Aangifte voor dood door schuld tegen Artsen Zonder Grenzen: ‘Bloed aan de handen’ (wnl.tv)


Journalist Arnold Karskens deed afgelopen vrijdag aangifte tegen Frans Timmermans van de Europese Commissie en niet-gouvermentele organisaties als Artsen Zonder Grenzen. De reden: de duizenden... ...

door Moskowfiets in Media  ·  70 Reacties

  • 17
  • 1089x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
" en is erger geworden sinds men is begonnen met oppikken dat kunnen we niet ontkennen."

Daar wil ik dan wel eens wat cijfers van zien.
Vooralsnog kunnen we alleen hard maken dat meer vluchtelingen hierdoor hun tocht over zee overleven dan voordat de NGO's hun hulpschepen de zee op stuurde.


"Als regeringen dan ballen hebben zeggen ze het is niet nodig we halen ze zelf wel op want, we willen ze hier hebben."

Beter om ze gewoon een visum versrtekken zodat ze gewoon met een reguliere commerciële vlucht de oversteek kunnen maken; kunnen ze het geld dat ze besparen op de smokkelaars hier uitgeven voor onderdak en hun eigen voedselvoorziening. Win-win lijkt mij...

"Men zal toch echt met andere maatregelen moeten gaan komen als men zich echt zorgen er over maakt en het minder aantrekkenlijk maken voor hen die willen komen."

Eens; lijkt me dat die "andere maatregelen" beginnen met het stoppen van sponsoren en bewapenen van zetbazen in Afrika en het M-O.

2
51 Johnny

@51 Europa kan nooit iedereen die binnen wil komen voorzien van werk. Het enige dat men bereikt dan is het verlagen van lonen. Waarschijnlijk willen dat de bazen wel maar, voor een werknemer is dit niet de oplossing. Men moet niet alles binnen willen hebben. Het laatste ben ik overigens helemaal met u eens. De mensen vanuit Afrika die op dit moment komen zijn geen oorlogsvluchtelingen maar economische. Niet dat ik ze dat kwalijk neem dat ze het proberen maar, als men ook die gaat opvangen tegen de nu geldende voorwaarden is het sociaal systeem binnen Europa totaal verloren.

0
52 Saviro

@51
"Europa kan nooit iedereen die binnen wil komen voorzien van werk."

Dat hoeft "Europa" ook niet te doen.
Bevolkingsgroei creëert haar eigen werkgelegenheid door een grotere vraag naar woningen, levensmiddelen, huishoudproducten, meubels en noem maar op.


" Het enige dat men bereikt dan is het verlagen van lonen"

Dat is een kwestie van andere keuzes maken.
In plaats van de werknemer daarvoor op te laten draaien, kun je namelijk ook ervoor kiezen om speculanten op de beurzen redelijker te belasten; door corporaties en multinationals te dwingen hun winstmarges te doen temperen; door overheden te dwingen hun bescherming van monopoliposities van grote projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties te staken en zo zijn er nog heel veel keuzemogelijkheden die niet ten koste van de werknemer gaat.

Daarbij kun je gewoon bij wet opleggen dat alle werknemers naar wettelijk minimum loon uitbetaald moeten worden, en dat de verloning en de lasten op verloning worden uitgekeerd en afgedragen in het land waar het werk plaats vindt.


"De mensen vanuit Afrika die op dit moment komen zijn geen oorlogsvluchtelingen maar economische."

Ik maak geen enkel onderscheid tussen oorlogsvluchtelingen en economische vluchtelingen, anders dan dat we bij oorlogsvluchtelingen ruimhartiger zouden moeten zijn bij het maken van kosten voor hun opvang.

Wie vlucht om een beter leven op te bouwen, daarvoor wil werken en wil opgaan in de samenleving waar hij of zij dat wil doen is wat mij betreft welkom.
Die mensen maken ons sociaal systeem alleen maar sterker.

Maar nog maals, dat kan alleen als we op bestuurlijk niveau andere besluiten gaan nemen, en gaan zorgen dat leegloop gebieden een deugedelijke logistieke onstluiting krijgen, en aantrekkelijk gemaakt worden voor industrie en ondernemend nederland.

