’Zorgkosten rijzen pan uit’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  31 Reacties

  • 4
  • 709x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja, dit gaat straks idd giga fout.., is op je boerenklompen ook wel te voorzien.

"wanneer we niet tijdig ingrijpen"

Hoor en lees ik ook al jaren, dus die 40% zal vast eerder zijn dan 2040..

1
1 Grijs Gebied

@1 Niet als de farmacie hun prijzen niet op blijven drijven, soms met meer dan 1000 % per keer.

2
2 Koortje

Of de medische wetenschap moet zo'n vlucht gemaakt hebben dat er op preventief en curatieve vlak veel gedaan worden en ook nog tegen lage kosten dus dan heb je eigenlijk dubbel voordeel.

1
3 21st Century Guy

Prachtig vooruitzicht .... mijn hele leven alle premies netjes voldaan en over 10 jaar (waarschijnlijk) met pensioen. Ik hoop gezond oud te worden maar zie de bui al hangen ..... mijn laatste levensjaren zullen dure jaren worden maar dat zal de overheid een Zorg zijn!

1
4 Garp

@2
Ja, bij de wortel beginnen..., maar probeer ze dat maar eens wijs te maken.

0
5 Grijs Gebied

@5 Er is mijns inziens maar 1 manier en dat is toch die vermaledijde marktwerking uit de zorg halen.

1
6 Koortje

@6
Ja, maar die gevolgen zijn niet 1,2,3 te voorzien.
De marktwerking in de zorg heeft ook weer vele zijtakken die allemaal hun brood ermee verdienen.

0
7 Grijs Gebied

@7 Jawel, dat is de overbodige tussenhandel welke eerder niet nodig was, ook een reden van de prijsstijgingen.

0
8 Koortje

Ik betaalde ooit in de jaren 80 fl. 27,50 per maand en was voor alles verzekerd. Nu betaal ik € 140,- per maand, € 385,- per jaar eigen risico, en nog eens € 500,- per jaar eigen bijdrage, en de helft is uit het pakket gegooid. Leve de graaicultuur, oftewel de marktwerking. Top gedaan regering.

2
9 Robbedoes

@10 Robbedoes

Ik weet niet bij welke verzekeraar jij 35 jaar geleden voor ƒ 27,50 verzekerd kon zijn maar ik betaalde in die tijd bij OHRA toch wel iets meer voor een basisverzekering exclusief tandartskosten en met ƒ 1000,-- eigen risico.

3
10 ~ Echelon II ~

De gezondheidszorg is totaal verpauperd. Artsen besteden tegenwoordig zoveel tijd aan het schrijven van rapporten dat er te weinig tijd overblijft voor kwalitatieve zorg. Komt natuurlijk door het micromanagen van politiek Den Haag. Sinds wanneer weten advocaten hoe een ziekenhuis werkt?

2
11 wegwerp

** gebruiker verwijderd **

Eerst eens die achterlijke patentrechten afschaffen op medicijnen die al lang bestaan maar waarvan de patenten in handen komen bij lui die ineens de prijs 50 keer verhogen.
Smeerlapperij is het, en Schippers laat het gewoon gebeuren.

12 verwijderd9139144

@10
Robbedoes zat waarschijnlijk in het ziekenfonds. Daar betaalde je (zelf) een nominale premie voor, die - in mijn laatste herinnering - ca. ƒ 35 per maand was. Daarnaast werd nog 1,5% van het inkomen (max. ƒ 33.000) ingehouden én betaalde de werkgever nog 6,5% (ook over max. ƒ 33.000).
Bovendien is Robbedoes de medicijnknaak (max. ƒ 125 per jaar) en het specialistengeeltje (max. ƒ 75 per jaar) kennelijk vergeten.
Totaal kostte het fonds (als je nét onder de ziekenfondsgrens bleef) dus max. ƒ 2640 + ƒ 200 + ƒ 420 = ƒ 3260 (resp: procentuele premie over inkomen, eigen bijdragen, nominale premie)
- Echelon II - jij verdiende kennelijk meer dan ƒ 33.000 per jaar. Dan moest je je inderdaad particulier verzekeren.

0
13 _Kapnah_

@12 en Schippers laat het gewoon gebeuren.

Ja ze is een "free market girl" dus vindt dat het moet kunnen...

2
14 21st Century Guy

Het kan echt veel goedkoper. Hier in de Filippijnen kost medische hulp maar een fractie van wat het in Nederland kost.Ook medicijnen.

4
15 Hans

Interview met Huub Schellekens over de prijs van medicatie en het gestoei met patenten.

