Veel steun voor SP-actie Nationaal Zorgfonds (bndestem.nl)


Een schot in de roos, dat mag je de SP-actie voor een Nationaal Zorgfonds vandaag in de Terneuzense Oudelandse Hoeve wel noemen. ...

door Inter in Binnenland  ·  77 Reacties

  • 0
  • 991x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47

"en ze hebben nog nooit zonder de VVD in een kabinet gezeten.”

Kabinet Den Uyl en Kabinet v Agt2 zeker vergeten…

Ken uw feiten!

2
51 WijzeDwaas

@49

Gelukkig ga ik pas rond mijn 70e met pensioen. Dat geluk heb ik dan weer!

4
52 WijzeDwaas

@52

O ja, ook nog zo'n wanstaltig gedrocht van deze VVD-kliek: de jongeren werkloos thuis, en de ouderen tot bijna aan hun dood aan het werk. Zo stom zien we het zelden.
Maar ach; de goegemeente is blij dat ze nu 130 mogen rijden (alsof dat opschiet...) en ze wachten geduldig op de beloofde 1000 euro van die clown. Droom lekker verder; dat mag. Truste!

2
53 weerman

Het kabinet Rutte van VVD PvdA zit achter de verhoging van 10 euro aan,

0
54 Gunther

@51 Een plus voor je. De politieke verhoudingen lagen natuurlijk wel net wat anders destijds, in de koude oorlog.

De kern van het verhaal blijft staan. D66 is voor het inperken van de rechten van werknemers en dat uitgangsprincipe delen ze met de VVD. D66 ontstond in 1966 als redelijk progressieve partij. Ik vraag me dan ook af waar het zo mis is gegaan met ze. Maar dat zal waarschijnlijk zitten in de rechtse signatuur van haar oprichters terwijl de partij pretendeert een links gezicht te hebben. Tegenwoordig moeten ze het hebben van volksmenner Pechtold en die heeft er baat bij een sociaal gezicht voor te wenden evenals PVV-volksmenner Wilders. Beide partijen zijn tegen het opzetten van een Nationaal Zorgfonds gebaseerd op een sociale leest. Dat zal wel geen toeval zijn.

0
55 Hollander1967
56 Van Lingen

@55

D66 gaat met haar tijd mee. De tijd van werknemers is voorbij. Nu zijn het flexwerkers en zzp’ers. De SP leeft nog in het verleden en heeft een dikke vinger in de vakbondspap. Vakbonden zijn verworden tot vehikels van oudere werknemers met een vast contract.

Dat is het schisma waar we in de huidige tijd in leven. De ene helft van de samenleving leeft nog in de vorige eeuw, de andere helft leeft al in de moderne tijd. Zowel de vakbond (met name de FNV) als de SP zijn gedoemd ten onder te gaan. Zinloos om je bezig te houden met fossielen die in een museum thuis horen.

Wilders is trouwens ook iemand die in het verleden leeft.

4
57 WijzeDwaas

@57
Ken Uw geschiedenis Vroeger toen er geen vakbonden waren was iedereen een zzp er ofwel een flexwerker het heette toen dagloner. En wilt U terug naar die vroegere tijden?

1
58 yanyans

@56 Leuk artikel maar Mathijd Bouman, een rechtse VVD-er aanhalen naast een onderzoek uit 1996, dus twintig jaar geleden, is wel een beetje naast de pot mikken. Feit is niet dat migranten vanwege hun afkomst de jongeren verdringen maar vanwege het feit dat ze genoegen nemen met mindere beloning en arbeidsvoorwaarden. Dat was 20 jaar geleden, voor het openstellen van de grenzen voor arbeidsmigranten, geen vergelijkbare situatie.

Natuurlijk kun je niet voor iedere oudere een jongere plaatsen, De kennis, ervaring en produktiviteit van die oudere(n) haal je voorlopig niet terug en wanneer dat wel zo is, wil die |(ouder geworden) jongere ook meer gaan verdienen dus daar gaat je voordeel als werkgever.

