Nieuwskoerier App

Nieuwskoerier Knop

ADVERTENTIE
Buitenland
  • 6
Tot nu toe waren inentingen niet verplicht, maar het land kent een steeds lagere vaccinatiegraad. Dat kan leiden tot gevaarlijke uitbraken. ...

6 dagen geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
5
2
LEES MEER OVER

Mooi..! En nu nog het verspreiden van antivax-lulkoek strafbaar stellen en we zijn weer op de goede weg..!

1 Münchhausen    
6 dagen geleden door Münchhausen
13
Meld

Het is triest dat mensen zo dom zijn geworden. Aluhoedje en homeopatische onzin websites krijgen het gewoon voorelkaar dat mensen vaccinaties niet meer vertrouwen op basis van niets. Geen bewijs voor dat antivax gezeik. Dat terwijl je om je heen al het bewijs ziet dat vaccinaties werken. Dat er dan toch nog mensen zijn stoppen met vaccineren. Dan krijg je terecht dit soort maatregelen. Wil je vaccinatie vrij jezelf en je familie in gevaar brengen hoepel lekker op naar Afrika! Kijken hoever je komt.

2 VaY    
6 dagen geleden door VaY
9
Meld

@2 Een vaccinatie is geen menselijke verdachte en geniet niet de bescherming van een menselijke verdachte, te weten 'onschuldig tot het tegendeel is bewezen'.

3 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
10
Meld

@3 Het maakt niet uit of het een menselijke verdachte is of niet. Je moet iets kunnen bewijzen anders is het niet waar.

4 VaY    
5 dagen geleden door VaY
5
Meld

Persoonlijk een grote voorstander van een vaccinatie voorkomen eigen mening de zogenaamde "VEM vaccinnatie". Voor jong en oud morgen per direct en verplicht invoeren in heel Europa.

5 opabert    
5 dagen geleden door opabert
15
Meld

@4 Dat maakt wel uit, want een vaccinatie heeft geen mensenrechten. Een onschuldig iets ten onrechte verbieden is minder erg dan een onschuldig iemand ten onrechte vastzetten.

6 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
11
Meld

@5 Ga naar Afrika zonder vaccinatie en laat jezelf prikken door een mug met malaria en kijk hoe goed dat VEM werkt. Ik denk dat je ziek wordt.

7 VaY    
5 dagen geleden door VaY
6
Meld

@2 : Persoonlijk ben ik ook een grote voorstander van vaccinaties.
Maar niet op de manier zoals een tiental jaren geleden voor meisjes allerlei soorten vaccinaties tevoorschijn kwamen voor HPV waardoor sommigen onder hen een slopende ziekte onder de leden kregen.

8 TonAlias    
5 dagen geleden door TonAlias
9
Meld

@6 Het heeft alleen niets met elkaar te maken. Dus wat jij aan het raaskallen bent. I dunno...

9 VaY    
5 dagen geleden door VaY
4
Meld

@8 Weet verder niet wat er tiental jaren geleden heeft gespeeld met het HPV, maar er moet altijd goed onderzoek gedaan worden naar vaccinaties en voldoende controle op zijn.

10 VaY    
5 dagen geleden door VaY
1
Meld

Bij vaccinaties gaat de overheid ervan uit, dat mensen het niet erg vinden, dat hun kind toevallig het 'lot' uit de loterij zijn, dat de zeldzame bijwerking krijgt, zolang er maar gevallen van de bedoelde ziekte voorkomen zijn. De menselijke geest werkt echter niet als een Bord van Dalton, Driehoek van Pascal of boomdiagram.

11 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
12
Meld

@10 Je weet nooit, wat ze er allemaal bij stoppen.

12 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
11
Meld

Ik denk dat heel veel mensen niet begrijpen dat je bij vaccinatie geen afweer tegen maar eigenlijk gewoon de ziekte zelf krijgt ingespoten. Doe dat vaak genoeg en de natuur komt wel met een sterkere, resistente, variant.

