Media
  • 3
Ach, de VN, een papieren instituut waar de meeste stemmen gelden en waar, met uitzonder van de veiligheidsraad, een stem van Mauritanië even zwaar weegt als die van de VS. Ooit door het beschaafde westen uit de klei getrokken, en vervolgens overgeleverd aan de morele genade van de zandbak ...

ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
LEES MEER OVER

Het ziet er naar uit dat wij binnen een jaar gaan stemmen over de vrijheid voor vrouwen om een boerka te dragen.Pffff, hoe geloofwaardig is de VN nog ? Saoedi-Arabië is ook hoofd de VN mensenrechtenraad ,dit terwijl er meer doodvonnissen worden uitgevoerd dan waar ook ter wereld !

1 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
1
Meld

Het kan nog gekker. Saudi Arabie hoofd mensenrechten maken van UN. .....oeps, dat zijn ze al.

2 mats6    
ongeveer 1 jaar geleden door mats6
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

Olie olie olie, nanananah.

3 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Schaf de VN maar af! Baantjes carrousel voor gefaalde politici en een bolwerk van vermenging van politiek en commercie. Sinds SA er de ene na de andere hoge positie krijgt aangeboden is het een totale farce!

4 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
1
Meld

@4 op welk niveau moeten landen dan nog overleggen op wereld niveau, er moet een overkoepelend orgaan zijn wereldwijd. En die heet de VN!

5 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
6
Meld

De enige reden die ik me kan bedenken dat SA in deze raad wil is om vrouwen wereldwijd hun rechten in te perken. Te zot voor woorden question

6 Shit...Fan...WhatAMess    
ongeveer 1 jaar geleden door Shit...Fan...WhatAMess
0
Meld

En welke 5 Eu-landen zijn dat dan ??

7 netcat    
ongeveer 1 jaar geleden door netcat
1
Meld

@6 Je kunt ze er misschien beter bij betrekken dan ze buitensluiten als je in die raad zit kun je namelijk veel moeilijker onttrekken aan de besluiten die die raad neemt. Het is echt beter om landen met misstanden erbij te betrekken i.p.v ze buiten te sluiten.

8 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
6
Meld

??????????????????????Onbegrijpelijk.

9 Wiebe Nik    
ongeveer 1 jaar geleden door Wiebe Nik
0
Meld

@8 Dat ben ik wel met je eens. Ik vraag me alleen af wat de motivatie voor SA is om bij deze raad te willen.

10 Shit...Fan...WhatAMess    
ongeveer 1 jaar geleden door Shit...Fan...WhatAMess
1
Meld

@10 Dat land moet ook hervormen en dat weten ze zelf ook wel, de situatie zoals die nu in in SA is op termijn niet houdbaar. Ze hebben 70 jaar op olie gedraaid maar dat houd een keer op en dan zullen ze hun land moeten hervormen en daar hoort ook de rechten van de burgers en vrouwen bij.

11 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
4
Meld

@8

Raad gekaapt door dictaturen

De verklaring voor bovenstaande absurditeiten is dat de leden van de VN-Mensenrechtenraad gekozen worden uit de aangesloten landen. De VN-Mensenrechtenraad is volledig ‘gekaapt’ door – veelal islamitische – dictaturen. Waardoor de VN-Mensenrechtenraad de afgelopen jaren wel tot heel erg vreemde veroordelingen en conclusies is gekomen:

Zo prees de VN-Mensenrechtenraad altijd de mensenrechtensituatie onder de Libische dictator Moeamar Khadaffi, die in 2011 met hulp van onder andere Frankrijk werd afgezet.
De mensenrechten in Libië waren volgens de VN-Mensenrechtenraad onder Khadaffi zelfs dermate voorbeeldig dat deze VN-organisatie actief meewerkte aan de jaarlijkse ‘Khadaffi prijs voor de mensenrechten’, een prijs die Khadaffi zelf jaarlijks toekende aan bijvoorbeeld Holocaustontkenners.
Ruim 40 procent van de veroordelingen van de Mensenrechtenraad betreffen één land – een democratie – Israël.
Over de standrechtelijke executies in Saoedi-Arabië, de Chinese bezetting van Tibet, de steniging van vrouwen in Iran, de schendingen van de mensenrechten in Noord-Korea, of de genocide in Soedan, daarover heeft de VN-Mensenrechtenraad nog nooit een veroordeling over uitgesproken. Dat soort landen houden elkaar uit de wind.

Landen als Cuba, China, Pakistan en Saoedi-Arabië zijn lid van de VN-Mensenrechtenraad. Landen waar minderheden zwaar worden gediscrimineerd, vrouwen worden onderdrukt, en homoseksuelen worden opgehangen. Deze landen werken samen om juist de democratieën te laten veroordelen, om zo de aandacht af te leiden van hun eigen grove schendingen van de mensenrechten. De VN maken zich eigenlijk volledig belachelijk als het om de mensenrechten gaat, door dit soort landen tot de VN-Mensenrechtenraad toe te laten.

