Rusland ziet beleid VS als bedreiging voor nationale veiligheid (nu.nl)


Rusland ziet het beleid van de Verenigde Staten als een bedreiging voor de eigen nationale veiligheid. Minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken spreekt over "fundamentele veranderingen" in de relatie tussen Rusland en de VS. ...

door Giovanni001 in Politiek  ·  70 Reacties

  • 0
  • 1118x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 en wat heeft het BNP Rusland van de USA en de EU want die zelfs 1800 miljard te maken met Oekraïne. Of bedoel je te zeggen dat Oekraine geen verdrag mag sluiten met de EU omdat Rusland maar zo'n kleine economie heeft. Daar gaat Rusland gewoon niet over dat mogen landen onderling bepalen of ze verdragen met elkaar afsluiten.

11
51 mike45

@50 maar infeiten bevestig je hiermee mijn verhaal soevereinen landen in Europa mogen niet bepalen met wie ze verdragen sluiten en samenwerkingsverbanden aangaan. Rusland vind dat zij dat mogen bepalen voor andere landen in Europa. En als ze niet luisteren dan is het volslagen normaal dat Rusland daar gebieden annexeert en destabiliseerd om het normaal functioneren van die landen te voorkomen.

12
52 mike45

Rusland is een dwergeconomie dus de angst die ons wordt aangepraat slaat nergens op. Waarom is Oekraïne zo belangrijk voor Europa? Omdat Europa heel veel gas uit Rusland importeert en die leiding loopt via Oekraïne. Duitsland is voor 40% afhankelijk van Russisch gas. En Turkije zelfs voor 62%. Tegelijkertijd zijn er enorme gasvelden in de VAE. Dus wat wil Saoedi Amerika? En via welke landen moet dat gas naar Europa komen?

https://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/28/nederland-is-het-minst-afhankelijk-van-russisch-gas-a1500721

4
53 Dune

Amerika is qua buitenlandbeleid ook een beetje van het padje af...

Klein voorbeeld:
Al Qaida was in de jaren '80 hun bondgenoot, in de jaren '00 de vijand en vanaf '15 weer bondgenoot... Beetje inconsequent niet?

3
54 Sniper_on_speeddail

Vind het altijd grappig die oneigenlijke keuze tussen Amerika en Rusland. De EU kan en moet een eigen koers gaan varen.

Ruslands rol is uitgespeeld. Nog even en dan gaan we echt over op duurzame energie en dan is Ruslands rol helemaal nietig. Hopelijk kunnen ze veranderen en aansluiten bij de rest van de wereld dan constant die Calimero rol / slachtoffer rol pakken. Met Lavrov voorop.

2
55 Dutchy

Is de VS / Westen een bedreiging voor de Russische nationale veiligheid? Ja absoluut. Realistisch gezien? Hangt er van af natuurlijk, de NAVO is een defensieve alliantie waar dus in principe geen dreiging vanuit gaat, buiten de dreiging die Rusland misschien voelt door de aanwezigheid van de alliantie. Echter is Syrië inmiddels een wespennest geworden waar alles kan gebeuren.

Is Rusland een bedreiging voor de veiligheid van de VS / Westen? Ja absoluut. Realistisch gezien? Nou hangt er ook weer van af, Rusland is uiterst onvoorspelbaar afgelopen jaren wat hun buitenlandse politiek betreft, de illegale proxy invasie van Oekraïne, de oorlog in Georgië en de bijzonder roekeloze bombardementen in Syrië, en dan het gerommel in Moldavië nog buiten beschouwing gelaten. Kortom, alles wijst erop dat Rusland wel degelijk natte dromen heeft van iets wat op een nieuwe Sovjet Unie zal moeten lijken. Echter zijn ze wel een serieuze bedreiging? Hoewel ze zich nog graag als wereldmacht voordoen zouden ze het 1 op 1 tegenover de NAVO afleggen, toch zou Rusland nog steun uit de hoek van bijvoorbeeld China of India kunnen inwinnen, en wat zou dat met de verhoudingen doen?

Best spannend hè Geopolitiek, lekker duidelijk ook allemaal.

Dus wat is nu precies uw punt meneer Lavrov?

3
56 Gewoon een student

@54 Weer opnieuw een bondgenoot? Ik zou van de drugs afblijven als ik jou was.

