Eritrea is veilig (buitenland.eenvandaag.nl)


Vorig jaar en ook dit jaar zijn er tienduizenden bootvluchtelingen naar Europa gekomen. Onder hen veel mannen en vrouwen uit Eritrea, een land in de zogenoemde Hoorn van Afrika, het noordwesten van het continent. Eritrea is een straatarme dictatuur, die zich bedreigd voelt door het veel grotere Ethiopie. ...

door Abendland in Buitenland  ·  27 Reacties

  • 0
  • 1403x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Ik zag gisteren dit verhelderd verslag van Arnold Karskens, economische vluchtelingen die hier heen komen op onze eigen uitnodiging, zo kunnen we het wel samenvatten.

1 verwijderd**

Mooi dat het daar veilig is dan hup terug jullie economische graaiers.

0
2 Interessant

hoppa terug ... en neem maar een stelletje PvdA ers mee

1
3 Limburg

Eritrea is een militaire dictatuur, alle mannen onder de 50 moeten toch verplicht in militaire dienst ? Dat zien ze natuurlijk niet zitten, mede daarom zoeken ze hun geluk hier. Maar een prettige aanwinst zijn ze niet; Eritrese azielzoekers blijven meestal hangen in langdurige passiviteit; de integratie verloopt zeer moeizaam. Ze zijn moeilijk te motiveren. Het komt dus voor ons neer op import van een kostenpost omdat zij hier voornamelijk aan het uitkeringsinfuus komen hangen, meer dan dat wordt het niet. Het zou destructief voor ons al wankelende draagvlak én samenleving zijn als we ook nog eens half Eritrea gaan huisvesten in ons land, ik stem tegen verblijfsvergunningen voor o.a Ertitreërs.

1
4 Neem me niet kwalijk maar...

@4 Er zijn wel meer landen waar ze de dienstplicht nog hebben, dat maakt ze niet direct een militaire dictatuur en dat is ook niet direct een goede reden om te 'vluchten'.

1
5 Bluth

@5 dat vind ik ook geen goede reden om te 'vluchten' vandaar dat ik ook tegen het asiel verlenen aan Eritreers ben.

1
6 Neem me niet kwalijk maar...

@6 Het begin van uw reactie kwam op mij over alsof u de dienstplicht aanhaalde alsof het een goede reden zou zijn om te vluchten. 'Militaire dictatuur' is namelijk best een legitieme reden om te vluchten, maar simpelweg de dienstplicht niet.

0
7 Bluth

@5

Hier wat vluchtelingenwerk over de actuele situate zegt. Het is wel wat talig, ik hoop dat je er uit komt.


Onderdrukkend regime
In Eritrea is het sinds 2000 relatief rustig. Wel zijn er spanningen aan de grenzen met buurlanden Djibouti en Ethiopië. Eritrea wordt geregeerd door een van de meest onderdrukkende regimes ter wereld. Sinds 1993 zijn er geen nationale verkiezingen meer gehouden. Kritiek op de regering is verboden.
Oneindige dienstplicht
Veel mensen ontvluchten Eritrea vanwege de dienstplicht. Officieel duurt deze achttien maanden, maar in de praktijk kan dit oplopen tot meer dan tien jaar. Daarnaast blijft een Eritreeër tot z'n vijftigste als reservist dienstplichtig. Tot die tijd is het in principe niet mogelijk een visum te krijgen om het land te kunnen verlaten. Deserteurs en dienstweigeraars worden wreed bestraft en ook familieleden van dienstplichtontduikers lopen het risico te worden opgepakt.
Land op slot
Eritreeërs mogen hun land niet verlaten zonder toestemming van de Eritrese autoriteiten. Ze moeten eerst een uitreisvisum aanvragen. In de praktijk krijgt bijna niemand zo’n uitreisvisum. Wie het land illegaal probeert te ontvluchten, loopt de kans te worden neergeschoten. Toch weerhoudt dit duizenden er niet van het land te verlaten. Omdat mensen die Eritrea illegaal hebben verlaten bij terugkeer naar hun land groot gevaar lopen, kunnen zij asiel krijgen in Nederland.
Wie hebben te vrezen voor vervolging?
Oppositieleden lopen groot risico om te worden opgepakt en slachtoffer te worden van marteling en mishandeling.
Persvrijheid ontbreekt vrijwel, kritische journalisten lopen gevaar.
Religieuze minderheden worden vervolgd.
Deserteurs, dienstweigeraars en hun familie lopen kans te worden opgepakt en mishandeld.

1
8 Chuck S.