3
53 Johnny

@53 Ik heb door mijn werk heel veel met vluchtelingen te maken en er zijn er maar enkele die echt aan het werk willen . Ik vind je oplossing prima maar, wat wil je dan doen met hen die echt niet willen en dus inderdaad alleen voor het geld komen dat ze gratis kunnen krijgen. Daarbij je praat over woningen ,Nederland is niet zo groot wil je echt alles dan gaan volbouwen met huizen waar blijft dan de leefbaarheid nog?

1
54 Saviro

@53 Voor oorlogsvluchtelinen wil je het nog ruimhartiger maken je beseft dat over het algemeen deze vluchtelingen al meer krijgen dan b.v. de ouderen en zieken .

2
55 Saviro

@54
"Ik heb door mijn werk heel veel met vluchtelingen te maken en er zijn er maar enkele die echt aan het werk willen"

Waar ik woon heb ik in een straal van plm. 20 km. 5 asielzoekerscentra met in totaal een kleine duizend asielzoekers om me heen, het gros probeert via vrijwillegerswerk bij sportclub's, groentetuin projectjes en andere initiatieven nu al iets terug te doen.
Je maakt mij dus niet wijs dan de meeste vluchtelingen niet zouden willen werken voor hun centen.

Maar wie echt niet wil werken, filter je er dus heel snel uit als je stelt dat ze mogen komen als ze binnen een bepaalde termijn in hun eigen levensonderhoud gaan voorzien.
Die stuur je na het verstrijken van die termijn dus gewoon terug.


"Daarbij je praat over woningen ,Nederland is niet zo groot wil je echt alles dan gaan volbouwen met huizen waar blijft dan de leefbaarheid nog?"

In oost- en zuid Nederland lopen de dorpen en kleine steden leeg omdat daar geen werkgelegenheid en scholen meer zijn.
Daar staan grote hoeveelheden huizen dus gewoon leeg omdat we er zelf niet meer willen wonen.
Als je (zoals ik al aangaf) zorgt dat die gebieden logistiek ontsloten worden en daarmee aantrekkelijker voor werkgevers stimuleer je de werkgelegenheid en het ondernemerschap dus de economie, het onderwijs en je dringt de overbevolking van de randstad terug waardoor er per saldo waarschijnlijk weinig woningen bij moeten worden gebouwd.
Wel zullen er veel woningen gerenoveerd of vervangen moeten worden.


" je beseft dat over het algemeen deze vluchtelingen al meer krijgen dan b.v. de ouderen en zieken ."

dat zegt meer over hoe wij omgaan met onze ouderen en onze zieken, dan over hoe "goed" de vluchtelingen het hier hebben...
Overigens ligt dat ook niet aan de kosten van de vluchtelingen opvang, maar o.a. aan:
- aan de inefficiënte wijze waarop wij onze zieken- en verzorgingshuizen organiseren,
- het feit dat zorginstellingen winst mogen maken over de ruggen van zieken en behoeftigen,
- de gigantische winsten die de farma industrie mag maken op geneesmiddelen,
Allemaal zaken die rechtstreeks terug te voeren zijn naar het protectionistische overheidsbeleid van overheden ten voordele van genoemde organisaties en hun aandeelhouders/speculanten.

3
56 Johnny

@56 Dus of we moeten beter gaan zorgen voor onze ouderen en zieken of we moeten stellen dat een vluchteling het nooit beter mag krijgen dan de eigen bevolking door uitkeringen zoals nu het geval is. Wil men geen tweestrijd kweken zal men toch iets moeten doen en dat mag dan wat mij betreft eerst voor de eigen burgers gebeuren die bij hebben gedragen aan het sociale systeem. Mensen in de watten leggen die net aankomen is in mijn ogen totaal verkeert. Men schuilt voor oorlog en permanente status krijgen is wat mij betreft not done. Hoelang het ook duurt als het over is gaat men terug.