Zelf probeer ik zo zorgvuldig mogelijk om te gaanmet zorg. Heb dit jaar m'n dure medicatie (tienduizenden € per jaar) op eigen verzoek ingeruildvoor het generieke middel á raison van ƒ 2000,--. Het generieke middel wordt soms voorgeschreven aan psoriasis patiënten. Hetzelfde middel, maar dan als middel met mogelijk een remmende werking bij MS, is voor die toepassing opnieuw gepatenteerd door Biogen en gelijk snoeiduur gemaakt. Nou, mij krijgen ze niet zo gek en mijn neuroloog vond het ook prima. Als maar een paar honderd van de ca 7000 MSRR patiënten deze overstap zouden maken kunnen we al miljoenen besparen. En zo weet ik inmiddels nog wel een paar foefjes om zonder kwaliteitsverlies te bezuinigen op de voor mij toch noodzakelijke zorgkosten.

Als we bij de grootgrutter wel op de kleintjes letten waarom zouden we dat dan bij onze zorgkosten niet doen?

0
16 ~ Echelon II ~
17 ~ Echelon II ~

Bovendien moeten de Nederlanders ook de zorgkosten opbrengen voor de importburgers...

5
18 Topperz

@18 Topperz

Gelukkig, waar die importburgers al niet goed voor zijn. Manmanman, misschien kun jij je huisarts eens vragen om een kilo oxazepammetjes of diazepammetjes. Daar word je erg rustig van en je ergernis-tolerantie neemt ook een heel stuk toe.

5
19 ~ Echelon II ~

Duidelijk weer een voorzetje voor de zoveelste verhoging van premie of eigen risico hand in hand met nog verder uitkleden van met name altijd weer de basispolis.

Er wordt veel te weinig gedaan aan de geprivatiseerde ziekte-industrie en hun belachelijke prijzen. Niemand wil zorgverzekeraars, patentreuzen,, specialisten, ziekenuizen onder handen nemen, men kiest altijd weer de weg van de minste weerstand, en dat is doen wat de verzekeraar en de sector wil en de kleintjes, die geen verweer hebben, verder uitknijpen voor hun verplichte polis en er niets voor teruggeven, in de praktijk, dankzij "poortwachters" en dergelijke. .

3
20 Wendel

Niet een ontwikkeling om vrolijk van te worden.... maar enerzijds ook begrijpelijk... Ik ken amper nog iemand die niet bij een arts, specialist of een ziekenhuis loopt. Op elk verjaardagsfeestje hoor je de grootste verhalen over ingrepen en operatie's die de familieleden en vrienden ondergaan hebben.... En dan wil ik het niet eens hebben over de hoeveelheid medicijnen die ze achterover slaan en gebruik maken van 'second opinions'...... Doe dan nog wat binnenstromende wereldburgers, die nog nooit ene cent ziektekostenpremie betaald hebben, dan kan ik mij heel goed voorstellen dat het faliekant verkeerd gaat met onze zorg.... question

3
21 LoydMorris

@6 exact ziekenhuizen zijn bedrijven met overdreven veel management lagen wat gewoon doorgecalculeerd word naar de zorgverzekeraar, vele verschillende zorgverzekeraars met dito structuren die deze kosten gewoon door berekenen naar de betaler.

En steeds minder handen aan het bed.

Automatiseren zou de toekomst zijn waarbij dus het aantal arbeidsplaatsen juist minder zou worden en evenredig de fysieke arbeidsplaatsen toe zouden nemen bij uitbreiding, het is me een raadsel hoe dit zo klakkeloos scheef kan lopen.

In het bedrijfsleven was zoiets allang failliet

3
22 Eastwood

Het grote probleem waar de zorg mee kampt is de knellende "verantwoordingsdwang" die door verzekeraars en overheid opgelegd wordt. Dat werkt sterk kostenverhogend..

Dan zijn er ook nog de maatschappen van specialisten die onnodig veel geld kosten.

1
23 TedjeR

@23 Loonkosten zijn maar een relatief klein deel van het het vraagstuk. Hoe we nieuwe medicijnen en technologieën gaan betalen en de vergrijzing natuurlijk, dat zijn de grote vraagstukken die de kosten hard opdrijven volgens mij.

1
24 Spandalf

Waarom stijgen ze zorgkosten zo snel:

1. Vergrijzing
Ouderen vragen meer zorg en in Nederland stijgt de vergrijzing. Een vergrijzende samenleving leidt daardoor tot hogere zorgkosten en tot een verdere tweedeling. De gemiddelde jaarlijkse zorgkosten van een 85 jarige liggen ongeveer 10 keer zo hoog als die van een 35 jarigen 2040 dragen 65 plussers namelijk voor circa 60% bij in de totale zorgkosten. Echter is dit nog maar een deel (ca. 1% ) van de totale stijging.

