat was naar aanleiding van de werkloosheid bij 50 en 60+, gemanipuleerd met de cijfers zodat het zeer gunstig uitkomt, maar ja, staat wel leuk in een grafiek toch?

1
38 Rattocasi

Volgens de criteria van dit onderzoek staan wij in de top-10. Dat is zo, dat blijft zo.

Als je vindt dat dit onterecht is, zul je moeten aangeven wat er verkeerd is aan de gehanteerde criteria.

0
39 Intellector

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Maurice de Hond waarschuwt voor toenemende polarisatie: Extremen worden steeds groter!

Die Rob de Wijk zit iedereen op te hitsen voor een oorlog, maar hij vindt zichzelf te goed om naar het front te gaan. Dat soort mensen moeten ze...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

DWZ
Jetten overweegt subsidie voor omstreden biomassacentrales, ondanks kritiek

''Demissionair klimaatminister Rob Jetten'''Demissionair'.......

9 minuten geleden geplaatst door DWZ

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

Oversterfte is nog steeds gaande. En onze jankende HOERnalisten doen hier geen enkel onderzoek naar.Bang voor hun baantje en niet onafhankel...

13 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Maurice de Hond waarschuwt voor toenemende polarisatie: Extremen worden steeds groter!

Dat snap ik wel. Academici willen hun lätte en avocado's en om dat te realiseren voeren ze laagopgeleiden in ruil voor een sportabonnement af n...

27 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@28 Hé ik hoor weer een lama schijten...Wat een fantastische bijdrage heb je weer gegeven in dit topic.MSM schaapje....

33 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@39 Het tempo moet nog verder omgaan. Omdat mensen anders blijven slapen....

40 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@64 Grote kop in de Telegraaf: NAVO verovert Oekraïne door de baarmoeder. New York Times kopt: NATO enlargement secured by the uterus. Victory ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@64 Ja, inderdaad. Waarschijnlijk zijn dat soort figuren met een kalashnikov opgegroeid. Ze kunnen met een kalashnikov waar wij niet van kunnen ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Hollywood Pron MovieBbwcamMia Milova PornTponilyJogo Porn 3dPornhub SkirtBlow Job ComplGay Interacil PornAmanda Elise LeeSexvidosAlanah Rae Sex VideosMelissa MendinyJessica In PornAdam And Eve .comTwinks BarebackingBad Bhabie NudesKaitlyn Williams OnlyfansRough Lesbian FacesittingDirtyroulletBarelly Legal TeensMami Ke Sath SexHot Mature Sex VideosBestmom PornXxx Sexy Bf HdSexvidios TeluguYogaxxxExplicit In MoviesAlejendra QuirozAnjali Hot SexIndian Live Sex ComDaughter CreampieSara Underwood Onlyfans LeakBhabhi And Devar Sex VideoSex Swathi NaiduZero Tolerance PornCoxo VandiFull Length Free PornSites Porno GayBliss Adult Arcade & Theater Swingers ClubMorning Sex PornTelugu Sex VoiceTaylorbreesey OnlyfansXxx Indian FullRee Mature PornLesbian Japan PornVideo Porn TeenageRedtubefreepornPorn Moves Free DownloadPhoto AcompanhntesNiinakhlvWhopperme LeaksSoyagamBaap Beti Ki Blue FilmMadhavi Sex VideoTgirl AnalXvidedosLela Star GifDesi Bangla PornInterracial Icon 13MyfreeblacXnxx LesbienesFree Brazzers.inPornografia ColonbianaAbbela DangerBhauja SexKeutypieTop 1 Porn StarKeisha Grey Porn VideosSpider Gwen TransHot Sexy Ladies NakedOlderwomen MasterbatingSweetanaastasiaKannada Film Actress Sex VideosHotel JayshreeHot Bangla XnxxHidden Cam Massage JapanAssparadesPornô BlogSaexxXxx Story MoviesSex Education In HindiWww Indian Bf VideoPriyanka Chopra Full SexProne Bone AnalSpanked Diaper PositionTpg PornGay Justin Bieber PornAdultfilmdatabaseHenti VostfrSadie Hartzسكس نغربيTiktok Big TitsHot Sex KeralaExercise NudePorn Games RogTelugu Group SexPorn MagazinesPornografia De PeliculasSecret EscortJenysmithGloryhole Swallow JoanieHot Lesbian SeducedWwe Hot SceneSexy NabhiXxx SefBest Of TeenpornNaked White GirlPiper Perri ThreesomeDaftsex.cmoCxtapesPornographie AdultesNude Patricia RichardsonFiona Apple NudeBoku No Misaki SenseiTamil Sex Talk AudioгигпорноNude Pic Of BoobsAstarbabyxo OnlyfansPublic Sex VideoBrazzers PunishmentStickamgirlsBlack Teenage PornsPornbarDonna Mills NudesStrpchatIndian Aunty XvideosTushy Porn Hd435mfcs-048Latina Nude TwerkLas Vegas PornSelfie CummingJudythegreatDani Daniels XXvxx HdWho Plays Veronica On Young SheldonShakeela Sex MovieMai Thai XxxSister Shows BoobsThotayanaCerita DawasaSai Pallavi PornPinay Porn SitesFucking My Little SisterEdge JoiSoft Core Porn MoviesSexo.comMia Khalifa CastNudes OnlyfansMaisexoسكس ورعان حلوين