Buiten dat waar ik woon mag men binnen 3 maanden al aan het werk er zijn er weinig die hier aan willen beginnen terwijl integreren beter zou verlopen als men binnen bedrijven aan de slag zou kunnen gaan tussen de oorspronkelijke bewoners. Bij oorlogsvluchtelingen kan ik me nog iets voorstellen dat als men er net is er ook nog wel een verwerkingsperiode is van alles wat ze hebben meegemaakt van de rest zeg ik direct aan het werk zo niet en wil u niet en werkt u niet binnen 3 maanden dan terug.
Ik ben het met je eens dat het een schande is te noemen dat men winst mag maken over de ruggen van patienten en dat dit ook per direct zou horen te stoppen.

1
57 Saviro

@57
"Dus of we moeten beter gaan zorgen voor onze ouderen en zieken of we moeten stellen dat een vluchteling het nooit beter mag krijgen dan de eigen bevolking door uitkeringen zoals nu het geval is."

Wat mij betreft hoort ieder zich beschaafd noemend welvarend land voor de eerste van de twee te gaan.
Het is toch ronduit schandalig dat directeuren van verzorgingstehuizen en farma bedrijven lonen van 6 tot 7 cijfers ontvangen, terwijl de zorgbehoeftigen waar zij hun biefstuk aan verdienen de hele dag in een strontluier moeten lopen, of hun medicatie niet krijgen omdat deze te duur is?!


"Men schuilt voor oorlog en permanente status krijgen is wat mij betreft not done. Hoelang het ook duurt als het over is gaat men terug. " Als die mensen na een langdurig verblijf vanwege oorlog in hun thuisland volledig meedraaien in onze maatschappij en daarin behoorlijk opgaan, zie ik niet in waarom ze terug zouden moeten, en (buiten hun schul om) weer opnieuw hun leven van de grond af zouden moeten opbouwen...


"Buiten dat waar ik woon mag men binnen 3 maanden al aan het werk er zijn er weinig die hier aan willen beginnen"

Dan weet ik niet waar jij woont, maar niet in Nederland.
file:///C:/Users/rob/Desktop/factsheet-29-januari-2016.pdf
"1. Vreemdelingen waarvan de asielprocedure nog niet is gestart Vreemdelingen
van wie de asielprocedure nog niet is gestart mogen in Nederland niet werken. Ze
mogen ook geen stage lopen of vrijwilligerswerk doen. Ze mogen ook niet als
zelfstandige werken. Deze persoon beschikt niet over een Vluchtelingendocument
(voorheen W1 of W2 document).
2. Vreemdeling van wie de asielprocedure is gestart (asielzoeker)
De vluchteling die asiel heeft aangevraagd krijgt van de IND een
Vluchtelingendocument (voorheen W1 of W2 document). Deze vluchteling die een
asielverzoek heeft ingediend en de verblijfsvergunning nog niet heeft, mag de eerste
6 maanden van de asielprocedure niet betaald werken. Na 6 maanden, als de
vluchteling de verblijfsvergunning nog niet heeft, mag 24 weken per 52 weken
werken, zijn werkgever heeft dan wel een tewerkstellingsvergunning (twv) voor
nodig. Wel mag hij onder voorwaarden vrijwilligerswerk doen.
3. Vreemdeling aan wie asiel is verleend (statushouder)
De vluchteling die asiel heeft gekregen (een tijdelijke verblijfsvergunning voor asiel
heeft gekregen) is vrij op de Nederlandse arbeidsmarkt, er staat dan op het
verblijfsdocument ‘arbeid vrij toegestaan, tewerkstellingsvergunning (twv) niet
vereist’. Voor deze groep heeft een werkgever dus geen tewerkstellingsvergunning
nodig en hoeft daarom ook geen verklaring vrijwilligerswerk te worden aangevraagd."