13 Artikel39    
5 dagen geleden door Artikel39
12
Meld

@13 Ook nog een overweging inderdaad.

14 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
11
Meld

@12
Allemaal aluhoedjes an antivax praatjes gewoon verplicht onder dwang aan de pil en verder niet zeuren. Prima plan ik ben er voor en direct vanaf morgen wie volgt mij in de rij?

15 opabert    
5 dagen geleden door opabert
14
Meld

@12 Uhm volgens mij kan je dat allemaal opzoeken hoor.

@11 Dus een overheid mag geen maatregelen nemen om de algemene veiligheid te bevorderen? Laten we zeggen een autogordel red tientallen levens in een jaar, maar ook iemand gaat door een gordel dood. Volgens jou mogen gordels niet meer verplicht worden, want er is ook iemand aan overleden?

16 VaY    
5 dagen geleden door VaY
6
Meld

@15 Tot halverwege de jaren '80 had de Nederlander een gezond wantrouwen in zijn overheid. Daar is helaas weinig meer van over Helaas veelal onterecht gezien alle schandalen, die naar boven zijn gekomen. PX-10, asbest, de troep van Dupont, allemaal hartstikke 'veilig' met de keursticker van 'uw overheid'.

Kinderkens, slaap maar zacht,
de Koningin waakt dag en nacht.

17 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
10
Meld

@13 En is dat de laatste eeuw voorgekomen voor de ziektes die we hebben overwonnen dankzij vaccinaties? Nope.

18 VaY    
5 dagen geleden door VaY
5
Meld

@11 Mensen moten zelf kunnen bepalen, welk risico ze willen lopen. In een krappe auto vind ik een gordel ook niet prettig. Het gevaar er niet uit te kunnen met die extra hindernis vind ik belangrijker dan het (geweken, ik zit immers als klem) gevaar om door de voorruit te vliegen.

19 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
13
Meld

Vaccineren werkt , anders zouden mensen hier boven niet zo'n beklag kunnen doen omdat ze wel een familielid hadden met een kinderziekte , die nou aan de beademing lag , of in een ijzeren long lag , een herseninfectie heeft opgelopen , verstandelijk gehandicapt is geraakt door de mazelen , of in een rolstoel is beland door polio , vaccineren werkt.

20 MarcusCole    
5 dagen geleden door MarcusCole
6
Meld

Prima plan ik ben groot voorstander van massale vaccinaties en zodra het in Italie verplicht wordt dan ga ik busreizen organiseren voor Nederlanders met jonge kinderen om daar alvast hun vaccinatie te kunnen halen, want voorkomen is beter dan te laat.

21 opabert    
5 dagen geleden door opabert
13
Meld

@18 De meeste ziektes waren al lang en breed overwonnen, voordat het Rijksvaccinatieprogramma in 1953 ingevoerd werd. Reden: de invoering van sanitaire voorzieningen. Handen wassen en riolering zijn belangrijker voor het tegenhouden van ziekten dan vaccinaties.

22 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
14
Meld

@20 Vreemd, dat je het aan het eind 'vaccineren werkt' herhaalt, meestal een teken, dat je er niet zo van overtuigd bent.

23 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
11
Meld

@13 Éhm, wat denkt u dat er gebeurd als u de ziekte op "natuurlijke " wijze krijgt?
Dat u besmet raakt van de "afweer tegen " of met de ziekte zelf ?

24 proxy    
5 dagen geleden door proxy
0
Meld

@13 Of wat dacht je van aantasting van de kwaliteit van de bevolking?

25 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
8
Meld

@22 " De meeste ziektes waren al lang en breed overwonnen,"

nee hoor, de meeste ziektes tierden nog welig, het aantal sterfgevallen was in veel gevallen al wel behoorlijk afgenomen, maar ook nog niet nul, zoals heden ten dage.