5
57 Gewoon een student

@52 volgens mij verdraai jij het een beetje.
Als de EU en USA opmerken dat Oekraïne meer aansluiting wil naar Rusland, zorgen ze voor opstanden en helpen ze een democratisch gekozen president af te zetten (zie Verhofstadt / van Baalen / Victoria Nuland)

Het oostelijk deel vd Oekraïne komt daarna in opstand omdat men niet bij de EU wil en omdat ze als 2e rangs burgers beschouwt gaan worden door hun eigen regering.

4
58 Snuggles

Nou zeg, dat is me toch een nieuwsitem?
Volgens mij is dat sinds WO II al zo.

0
59 No newstoday

@58

Dat is ook helemaal niet waar.
Als je in een ander land woont moet je je aan dat land aanpassen .
En dat willen de etnische Russen niet.
Zij hebben altijd de mogelijkheid naar hun moederland terug te gaan .
Zij zijn degenen die daar zijn gekomen , niet de Oekrainers.

Etnische Nederlsnders kunnen in de USA ook niet delen van Michigan tot Nederlands gebied verklaren omdat er zoveel wonen .

1
60 No newstoday

Rusland onder en dictator zo als Poetin en Assad is en gevaar voor hel Europa.Poetin moet vervolgt worden wegens mensenrechtsschending en het vermoorden van onschuldige burgers en kinderen samen met Assad.

2
61 Gunther

@58 niks ervan van Baalen en Verhofstadt waren pas op dat plein nadat die 100 doden waren gevallen en die protesten waren al maanden bezig dus die hebben daar helemaal niks georganiseerd. De burgeroorlog is opgezet door Janoekovitsj met Hulp van Poetin en het Russische leger.

In Oost Oekraine werd helemaal niemand gediscrimeerd omdat ze Russische spreken waar ik woon spreekt iedereen gewoon de Russische of Oekrainse taal naar ieder zijn voorkeur is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

4
62 mike45

Bij de laatste wapenstilstand in Syrië is duidelijk gebleken dat de VS en vrienden geen interesse hebben in een oplossing van deze proxy oorlog en is Rusland eindelijk wakker geworden.
Al Nusra en nog een aantal terroristische groeperingen zitten nu in de klem, ook wapenleveranties vanuit het noorden lukken niet meer meer.https://www.nieuwskoerier.nl/news/12651-de-lange-weg-naar-huis

2
63 Proemevla

@62 Waarom vluchten dan zoveel mensen vanuit Oekraïne naar Rusland? http://nationalinterest.org/feature/the-great-exodus-ukraines-refugees-flee-russia-12181

2
64 Proemevla

@64 Mogelijk, omdat de andere kant opgaan lastig was je weet wel oorlog enzo.

0
65 VaY

@58 Helaas zijn er bij nieuwe verkiezingen toch pro-westerse partijen die gewonnen hebben dat is al een probleem voor jouw stelling. Het tweede probleem is dat als je kijkt naar een map bijvoorbeeld deze:
http://ukraineunderattack.org/wp-content/uploads/2015/06/under_att_eng.png
er weinig gebied is waar er een opstand is geweest. De Krim kan je natuurlijk weglaten, want daar werd Oekraine overrompeld door Russen(Die volgens Putin daar niet waren, maar toch wel).
Dus dat kleine oranje stukje is gewonnen gebied voor Rusland en daar hebben ze nog moeite voor moeten doen ook. Als jij dus praat over het oostelijk deel vd Oekraine heb je het over een zeer klein deel van een puntje in Oost-Oekraine. Het zou eerlijk zijn als je dat erbij zegt. De realiteit is misschien niet wat jij wilt dat het is, maar dan hoef je niet te liegen als een kleuter.

1
66 VaY

@65 Hahaha

1
67 Proemevla

@67 Als je in gebieden zit die bezet zijn door Russen en ProRussen dan zal naar het Westen betekenen dat je door de gebieden moet reizen waar hevig gevochten werd. Dat vind jij grappig ofzo?

0
68 VaY

@68
[quote]er weinig gebied is waar er een opstand is geweest[/quote]

Schrijf je zelf, je stelling klopt niks van, ze zijn naar Rusland gegaan omdat ze zich daar veilig voelen.

1
69 Proemevla

@69 Dat was een reactie op @58 Dat heeft niets met @68 te maken dus waarom je dat stukje quote zal mij een raadsel zijn.

