door Likopstuk in Media  ·  121 Reacties

  • 9
  • 1283x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Racistisch artikel.

2
101 B55

Alleen al de stelling dat je niet racistisch bent vanwege je huidskleur is een subliem voorbeeld van institutioneel racisme. Wij zij denken in optima forma.

Wanneer snappen mensen nu eens dat onderscheid maken ingebakken zit in het mens zijn? En dan nog is die scope te smal.

0
102 ChuangTzu

Ik geloof niet in dat caribische sprookje van “wij hebben niet het systeem om witte mensen uit te sluiten of te onderdrukken”.
Ik voel me bij mensen met wanen niet thuis.
Heb trouwens al te veel wanen aangehoord.
Ik ben Nederlands...

0
103 tegenzinnig

Sylvana is het voorbeeld dat het wel zo is.

2
104 Ziggofan

Als het aan de EU ligt krijgen we nog meer van dit soort berichtgeving. De zogenaamde anti-fascisten beweging krijgt eveneens een breed platform in de eurofiele media.
Maar goed, de meerderheid van het electoraat heeft voor eurofiel gekozen en dus heeft "het verstand" gezegevierd.
Als je hier kritiek op hebt dan val je in de categorie "boze blanke man" om vooral maar op de persoon te blijven spelen zodat je de inhoud niet hoeft te adresseren.
Zo werkt "het zegevierende verstand" nu eenmaal.

1
105 Cadeautje

* Verwijderd door de redactie *

106 eventhorizon

@106 ik ben erg benieuwd hoeveel plusjes je krijgt.

0
107 Cadeautje

@106 . Niet helemaal waar. Wel een plus. De kern klopt wel. Je hebt een machtsverhouding nodig. Zonder macht kun je niemand uitsluiten.
Maar dit werkt op alle bevolkingsgroepen. De blanke man heeft wereldwijd wel de meeste macht. Maar een blanke kleine gemeenschap kan in een overduidelijk zwarte gemeenschap weldegelijk beperkt worden in zijn leven.

0
108 Suikerbeessie

Eigenlijk hoor je alleen zoiets over mensen uit Afrika, middenoosten of Zuid-Amerika. Niet over Aziaten

3
109 Ziggofan

Wat een baarlijke nonsens.

Mensen zijn roedeldieren. Ze hebben miljoenen jaren geleefd in kleine troepen. Het zit in de genen dat je je binnen de roedel sociaal moet positioneren en samenwerken. Tegen andere roedels, maar veeltijds werken groepsleden elkaar ook tegen. Dat heet machtsstrijd: om de leiderspositie, of om vriendjes met de leider(s) te zijn. Kortom, er is een rangorde, als je het positief formuleert, een pikorde, als je het negatief benoemt.

De strijd van roedels, die alle hun eigen territorium hadden, tegen elkaar, zie je heden ten dage nog terug in onze behoefte om gemeenten, provincies en landen te hebben met precies vastgelegde grenzen.
Of voed een groepje jongens en meisjes niet op en laat ze hun gang gaan. Ze vormen binnen de kortste keren "a gang" die een eigen straathoek of straat opeist.

Het werkt zelfs zo sterk dat je willekeurige mensen bij elkaar kunt zetten, die elkaar niet kennen.
Suggereer ze dat ze een groep zijn die de competitie met een andere troep aan moet gaan en de groepspsychologie treedt terstond in. De groepsleden hoeven maar één kenmerk gemeen te hebben: jong tegen oud, black tegen blond, mannen tegen vrouwen, wielrenners tegen hardlopers, katholiek tegen protestant, liberaal tegen socialist, hindoestaan tegen creool, of creool tegen bosneger ... .

Het zit van nature in ons allemaal. En als één gemeenschappelijk kenmerk al voldoende is om groepsvorming te bewerkstelligen, zoek je uitvluchten als je jezelf boven anderen verheft door "het systeem" de schuld te geven. Wat een oude, afgesleten smoes. In de jaren 60 en 70 heette ook alles de schuld te zijn van "het systeem".
En wat willen degenen die zichzelf moreel verheffen boven hun medemens door hen hun racistische systeem te verwijten? Een onaantastbare groep vormen, die vanuit slachtofferschap alle anderen chanteert. Chantagemacht opbouwen en exploiteren dus.


