Draghi vs Baudet en Omtzigt NU AL WERELDNIEUWS (geenstijl.nl)


Op GeenStijl wisselen nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar af met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin. ...

door Moskowfiets in Media  ·  25 Reacties

  • 17
  • 689x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus... geen antwoord van Draghi, maar een beetje als de bekende drol de pot rond zwemmen.

3
1 sparta

Geweldig hij had hem bij de ballen had alleen even wat harder moeten knijpen, maar ja daar wordt Draghi te veel voor afgeschermd.

3
2 Rattocasi

Praten tegen en vragen stellen aan Draghi is als praten tegen een muur en tegen de maffia..dat ga je toch nooit winnen..

2
3 netcat

@1 Natuurlijk gaat de voorzitter van de ECB niet speculeren over uittreding van een land uit de Euro zone. Dat zou een enorm effect kunnen hebben op de financiële markten. @3 als je het met iemand niet eens bent dan waarom ga je dan iemand vergelijken met de maffia?

22
4 mike45

@4 Slaapt u maar rustig verder hoor...

6
5 netcat

* Verwijderd door de redactie *

6 Captain Hero

@6 Schathemelrijk wordt ik ervan krijg van iedereen percentages lol! Dat geloof je toch allemaal zelf niet!

17
7 mike45

@7 Dat gelooft inderdaad niemand. Alleen de multinationals worden schathemelrijk van het beleid van Draghi. Hij laat 80 miljard euro per maand (960 miljard per jaar) bijdrukken om multinationals te finacieeren. De euro en het spaargeld van mike daalt daarmee in waarde.

Geen geen cent van het bijgedrukte geld naar de bevolking, ook niet de naar burger-veiligheid in Europa, niet naar het volks-welzijn, men veliest koopkracht door de inflatie, er gaat geen geld naar vluchtelingen en ook niet naar het leger...

Zonder dat er iemand voor hoeft te werken gaat er 80 miljard euro per maand naar Bayer, BASF, Lufthansa, Deutsche Post, Deutsch Wohnen, BMW, etc.

Bron : http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/bedrijven-krijgen-financiering-ecb/

Bron : https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/geldscheppers.html

4
8 Ruud100

* Verwijderd door de redactie *

9 Captain Hero

@9 Vergeet het aluhoedje. Er zijn gewoon mensen die betaald krijgen om de publieke opinie te beinvloeden op sociale media. Tijdens verkiezingen schijnt het effect te hebben dus waarom niet over de EU. mike45 ontkent het in ieder geval niet question

3
10 Epic_Cynic

** gebruiker verwijderd **

@9

als iets niet klopt, waar haal je het dan niet even onderuit met feiten, cijfers en argumenten?

@10

zelfs de PVV snapt de werking van de instanties niet eens, Wilders haalde live op tv de eurozone en het lidmaatschap door elkaar.

en wie heeft die 300 bladzijden associatieverdrag gelezen? haha,
ge real. allemaal ophitserij inderdaad van bv Geen Stijl, wie leest die onzin nog.
Ik niet.

11 ---deleteduser---

@11 Interessant.

0
12 xtremy

Nou..., als je 80 miljard per maand in bv de ouderen zou steken..., leven die in een walhalla...

Maar helaas..., ze kiezen voor bedrijfsobligaties... en laten ook bedrijven lekker goedkoop met deze rente eigen aandeeltjes inkopen...

Waarom denkt u anders dat de beurs niet naar beneden te krijgen is...?


(Buiten het feit dat mensen weinig ergens anders heen kunnen met hun geld wat nog wat oplevert dan de beurs...)

3
13 Tjeesus...,

Een kleuter kan nog zien aankomen, dat onze pensioenen in rap tempo verdampen, met een ECB die er per jaar 1 trillion (biljoen) euro bijdrukt. (De enige die daar echt beter van worden zijn beursspeculanten.) Wordt tijd om knopen door te hakken!

Zullen progressieve partijen zo ver gaan, dat ze ook nog onze pensioenen weggeven om hun EUfiele waan te redden, hun illusies dat de EU en de euro voor welvaart en veiligheid zorgt?

Hier nog een kort interview met enkele Kamerleden over het bezoek van Draghi:


Wat Renske Leijten zegt is ook wel interessant:
“Het is wel grappig, Rutte zegt het goed met de economie, omdat WIJ zo hard hebben bezuinigd. En Draghi zegt het gaat goed met de economie, omdat wij zoveel inverteren. Kan niet allebei waar zijn.”