0
70 VaY

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder

straks de fiscus die even verhaal komt halen bij je...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

allemaal bij aankomst registrereren; wie een scheve schaats rijdt, gaat op het vliegtuig naar eritrea...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

Men wil vast water uit de ondergrondse waterbron gebruiken, doch dat is water van 5000 jaar geleden en die bron wordt niet aangevuld..............

3 minuten geleden geplaatst door eh

maarten1234
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

ik heb medelijden met de natuur; in corona werd dat al platgelopen maar met nog meer mensen nog erger....

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

spookrijder
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

@4 Ben jij wel eens een neger met een paarse neus tegengekomen? 😉...

7 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bleke Betty
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Natuurlijk. Als 80% van de mensen met een paarse neus verantwoordelijk is voor de meeste ellende, dan pak je, en controleer je uiteraard alleen ...

11 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

veld1866
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

@5 Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom....

17 minuten geleden geplaatst door veld1866

Defcte burger
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@5Nee, wel de spreekwoordelijke omgedraaide maag. als je leest waarom het CIDI Bosma als antisemiet wordt betiteld . ...

18 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

NK. App
Bhojpuri Porn VideoNegro Gay Sex VideoPlaboy PornMilane HicksRhonda MompovEuro TwinksMulheres Chinesas NuasMason StormBig HotassBeeg PronBerhampur Sex VideoSkyla Novea XnxxAiue Oka HentaiActress SexWww Hindi Porn Videos ComMarcelin AbadirBengali Adult ChobiXxx.gaypornoLittle Kitty Chinese StreamerKayla Jade East PornGroped PornhubSexo Camera Ao VivoMom Sin SexAdolfxnikaXxx Forced Sex VideosIndian 3d PornCheatingslutwifePuretaboo Full MoviesBeeg.Ebony Mystique PornWakfu PornBig Booty Lesbians PornSunny Leone Ki X VideoYasmine De LeonSaitespornoJilbab SexxxVanellope PornPronhd VideosIndian Long Hair PornWww Indian Girl Sex VideoJavlesbianGrommets PlazaFree Porm SitesSexe Model.comJackieet MichelleLesbipornoسكس مصرياتHuman On Furry HentaiGay Xxx StoryMarathi XxxxFifi FozPron Hd VNose PornSexmex BlackmailPorn Ban 10Hot WifesexTrippie Bri Onlyfans LeakBigger Tits PicsVeronica AvulveServiporno GratisPornstar HubKexi LoreIu DeepfakesXxx Sauth AfrikaKerala Granny SexVr Bbw PornMilf TumlrXxx Porn In IndiaRussian Teacher PornSinfuldeeds PornZartprickelnd LeaksNami HoshinoLocal XxJanhvi Kapoor SexBlue Pill Men PornRakhi Ki ChudaiOmoroshiHijabmylfHot Bhojpuri Sex VideoStockingteaseNina Nova PornFotos De MujeressexisReltiy KingsKorina Kova VideosRabbyjayLove Is War HentaiSex Bp Video DesiMyhentaicomicPorn RedRecurloadE Hentai ForumsPornor JaponesasTamil Nude BoobsBiglatinmenExecutrix PornBudda BangxxxHorny LiyIndian Mom Son SexT Ranny PornTamil Olu VideoFavda In EnglishXnxx Com HdXxxx 3gpFull Open Recording DanceHentai ElfLol PornhubLily From At&t NudeTara Tainton JoiNudecomicsReal ChudaiNew Bf VedioBondage AnimeRule 34 HentaisFrench XvidAlisa AmoreMarissa Tomei NudeAsisn CreampieBody Writing PornGay Porn WrestingSmonkedupIndian Best BlowjobTamil Gents Sex VideoMilf Full HdBrazzers Massage ComTik Tok PornoGay Public Bathroom PornGf Sex VideoSexy Girl XxnxMia Khalifa Porn VideoaJapanese Doctor XxxVuyeur PornNaked Women SquirtingSexo Con My HermanaVideos PonoxxPorn ParodyReshma Sex Video MalayalamCharity CrawfordanalPantyhose PornographyLive Cams NudeElodie Yung NudeSunny Ray NudesMia Khalifa Ki BpChina Ladies SexGaya Patal PornFamily CreampiedPorn PolisSocialmedia GorlsPornolarBrother And Sister Sex XxxSonu Gowda Nude Video