'Overheid vaak oorzaak van schulden bij burgers' (nu.nl)


Dat steeds meer mensen in de schuldhulpverlening terechtkomen, is vaak een gevolg van regels van de overheid. ...

door Havermout in Economie  ·  72 Reacties

  • 22
  • 1536x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@43 Er is maar één groep die die armoede wenst... de rijke elite. Rijkdom kan enkel bestaan over de ruggen van de armsten heen.

De burger bepaalt welke partij de kar moet trekken.

Hoe kan het dan dat Rutte cq VVD al in jubelstemming was terwijl niet eens alle stemmen geteld waren?
https://www.businessinsider.nl/waarom-vierde-rutte-al-zo-vroeg-feest-deel-van-pvv-aanhangers-vermoedt-stembusfraude/

Niet voor de PVV, maar wat als dit waar is?
http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/kiesraad-meldingen-dat-dozen-vol-pvv-stemmen-in-de-vuilnisbak-zijn-gegooid-zijn-nep-nieuws/

Nijmegen die nog eens 50 biljetten bijdrukt? Stembureau langer open houden?


En dan de SP. Hoeveel mensen hebben niet het Nationaal Zorgfonds ondertekend? Je zou toch denken dat mede hierdoor de SP héél wat stemmen zou binnen harken? Dat gebeurde niet? Roemer hoorde je daarna er ook niet over.

Enige dat ik nu denk is dat de verkiezingen niet meer dan één groot volksvermaak cq leedvermaak zijn. Wie zegt dat de SP niet gewoon een broodje aap verhaal is en in feite gewoon niet bestaat?

1
51 minoto

@41 : Dan mogen ze ook niet hun state of the art gloednieuwe apparaten houden, laten ze het maar doen van degene met wie ze ruilen. Een wasmachine die je met een touwtje moet dichtbinden en niet mag aanstoten, een stofzuiger die alleen werkt als je er eerst flink mee rammelt, en een fiets die bijna instort.

2
52 Wendel

Keihard optreden tegen wanbetalers!!!!
Keihard optreden tegen wanbetalers!!!!
Keihard optreden tegen fraudeurs!!!!
Keihard optreden tegen oplichters!!!!

Ik hoor iedereen hier nog juichen en jaknikken!

Keihard optreden!!!!

Wel, men vergeet al snel dat 98% van de mensen (nationale ombudsman) géén kwaad in de zin heeft. En dat die mensen, om welke reden dan ook, nu dankzij die Kei Harde Aanpak, enorm door de overheid worden genaaid.

Keihard optreden tegen boeven, het klinkt aanlokkelijk.
Maar vergeten wordt de 'bijvangst' van dat keiharde optreden.. . .

Enorm veel onschuldige mensen worden onevenredig zwaar getroffen door die veel strengere overheid.

En dat is niets nieuws hoor.

Dat is altijd zo geweest.

.

2
53 hippodepippo

@3 Schulden bij de overheid hoef je niet zlef gemaakt te hebben.

Na het overlijden van mijn vader waar ik al 20 jaar mee gebroken had, is er op mijn hoofd een belastingschuld/schuld komen te staan van ongeveer 100.000 euro.

Bank als schuldeiser accepteerde eigenlijkdirect dat ik officieel via de rechtbank de erfenis heb verworpen en er bij mij niets te halen viel/valt. Bij de overheid is het kwartje bijna 5 jaar later nog niet gevallen, kost een hoop advocaat kosten.

0
54 MetBoerenVerstand

@54 : Dat hoor je erg vaak, met name over de belastingdienst. Ik vind dat we zouden moeten ijveren voor een wetswijziging waardoor je de belastingdienst voor meer kunt aanslaan dan alleen wettelijke rente, die niets voorstelt vergeleken bij de steeds nieuwe momenten van stress die ze je aandoen, en altijd maar het gevoel dat je nog iets boven het hoofd hangt, in uw geval vijf jaar lang, een soort smartegeld van zeg 1000 Euro per jaar dat ze het niet oplossen.

1
55 Wendel

@53 : Dat heeft alles te maken met de omgekeerde bewijslast die steeds vaker wordt gehanteerd: jij moet bewijzen dat je onschuldig bent in plaats van dat zij moeten bewijzen dat je schuldig bent.

3
56 Wendel

En dat heeft nooit iemand bedoeld die om keihard aanpakken riep.

2
57 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

58 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

59 Captain Hero

@58 : Ze had het juridisch loket kunnen bellen als ze het niet kon ophoesten. Kan ik iedereen aanraden in een dergelijk geval.

4
60 Wendel

@59 Captain Hero
Ik wilde ook al reageren op @14
Dat is een persoon die wereldvreemd is, die leeft in Lalaland. Makkelijk lullen met een dubbel inkomen waarschijnlijk, ruim boven modaal.

Ik ken iemand die werkt bij McDonald's , want werd nergens anders aangenomen.
Met een salaris wat je daar verdient kan je echt geen buffer aanleggen voor de komende tien jaar.

En wat denk je van de goedkopere winkels/zaken..(waar ik zelf ook kom, want lekker goedkoop) Zeeman, Aldi, Lidl, Action ?
Die werknemers verdienen echt geen top salarissen.

2
61 Natayo the Bobcat

Maar dan moet je maar sparen.
Dan had je maar moeten studeren voor een betere baan.
Dan had je maar niet ziek moeten worden.
Dan had je maar niet arbeidsongeschikt moeten worden.
Dan had je maar geen kinderen moeten nemen. Enzovoorts..

Allemaal gelul. Natuurlijk zijn er mensen bij bij wie het eigen schuld is. Die boven hun stand geleefd hebben.
Maar niet alles in het leven valt te plannen of te voorspellen.

1
62 Natayo the Bobcat

het is een schande hoe de overheid met de mensheid omgaat. het is een elitaire, selectieve boevenbende die de mens in de bijstand niet meer ziet staan. kinderloze Rutte heeft totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel of empathie. ik vind hem buitengewoon onsympathiek en wat ik heeel verdacht vindt is dat die hele VVD uitslag met de landelijke trend van afwijzing volledig zo niet strookt

0
63 Lets keep it cool

Ja de meeste schulden worden door de belasting dienst gemaakt .
zonder het zelf te weten geven ze je na je inkomen van vorig jaar een toeslag op je ziekenfonds.
Heb je dat jaar daar na te veel verdiend moeten ze het weer terug vorderen dat noemt men rond pompen om werk te houden bij de belasting dienst .
En gelukkig kan je dat per maand weer aflossen want als je het ineens moet terug betalen, de teveel betaalde uitkering van vorig jaar dan kom je in de problemen.

0
64 Ciater

Overheid ??? ROVERheid zal men bedoelen !!! Gij zult niet stelen. De roverheid dult geen concurentie !!!

0
65 Tiidmasine

@64 he?
Je moet alles zelf aanvragen hoor dus je weet dat je toeslag krijgt.
Daarna zie je hoeveel dat is en kun je het zelf stopzetten of verminderen door je geschatte inkomen te veranderen naar je te verwachten inkomen..
Dan wordt wat teveel uitgekeerd werd datzelfde jaar nog verrekend met wat je echt tegoed hebt of kun je meteen beginnen met terugbetalen...

Ik denk dat het te moeilijk is allemaal voor de grootste groep die ermee te maken krijgt en aangezien er flink bezuinigd is op hulpverlening komen die mensen er niet meer uit..

1
66 Aunti

@60 er wordt veel te weinig aandacht gegeven aan gratis instellingen als juidisch loket en sociaal raadsmannen.
Zelfs de medewerkers van de sociale dienst tippen mensen daar niet in.

0
67 Aunti

Een je maakt toch zelf deze schulden ?? De overheid dwingt je nergens toe hoor. Wat een flutverhaal.

2
68 Fresh

Een paar maatregelen die zouden helpen. Mensen weer 7% van je inkomen laten betalen voor zektekosten. Ook al je 2 miljoen per jaar verdiend. En ook kabinet zelf. gewoon 7% zelf via belasting innen. Maximum bedrag in zorg wordt afgeschaft. Iedereen 7%.
scheelt rondpompen geld en onnodig veel nensen..
Ook andere toeslagen kun je dat doen. Bij huurtoeslag,kindrr toeslag of verlaging voor deze groep. Elk jaar moet belasting checken hoeveel je verdient en of je recht hebt. Overheid betaalt de insrstoe rechtstreeks.De instanties huur en kinderopvang instanties gaan verantwoordelijk worden voor deze toeslag. Zij verdienen er immers aan en bepalen de prijs.
Fraude moet mega grote boete komen doe 20x bedrag erbovenop.

1
69 xativa

-
De overheid is een weerspiegeling van de bevolking. U krijgt waar u voor kiest (in principe). Er is heel veel onvrede in Nederland. Men vertrouwt elkaar niet meer in Nederland. Men vertrouwd niets en niemand meer. Nederland is een land geworden van hele bange, maar ook vooral laffe mensen. Behalve uiteraard het kleine groepje mensen dat op dit moment heel erg rijk en machtig aan het worden is.
-
Veel mensen denken dat de overheid met zware straffen en hogere belastingen wel de oplossingen zal brengen en het vertrouwen van burgers in de samenleving weer zal terug brengen. Niets is minder waar. Dit is een misplaatst vertrouwen van burgers in de overheid. Burgers zouden een gezond wantrouwen in de overheid moeten hebben en zouden ook veel meer weerbaar tegenover een overheid moeten zijn, veel meer dan nu.
-
Ambtenaren voeren zonder aanzien des persoon het mechanische overheidsbeleid uit. Zij staan boven elke verdenking verheven en zijn in de ogen van de overheid onfeilbaar. Het ontbreken van een constitutioneel hof in Nederland is bizar. Het is een vrijbrief om zich niet aan de grondwet te houden indien men dit nodig acht.
-
Het functioneren van de Nederlandse overheid holt echter achteruit; op elk gebied. Uiteraard geeft de overheid de burger hiervan de schuld; de overheid zelf staat boven elke verdenking verheven. In haar ogen maakt de overheid geen fouten. De overheid is in haar eigen ogen onfeilbaar, dus is dit zo. En als de overheid fouten maakt dan leert zij ervan (??).
-
Dus gaat men over tot een overheidsbeleid dat nog hardvochtiger is, waardoor steeds meer burgers het slachtoffer worden. De helden van deze overheid zijn de incassobureaus die als padenstoelen uit de grond zijn geschoten. Dit is een spiraal steil naar beneden en dit speelt al een tijdje. Het is niet anders dan paniekvoetbal nu.
-
In de komende jaren zullen nog veel meer burgers door de overheid in het reeds overvolle afvoerputje van de Nederlandse samenleving worden geperst. Armoede, ellende, criminaliteit, werkloosheid, verslaving, ziektes, vandalisme, aanslagen, wanhoop, etc etc....
-
De Nederlandse politieke partijen zijn niet in staat om de spiraal naar meer ellende en verloedering te veranderen. Zij hebben het te druk met de partijpolitiek en het verkrijgen van mooie baantjes; hetgeen de hoogste politieke prioriteit blijken te hebben. Sterkte!!
/-
-

0
70 MrCally1

Er is de afgelopen jaren natuurlijk enorm bezuinigd op schuldhulpverlening. Dus de wachtlijsten zijn torenhoog, als je al in aanmerking komt. Veel gemeentes kijken je de deur uit als je vraagt om hulp.

1
71 Conclusius

@66 "Daarna zie je hoeveel dat is en kun je het zelf stopzetten of verminderen door je geschatte inkomen te veranderen naar je te verwachten inkomen"

En jij acht iedere Nederlander daar toe in staat.

Januari en februari bijstand en uitbetaling verlofdagen, maart t/m augustus werk, waarvan maart samenloop bijstand een salaris, september t/m november WW, december bijstand.

Aanpasmomenten:
- uitbetaling verlofdagen (Ja, maar die zijn van 2016 - Ja, maar zo kijkt de belastingdienst niet)
- opgeven van inkomsten aan de gemeente over maart. De gemeente doet, alsof je je vakantiegeld al gehad hebt.
- verhoging loon in maart en april: doen alsof je dit tot december krijgt → terugbetaling, ook al had je eerder recht
- aanpassen wegens WW in september en wegens bijstand in december

Ik zou zomaar kunnen denken, dat dat bij velen misgaat.

1
72 Vilseledd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

7 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Juq-385YouijzzAbigailmorrisUnexpected CreampieCrackhead Blowjob'sNsked LesbiansFemdom CaptionsKanojox Kanojo XkanojoPrincess Lela PornLuci Wilde PornVeronica Avluv PovTorrentgalaxX TubesMom And Son Sex StoryNew Boy Sex VideoSexy Sonarika BhadoriaMetro Sex VideoElsa Jean BbcCimic PornBest Amateur Porn SitesDoujin ReaderHentai Manga ColoridoTelugu Actress Porn$xxxxxxxxxxxxxKira0541Latina PhubBest Cute PornDesi Lokal XxxMona Azar PornCanduce LuxBlack Bww AnalGrandpa AnalDesuarchiveAnimated PornvideosMasal Seen.comXnxx ComcomTorret PornDisney PormIndian Bf Sex MovieStreamsex ComVal2legit XxxSavita Bhabhi PronLustery PornMelhor Pornô BrasilJayden James XxxBig-titties GrandmaJackandjill ThreesomeGirlsexCoccaine PornPorn Movi NewTw Pornstars4chan Org BMilf StoreisBig Ling Sex VideoSexy Latina BjEbony Tribbing PornMia Khalifa CastYuri Manga HentSex Vidio LiveBoudi Choda ChudiNaked Celebrity WomenVideo Sexxx IndoSkinny Dipping TeenagersSnap Nudes LeaksThe Porn DudedXhamster VoyeurOna HoleNubilefimlsContos Ero QuadrinhosPrincess Peach HentieMeena VasuIndian Male NudeDehati Xxx Video ComEva Lovia VideosPov BlowTrav SexeMasterbateAnjali Kara XxxGirlfriend Porn HindiGali Diva AnalPie4kKimberly Paige NudeJappanese AnalAstrid Wett LeakSavita XxxAtid 557Hot Indian Sex ScenesHorny Lily VideosWww Japanese Porn VideosAlexis Mucci PornCartoonporTurkish PornosReallifecam.comùDasi Xxx MovieXy Sex VideoLatians XxxEbony Dry HumpAishwarya Rai HotHardcore TeenageJulia BoinMumbai Girl PornXxx Chut DesiNude Scenes In BollywoodPorn Full Length FilmsRough Pain AnalNumi ZarahHot Bhabhi Ko ChodaReal Sister BlowjobInvisble PornIndian Prno VideoاباحيActrices Españolas PornosBlack PonPorn ChibeseRobin Tunney NudeFollando ConmamaBig Boobs Bhabhi SexIndian College Couples Sex VideosFirst Time VirginFreepornosSexo Ao Vivo LivePanty PicsSexual GifsCute Asian GirlsGay Dick SlipBangbors VideoRedsky_xxxWwwxxxindianSunny Leone's XnxxIncest Xxx MoviesAnimation Naruto PornDouble Penetration In PornSoccer PornPornhub FingeredWatchersweb ComTophhentaiSweftIndian Aunty Hard SexThe Bodyxxx PornLeanalovingsKaty Sackhoff NudePoojahegdexxxItalian Erotic MoviesXxx Saxy Porn VideoYoung Women MasturbatingPorner Hd FreeMejores Pornos VideosReddit BiggerthanyouthoughtAsseating PornTight Pussy Sex Video