1
14 Reactie

Zit dagelijks op de beurs..., een en al manipulatie...
Maar ja..., als je ze een beetje doorhebt..., valt er best wat te verdienen...

1
15 Tjeesus...,

Rutte is een dwaas geweest met zijn bezuinigingsbeleid, als je bezuinigt dan gaat dat ten koste van de (werk)voorzieningen. Het doet figuurlijk even pijn, maar je krijgt er als land een munt met een hogere waarde voor terug. Maar dit gaat echter niet op als je als land vastzit aan de euro en de ECB tegelijk de geldkraan wagenwijd openzet. Nu zijn we dubbel benadeelt, er is sterk bezuinigd, wat vooral ten koste is gegaan van de zorg en sociale voorzieningen. Met daarbij een euro die sterk in waarde daalt, waarmee onze pensioen en spaargelden ook verdampen.

1
16 Reactie

Ik heb besloten niet meer te reageren op GeenStijl.

4
17 No newstoday

@16 er verdampt toch helemaal niks het is toch niet zo dat jij Euro's hebt die omgezet moeten worden in Dollars! Geld ontwaarding kan alleen via inflatie en de inflatie is er de afgelopen jaren bijna niet geweest. Er verdampt dus helemaal niks van je spaargeld en van je pensioen.

Economie zou echt een verplicht vak op school moeten worden!

4
18 mike45

* Verwijderd door de redactie *

19 Pxf7+

** gebruiker verwijderd **

@19

En jij was tegen? meest gehoorde argument ; corruptie

mwah.. dan had je dat verdrag dus juist wel moeten ondertekenen.

maar ik plemp amper over Oekraine
Ik had het ook niet helemaal gelezen namelijk, maar wel de speerpunten.

Geen Peil / Jan Roos niet

20 ---deleteduser---

* Verwijderd door de redactie *

21 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

22 Captain Hero

Goed zo Baudet. Directe vragen stellen. Helder en transparant. Dwars door de roze mist van deze omhooggevallen Goldman Sachs gouverneur van de EU.

1
23 Phiteceen

@18
Als je als land of regio in geval van de eurozone, het geld volume massaal vergroot dan daalt de munt in waarde. Dat is echt basis economie kennis.

Dat is gunstig voor als je schulden hebt en beursspeculanten, maar ongunstig voor spaartegoeden zoals pensioengelden. Mensen en bedrijven in de euro zone betalen dan duurder voor producten uit landen buiten de euro zone, zoals China, Japan, de VS enz. Nu zijn er veel landen die hun geld laten devalueren, waardoor de geld ontwaarding minder opvalt. Maar het economisch principe blijft natuurlijk wel gelden.

Je hebt als je aan de economie van je land iets wilt veranderen, twee mogelijkheden.
Ofwel je gaat bezuinigen, verlagen begrotingstekort, waardoor de munt sterker wordt een hogere waarde krijgt.
Ofwel je drukt geld bij, verhogen begrotingstekort, waardoor de munt zwakker wordt een lagere waarde krijgt.
En hoge waarde of een lage waarde van je munt hebben beide voordelen en nadelen, wat voor het land het beste is, is afhankelijk van hun financiële en economische positie.

Het grote probleem met de euro, waar vanaf het begin af aan al op gewezen werd, is dat landen met een zwakkere economie zoals Griekenland, Spanje, Frankrijk een munt met een lagere waarde nodig hebben als landen met een veel sterkere economie zoals Duitsland, Noorwegen en Nederland.

Het meest domme economisch beleid is wel dat van Rutte, hij gaat in Nederland zwaar bezuinigen, zonder dat wel daar als Nederland echt voordeel van hebben, omdat we de euro hebben en de ECB er tegelijk gigantische bedragen bijdrukt. Het komt er dan op neer dat je geld weggeeft aan andere euro landen die minder sterk bezuinigen.

Waar deze simpele analyse niet klopt hoor ik het graag van je!

2
24 Reactie

@24 de munt daalt in waarde maar dat heeft effect op zijn inwoners want die worden betaald in de munt en rekenen af in die zelfde munt, het enige waar ze last van kunnen hebben in inflatie of als op vakantie gaan naar andere landen. Zolang je gewoon je huur, hypotheek en andere rekeningen in die zelfde munt eenheid betaald als waarin je zelf betaald word dan maakt dat geen verschil.