2. Nieuwe technologie
De medische wereld boekt vooruitgang, waardoor steeds meer mensen kunnen worden geholpen en genezen. Deze nieuwe technologieën zijn duur, maar vaak goedkoper dan de oude alternatief. Ziekten waar men vroeger aan overleed, zijn nu goed te behandelen met nieuwe medicijnen en dure behandelmethodes. Door de toenemende technische mogelijkheden leven we langer, maar stijgen de kosten ook weer. Daarnaast kunnen we steeds meer ziektes opsporen, en die vragen vervolgens om behandeling.

3. Toename van chronisch zieken
Veel ziekten waar men niet meer aan overlijdt, zijn niet per se genezen maar chronisch geworden. Ook komen sommige van deze ziekten, zoals suikerziekte en de longaandoening COPD, door een bepaalde levensstijl op steeds jongere leeftijd voor. Daar zijn vaak wel langdurige, zelfs levenslange, behandelingen voor nodig. Dit brengt een leven lang kosten met zich mee.

4. Zorggebruik neemt toe
Een toenemend aantal mensen maakt gebruik van zorg. We gaan steeds vaker naar de huisarts, het ziekenhuis en de geestelijke gezondheidszorg. Ook al blijkt dat een deel van alle huisartsbezoeken onnodig is, en spoedeisende hulp is lang niet altijd daadwerkelijk spoedeisend.

5. Hogere eisen
We gebruiken niet alleen vaker zorg, we stellen er ook steeds hogere eisen aan. We willen minder ongemak. Voorbeeld: patiënten willen tegenwoordig uitgebreid geïnformeerd worden over de risico’s van een behandeling. Of mensen willen in een verpleeghuis niet meer met anderen op één kamer slapen. Veranderingen die de zorg duurder maken.

6. Meer begeleiding
Nederland investeerde in de afgelopen decennia steeds meer in de begeleiding van mensen die moeilijk mee kunnen komen in de maatschappij, zoals ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook deze extra zorg en extra kwaliteit is niet gratis.

Het ligt dus niet aan het systeem maar aan dat Nederland en de Nederlandse bevolking veranderd.

3
25 mike45

** gebruiker verwijderd **

@25
Deels zal je gelijk hebben, ik denk echter dat er te veel tussenlagen zijn commerciële belangen , kunstmatig duur maken van medicatie, managers, enz.
Het verzakelijken van de zorg heeft geleidt tot explosieve verhogingen.

26 verwijderd111

Zorgkosten, woonkosten, levensonderhoud, maar ook bedrijfskoten, overheidskosten. Alles levert een probleem op. Simpelweg omdat het huidige economische stelsel niet meer functioneert.

1
27 mantis

@25 grappig dat je de vergrijzing op 1 zet.

De overheidstruc werkt prima bij sommigen.

1
28 Eastwood

@25 : Wat dacht je van: Omdat in Nederland geen TTIP meer nodig is, de overheden geven de multinationals en de private sector sowieso wel de vrije hand om hun burgers maximaal uit te zuigen. Vergelijk dat nou eens met het ziekenfonds, door de staat gerund en bekostigd uit premies op het inkomen, gecombineerd met normale privé-verzekeringen voor de meer welgestelden?

NS: schrikbarend duurder en minder efficiënt. Gezondheidszorg idem. Banken betaalden rente uit, nu eisen ze rente in de vorm van "kosten". Heeft allemaal met macht versus machteloosheid te maken. Wij hebben gedwongen nering bij de private, internationale banken, sinds het loonzakje werd verboden "vanwege zwartwerken". Gedwongen nering bij de private, internationale ziektekostenverzekeraar, sinds het ziekenfonds werd afgeschaft. Zelfde met de privatisering van de zorg zelf, duurder en minder leveren, zie de bejaardentehuizen: die werden te duur, en de verzorgingstehuizen idem, immers vroeger kon het wel, fatsoenlijke zorg, nu hebben ze 4 van de 5 handen aan het bed gratis nodig en een hoger salaris voor de directeur.

Privatisering. Die Russen en Cubanen hadden het goed gezien, en ze zijn hoofdzakelijk kleingekregen door de rest van de wereld die ze met vereende krachten onder druk zet(te), niet omdat ze het zo fout deden. Op het moment dat een land ondernemingen privatiseert, gaat het een tijd bergop, totdat de buitenwacht steeds harder gaat knijpen en dan gaat het fout.

1
29 Wendel

als je bv. 10 000 000 Nederlanders maal 100 euro zorgpremie vermenigvuldigd, kom je toch al op een astronomisch bedrag uit per maand. is dat nog niet genoeg ??

0
30 Roomboterbabbelaar
31 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

Ze hebben het al zo ver laten komen dat ze een wapen moeten dragen willen ze zich kunnen verdedigen....

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83 @89Aardige inside info over de reden en hoe het ging toen ;"they spat on us"Special Report: Why Ukraine spurned the EU and e...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Twee onfrisse figuren waarvan ik me wel eens afvraag of ze wel een douche hebben....

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

LoydMorris
Joost Klein vertrokken naar Eurovisie Songfestival: 'Mijn doel is twaalf punten'

Kan iemand hem vertellen dat hij het kleerhaakje nog even uit z'n jas moet halen. . . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Het grootste probleem zijn die ouders die hun kind laten kiezen wat ze willen zijn , een jongetje of een meisje.Ere zijn er ook bij die een zo...

9 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83"Relevanter is de vraag: had het parlement de volmacht om 'm af te zetten?"Het deel van het parlement dat niet verjaagd was? Nee , ...

9 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Wedergeboren
Let op: WhatsApp kan geen video’s versturen op Android-toestellen

   Niets van gemerkt toen ik vandaag 2 filmpjes naar het buitenland stuurde. Dat ging perfect. ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@5Zo is het .Laat iedereen eens kijken waarvoor Amerika zich zo inzet voor een niets bedoelend landje.Als Amerika er geen voordeel uit k...

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Olivia
Muziekdraadje

Tres Natas - Spirit in the sky https://www.youtube.com/watch?v=fBUjdhlYSeo...

15 minuten geleden geplaatst door Olivia

ongelovenloos
Aardappels uit Nederland of rijst uit Azië: wat kun je beter eten voor het klimaat?

Gewoon eten waar je zin in hebt .Doen ze in de rest van de wereld ook....

20 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Porn Sax VideoPoonam Pandey Hot SexBridgette B AnalYui Hatano UncenSxyprn.cokVrazzers3xRagb TorentBella ThornepornTeen Femboy PornGirl Girl XvideoMy Hero Academia SexLesbian Grandma PornBabysitter Blow JobBedpage CimTimblr TitsTopless WaitressKristen Stewart Hot VideosNicole Doshi BlackedThekarupsSite De AcompanhatesBbw Sofia RoseOld Man X VideosXnxx ViedoVideo Video XHindi Phone SexBest Sexy PornstarPorntn ComSexmofelBusty GirlsArmpit FemdomFlight FuckXxx Hot AdultThe Hentais ComicYoung Sex XxxNude Girl VidsHot Blowjob'sViral Mms Xxxسکس دنیWww Hindi Pron ComRashi Khanna SexyMelania Trump SexKrystalstealNude Beach PucsNicole.aniston Onlyfans LeakedSapna AuntyTattoo AnalAsian Blow BangHqporner.copmIndianporn Web SiteSexe Grt12 Inch PeniseGirlwaysPorn Hub BrazzerzDanny Duncan NudesXxxsexpornEhentaiorgBig Black WomenxxxJennifer Lawrence Nude MoviePorn Video Tamil AudioSexy BjLez Squirt PornMariah ProutHottest Only Fans LeakedBest Search Engines For PornStretched NudeXxxii BideoFreep PornBall SpankingChubby Amateur PornBokep Terbaru.2022Dainty Elle OnlyfansDevar Bhabhi VideoNude Video Call AppBengali Bhabi Hot SexPlayboy CelebsXhamster.com'Cheatingporn VideosGay Hindi Sex StoriesAngela White First Porn VideoSamantha Saint AnalBig Booty Instagram ModelsEbony Mature PornReality PornográficoSuper DeepthroayFadadosexoSexual Sex VideoXxx Saxcy VideoSunny Leone Hd DownloadSara U Derwood NudeUnusualpornPorn NezukoMia Khalifa NudeMan And Girl SexIndian Ass XxxXxx Sunny Leone HindiMom Gives Son A Hand JobOnlyfans LealsJogos PornNaked Black GirlMamas FollandoOppaihentaiBrooklyn Belle PornBike SexWww Mandy Flores ComHot Naked ChicsJanpan PussyDesperate Amateurs Full VidXstory-frGiuliana CabraziaCumfacialSex Video PlumberBigtit SisXxxfightIncent Porn ComicsTraike PatrolJennifer Garner SexiestScarlitt ScandalSexy Mature MilfBeauti Porn StarBrother Force Sister XxxFamily Creampies PornPor N MatureSexce Video XxxJohnny Sins Sex VideoSex Video ChudachudiReal Dick PicsVideos De PornoxxxHot Sex BusViking Barbie Porn VideoMelanie Hicks LatestLana Rhoades And Leah GottiApril Onell PornOmegle NudesHazbon Hotel PornTarzan X ShameWwe Hot SexPor N For HerIndian PorntubesMommy OnlyfansWife Caught NakedFull Video PorNaked NexsDark Web PornographyCathryn Bell NudeHogtied PornWebcam X LoveNangi Nahati Hui LadkiyanJasmin Sex VideoBrezzers Hd PornKatrina Thicc