** gebruiker verwijderd **

@8
Dan lijkt het mij niet erg verstandig toe dat ze daar massaal terugkomen om hun vakantie te vieren.

9 verwijderd**

@8 Bedankt voor de informatie, ik ben zelf net ook even wezen Google-en naar de situatie in Eritrea.

Niet prettig, gewoon een keiharde dictatuur. Maar dan kunnen ze gewoon via de legale wegen politiek asiel aanvragen. Buiten dat zijn er zo in (niet alleen) Afrika nog wel wat meer landen waar het hetzelfde gaat. Je zou hetzelfde kunnen zeggen over de Afghanen die nu terug moeten, in Afghanistan is het onveiliger dan in Eritrea maar toch moeten ze terug.

1
10 Bluth

@9 Inderdaad, zodra ze hun nationaliteit binnen Europa hebben gaan ze op vakantie daarheen en zo zijn er meerdere groepen te noemen. Ik denk dat het eerder tijd is om alle verdragen eens te gaan herzien om zo overzicht te gaan houden wat er wel of niet binnen kan en mag komen aam de buitengrenzen wel te verstaan en niet zoals nu iedereen maar overvaren zonder enige controle.

1
11 Saviro

@8
Sja Vluchtelingenwerk....
.. dan hebben we het over hun broodwinning hé?
http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/69661/hoe_gevaarlijk_is_eritrea_

1
12 Eigenwijs

@9 Zolang je je niet openlijk uitspreek dat je tegen de regering bent of iets in die richting dan is het er gewoon veilig.

Mijn buurman is gevlucht uit Irak, die heeft er nooit aan gedacht om terug te gaan zelfs niet nadat Hussein geschiedenis was. Zolang iemand uit Eritrea geen vervolging van de regering aan z'n broek heeft is het gewoon een veilig land om in te leven. Heb je die vervolging wel dan ga je daar echt niet naartoe op vakantie.

1
13 Bluth

@13 Zodra ze zonder uitreisvisum vertrekken zijn ze al strafbaar dus, kunnen ze vervolgd worden bij terugkomst toch gaan ze daarheen op vakantie en is het blijkbaar toch niet zo gevaarlijk als men doet geloven.

1
14 Saviro

@14 Dat klopt, maar het toch op vakantie gaan toont aan dat daar in de praktijk weinig van terecht komt. Dus ik denk dat zolang het geen directe vervolging van de regering betreft (als in; je bent politiek tegenstander o.i.d.) dan is het er daar wel te doen.

1
15 Bluth

@15 Dus kunnen we eigenlijk stellen dat deze mensen geen recht hebben op assiel lijkt mij.

1
16 Saviro

Dat hele vluchtelingengedoe ging toch eigenlijk alleen over Syriërs omdat daar een echte oorlog woedt?

1
17 Jan met de korte achterlul

Maar die Eritreeëse vluchtelingen kunnen en gaan na het verkrijgen van een verblijfsvergunning wel op vakantie naar Eritrea. Justitie houdt ze nu in de gaten, het verhaal van vluchtelingenwerk klopt dus niet.

1
18 Lias

@17 ja maar Angela Merkel is bij de uitnodiging vergeten te vermelden dat het voor Syriërs geldt.

1
19 Lias

** gebruiker verwijderd **

Etheopie is ook veilig. En Marokko, Albanie, Libie, Tsjaad, Zuid-Afrika.

20 verwijderd9139144

Justitie bekijkt de Eritreeërs die asiel hebben aangevraagd in Nederland maar ook op vakantie gaan naar Eritrea. Justitie kijkt en kijkt opnieuw en kijkt er nog even goed naar.

Bron : http://www.nu.nl/bootvluchtelingen/4294829/justitie-houdt-vakantievierende-eritreeers-in-gaten.html

1
21 Ruud100

als eritreese asielzoekers al op vakantie gaan naar t thuisland....natuurlijk is t veilig en horen ze hier niet

1
22 Franspisco van Jole

** gebruiker verwijderd **

https://www.hrw.org/africa/eritrea

https://www.amnesty.org/en/countries/africa/eritrea/report-eritrea/

http://www.pharos.nl/documents/doc/factsheet_eritrese_vluchtelingen.pdf

Nee hoor, ik verwacht niet dat jullie iets gaan lezen. Het is voor die anderen die ook niets weten van het land en waarom mensen vluchten.

23 verdwijderd21

@21 Ruud100
Ja, ze kijken nog eens, en nog eens. Dan praten ze er nog eens uitgebreid over, drinken een kopje thee met een koekje erbij, en gooien het dossier in een diepe lade... En kijken er volgend jaar nog eens een keertje naar.
Zo gaat het in Nederland.