Maaarrr. gebleken is dat bij laaggeschoold werk zoals in de tuinbouw of in de schoonmaaksector migranten weldegelijk de hoofdmoot van de arbeiders uitmaken. Daar is geen sprake van een evenredige verdeling van autochtonen en allochtonen. Een tuinbouwer werkt liever met oostblokkers omdat die wel een paar uur overwerken zonder overwerktoeslag of maaltijdvergoeding. Een nederlandse man kan van dat meergeld nauwelijks zijn lasten betalen vanwege de lage lonen in die sectoren. Bij lage-lonen-banen horen dus lage-lonen-landen-werknemers en die verdringen weldegelijk de nederlandse ongeschoolde arbeiders, waaronder veel jongeren.

De hoge vaste lasten en lasten voor primair levensonderhoud maken het voor nederlanders onbetaalbaar om tegen tuinbouwlonen te werken want dan moeten ze nog subsidie ontvangen om te kunnen huren. Dat was allemaal in 1996 nog niet het geval en dat is zeker niet vergelijkbaar met de amerikaanse situatie waar de woonmarkt bijv. al helemaal anders in ingericht.

Overigens komt men nu ook in de VS wel tot het inzicht dat zorg nationaal dient te worden ingericht. Obamacare is daaruit een voortvloeisel en stuit alleen tegen de culturele weerzin die amerikanen hebben tegen overheidsbemoeienis. Maar het helpt weldegelijk de armsten onder de bevolking aan menselijke en sociale zorg. Daar heeft de markt duidelijk gefaald en blijft daar falen.

0
59 Hollander1967

@57 Uw beeld beperkt zich tot het verrechtste nederland als rechts eilandje in een links europa. In de rest van europa hebben vakbonden veel meer 'in de pap te brokkelen' dan hier. En de kritiek van mensen zoals u op bijv. stakingen in andere landen komt voort uit het wereldbeeld dat is gebaseerd op VVD-Nederland.

0
60 Hollander1967

@58

De tijden dat men met de pet in de hand naar de baas ging, die zijn voorbij. Een flexwerker beseft dat zijn/haar kunde en kennis zijn kapitaal is. De zzp’ er beseft dat ook.

Er is een nieuwe tijd, maar sommigen blijven in de oude hangen en oude belangen beschermen. Terug naar het ziekenfonds en zo. Tsja, dan blijf je roeptoeteren met je 15 zeteltjes.

PS Weet je wie er ook bij de FNV zat? Marijnissen jr. Nu nummer 3 op de lijst. Het begint al een aardig familiebedrijf te worden dat SP-FNV conglomeraat. Roemer weet dat hij de laatste verkiezingen in gaat….

6
61 WijzeDwaas

@60

Het klopt dat in Zuid Europa de vakbonden meer in de melk te brokkelen hebben. Net zoals de zusterpartijen van de SP (Podemos, Syriza)

Ben ik even blij dat ik in Nederland woon en niet in Italie, Griekenland, Spanje of Frankrijk…..

4
62 WijzeDwaas

@62

Je afkeer van een georganiseerde werknemersgroep is stuitend. Ik verwacht dan ook dat je elk voordeel, elke winst die vakbonden in de loop der tijdenook voor JOU binnenhaalden, morgen schriftelijk beëindigt. Geen CAO meer, geen vakantiedagen, geen arbeidsvoorwaarden, niets. Ga maar lekker als ongeorganiseerde ZZP-er je rechten halen. Uw gespuug komt me de keel uit, net als dat geleuter over "nieuwe tijden" en "verouderde visie". Het is de meest rechtse variant van elitaire VVD'ers, die ik daar lees. Ik walg daar van, dergelijke moraal. "Ieder voor zich en god voor ons allen!
Ik zie ze wel vaker hoor; rechtse ballen die spugen op vakorganisaties, maar WEL van alle behaalde voordelen genieten. Wees dan een eerlijke vent en probeer weer rond te komen van de goedgevendheid van je baasch! Maar ja; eerlijkheid en VVD: dat gaat nooit samen.

1
63 weerman

@63

Vakbonden hebben voor mij nog nooit wat gedaan hoor. Volgevroten vetpensen die de hele dag arbeideristische taal uit slaan om de achterban te paaien. Maar als je ze nodig hebt zijn ze nergens te bekennen. Je hebt te maken met iemand die het een en ander heeft gezien in het leven.

5
64 WijzeDwaas

@64 u mag dan wel "iets hebben gezien in het leven" maar u heeft blijkbaar ook veel niet gezien. Zonder vakbonden was de positie van werknemers zeer slecht en waren de sociale zaken niet beter dan die van een derde wereldland evenals de economie en welvaart. De welvaart hebben we mede te danken aan goede werknemersorganisatie die door strijd (stakingen) menselijke voorwaarden hebben afgedwongen.

Uw afkeer voor werknemersrechten en de invloed daarvan op de welvaart, vergelijk ik altijd maar met Bangladesh. U mag zelf kiezen waar u liever woont en met de lusten komen ook de lasten. Ook een gouden medaille heeft twee zijden.

1
65 Hollander1967

@65

Ik erken ook dat de vakbonden iets hebben betekend in het verleden. Maar in de moderne tijd zijn het overblijfselen uit een ander tijdperk. Beschermheren van de 50 plusser met een vast contract. Jongeren barsten in lachen uit als je over de vakbond begint.

Schreeuwen kunnen ze als de beste. Ik hoor Jongerius nog zeggen dat zij niet gaat mee maken dat de AOW leeftijd om hoog gaat. Toen dat wel het geval was smeerde ze hem snel…

Ik heb het zó gehad met die mooipraters. En diezelfde mooipraters zitten ook bij de SP. Maar voor mij doen ze net als de FNV niks. De SP is links lullen en de partijkas vullen. Laat ze zelf een zorgverzekeringsmaatschappij beginnen als ze het zo goed weten. Ik sluit wel aan, als de SP het ER betaald en de lage inkomens ontziet. Maar het moet altijd uit de portemonnee van een ander komen.

5
66 WijzeDwaas

Meneer Wijze Dwaas, ik kan u niet langer serieus nemen in dit topic. Zelden zien we zó veel onvervalste haat en afkeer. Uw rechts gedachtegoed zal u op deze manier niet veel goeds brengen. Maar; als"linkse Mooiprater" wens ik u het allerbeste toe, maar vooral een keiharde leerschool die u de andere kant zal laten zien. Een faillissement, ontslag en een stevige ziekte doen soms wonderen en louteren mensen als u. Neeeee, dat wens ik u niet toe; ik wens u rijkdom, voorspoed en veeeeel materialisme toe.


Het allerbeste er maar mee.

2
67 weerman

@66 In uw wereld die u zo propageert als "de moderne wereld" is iedereen zzp-er of flexkracht zonder enige vorm van sociale zekerheid. Dat heeft u verklaard @61 . Zoals ik al meldde, is deze realiteit alleen zo in het verrechtste VVD-nederland maar u blijft beweren dat dit een tijdsverschijnsel is. Dat is het niet. Het is het gevolg van decennialang rechts beleid in Nederland.

Niet iedereen is ondernemer en ook niet iedereen wil onzekerheid hebben van een flexkracht of zzp-er. Die mensen worden werknemer en die worden door niemand anders vertegenwoordigd dan door de vakbonden. Die vakbonden zijn springlevend en uw geklaag over hen en hun acties zie ik maar als een bewijs daarvan.

Uw rechts economisch liberaal Nederland komt ten einde. Of er nog een Rutte 3 komt of niet, het eindigt. En persoonlijk zal ik me ervoor inzetten en hemel en aarde bewegen om verdere liberale afbraak van de grootste groep produktieven, te voorkomen. Met alle intelligentie, sociaal gevoel en inzet voor het algemeen belang dat in me zit.

Want ik vind dat Nederland moet stoppen een rechts eiland in de sociaal beschaafde wereld te zijn. Die inzet gaat vanzelf omdat het uit mijn overtuiging komt. Ergens roept u iets over Roemer. Het maakt Roemer niks uit of dit zijn laatste termijn is. Die man zit niet voor zichzelf in de politiek, net zo min als Jan Marijnissen of zijn dochter. Agnes Kant werd uiteindelijk emotioneel geslagen door Alexander Pechtold. Toen hij het niet op standpunten kon winnen ging hij op de man/vrouw spelen.

We zitten hier niet voor onszelf en we kunnen meer. Agnes is nu epidemioloog en heeft een nuttige baan buiten de carrousel. Wij komen er wel, ook zonder politiek. Maar de overtuiging en de strijd ... Dat zijn wij.

1
68 Hollander1967

@68 Hele duidelijke taal

@66 Iets meer en harder gaan werken dan hoef je niet meer te profiteren

2
69 Bollieboos

@68

Veel plezier met uw overtuigingen en uw strijd.

3
70 WijzeDwaas

@29 Manpower

"@26
Dik boven een ton per jaar, waarvan hij zelf een modaal inkomen mag behouden. De rest vloeit af naar de partijkas. Even niet aan gedacht?"

Wat iemand met zijn salaris doet moet hij hij zelf weten. De 1 koopt auto's, een ander gaat naar de hoeren en Roemer stort het in de partijkas. Roemer verdient gewoon meer dan een ton, klaar.

2
71 Chuck S.

@71

Als de SP daadwerkelijk vind dat kamerleden teveel verdienen moeten ze het terugstorten aan de Staat. Maar nee de SP kas is een 'heilig doel'. Laat me niet lachen.

3
72 Chuck S.

@63 Een bijzonder zwak "argument" om een eenling verantwoordelijk te maken voor iets. Net als mensen die vinden dat voorstanders van hulp maar een of meer vluchtelingen in huis moeten nemen. Jouw discussiepartner heeft evenveel recht op zijn mening als jij. Iemand met een andere mening dan de jouwe op basis van aannames uitmaken voor leugenaar. Tja... beschaafd kan ik jou niet vinden.

2
73 Hoofd bijzaken

@72

De SP doet ook aan belastingontwijking (legaal dus) , de inkomensafdracht is fiscaal aftrekbaar. De staat betaald dus ook mee aan het opbouwen van vermogen van de SP.

2
74 WijzeDwaas

@73

Fundamentalisten gunnen een ander geen eigen mening. Als je niet op de SP stemt ben je een elitaire VVD’ er. Dat is zwart-wit denken. Het is de dikke ik die zijn eigen mening boven die van een ander verheven voelt.

3
75 WijzeDwaas

@75 Minder op de laptop en een extra baantje nemen
Dan kan je alles zelf betalen en niet meer meneer de profiteur uithangen

2
76 Bollieboos

@75

Je bent nu ronduit beledigend, als je mij uitscheldt voor 'fundamentalist'. Je 2e zin is smaad, want ik denk niet zo. Jammer dat je denkt een discussie te kunnen voeren door dit soort vuiligheid te verspreiden, in plaats van gewoon on-topic te blijven.
Ik begrijp het gespuug en het gevloek van de tegenstanders van het Nationaal Zorgplan wel: ze zijn veel te bang dat ze meer moeten betalen dan nu. Dat hun oude buurvrouw haar eigen risico nauwelijks nog kan ophoesten vinden ze niet erg. Het antwoord op dat probleem geven ze dan ook: "Zoek maar een extra baantje!" ziedaar de leeghoofdigheid van dom rechts. Te triest voor woorden. Ik vraag me af hoe mensen zo keihard, rechts en dom worden. Nooit wind tegen gehad, is het vaak. Over het paard getild en strontverwend in hun jeugd, en dat vreet door in het latere leven. Wat een land, totaal a-sociaal en zonder enige solidariteit met zwakkeren, want "die moeten maar een extra baantje zoeken!"

1
77 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Offtopic

@2857 Ging allemaal goed - de postbode had er een brievenbuspakje van gemaakt 😎Vrijmibo is de vrijdagmiddag borrel. ...

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

VBOH
Offtopic

@2855 Ja sorry jij kwakt persoonlijke informatie hier in het 'riool'.Dan zul je voor moeten aftikken. 😉 ...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

ongelovenloos
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@6klopt , dat gaat van binnen uit want er zitten er genoeg verspreid over de EU ....

2 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

progressiefliberaal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Terwijl juist van zoetstoffen - die zo verhoudingsgewijs aantrekkelijker worden gemaakt - steeds weer blijkt dat ze ontzettend schadelijk zijn....

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Offtopic

@2843 Gefeliciteerd - en hoe heet het wurm? Baby Jaga soms? Of toch maar Baby Yaga?...