Dus: zwarte mensen kunnen net zo racistisch zijn als alle andere mensen.
Ieder van ons wordt in het leven voortdurend gepasseerd en opzij gezet, terwijl het vindt dat het gemaakte onderscheid niet terecht is. Dan moet je je stem verheffen en zoeken dingen recht te zetten.

0
110 stanley.staatsman

Het is niet de huidskleur die discrimineert maar de mens.
Of vinden de genen die dit stuk hebben geschreven dat zwarte geen mensen zijn.

1
111 zilvergoud

Zelden zoiets doms gehoord. Maar ja, een rapper. Die stonden bij het hersens uitdelen ook niet vooraan in de rij.

1
112 Scharrelei

** gebruiker verwijderd **

Ach, ik woon al jaren in een buurt waar ook veel Surinamers wonen. Met Surinamers bedoel ik de mensen van kleur die of daar of hier zijn geboren en de meesten zijn in Nederland geboren. Als achtergrond van waaruit ik reageer.

Surinamers, met name jongeren denken dan Nederlanders vies zijn omdat ze zich niet zouden wassen. Dat kan, de Surinaamse Mens baadt vaak twee keer per dag (waar wij douchen gaan zij baden) en Nederlanders doen dat, denk ik niet, een keer per dag.

Wat ook grappig is is dat Surinamers niet bij een 'blanke' binnen durven komen. Blijven voor de deur staan. Toen ik er eens naar vroeg was het antwoord (kort samengevat): Als zwarte mag je bij een blanke niet binnenkomen (bij die bakraas moet je voor de deur wachten) en als het toch mag dan is het een eer.

Het is ook onbekendheid met elkaars huis en soort van inrichting. Surinamers hebben voornamelijk zeer grote koelkasten en langs de muren staan hoekbanken met een gigascherm en reuzegeluidstoeters. Ventileren doen ze niet en als de schimmel op de muren staat denken ze dat het behang in onze flats gewoon vanzelf van kleur verandert ... question

113 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@45 . Prima stuk, helder, over die Arabische handel op zwarte slaven wist ik niet eens. Ga ik eens opzoeken +

114 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@64 . Dat kan, dat jij die gemengde stellen ziet maar waar ik woon, ook in Amsterdam zie ik ze niet, hoor. Heel, heel af en toe.

Wel leuk, toen ik laatst in de Superhal stond, stond ik naast een boomlange neger, naast hem ontwaarde ik een blond peutertje, met van die babykrullen. Ik keek verrast op toen die peuter tegen die man "pappa" zei en reuzevader blond ventje optilde en knuffeld. En dat allemaal voor de vitrine van een "lekkeredingenbakker".

115 verwijderd924924212

@115 M'och, ik ben onderdeel van een gemengd koppel.
Wat racisme betreft is zij net zo mens als ik.
Het overgrote probleem in dit soort discussies is het ontkennen van racisme.
Als het beter voelt kun je ook het woord onderscheid gebruiken. Dat is wat minder provocerend.
Punt blijft: racisme, of onderscheid maken, is inherent aan het mens-zijn.
Daar zit geen waardeoordeel achter, het is simpelweg zo.

Het belangrijkste is hoe jij daar als mens mee omgaat. En dat is geen individuele kwestie. Dat mes snijdt aan twee kanten.
Accepteer verschillen; die zijn er nu eenmaal. Nogmaals: het mes snijdt aan twee kanten.

0
116 ChuangTzu

Het nieuwe racisme betekend dat witte mensen de machthebbers zijn en dus per definitie racisten zijn (of ja, gekleurde mensen kunnen daarom per definitie geen racisten zijn) question
Wat zo gaan we eenmaal met elkaar om.

0
117 DikkeTor

* Verwijderd door de redactie *

118 Captain Hero

@118
Je hebt ook grefo hard rock question
Een echt probleem heeft hij daar pas als hij homo is.

1
119 PuurHagelslag

Even voor de duidelijkheid:

"Volgens het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van elke vorm van rassendiscriminatie betekent raciale discriminatie "elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming die ten doel heeft de erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten, dan wel de tenietdoening of aantasting daarvan ten gevolge heeft."