Maar niet als je een Nederlandse bejaarde ben, dan wordt je keihard en direct aangepakt en afgestraft . Geen gunsten en geen kadootjes, kortingen op de aow, en je krijgt woningdelers-korting op de uitkering. En als je invalide bent een 48-uurs-luier (dat spaart weer 1 euro uit).
Het geld moet natuurlijk ook wel ergens vandaan komen....om al die gelukszoekers te onderhouden.

1
24 Big Tony

@23 KDaver
"en waarom mensen vluchten"

Wat ook een goede vraag is....."waarom komen ze hier naartoe ?"
Nederland ligt nu niet echt vlak om de hoek van Eritrea... Dat is niet echt een logische keus, tenzij ze natuurlijk naar Nederland komen om de welvaart, dat is wel logisch..

1
25 Big Tony

* Verwijderd door de redactie *

26 Manja

Dienstplicht is daar hetzelfde als jarenlang dwangarbeid moeten verrichten. Eritrea is het Noord Korea van Afrika. Ik heb respect voor het werk van Arnold Karskens, maar hij kan niet alles gezien hebben wat daar gaande is.

0
27 Conclusius

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

29 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

34 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

37 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Fat Lady PornDihati SexyAna DevillePorno Brad MontanaHotwife InterracialHindi Sex Devar BhabhiCumming In Sister's MouthPassion.pornoBlavk Porn VideosP H O R N H U BVideosporno XSan Andreas PornDesireé CousteauAsian Nudes RedditTommie JoWww Xxx BangladeshGay Naked Men Gay Naked MenNikado Avocado PornFemboy Porn VideosSamanth Fox NudeIndian Nude ClubEmily Willis New VideoHiking PornBest 3d HentaiKaa PornAdult Prono VideoMilfhuntersClips For PornCnc Anal PornFemboy Porn PicElle Lee PornMaturedateNew Leaked Mms VideoIceland XxxEdin Rose NudeIndiana Sex VideoLily XnxGamesofdesiresBest Pornstar EverLela Star SexyVideos Porn LatinasBritney Amber OnlyfansXxx Addams FamilyThrobbing CimMunmun Dutta Hot SceneKylee Nash PornHamsterpirnPov Riley ReidObokozu AnalFairy Tale NudeKristin Davis NudeHottest Women PornstarColleen Kepler NudeRyleerabbitXxx Porn Video Mp4Naked Attraction NudeDomination LesbianMom Catches Son MasterbaitingRaylene Cream PieBabes UndressingPorngames MobileDewanda Wise NudeSara Jay PornstarIndian Teen Sex Videos HdWowuncutMegan SalinasxxxCuckold HomemadePakistani Leaked VideosVmpire PornSunny Nude VideoHentaimamamaGrupos De Whatsapp PutariaDanielle American PickersWife Fantasy PornHermaphrodites CumingTami Lsex StoriesMia Khalifa Hd WallpaperHindisex ComSexs Video IranSkylarvox OnlyfansDdf BustyPela Peli KahaniBrest Feeding PornMontre Sexe TapeSweet Lea LeaBeeg JapanGym Sex Video HdMia Khalifa MilkJasmine Jae Porn VideosSerenitylove Porn日本a V网站Links Pornô Deep WebScp PornMyra GlasfordVarerie KayCote De Paplo NudeKajal Aggarwal Sex PhotosPriyanka Upadhyay Web SeriesCock Control MassageCodi Vore TransBokep KebayaAmature OrgasumsKatreena XxxFree PornanimeSydney LeathersPamer MemekBf MastiEden Ivy PissBollywood Sex Video HdVer PelispornoSunpiorno.comxxxPirn Hub.Black Big CockAndrew Neighbors NudeXvideofullOdia SexyvideoPorno MuvisSwingers StoriesMeru The Succubus Ova 1Kendra Lust ComHd Stepmom Porn VideosJav Time StopJazmyne Day PornJapanese Porn Hard CoreJoiceiMovies With BlowjobsHeantai Porn GamesBokep CantikVismara Martina NudaXxx Dehati ComX Sex PhotoSex Pron TvHard Fuck MoviesTexastatisKay Parker VidiosI Xxx ComDami Moore NudeLoses Bet PornBig Tity BlondeOkey PornMiss Lexa FaceFree Porn FilmsBlackedsexHindi Sex StoriesFuckedup FacialPron HinNhentiaTricked Porn18 Girl Porn