Waar blijft de Wilders-meltdown? (publieketribune.net)


Wilders staat bovenaan in de peilingen. Hij staat met een voet in het Torentje. De journalistiek zou in zijn plicht falen als ze hem niet veel scherper bevragen te worden dan tot nu toe gebeurt. ...

door Brynnar in Politiek  ·  10 Reacties

  • 0
  • 349x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wilders heeft gewoon de opinie mee, en inmiddels de wetgever die de scherpe kantjes aan het afvijlen is van voorstellen die allang aangenomen hadden moeten worden.
Zoals nu de sharia, kindbruiden , antimaatschappelijke organisaties financieel droogleggen.
En straks het onvermijdelijke artikel 6 en artikel 23 wettelijk modificeren.
Plus het onvermijdelijke debat over de ingeslopen vijfde colonne in de loyaliteits kwestie van ambtenaren en politici met andere nationaliteiten ..

3
1 Voxpopuli

Een leuke samenstelling van aanvallen hier onder !
De vruchteloze aanvallen op Geert Wilders
Alle stormlopen tegen Wilders hebben geen effect gehad. Dat leidt soms tot grote verbijstering onder de aanvallers. Hoe is het mogelijk dat die domme kiezers tegen alle waarschuwingen in op een ‘gevaarlijke’ partij als de PVV stemmen? De meest voor de hand liggende reactie is om Wilders en zijn verdwaasde aanhang nog harder te verdoemen.
Waarom is Wilders onkwetsbaar voor alle aanvallen? Om die vraag te beantwoorden is het nuttig om eens nader in te gaan op de enorme weerstand die de PVV-leider oproept. In grote lijnen worden Wilders en zijn partij op vijf manieren aangevallen.


(1)

Allereerst zijn er de doodsbedreigingen, waarvan de PVV-oprichter het mikpunt is. Dreigbrieven, dreigtelefoontjes en fatwa’s begeleiden de politieke carrière van Wilders. Sinds Volkert van der Graaf en Mohammed Bouyeri weten we dat we deze dreigementen serieus moeten nemen. Of zoals Paul Cliteur onlangs zei in het AD: “De modale krantenlezer krijgt het beeld van een door jihadstrijders bedreigde politicus - al die bodyguards zijn er niet voor niets, zeggen ook de veiligheidsdiensten en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding - die ook nog eens met juridische middelen wordt vervolgd. Voor veel kiezers is dat de omgekeerde wereld.”


( 2 )

Aanvalsmethode twee is de domste. Je vindt hem vooral op internetfora, maar ze is ook populair bij columnisten. Wilders is geblondeerd of behandelt zijn haar met waterstofperoxide. Voor deze reaguurders bestaat er geen beter bewijs dat de man en zijn ideeën niet deugen. Het is onnodig te zeggen dat dit ‘argument’ geen enkele indruk maakt op de PVV-aanhang.

( 3 )

Hoewel het demoniseren van Pim Fortuyn een averechts effect had - en wellicht een aanmoediging vormde voor Volkert van der Graaf - lijkt niemand te hebben geleerd van 2002. De tegenstanders van Wilders halen bij voortduring de Tweede Wereldoorlog van stal. Ze denken daarmee de aanhangers van de PVV te behoeden van een gevaarlijke misstap. De gemiddelde PVV-kiezer trekt zich hier niets van aan, omdat hij in de gaten heeft dat de Wilders-bestrijders de Bezetting er met de haren bijslepen. Toch blijft de Wildersbestrijdingsdienst doorgaan met opgeheven vingertjes en het direct of versluierd aanroepen van Anne Frank, de Weimar Republiek en de NSB.
Het juridisch aanpakken van Wilders wegens racisme is een variant op het demoniseren. Immers, Adolf Hitler was ook een racist, dus als we Wilders niet op tijd stoppen, gebeuren hier straks soortgelijke dingen als in nazi-Duitsland. D66-leider Alexander Pechtold trok een heel register van suggestieve opmerkingen open tijdens het slotdebat na de Europese verkiezingen. “We zijn met miljoenen”, zou Geert hebben gezegd. Dat was voor Pechtold aanleiding om angstvisioenen van een fascistische massaorganisatie op te roepen. Merkwaardig, want bij andere gelegenheden krijgt de partij juist het verwijt krijgt dat Wilders het enige lid is.