Bron >http://politiek.tpo.nl/column/zwarte-piet-israel-allebei-slachtoffer-vn-mensenrechtenraad/

12 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
2
Meld

Een land met een regime dat niet veel afwijkt dan die van de verschrikkingen van de IS en waar vrouwen minder waard zijn dan een hond in de VN vrouwenraad. Ze VN vrouwenraad heeft zich meteen volledig gediskwalifiseerd en zo ook de EU landen, die er voor hebben gestemd. - En ondertussen is het gejank over mensenrechten echt wanneer het hen politiek goed uitkomt (zoals de vage gifgas aanvallen in Syrie). Dit is duidelijk een gevalletje van globaal-nepotisme.

@11 Dan moeten SA eerst zelf moeten laten zien. Iran - ook een fundamentalistisch land - bewijst wel dat het zichzelf langzaam durft te hervormen en daar wordt ook enorm veel weggekeken als het gaat om reli-regeltjes. Dat de hoogste geestelijke in Iran de conservatieve presidentskandidaat de deur heeft gewezen omdat hij alleen maar meer spanningen zal oproepen maakt duidelijk in welk traject Iran in zit. Daarbij is Iran een beperkte democratie, terwijl ook dit in SA volledig ontbreekt. Nee ik heb totaal geen begrip voor landen als SA. Bovendien is SA groot financier van dubieuze Al Qaida achtige clubs en andere manieren om Salafisme/Wahabisme over de wereld te verspreiden.

13 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
ongeveer 1 jaar geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
1
Meld

Meteen een voorbeeld van hoe corrupt de EU is: een islamitische tirannenstaat als Saoedi-Arabie steunen en de hand boven het hoofd houden (zie ook de stilzwijgende steun aan Erdogan en zijn praktijken) maar de jihadisten in Syrië opzetten tegen de seculiere gematigde regering Assad....?!

14 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
1
Meld

Ondertussen zijn de sancties tegen Rusland weer verlengd omdat Rusland zijn belangen verdedigde tegen de ongebreidelde kolonisatiedrift van Brussel en NATO.....

15 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
0
Meld

@14 Assad is ook geen lievertje, maar hij is seculier en heeft redelijk wat steun van de bevolking. Als ze Assad wippen krijg je idd hetzelfde als in Iran en Libie... Een vette puinhoop van islamistische groeperingen en een broednest voor meer terreur. Maar als je openlijk durft op te nemen voor Poetin wordt je afgeschilderd als een rasechte neonazi, terwijl dit mijninziens het een teken is van een gezonde geopolitieke verhoudingen. Vroeger was dat gezond links als je tegen oorlogen en imperialisme bent. Uiteindelijk komen de problemen, die de VS en consorten daar maken wel onze kant op en je creeert alleen een broednest voor islamisme en veel andere ellende. Voorkomen van ellende is beter dan met de gevolgen ervan te dealen, zowel voor hun als voor ons.

16 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
ongeveer 1 jaar geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Sinterklaasjournaal verliest bijna 300.000 ki...
Het kinderprogramma Sinterklaasjournaal van d...

16 uur geleden door Moskowfiets

Thiery Baudet: ‘Media maken immigratie...
Thierry Baudet vindt dat de media het onderwe...

15 uur geleden door Moskowfiets

Belg bijna dood omdat hij dronk tijdens ramad...
De Belgische politie is op zoek naar iemand d...

16 uur geleden door Moskowfiets

Video - Donkere man slaat blanke vrouw in het...
In deze video zien we een stukje culturele ve...

16 uur geleden door Mediamix

Rechter oordeelt over landelijke intocht Sint
De rechter in Haarlem oordeelt woensdagmiddag...

10 uur geleden door Cody


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Dune
EU-wapenverkoop aan Saoedi-Arabië 55 maal be...
Er wordt in Jemen een proxy-oorlog tussen Ira...

minder dan een minuut geleden door Dune

Hollander1967
Buschauffeurs "met angst achter het stuur" do...
@86 en @88 Nogmaals, in andere gemeenten waar...

1 minuut geleden door Hollander1967

LGK
Gert-Jan Segers: ‘Arbeidsmigratie is potent...
@33"Maar ze zitten wel in onze tuinbouw. Da...

1 minuut geleden door LGK

Tiidmasine
Buschauffeurs "met angst achter het stuur" do...
Zijn geen asielzoekers. Zijn soldaten van de ...

3 minuten geleden door Tiidmasine

alexandroepimenco
Gert-Jan Segers: ‘Arbeidsmigratie is potent...
@46 Volgens mij is het gewoon een gelopen dis...

4 minuten geleden door alexandroepimenco

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig