James Clapper : democratische instituties worden aangevallen door Trump (theguardian.com)


Former national intelligence director hammers the president’s actions, calling James Comey’s firing ‘another victory for Russia’ ...

door Crannbuidhe in Politiek  ·  32 Reacties

  • 5
  • 427x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nog een paar foute stappen en Trump han de bout hachelen! Ik zie m niet meer het end van dit jaar halen...als president !

2
1 Sempre

Kan..... sorry...

1
2 Sempre

"An NBC/Wall Street Journal poll released on Sunday found only 29% of Americans approved of Comey’s firing, while 78% supported an independent commission or special prosecutor to investigate Russia’s interference in the election."

Dat zijn nog eens cijfers - eat that, zou ik tegen Trump c.s. willen zeggen.

1
3 mountainlion

@3 : yups; nepnieuws zou de crimineel zeggen.

0
4 A+++energiebewust

Tja Trump mag zich nu ff achter zijn oren gaan krabben..... En ik hoop dat de beerput nu eindelijk eens opengaat en dat Trump verdwijnt!

1
5 Sempre

Voorlopig zit hij op 41% approval (tegenover 53% dissapproval) wat een daling van ~4% is sinds zijn begin als president.

( https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/ )

Hierbij in gedachten houden dat Democratisch US probeert aan alle kanten hem tegen te werken ("Not my democratically chosen president").


Ik ben benieuwd hoeveel % een VVD/CDA/D66/GL coalitie zou halen hier - ik denk lager dan 53%.

Afgezien van dat, hij is wel apart bezig, maar, hij is nog steeds de democratisch gekozen president.

Ik zeg niet dat hij goed bezig is, maar OF je respecteert de democratie, OF je doet het niet, maar niet omdat de uitslag je niet bevalt gaan zitten tegenwerken en als de uitslag wel bevalt 100% support geven, dat is meer dictatoriaal dan Trump ooit zal zijn.

10
6 RvanR

"[...] maar OF je respecteert de democratie, OF je doet het niet [...]"

Dat is dus precies wat Trump niet doet: de democratie/democratische instituties respecteren. Dat hij president is geworden betekent niet dat iedereen zijn r**t moet likken en al helemaal niet dat hij alleenheerser kan spelen.

2
7 mountainlion

Afgezien van dat, hij is wel apart bezig, maar, hij is nog steeds de democratisch gekozen president.

Pffff hij is apart bezig???? hij heeft geen idee wat ie aan het doen is...Hij is bezig de wereld naar de afgrond te helpen! Hij is een nitwit , iemand die alleen maar uit is op eigen belang, stelt zijn dochter(iemand die met kleding bezig is) aan tot zijn adviseur, dan is er nog die schoonzoon ook adviseur geworden.... Zal me niets verbazen dat er nog een familielid komt bovendrijven die hoofd FBI gaat worden !

3
8 Sempre

@8 gelukkig heeft de Senaat het laatste woord als het om dit soort benoemingen gaat.

3
9 streek

Mag ik hopen dat de Senaat dan verstandig is.... Ik kan van het beleid in Amerika momenteel geen kaas meer maken! Het rammelt aan alle kanten! We zullen zien en meemaken wat de volgende stappen zijn daar! Ik wens iedereen een fijne nacht en een mooie week!

0
10 Sempre

@9 En wie heeft de Senaat in handen? Niet de Democraten...

0
11 Bluth

@11 Als we Trump moeten geloven wel.
Want na elke fuck up die hij maakt geeft hij de Democrats weer de schuld.

1
12 KnuppelInHetHoenderhok

@11 maar de republikeinen zijn niet allemaal idolaat van Trump. Een familielid als nieuw FBI hoofd zal hen ook te ver gaan en anders hun achterban wel.

1
13 streek

@6 "OF je respecteert de democratie, OF je doet het niet"

Die democratie wordt dus door Trump totaal niet gerespecteerd. Zo'n president verdient geen respect, alleen minachting en oppositie.

2
14 TedjeR
15 A+++energiebewust

@12 De Republikeinen zijn in de meerderheid in de Senaat, helaas.

@13 Klopt, gelukkig zijn niet alle Republikeinse Senatoren fan van Trump. Naar mijn weten is er eentje die zich tegen Trump uitspreekt, de naam is mij even ontschoten. Jammer genoeg schiet dat niet echt op.

0
16 Bluth

Bestaat er al een game trouwens? Hoelang kan je Trump in het Witte Huis houden oid? compleet met bugs, bosjes en alles wat er bij hoort natuurlijk question

0
17 A+++energiebewust

@16 als de huidige approvalrate van Trump zich in 2018 bij de verkiezingen vertaalt, zijn de Republikeinen hun meerderheid echt kwijt en breekt voor Trump echt de pleuris uit.... zo hij er dan nog zit.

1
18 TedjeR

@7 @14

En daarom respecteert hij uitspraken van de rechter en doet aanpassingen?