( 4 )

De vierde aanvalstactiek noem ik de stalinistische methode. Wilders wordt iets in de mond gelegd wat hij niet of niet helemaal heeft gezegd. Of zijn woorden worden verdraaid. Of ze worden uit hun context gehaald. ‘Tsunami van islamisering’ wordt ‘tsunami van moslims’. Het uitzetten van criminelen met een dubbel paspoort wordt veranderd in het uitzetten van alle moslims. Het verbod op het bouwen van nieuwe moskeeën wordt veranderd in het sluiten van moskeeën. Het verbieden van de koran wordt gelijk gesteld met het op de brandstapel gooien van de koran, zoals (zie aanvalstactiek drie) in de nazitijd ook gebeurde. Alsof de echte uitspraken van Wilders nog niet erg genoeg zijn, worden ze nog eens flink aangedikt. Ook met deze tactiek worden de geharnaste Geert-fans niet overtuigd.

( 5 )

Natuurlijk proberen veel politici om Wilders met argumenten te bestrijden. En toch lukt het ze niet. Waarom eigenlijk niet? Allereerst kunnen ze het vaak niet laten om tussen de geldige argumentatie door toch weer terug te grijpen op de methodes drie en vier, het demoniseren van Wilders, of het verdraaien van zijn uitspraken. De jongste aanval van Rutte is een perfect voorbeeld hiervan. In zomergasten noemt hij de PVV ‘gevaarlijk’. Rutte zegt het niet met zo veel woorden, maar de goede verstaander denkt terug aan die duistere periode in onze geschiedenis waarin gevaarlijke partijen misbruik maakten van registratie door de overheid.


(6)

Het is aardig om Wilders met argumenten te bestrijden, maar het is zinloos zolang men hem de argumenten niet uit handen kan nemen. Met zichtbare resultaten in de aanpak van criminele jongeren, door de immigratie in goede banen te leiden, en door op te houden met het faciliteren van fundamentalistische moslims. Het zou een interessante krantenkop kunnen opleveren: ‘Rutte stopt de aanval op Wilders.’


.

1
2 Moskowfiets

tsja it's a dirty Job but someone has to do it... question

0
3 Voxpopuli

Hoewel ik het met de scribent eens ben dat 'de media' Wilders laten lopen (voornamelijk omdat ie zelf de boot afhoudt... veilig achter Twitter... zie em eerst maar te strikken voor moeilijke vragen), helpen doet dat ook niet. Trump scoort ook nog steeds bij z'n basis.

Hoogstens hou je met intensievere en serieuzere media-aandacht de twijfelaars bij Wilders weg, maar de harde kern raakt ie nooit kwijt.

3
4 zeikenderechter

na de verkiezingen wordt het Roos, bosma,baudet en kan Wilders naar de VS

0
5 Voxpopuli

@5 Mijn voorstel is Roos naar de VS,

0
6 Moskowfiets

@2
U bent nog één punt vergeten:

Er wordt hem ook steeds door alle partijen verweten, dat hij "is weggelopen voor regeringsverantwoording".
Deze zin wordt uit-den-treure herhaald tijdens debatten, door met name Samsom, Pechtold en Buma.
Het werkelijke verhaal achtsr dit "weglopen" is ook iets anders gegaan, maar het is wel negatief in de media geslingerd.

2
7 Dieke

Trollen en leugens gaan nou eenmaal niet samen, tenzij je de debielen wilt bereiken. De grootste leugenaar is zonder ENIGE twijfel rutten, die nu met zn Referendum klusje bezig is en de policoren op hun leugeneed aan het wijzen en bewerken is. En die clowns moeten Wilders aanvallen? En hun debiele MSM en 'journalisten'? Na elke catharsis van achterlijkheid waarin de "experts" en "deskundigen" Trump elkaar in de armen vallen en tijdens de uitzending elkaar met minder schaamte als Bonobo aapjes nemen, is rijp voor de gekkenbus, die echter beter gelijk door naar het crematorium kan rijden. Hier is niks mee te beginnen.
Wilders gaat net als Trump WINNEN. En feiten BESTAAN NIET in het policore universum dus daar mogen ze naar terug!

2
8 Nu of Nooit

@7 .
De echte schuldige was het CDA die gingen na een bijna akkoord nog meer eisen van de PVV en die heeft toen de stekker eruit gehaald.

1
9 eigenmening

@9
Klopt, maar dat hoor je nooit.

0
10 Dieke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

Het kleine klootzakje zal er wel geen bordje bij zetten wat het rusland gekost heeft aan mensen en materiaal....

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

van Keulen
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

Frans de flapdrol weet heel goed dat moslims een bloedhekel hebben aan joden maar durft dat niet te zeggen uit angst dat hij 24/7 beveiligd moet...

3 minuten geleden geplaatst door van Keulen

sockknitter
Israëlische vlaggen verboden tijdens Eurovisie Songfestival op straat - NieuwRechts.nl

Waarom zou je in Nederland met een israelische vlag lopen zwaaien. ...

5 minuten geleden geplaatst door sockknitter

sockknitter
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@15Bij islamisten niet. Bij de "normale" moslims hebben de vrouwen wel veel in te brengen....

10 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Marrie1
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

Vaccinaties zijn toch voor iedereen gratis ?En waarom wordt het probleem van mensen met een migratie achtergrond zo omfloerst omschreven, waa...

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

eh
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

@1Jij bent natuurlijk ook niet verder gekomen dan de titel....

13 minuten geleden geplaatst door eh

LoydMorris
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@14 Vrouwen hebben binnen de islam geen ene moer in te brengen. . . ....

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Israëlische vlaggen verboden tijdens Eurovisie Songfestival op straat - NieuwRechts.nl

Schandalig!!!! Dit zou een reden moeten zijn om dit Eurovisie Songfestival te boycotten. . . . ...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ik heb er niks op tegen, dat deze mannen een kalifaat willen stichten. Dan zullen ze een gebied moeten zien te vinden ergens in een islamitisch ...

15 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Marrie1
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Uitzetten, inclusief hun families naar het eigen homeland, waar alles beter is....

20 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Jada Stevens 2022Peliculas Pornos GratisCool PornographyPerfectfirls ComPornobrasil CaseiroSexsexBig Tities JapanCumming Inside Her ThroatXev Bellringer SisterLorum PiercingNikki Minaj TitiesTamilsixHdporntubeAmisha Patel SexyVideoporno IndonesiaBig Tits Pornstar VideosHotbigassDoctour PornPornbiNewbiienudesHjav PornAnime Porn TwitterKpop DeppfakeChel PornViolet Rain PornRahnydee JamesFat Nude ButtHamster Gay PornBhumika SexRussian Girl Porn VideoHijab Por NSexing BoobsBlack ShemalespornWife Flashing BoobsSite PornubXnxx IndonesiaSilvea SaintSex Simulator GamesSex TenNew Bbw XxxDesivdo CoNora Fatehi Sex PicBlow Job PicturesHot DeepthroatTrans ScortBlack Vids XxxAradiamxYoutube Gay PornMeilleur Film Pornographique FrancaisPornolesbiansPerverse FamılyKing Queen PornPunjab Sex ComXx AadivasiLesbeians PornVideo Of Debbie Does DallasTorbe Puta LocuraOil Wrestling MixedMywaoeRules 34 AnimeVanessa James PornRinko Kikuchi NudeBokep Luna MayaSelma Hayek LeakedRebd-762Hot Sxs VideoCamila.elleListcrawlerBabita Ji NudesOlivia Casta Xxx国产 PornGracie GatesFullerotic MovieGandmandSamantha Ruth HotAlexa Pearl FacialYvonne Bar PornShemale Eating Own CumHandjobsex VideoActress Sex PicXxx SaniloniLois Griffin HentaiTheync ComJurnee Smollett NudeChristy ChungInporn ComKagney Linn KarnerMarkiplier Onlyfans NameIndian CuckholdMan Fuck MonkeyStassi Sex TapeThick DoggystyleNaughty Allie VideosSeduce Milf LesbianXxc PornChine PornAmature BondagePonografia De LesvianasNala RayBrittanya PornAss Po RnGym Xxx VideosMha Midnight PornLevel Drain HentaiBodybuilder ClitHitomi Tanak UncensoredMassage Oil NudeAmeri PornBeeg TubePorno64Naked ChichiBlue Film Short VideoCeleb Teens NudeAmazon CreampieSofia Nix MaidReddit GonewildaudioMobile Porn GamedPornhub.comoHenti SitesStepbrother PornMary Jane NudeMaa Beta Porn VideoHindi Sex Video CollegeBoobspresHot Hot Romantic VideoXxnx Download VideoEliza Ibarra HdRachel Steele PornstarDildo BeltGod Of War Thrud PornBokep Hijab Indo TerbaruPornub.52avEbony Big Tit BbwFree Chat Now AdultXcart PornFilm Porno CompletQuadrinhos SexDream Sucking His Own DickJordynjones LeaksWrong Hole CompXxxx Video DoctorXnxx McMellisa DeblingCasey Anthony HotRap PornvideoSexy Bf Sunny Leone KiRabel RhyderRusian Porn StarIndian Sex Hd