0
120 upanddown

Als je op plekken komt waar veel buitenlanders zijn dan zijn de rollen echt omgedraaid. En wat dacht je hoe ze met onze waarden en normen omgaan zie eens naar turken en marokkanen. En wat dacht je van tradities die worden verziekt door mensen die in hun thuisland veel ergere dingen doen. Discriminatie is nooit goed te praten maar ga niet lullen dat alleen witte mensen dat doen

0
121 magikeven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90Blijft staan: kwestie van goed lezen. Ik heb nergens gezegd dat je in a37 op a45 moest reageren. Heb alleen in a71 gewezen op jouw hypocris...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@98 Verdonschot was een presentator bij de VARA. Dan weet je wel hoe laat het is. 😅...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

3 uur geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

3 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

3 uur geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

3 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 Rusland haalt de jongens uit de dun bevolkte, arme gebieden. Rob was weer eens potje htpocriet. Zijn groep is te goed om te vechten, dat...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Blue Open SexyHd Porn WatchAnime Porn LezVexn PornTiny 4 KXvideos OnlynfansGuatemala PornEva.loviaTeens Daughter PornBaf Xxx VideoFacefuck MomPornos De LesbianasCookie Run Kingdom Rule 34Pornstar Xnxx ComSuccubus Yondara Haha Ga Kita NhentaiSkylar Vox Porn VideoTruple PenetrationLindsey FeltonBiggest Tits In MoviesNolimitscoupl3Small Sex HdHidden Camera Hot SexSunny Leone PPiss FuckAfter We Fell Sex ScenesLisa Ann And Manuel FerraraKat Karma OrgasmicOrlando UsasexguideSexwith AuntyBlacked RussiaPorn Brandi LoveSexuelle GifXvídeos Sexo GayFap VidhdIsabel Moon DogSexy GrandpaFat Ten PornLeakedtubeBhad Bhabie LeaksAmouranth CreampieSon Mom Porn MoviesActress Xxx PhotoRedhdtube XxxCastedrawBich NakedXxnxx HdHousewife AuntyDragon Ball Z XnxxWives Love CockCherokeedassxxxHindi Hd X VideoMaderchodPron MarathiPornos De LatinaMom And Son Watch PornXmovies4youSexxxtubeMia Malkova Onlyfans LeakMoe DoujinsVideos Pornos Con MadurasWonderla VideosHandjob Huge CumshotsVintage Playboy CenterfoldsIdaho NudesSekirei HentaiJapanede Wife PornHardcore HentBoys NakedBlonde Cute PornNudegirls PicsGogo FukmeJuan LuchoXxx Videos Japanese HdMallu Aunty ShakeelaOld Women Giving BlowjobsCinemax PornIs Dancing Bear RealSwitch PornMaria GjieliJessica Alba Nude LeaksNude AfircaSpanking StoreisLuna Star PornhubLongest PubesPrincessisi LeakedErotic Indian GirlsTitty DropsPorn CrossdressingMilan Christopher PornGay Porn MassagerFilmsex IndonesiaBold BhabhiPorn.comics亚洲 色 图Filmy PornofGa Porn StarsNaked Indian MomsHumochies.Cloe Up PornAdriana-chechikSolomia MaievskaKorean Beauty XxxPaola ShumagerLeo Luckett Gay PornstarBelle Delphine FapelloErotic CartoonsMidgets OnlyfansPorn StreamingsDesi Bhabhi SecYitties1 Time Xxx VideoHot Tube PornAfrica XvideosTufos ComicBig As Black PornPorn Bigg ButtTik Tok Video XxxDeai XnxxSperm SexTamil Hot KissCute Asian Blow JobWww Xvideos RedSleeping Sister Brother XxxWww Family StrokesAmature SquirtersGaypainalLena Jason PornSri Lanka SexImaizumin-chi Wa Douyara Gal No Tamariba Ni Natteru Rashii 5Tsundero DoujinBruluccasAunty ChootPraise Kink PornSister SeducHannahowo LeakSexos 3dBellasa CoShemalegifsسكسمنقباتWidowmaker HentLaley Cuoco NakedVica Ts PornNyna FarragniGrandpa Granddaughter PornForced Orgasm PornCelebrity SexxxRe Head PornBig Nude Natural TitsAnime Sex GamesMisty Stone Onlyfans