26 Mevrouw Stemband    
5 dagen geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

@22 Tsjah het is afgenomen, maar niet overwonnen dat is pas sinds vaccinaties bestaan.

27 VaY    
5 dagen geleden door VaY
4
Meld

@19 Mensen moeten zelf kunnen bepalen welk risico ze willen lopen. Daar kan ik me een beetje in vinden, maar als het gaat om vaccineren en je doet dat bewust niet ben je ook een risico voor een ander.

28 VaY    
5 dagen geleden door VaY
5
Meld

@7 : moet er eerst een vacinatie voor malaria worden uitgevonden question

29 Lobbus    
5 dagen geleden door Lobbus
1
Meld

@19 : va met de omschreven situatie de s een bots proef doen. Denk dat je dan anders spreekt. Of waarschijnlijker helemaal niet meer.

30 Lobbus    
5 dagen geleden door Lobbus
0
Meld

@15 Weer een nieuw draadje gevonden om te trollen? Veel plezier, hoor.

31 LanCaster    
5 dagen geleden door LanCaster
0
Meld

@26 In de jaren vijftig heersten alleen nog tuberculose en polio. Tyfus en cholera waren al overwonnen. Overigens zijn er nieuwe bijgekomen zoals AIDS. Nul zal het nooit worden, dus dat is geklets uit de nek, maar dat weet je zelf ook wel.

32 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
9
Meld

@28 Het leven bestaat nu eenmaal uit risico's.

33 Vilseledd    
5 dagen geleden door Vilseledd
6
Meld

@29 Malariapillen wel naja ok kies een andere ziekte waar wel een vaccinatie voor is dan.

34 VaY    
5 dagen geleden door VaY
1
Meld

@32 "In de jaren vijftig heersten alleen nog tuberculose en polio"

Mazelen niet te vergeten; en ja mazelen staat al vele jaren op 0 doden, echter zie je in landen waar de vaccinatie graad aan het dalen is de eerste doden ook weer opkomen (bijvoorbeeld 26 doden door mazelen in Roemenie.)

35 Mevrouw Stemband    
5 dagen geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

@22
"De meeste ziektes waren al lang en breed overwonnen,"
Euh, nee. Er gingen veel minder kinderen aan dood. Maar ze kregen nog wel 'gewoon' massaal mazelen, bof, rodehond enzovoort.

"voordat het Rijksvaccinatieprogramma in 1953 ingevoerd werd."
Euh, nee. Het Rijksvaccinatieprogramma werd in 1957 ingevoerd.

"Reden: de invoering van sanitaire voorzieningen."
Euh, nee. Dat er veel minder kinderen doodgingen, was hoofdzakelijk te danken aan antibiotica -- complicaties zoals longontsteking en hersenontsteking zijn de grote moordenaars bij ziekten zoals mazelen. Ook voor de rest speelt betere medische zorg een hoofdrol.

"Handen wassen en riolering zijn belangrijker voor het tegenhouden van ziekten dan vaccinaties."
Ja hoor, net zoals tegenwoordig niemand meer griep of verkoudheid krijgt...
Bah, ik kan wel een beetje treurig om worden om zoveel domheid ... question


(Overigens is die betere hygiëne ook niet uit de lucht komen vallen, maar hebben we dat inzicht te danken aan exact dezelfde mensen die ons ook antibiotica en veilige vaccins hebben gegeven: medische wetenschappers.)

Eerlijk gezegd vind ik het onbegrijpelijk dat we deze discussie nog moeten voeren. Ouders laten massaal na hun kinderen te vaccineren doordat allerlei domme lieden fabels en leugens over vaccinatie verspreiden, de gevolgen zijn duidelijk zichtbaar: ineens weer overal uitbraken van mazelen in Europa (goh, zijn al die kinderen ineens gestopt met handenwassen?) en tientallen kinderen zijn inmiddels overleden, vooral in Oost-Europa.
En toch blijven ook hier allerlei ontzettende [censuur], euh, 'niet bijster verstandige mensen' antivaccinatie-onzin uitkramen. Moeten er nu echt massaal kinderen doodgaan en gehandicapt raken voordat deze lui inzien dat ze er faliekant naast zitten?

