Ontwerpster boerkini: Verkoop gaat door het dak (metronieuws.nl)


Beelden van moslima’s die op het strand van Cannes worden gedwongen hun boerkini uit te trekken voor het oog van alle strandbezoekers, hebben nogal wat losgemaakt. De vrouw die de zogenoemde boerkini ontwierp, heeft ook gereageerd op het voorval: „Ik heb de boerkini ontworpen om vrouwen vrijheid te geven, niet om het weg te nemen”, stelt ze in een column in The Guardian. ...

door Suikerbeessie in Sport  ·  31 Reacties

  • 0
  • 686x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Boerkini? Hoofddoek?

Ik vergelijk het met China ten tijden van de keizers.

Vrouwen moesten zo'n klein mogelijke voeten hebben. Dit werd als mooi gezien. En een mooie vrouw was een status symbool. Dat vrouwen niet meer of slecht konden lopen door vergroeide botten is vers twee.

Nu mijn vergelijk.

Moslima's zitten in met kleding in zelfde denken. Het wordt door medegelovige als plus gezien. Hoe functioneel, en hoe mooi je het ook maakt. Dat het ondertussen een dwangbuis is, wordt zowel door de moslima als door de moslim niet als zodanig ervaren.

Pas in rond 1920 werd het gebruik van het inkapselen van vrouwe voeten om ze ze klein te makers in gebruik officieel afgeschaft.

1
1 Suikerbeessie

* Verwijderd door de redactie *

2 aroundtheworld

Lotusvoetjes werd in China als schoonheid gezien.
Dat daardoor veel vrouwen extreme pijn kenden door als een soort faun door het leven te moeten gaan deerde niet.
Gelukkig is deze pijnlijke vernedering afgeschaft.
Daarentegen worden de de moslima's gebakerd in grote lappen van kop tot voet, om maar zo weinig mogelijk aantrekkelijk te zijn voor andere mannen.
Een bedenksel van de mannelijke moslims in een ver verleden.
Een cultuur die hier niet past omdat daar binnen geen vrouwvriendelijkheid heerst.
Deze vernedering heeft nog een lange weg te gaan, en ja.....jonge moslima's die willen verwesteren worden verstoten of gekweld binnen de moslimgemeenschap.
Schandalig!

2
3 Voordevuistweg

Zozo... Gisterenochtend was ik nog in 't Griekenland van Alexandros van Antiochia (https://nl.wikipedia.org/wiki/Venus_van_Milo), gesprekje over oude kunst (https://en.wikipedia.org/wiki/Minoan_civilization). Gisterenavond zat ik aan tafel bij Michelangelo (https://en.wikipedia.org/wiki/David_(Michelangelo)), gesprekje over moderne kunst ( https://en.wikipedia.org/wiki/Auguste_Rodin ) en net voor 't slapen gaan las ik een artikel over het oude Europa (https://en.wikipedia.org/wiki/Venus_figurines). Laatste gedachte alvorens in slaap te vallen: "Nee, die boerkini gaat 'm niet worden hier in Europa, druist keihard in tegen de volksaard..."

0
4 Omega

@3 , mooi verwoord. Denk dat mensen vergeten die denken en horen van Moslima's dat ze er zelf geen probleem mee hebben, dat het dragen van deze kleding ook van jongs af aan er in gestampt wordt, er is dus geen vrije wil.
Als ik mijn kind vanaf zijn geboorte had bijgebracht om huiskamer planten af te tuigen en zo,niet dan zaten daar gevolgen aan, dan had mijn kind bij niemand meer op visite mogen komen.
Brainwash, daar draait het allemaal om, en dat de moslim een vrouw minderwaardig vind is geen geheim.
Persoonlijk vind ik het ook geen mooi beeld om in bijvoorbeeld Amsterdam te lopen en alleen maar gesluierde vrouwen te zien.
Is een andere discussie maar wel het huidige straatbeeld.
We zijn nu eenmaal flink door geschoten in tolerantie, Landen horen gerespecteerd te worden en wanneer je er voor kiest te wonen dan pas je jezelf aan.....doe ik ook als ex-inwoner van Nederland.
Hadden zo wie zo dit gezeik beter moeten aanpakken, nu heb je door heel Nederland moskeeën staan gewoon in woonwijken, ze hadden gewoon per gemeente/stad een oosterse buurt moeten creëren, beetje net als de Zwarte markt of china town. Bewoners verdelen zodat je geen zwarte wijken krijgt, en aanpassen aan normen en waarden van een land.
Maar nee hoor, de EU loopt zo vooruit.....neem je land gewoon mee, want dat werkt prima.
blugh