Dat hij dingen doet die niet populair zijn wil niet zeggen dat ze niet mogen binnen het Amerikaanse democratische systeem, en, waar ook Obama bijvoorbeeld gewoon gebruik van maakte?

Geeft u nu eens precies aan wat hij doet wat niet mag volgens de wet of grondwet?

6
19 RvanR

nah ..een stop Trump game wel: https://www.miniclip.com/games/stop-trump/en/

0
20 A+++energiebewust

@19 hij weet dat als hij de rechter naast zich neer legt zowel congres als senaat tegen hem in opstand komen... hij heeft dus geen keus.

3
21 TedjeR

Trump prima bezig

6
22 niet-alles-geloven

@16 Inderdaad is dat helaas. question
Maar vertel dat even tegen Trump. Dat zijn zwakzinnige verwijten richting Dems wel erg seniel overkomen.

0
23 KnuppelInHetHoenderhok

@19 Noem jij het respecteren dat wanneer een federale rechter (En niet eentje maar trouwens) dat Trump die rechter de huid verrot scheld?

Op die manier zou ik zelfs respect voor jou op kunnen brengen.

1
24 KnuppelInHetHoenderhok

@24 aanvulling: Dat een rechter de ongrondwettelijkheid van zijn decreten herkent.

0
25 KnuppelInHetHoenderhok

@22 Op de golfbaan, dan....

1
26 TedjeR

@19 Nou, betalingen accepteren van buitenlandse bedrijven via zijn eigen bedrijf mag niet. En een onderzoek naar jezelf mag je ook niet tegenwerken.

1
27 Aliaz

@21

Nu raadt u maar wat, tenzij u gedachten kunt lezen.

Wat u eigenlijk zegt is dat u donders goed weet dat hij zich aan de wet houdt en dat u DENKT (hoopt?) dat hij die WIL overtreden.

Daar is echt uw standpunt op gebaseerd?

4
28 RvanR

@24
Dus hij toont geen respect en/of is direct.

Niet gewenst, niet juist, maar zeker niet verboden.

3
29 RvanR

@27
En u denkt niet dat als daar enig bewijs voor was dat heel democratisch amerika 1 seconde erna geen afzettingsprocedure zou beginnen? of dat half democratisch amerika niet weer op straat zou lopen rellen?

Dat gebeurt al bijna hier op NK.

Dat verhaal is nu ruim 4 maanden oud.

Misschien klopt het verhaal niet helemaal?

4
30 RvanR

@24 aanvulling na lezen van uw reactie @25

Hij mag dat zeggen, nogmaals, niet gewenst, niet juist, toont geen respect (voor de persoon of gang van zaken) maar dit mag hij.

Hij mag niet het niet eens zijn en er dan niet democratisch naar handelen - DAN is ie fout volgens de wet.

Ik zeg niet dat het goed is, het is een president onwaardig, maar hij doet niets wat niet MAG.

4
31 RvanR

@30 Welk verhaal klopt niet? Trump zegt zelf dat hij de directeur van de FBI heeft ontslagen vanwege de Rusland-affaire. Aangezien de FBI onderzoekt of de Russen medewerking kregen van Trump en/of zijn campagne team bemoeit Trump zich wel degelijk met een onderzoek waar hij zelf mogelijk bij betrokken is.
Wat buitenlandse betalingen betreft, Trump heeft steevast geweigerd zijn zakelijke belangen onder te brengen in een blind trust. Zijn zoons runnen nu het bedrijf en brengen, naar eigen zeggen, elke 3 maanden verslag uit aan pa Trump. Hij heeft bezittingen over de hele wereld maar neem alleen Mar a Lago. Deze week is gebleken dat de inkomsten daarvan enorm zijn gestegen en dat bedrijven die er meetings organiseren adverteren met de belofte dat je daar Pres. Trump tegen het lijf kan lopen. Zijn bedrijf verdiend dus aan het presidentschap, en dat mag niet volgens de Amerikaanse wet.
En neem het familiebedrijf van de Kushners. Jared Kushner heeft zich weliswaar teruggetrokken uit zijn familie bedrijf maar vorige week werd bekend dat zijn zus, gebruik makend van haar familierelaties met Jared en indirect Trump, China rondreist om investors te regelen met een belofte voor een amerikaans visum. Al dat is niet corrupt genoeg voor U? Neem dan deze week, Trump's advocaat heeft een brief naar de Senaat gestuurd met de mededeling dat Trump wel, in tegenstelling wat hij in zijn campagne beweerde, bezittingen in Rusland heeft. Details over deze bezittingen zijn verder niet geleverd maar ze zouden een uitstekend kanaal vormen voor eventuele russische betalingen.
Het feit dat er nog geen hard bewijs is dat Trump iets te maken heeft met de russische inmenging in de verkiezingscampagne tenslotte sluit niet uit dat dat alsnog gevonden wordt. Het onderzoek is nog in volle gang. Vorige week pas zijn van zijn voormalige medewerkers Flynn en Manafort financiële documenten opgeeist. We zullen moeten afwachten wat dat opleverd maar tot nu toe heeft het onderzoek onthult dat deze twee medewerkes in feite foreign agents waren tijdens de verkiezingscampagne wat zoveel wil zeggen dat ze de belangen van buitenlandse mogendheden behartigden. Meer dan genoeg rook om het onderzoek nog maar even voort te zetten, zou ik denken.