36 RichardR    
5 dagen geleden door RichardR
2
Meld

@36
Om uw laatste vraag te beantwoorden, voordat zo'n antivax-idioot er weer een giga lulverhaal aan gaat breien..: Het interesseert ze geen ene mallemoer of er kinderen doodgaan, zolang ze maar kunnen blijven beweren dat het niet bewezen is, dat die kinderen zijn gestorven/gehandicapt zijn geraakt tengevolge van een (vul maar in)-besmetting. Hoogste tijd, dat dat soort potentiële kindermoordenaars net als in Italië wettelijk aangepakt gaat worden.

37 Münchhausen    
5 dagen geleden door Münchhausen
6
Meld

@23 Eigenlijk naar me er in verdiept te hebben ja het werkt , en neen als ik te horen krijg dat Andrew Wakefield 130 euro vraagt voor een lezing , dan snap ik wel waar het bij Andrew Wakefield om gaat en dat is geld , en dan snap ik wel weer waar het de anti vaxxers om gaat en dat is geld.

38 MarcusCole    
5 dagen geleden door MarcusCole
1
Meld

@22 Kinderziektes boeit hygenie niet , sterker nog kinderziektes juichen alleen maar om onze extreme hygenie , ik kreeg waterpokken bijvoorbeeld op mijn vijftiende , juist daarom , als kinderziekte op latere leeftijd verkregen worden , zijn ze juist gevaarlijker door hygenie is daar meer kans op ...

39 MarcusCole    
5 dagen geleden door MarcusCole
2
Meld

@38 Wakefield moeten ze de doodstraf geven de man heeft duizenden kinderen gedood sinds de jaren 90 met zijn woorden.

40 Bernard    
5 dagen geleden door Bernard
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Wilders witheet om zonnig overleg Rutte en Pe...
Geert Wilders maakt zich woensdag boos omdat...

17 uur geleden door Telegraaf

Moslims zamelen geld in voor de slachtoffers...
Bij de aanslag in de Manchester Arena kwamen...

20 uur geleden door Febee

Posters met zoenende moslima leiden tot woede...
De posters die wethouder Ronald Schneider (in...

15 uur geleden door AD

Impasse in formatie: Hoe nu verder?
Nadat eerder de formatie al in een impasse le...

22 uur geleden door Nu.nl

Toekomstige afsplitsingen PVV schuiven aan bi...
10-partijenkabinet heeft stabiele meerderheid...

20 uur geleden door Tjeempie


ADVERTENTIE

Laatste reacties
TouchScreen
Droom Ajax spat uiteen: bekijk hier de samenv...
Zo goed als ze speelde naar de finale toe..wa...

15 minuten geleden door TouchScreen

magikeven
'Weer enorme financiële domper bij VWS'...
Het is en blijft een grote poppenkast waar de...

16 minuten geleden door magikeven

Bluth
Jemen : Amerikanen schieten burgers dood waar...
@6 Individuele militairen worden vrijwel nooi...

35 minuten geleden door Bluth

Bluth
Droom Ajax spat uiteen: bekijk hier de samenv...
Als AZ-supporter gunde ik het Ajax van harte,...

38 minuten geleden door Bluth

Mrs. K
Jemen : Amerikanen schieten burgers dood waar...
@5 Das ook weer waar. Ook die 70-jarige zou n...

39 minuten geleden door Mrs. K


Like Nieuwskoerier.nl op Facebook
Binnenland       Buitenland       Politiek       Economie       Internet       Technologie       Sport       Showbizz       Wetenschap       Gezondheid       Lifestyle       Cultuur       Media       Film       Games       Verkeer       Overig