3
5 max74

@5 wij gaan ten onder aan de politieke correctheid, het gif van de huidige tijd.
Ooit bedacht door de Frankfurter Schule, uit angst voor wederom oorlog.
Juist deze gruwelijke knevel zal op de duur burgeroorlogen veroorzaken, dat is mijn mening.

3
6 Voordevuistweg

@6 belachelijke stelling. Vier belachelijke stellingen eigenlijk.
1) wij gaan ten onder aan de politieke correctheid,
Je zegt dit op een moment dat het beter dan ooit gaat en dat NEderland 1 van de rijkste landen ter wereld is, waar de mensen het in de top 10 scoren kwa levensgeluk.

2) het gif van de huidige tijd.
Ik zou zeggen dat het gif van de huidige tijd onverdraagzaamheid is.

3) Ooit bedacht door de Frankfurter Schule, uit angst voor wederom oorlog.
Het is duidelijk dat je geen flauw idee hebt van de Frankfurter Schule, dus ik gooi er een linkje tegen aan: https://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_School

4) Juist deze gruwelijke knevel zal op de duur burgeroorlogen veroorzaken, dat is mijn mening.
Burgeroorlogen worden veroorzaakt door haat en geldelijk gewin. Kan je mij 1 conflict noemen dat veroorzaakt werd door het streven om anderen niet te kwetsen?

2
7 neuswijs

@7 , hoe komen jullie in godsnaam aan die cijfers? Goed in Nederland!!!!
Burgeroorlog wordt juist veroorzaakt door het mooie EU orgaan, als of ze zelf niet wisten dat het hele Multi culti een groot mislukt project was, hoe lossen we dat op....hoppa gooi de grenzen open, voor oorlogsmigranten prima, maar zelfs peter shuterland ( hoofd UN) heeft al toegegeven dat het economische migratie is.
Kan me storen aan mensen zoals jouw, maar ben eerder blij om te zien dat er steeds meer mensen wakker worden, dus richt ik me daar wel op.

2
8 max74

Als ik zo naar de foto's kijk dan is de term bdsm wel op zijn plaats.
Boerkini,Dominatie,submission,moslim.
question

1
9 Voxpopuli
10 Voordevuistweg

@2 . Je vergeet nog een aanvulling.
"Zelf verzekerd binnen de voor hun gestelde grenzen".
Gaan ze daarbuiten, dan kan dit grote gevolgen hebben.

Ik weet bijna voor 100% zeker dat ik op een nudiste strand geen moslims ga tegenkomen. Zien zul je het niet. Maar denk maar even na.

1
11 Suikerbeessie

@1
Dus als ik het goed begrijp is het een kwestie van tijd dat de bikini , badpak, zwembroek en nudisme in de ban worden gedaan. Zonnen met ontbloot lijf is namelijk slecht en kankerverwekkend. Je lichaam bedekken is dus gezond en beschermd je huid.

2
12 GreyB

Nu was ik gisteren op het strand, en ik telde weer meer dan vijf topless dames. En veel topless heren overigens. Tijden niet gezien.. zou de preutsheid weer gaan sneuvelen ?

0
13 Voxpopuli

** gebruiker verwijderd **

@13 : Klopt! Niet moslims wordt aangeraden zich elke paar uur flink in te smeren om verbranden tegen te gaan waardoor veel troep in zwembaden komt. Voor kinderen is het advies ze een t-shirt aan te trekken. Huidkanker neemt toe. Maar ja : die moslimvrouwen doen het helemaal verkeerd, nietwaar??