Daling van de munt op de valuta markten heeft geen correlatie met de rente die je ontvangt dat zijn 2 gescheiden zaken. De rente is laag omdat de centrale bank de rente laag houd en dat kan alleen als de inflatie ook laag is. Die 2 hebben we een correlatie als de inflatie oploopt zal de rente ook oplopen om de geld ontwaarding te compenseren.

Nederland en Duitsland profiteren van de zwakkere positie van de zuidelijke landen daardoor wordt de Euro niet te duur waardoor dit effect heeft op de exportkracht van deze landen, de zuidelijke landen profiteren van een stabiele munt en een lage inflatie. Dus iedereen profiteert uiteindelijk op zijn manier. Noorwegen is geen lid van de Euro zone.

Nederland is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen financieel beleid en zijn eigen schuldpositie Nederland heeft hervormt en dat was ook nodig daardoor groeit de Nederlandse economie ook harder dan andere landen en zijn de overheidsfinanciën onder controle.

2
25 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

7 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Indian College Group SexPorn Website IndianBollywood Ki ChudaiRobot HentiaJapanese Porn NoviesOld Women In PornXhamster/comYoujzzPenthouse NudeDesi Hot Nude PicsOdia Sex New VideoSolo MasturbatiomCeleb NihafGay Superhero PornDownload Videos XhamsterAstarbabyxoRawhide XxxDesiree Montoya SextapeContos Erotico CnnXnxx Gay HotHardcore Anal PornSucking Mommys TitsXxxl PornographyBest Japanese SexAnimegirl PornBonnie Rabbit PornGiorgieKarla Kush BlackedHindi Prone VedioSabine Wren PornAnal Aurora JoliePurn VidIndian XxxBracilian PornVoyeurism Hidden CameraFernanda Chocolatte CreampieLicking An AnusXhideosSex New Hot VideoXxx Sex 2Nikki Dial Vintage EroticaPornos BlackWww Sex Videos Telugu ComSani Leon Hd VideoOld Nude MoviesTamil Actress Without DressPornhub Sleepover7mm TvErica Campbell NudeXxx Hot GandVidiopornLéa Seydoux NudeSexyred McGay Porn In 3dWww Xhamster CoSuper Chat XnxxChinese Bus XxxSensual Massge VideosPorn Hd ComicsXxxmomvideoXxnxx Com HindiMommy Blow's BestMomsxxxSexi Bhabhi ComBengali Real Sex VideoPorn Video PunishmentStreet Fighter 6 NudePornze.comPornography In CambodiaFucking TeenX Video Hindi NewSexxxi LexxxiGoodhentaiPorn Gay BlackEuphoria PornHot Hd SexxMessage Porn GayPornohobCojiendome Ami MamaFuck Her AssOdia Xvideo ComAshley Tervort LeakSumataForumsemprotFatal ModemCockcumE621.nrtNude Pics Of Indian GirlsLatex Lesbian PornSrabonti SexGostosas Peladas FotosHand Job VidoJiggeling TitsAsians With Massive BoobsXnxx Video LocalXxx 1980MassajesBelle Deplphine OnlyfansIndian Mms BfBangla B Grade MovieDesi Full NudeHot Bf PornSex For Money PornhubCamel Toe PicturesPorn Hub Hidden CamKittiebaby XxxXxnxxxxxSadly PornMoriah Mills DpBbc PissXxxvidsIndian Actress Leaked VideosKavya SinghSirii DahlPorntimeTeen Spanking PornBrother And Sister Saxy VideoSexy Lap DanceMaggielovieeePorn Tube VrEhentai ForumAlexa Pearl CreampiePor O GayXxx Video Hard HdSean Michaels PornAsian Do PornXxxwifeUmi MitomaNude Gay SexOld Man And Teen PornPorn Hard VidiosJoli Femmes NuesAdria Rae AnalMom Cheating PornSpyxxxKayla KoPornopara BaixarPorn Gays AsianChudai SexyKaren Fisher MomPornografia RubiasGeorgina LeemingPeporoni NippleDesi Babe SexWww Redtude ComJaponesasxxxUglyboobsHayley Atwell SexyHot Hunk PornXxx Desi Young