0
32 Aliaz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@9Als melden om niets wolven roepen is geworden. Er was eens een jongetje dat het leuk vond om wolven!!! te roepen net buiten het dorp. De...

zojuist geplaatst door VBOH

Schildpad
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@6Het is een heel lang verhaal en ik heb er een beetje overheen gekeken. Kan het zo zijn dat Bosma iets tegen die man heeft, en omdat die ma...

3 minuten geleden geplaatst door Schildpad

maarten1234
Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder

straks de fiscus die even verhaal komt halen bij je...

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

allemaal bij aankomst registrereren; wie een scheve schaats rijdt, gaat op het vliegtuig naar eritrea...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

Men wil vast water uit de ondergrondse waterbron gebruiken, doch dat is water van 5000 jaar geleden en die bron wordt niet aangevuld..............

6 minuten geleden geplaatst door eh

maarten1234
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

ik heb medelijden met de natuur; in corona werd dat al platgelopen maar met nog meer mensen nog erger....

7 minuten geleden geplaatst door maarten1234

spookrijder
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

@4 Ben jij wel eens een neger met een paarse neus tegengekomen? 😉...

10 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bleke Betty
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Natuurlijk. Als 80% van de mensen met een paarse neus verantwoordelijk is voor de meeste ellende, dan pak je, en controleer je uiteraard alleen ...

14 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Sandra RomainJanice Griffith OnlyfansIndian Models Nude4kpronAsian Doll NudeXxxcamara OcultaNude Gf PicsXxx Indian Sex StoriesCandylove PornMilf60Desi Husband Wife XxxVirtual Reality Pov PornDad Sucks Son CockEva Elfie FootjobIslamoon NudeRussian XhamsterHot Nangi ImageSamie DuchampMomgirls ComNara Ford IafdAnal SlayersAmature PainalRedhead TittyfuckSexy Tiktok AccountsHqhentai BrasilCharlie MacRandibaaz ComWww Desi 49Hindi Xxx JabardastiBlack PussyIndian Bollywood Actress Sex VideoSuzu InchinoseMy Hent GalleryRavengriim LeakedRimming Job PornPorn StepbrotherCopy And Paste Latina PornHynpotubeLindsay Lohan SextapeRoxy Migurdia HentaiBrazzers Hd Porn ComSophie Van MeterSwing SeasonGay Pokemon PornJessa Rhodes FullSexo Con TravestisBig Asa PornSex ShootingCuming All Over HerPiss Whore TrainingNaked FurrieFamour Porn StarsFotos De Animes PeladasBlacked GifCrazy SquirterSeema Haider Ki KahaniPorn Hd BanglaAmazon Position SexualPeeing In Pants PornJerkoff In PublicScoreland.Video Pornografico GratisBf Bhabhi VideoDesi Real SexFuck2date69Ryan Coner AnalCuck JoiLesbians ThreesomeSexiest Lesbian MilfsKinky PornographyXxvideStripchat ColombiaMilf Needs A Good DrillingSunny Leone Hot Hd PornXx MastiPamela Anderson FeetAbbylynnxxx AnalChainis Xxx VideoXxx Nude ComSiliguri SexBig Boobs Small WaistIndian School BfRailey Tv OnlyfansLatina R34Blair Williams MissaxXxxporncomSunny Lione Porn VideosHanimrOmzgle PornLecheria 69Naked Black WidowPregnancy Time Sex VideoFull Hd Porn 4kBig Bouncy Natural TitsSavita Bhabhi Hindi EpisodeJapni XxxGuy Eats CreampieAsia Video PornEmma Kotos SexMost Beautiful Women Sex VideosTorkish PornNafw DiscordSexy Without DressAsian Escort NycDesifuckvideoMini Mya PornPyropornAnupama Parameswaran NudeHindi Xxx MomSexmex Full MoviesPieck Finger HentNude CrosfitSex ChattingAbela Danger TwitterMefode.netRedagentgirlBabyfacedhoe LeakedDevar Bhabhi Ka NewsXxxn MarathiVictoria Peach OnlyfansHentai FeetSissyfanFatalmodolXxx MadsageChubby Aunty SexKatrina Xxx PhotoErnakulam Sex VideoWatch Wife FuckBrandi Love Full VideosHindixxxpornTonight's Girlfriend PornKrista Allen NudrCeleb XxxDisney Cartoon PornosEbony Videos XGibis De SexoAsianbabydollGf69 NetOk Xxxx ComLondon Sex MovieX Videos TopRon Jeremy NudeKeri WindsorNetherland Sex VideoAnushka Ka Sexy VideoNami AnalDesi Murga SexPremature Ejaculation PornGang BangueRachana Banerjee Sex