Ik zag gisteren weer een paar mannen met klein zwembroekje en enorme bierbuik die gedeeltelijk over dat zwembroekje hangt. Brrrrrrrr!!

14 verwijderd

@2 je ziet het ook met de kinderen die van school gehaald worden onder druk van de familie, zo is het ook met de boerkini, boerka en niqab als je iets met de paplepel inkrijgt heb je geen vrije keus meer dan is het dwang van de groep, hoezo vrije keus!
Met geloven zijn het altijd de mannen die de regels bepalen ten gunste van zichzelf Laten ze zichzelf is in een boerkini niqab of boerka hijsen.

1
15 Rattocasi

@14 de werking van zonnebrandcrèmes zijn discutabel, ik ben meer het schaduwtype. Zonder bierbuik uiteraard maar wel een natuurlijke barrière tegen de zon , dus ik maak mij niet druk over huidproblemen.

0
16 Voxpopuli

@16
"Zonder bierbuik uiteraard"

Dat kun je hier natuurlijk wel mooi opschrijven, maar er is geen bewijs voor natuurlijk. question

0
17 GreyB

Met 186 cm en 90 kg is dat goed verdeeld..
En ik drink nooit of nauwelijks bier...

0
18 Voxpopuli

@18
Nu ben ik wel overtuigd ja.. question

0
19 GreyB

En er zijn ex nunij-ers die dat kunnen beamen.. question

0
20 Voxpopuli

"Verkoop gaat door het dak"
Kleine kinderen, dat zijn het. Puur en alleen omdat het (nu) verboden is, kopen ze zo'n pak.
Kleine kinderen doen dat ook. Die doen ook dingen die onlangs verboden zijn. Dat vinden ze spannend, geeft ze een kick. Net zo lang provoceren tot je op je kop krijgt en dan , zoals gewoonlijk, gaan lopen janken als een kind.

Pure provocatie dit gedrag.
Kleine kinderen zijn het, allemaal!

Een maand geen zakgeld, dat zal ze leren!

1
21 xtremy

Frankrijk wil hoe dan ook zijn westerse identiteit handhaven, iets wat in Nederland vooralsnog ondenkbaar is, maar dit laatste terzijde. Naast de scheiding der machten (Trias Politica) is in Frankrijk ook het Laïcisme van kracht, d.w.z. een strikte scheiding van kerk/moskee enerzijds en de staat anderzijds. Tel hierbij de barbaarse moslimterreur op, die welig tiert in Frankrijk, dan is het niet zo verwonderlijk dat zo'n islamitisch en vrouwenonderdrukkend kledingstuk op de Franse stranden niet is toegestaan. Vive La France!

1
22 Black65

Wil ik wel geloven, dat de verkoop een succes is. Enkele vrouwen uit mijn kennissenkring hebben al zo'n boerkini besteld. Ik heb ze wel aangedragen altijd een miniatuur-surfbord van piepschuim met zich mee te dragen (in het water met een koordje aan de enkel gebonden), om te kunnen bewijzen dat het een surfpak is.

0
23 Commodus

@2 : afzeiken is ook zeiken.
@12 : hoe kom je erbij? Zonder zon op je huid geen D3. Dat de reclame je wijs maakt dat je zonnebrandcrème moet smeren maakt het geen waarheid maar beperkt wel de aanmaak van D3 net als kleding.
Zoals met alles geldt ook voor de zon: niet teveel.. echter daarmee wordt bedoeld niet teveel per stukje huid. Hoe meer huid blootgesteld wordt hoe meer D3 dus!

0
24 Aunti

Zij kunnen ook naar cosplay bijeenkomsten . Als comiccon figuur denk ik mits er een Allah bij loopt

0
25 Voxpopuli

@12 . Dat mag jij begrijpen.

Alleen heb ik de keus, of ik mogelijkheid tot kanker wil oplopen. Dat hebben de moslima niet.
Gezonder met kleding? Waarom hebben moslima's een chronische gebrek aan vitamine D?
Misschien toch een chronisch gebrek aan zonlicht?

Dat lichaam bedekken grijpt veel verder in dan "alleen maar" dwang. Het zorgt op de lange duur ook voor andere gebreken.

Trouwens, zonnen? Met mate, en is dat niet met alles zo? Ook water kan op een gegeven moment giftig zijn.

1
26 Suikerbeessie

Heerlijk zo' n tegengeluid! Middelvingers in de lucht, tegen onrecht en zure mensjes die voor een ander iets willen bepalen , zoals kleding. Haha, top!

3
27 God is dood

#27. Klopt helemaal, willen we dat een man bepaalt wat een vrouw dragen moet? Mohamed was een man, toch?

0
28 Suikerbeessie

Ik denk dat zodra je in dit kostuum op het strand gaat rondlopen dat je ook problemen krijgt, dus leg eerst maar eens uit waarom het een wel moet mogen en het andere niet.

https://www.splcenter.org/sites/default/files/group_images/SPLC-Intelligence-Files-Groups-Brotherhood-of-Klans-1280x720_0.jpg

0
29 Limburg

@2 "Wie ben jij om conclusies voor anderen te trekken? Moslima's zijn zelfverzekerde vrouwen met zelfvertrouwen waar jij veel van kan leren. "

Eehm, jij mag wel conclusies voor anderen trekken? Erg hypocriet! Daarnaast, zijn alle moslima's zelfverzekerde vrouwen joh? Goh, waarom zich dan verstoppen in een Burkini? Een burkini is een provocatie!!



"Ga nu lekker je problemen oplossen in plaats van onnozele conclusies voor anderen te trekken. Wat een afgunst. Laat een ieder in waarde, alleen zeiken, maakt je een lelijk mensen question"

Volgens mij zou je dat tegen jezelf moeten zeggen.

1
30 NU IK

@27 "Heerlijk zo' n tegengeluid! Middelvingers in de lucht, tegen onrecht en zure mensjes die voor een ander iets willen bepalen , zoals kleding. Haha, top!"



Komisch hoe je critici van de "burkini" afdoet als "zure mensjes die iets voor een ander bepalen". Terwijl het de "burkini" draagster is die voor zich heeft laten bepalen dat ze altijd haar lichaam moet bedekken. Maar dat vind je blijkbaar niet erg?

Ik hoor je namelijk niet over "die zure religie", of "zure moslims" die vrouwen het verwijten wanneer ze een stukje huid teveel laten zien.

Feit is, we hebben in Nederland ook onze gewoontes. En 1 daarvan is om bruin te worden en lekker te zonnebaden wanneer het weer het toelaat. En ik kan me heel goed voorstellen dat mensen strontzat worden dat ze continu met elke keer die ene religie geconfronteerd worden.

Wanneer je als moslima je aan de "moslima spelregels" wilt houden? Prima, maar wat heb je dan te zoeken aan het strand als je daar ligt te zonnebaden, terwijl je toch niet bruiner wordt omdat je helemaal bedekt bent? Terwijl het daar stikt van de halfblote mannen en vrouwen die wel lekker bruin willen worden?

Provoceren. Stelselmatig provoceren lijkt de nieuwe trend daar., net zo lang provoceren tot je een reactie krijgt, en dan ineens allemaal stelselmatig massaal beledigt zijn.

Nederland is (nog) geen islamitisch land, dus pas je aan. Integreren, niet provoceren. Maar ja, integreren hoeft niet he? Doe maar vooral geen moeite, wij passen ons wel aan aan jullie behoeftes. We waren tegen onverdoofd slachten, maar natuurlijk maken we voor jullie een uitzondering.

We verbieden haatzaaien en discriminatie, we verbieden zelfs een boek van Hitler. Haatzaaien mag niet. Maar voor jullie Koran maken we een uitzondering. We klagen iedereen die kritiek op jullie heeft aan, maar voor jullie maken we een uitzondering, jullie mogen wel overal kritiek op hebben, en ja. We snappen het best hoor, auto's in de brand steken en stenen gooien is nou eenmaal ook een manier van kritiek geven.

Kindbruiden lukt alleen nog niet zo goed, dat krijgen we de Nederlander nog niet door de strot geduwd, maar we besteden er niet te veel aandacht aan, dus loopt wel los. En ja hoor, bouw het maar lekker vol met gebouwen die helemaal niet in ons landschap passen, we doen alleen moeilijk wanneer Jan Modaal een aanbouw maakt.