4 minuten geleden geplaatst door Querido not

VBOH
Offtopic

@2854 O gelukkig! Ik begrijp daaruit dat je niet onder de tomatenpuree bent komen te zitten na mijn mislukte experiment met het verzenden van ...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

progressiefliberaal
Veelgebruikte zoetstof in snoep en frisdrank mogelijk schadelijk voor gezondheid

En in plaats van die zoetstoffen te belasten, gaan we normale suiker nog eens extra belasten.https://www.nu.nl/economie/6310667/kabinet-wil-...

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

elsemiek
Offtopic

@2833 Thank you .proost ...

5 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@4 Jodenhaat is altijd fout en moet niet verward worden met een Jood haten omdat deze verantwoordelijk is voor fout beleid in de Israëlische re...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

baba jaga
Beelden: Lies Zhara is jarig en trakteert ons op haar voorgevel

Leuk .... uuuuhhhhh... koppie....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Marathi Video Sex ComGirls Sex TeluguDesi Nude SceneHomemade Latina PornEbony Hypno PornInney PussyQuero Ver Filmes PornográficosDirty PornEmiru PornIndian Web Series X VideosXix Video HdEncoxada PornhubHentais Manga OnlineBrazilian Fart PornXxxx Hot BhabhiGamer Problems Avery Black And Scarlett AlexisTry On HaulsAubrey Plaza BikiniSouth Africa Sexy BfCaylee Cowan NakedAlison Eastwood NudePatrycia KayyTampon PornXvideos AsRandy Reno PornMilf Sex TubePorn Star TeenTeen Fuck First TimePornography In MexicoRedrube GaySexpov PornOralcreampie PornXxx 1978Indian Mon SexJapanese Boobs XxxDeshi Bf HdIronmouse HentaiLeabians NudeKibgcomixChatbrasilBangrosBig Boobs Sucking PornGima Ashi PornSex Video Com ComMaki-chan To Nau3gpking DesiJulia Ann And Manuel FerraraBitch NudeHoly Yoly OnlyfansSavvanah BondErotic TumblPornhub HairAnal Porn TeenLadkiyan Hastmaithun Kaise Karti HaiStella SedonaDickmatizedMia Khalifa Hd Sexy VideoFirst Time CreampiedRaping Step MomHttps://www.ptorrents.com SearchBeautiful PenicPebbelz Da ModelPrison GaysexSunny Leone SezMyfirstsexteacheHardcorn Gay PornAlexa Demie PornHantai MangaPornhfldChris Olsen NudeBusty Redhead PornMarathi Xx VideoKenzie GreenPamela Rios HdChubby Porn MoviesMom Jerks Son OffPorn Stars CanadaIndan Xxx VidoDesi Suhagrat SexChuda Chudi Wala VideoGlory Hole X VideosAdivasi NudeAbby OnlyfansDildo-manChastity Lynn PornhubHd Porn VomSimpcity. SuMallu XmoviesMercedes Carrera XxxRoxi RedArmy Girl Sex VideoButtplug Tail PornhubFatima Segovia OnlyfansNegros CojiendoSabrina ValintinaNude Pics Of GfMom Caught MastrubatingPornô GratesChaturbate EbonyBangla B Grade MovieLeabea PornDownloading Porn HubIndian Actress Fucking VideosNew Porn Desi VideoNougty America ComReal Glory HolePenis Massage PornLesbans PornRaleigh ListcrawlerKashmiri Xx VideoLezben PornPurplebitchDenise Richards Top LessSexo Amador A TresSnapcamz.ccAnal X VideoTs Brittney KadeAiswarya Rai Hot SexShade BaseBigtits VideosBrazzers EspañolTeen Girl XnxxHottes Black Porn StarsAdult SorkAbigail Morris Siri DahlBlonde Milf TitsBunny Colby New VideoXamster LiveKendra Rowe NudeXxx Old ComBold Porn VideosBabysitter CreampieLesbian Threesome SquirtPuppy Girl Jenna PornQuadrinhos HeróticosTabu SexBlack Amertur PornSexo Amadores CaseirosUp Blue FilmNude Big Titted WomenBikini Ifrit Leaked PussyHarley X WestKatty Perry NackedAdriana ChecickPornhub'sbTifa R34Railey SelJapanes Sex HdCzech MassageMaturexxx