Integreren? Nee joh, ben je mal? We geven jullie eigen scholen, eigen buurthuizen, hele wijken voor jullie. Doe maar lekker wat je wilt. En weet je? Jullie mogen ook gewoon een dubbele nationaliteit hoor, want dan pluk je daar mooi de vruchten van.

Tsja, je gebruikt "God is dood" als naam, maar dat is cynisch? Want je lijkt er nogal voor om die springlevend te houden, want je vind alles best blijkbaar zolang het uit naam van die God is.

0
31 NU IK

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Ebony Prone BoneMom And Son Cartoon Porn成年人视频Ihumanity PornVrkm-1130Cartoonrape PornMinnie The StallionSex PussyMimi Rogers NudeHot Sex LeakedHuge TittesR/javdreamsInfielxxxXnxnx HindiDua Lipa Nude PicsKoriya X VideoX Desi Video DownloadGia Blaze NudeSex Video CamDubai Sexy Girlسكس نومMom And Son Reality PornBackroomcastingcouch FullNyomi MarcellaWww. Videos.comJanice Griffith PornLunapornstarValentina BellucciTaboo Diaries18 Hot ComRed Light SexKolkata Video XHyderabad Girls NudeSane Laion XxxXmoviesforyounDaringsex Lesbians Have Passionate SexSho N Tell PornMom StraponPorn TranvestiteNud De NovinhaSailors NakedHindi Adult Web SeriesEnglish Blue Full MoviePorn BoxPorn RedheadAilee AnneSunny Leone Lesbian VideosBen 10 Alien Force XxxXvideo Indian ModelForeplay In PornCafey MercurySissygangbangWomen MooningDaddy Comics PornAaaaaaaaaaaaaaaHot Sex Desi AuntyAxyprnKemono.partgMiki Garcia PlayboyIndian Girl Sex ComXxx Sex Video Hd VideoHot Girl PronPrown VideoSex Video Open PlayAugust Taylor Porn VideosBrazil Girl XxxHow To Hump A PillowSamantha Flair AnalTanya Tate OnlyfansWwifeloversTchatcamマ スタベPrivateschooljewelMyanmar XxxMistress BallbustingSex In HomNyx BaltimorwGiula WyldeCelbrity Deepfake PornSilverdaddies ComFree Videos Of SpankingRhe Huns Yellow PagesPublic MasterbatingZee Telugu SoyagamErowapiBangali Porn MovieIntensity PornSunny Leona SexvideosNude SkydivingBig Nipple EbonyChubby Teens MasturbatePornographie PdPorn Full VideTriis XxxMom Anal VideoStudent Sex XxxAndhra Local SexNude Celebrity TeensSlow Blowjob GifLexi2legit Onlyfans LeakManisha KoiralaxxxXxx Deshi PornBlackteennudeEva Elfie TwitterJapanese Women Sex VideoNatasha Nice PovJapanese Porn English SubtitlesMia Malkova DeepthroatLauren Phillips NakedKristin Kreuk NudesAna De Armas Hot SceneScary Spice Sextape成年人动漫Span KbangQpornerPorno Asmr FrançaisBritney Spears NudesSexporn LesbiansGet Your Yordles OffDerpixon TrainKristie Alley NudeEmiley Blunt NudeXnxx Vishnu PriyaWww Xnxx Com BestFree Six VideoHard Core LatinaSali Ki Chudai Hindi MeinPapaxmamaFree Porn On Red TubeNvg GirlsSbian PornVideo Pornor ProibidoBbc-hungry Beauty Flashes Her Neighbor Delilah DayPaola Mayfield NudeDelhi Mms VideoPorno MadurasMom Xxx XvideosMama Cabbage PornWhale Tail In PublicRyan St Michael PornPorn OcariocaMya LaneTall Girl HentaiChanal West Coast NakedSexvideostamilHentai DoctorNadia Ali AnalBhabhi Sex With BoyAva DivineBest Latina Pornstar