1
58 Johnny

@58 Ik woon in Zweden en ondanks dat de regels anders zeggen is het standaard dat men met hulp van de staat aan het werk word geholpen men gaat 5 halve dagen naar school om de taal te leren en de rest moet men werken.
Met 3 maanden heeft men een baan ongeacht wat de opleiding is . Heeft men een bewezen hoge opleiding dan mag men eerst de papieren door middel van scholing op het niveau van hier brengen om daarna aan de slag te gaan. Eigenlijk tellen vanaf dat voor hun dezelfde regels als voor de inwoners. U bent zonder werk dat kan maar, we hebben werk en ongeacht uw opleiding gaat u werken ook al is dat momenteel onder uw niveau.
Het probleem schuilt eerder in het feit dat er zoveel binnen komen zonder papieren die kunnen aantonen wie ze zijn dat veel ook daardoor buiten de boot dreigen te vallen. Inmiddels is men nu zover dat men de aanvraag niet meer in behandeling neemt als men geen geldige-. of papieren bij zich heeft die kunnen aantonen dat men is die men zegt te zijn.
Degene die dit niet kunnen gaan retour naar het land waarvan ze vandaan komen. Het zij in Europa het zijn eigen land waarvan men zegt vandaan te komen en via de ambasade van geldige papieren voorzien wordt voor de terugreis. Wat dat betreft zijn ze wat harder geworden inmiddels. Velen vallen tussen het wal en schip omdat, men niet vandaan komt waar men zegt vandaan te komen. Zij zijn degene die het voor de andere goedwillende het zo moeilijk maken.

1
59 Saviro

@59
" Ik woon in Zweden"

Ah... dat verklaart al een heleboel voor wat betreft de verschillende ervaringen in aanpak... question.

"Met 3 maanden heeft men een baan ongeacht wat de opleiding is ...."

Vindt ik opzich een heel redelijke benadering; metname omdat er blijkbaar geen onderscheid gemaakt wordt tussen lokalen en immigranten.

"Velen vallen tussen het wal en schip omdat, men niet vandaan komt waar men zegt vandaan te komen. Zij zijn degene die het voor de andere goedwillende het zo moeilijk maken."

Eens, en die groep mag wat mij betreft ook harder worden aangepakt.
Dat gezegd hebbende, denk ik dat je "diegroep" veelal al kunt ontmantelen, door vooraf duidelijk te maken dat iedereen die met een paspoort binnen komt en asiel aanvraagt serieus zal worden beoordeeld op zijn situatie en zijn intenties, maar dat wie geen papieren heeft binnen 14 dagen ( geeft ze nog enige tijd om papieren aan te vragen bij hun ambassade) retour gaat.

1
60 Johnny
61 Johnny

@61 Dat is inderdaad heel toevallig maar, de omstandigheden waar die mensen in terecht komen is toch wel even anders dan in Europa. question

0
62 Saviro

@60 Nee, ook een Zweed zal bij verlies van de baan het werk moeten accepteren wat er is. Niet de opleiding is dan wat telt maar, het werk wat er is en waar men aan de slag in kan gaan.
In het Zuiden verloopt dat overigens wel iets soepeler dan hier in het uiterste noorden waar ik woon. Daar moet men vaaktterugvallen op de bosbouw aangezien er niet heel veel bedrijven zich in het uiterste noorden vestigen.

0
63 Saviro

@62
"de omstandigheden waar die mensen in terecht komen is toch wel even anders dan in Europa."

Dat betekent dus dat wij hier de details anders zullen moeten invullen dan daar in Afrika. Maar in de basis blijkt het dus weldegelijk te werken.
Ik kan mij zo voorstellen dat een goede mix van het beleid in uganda en het beleid in bij jou in Zweden een goed uitgangspunt kan zijn voor zon'n beleid in Europa...

0
64 Johnny

@64 Zolang men ook bereid is te integreren heb ik daar geen enkel probleem mee. Over het algemeen gaat dat hier in het noorden beter dan in het zuiden en dat komt dan voornamelijk dat men niet met heel veel bij elkaar zit en dus eerder zich mengt onder de lokale bevolking.

0
65 Saviro

@65
Kleinschalige opvang scheelt inderdaad al heel veel voor de integratie, omdat mensen dan eerder gedwongen worden om contacten buiten hun eigen opvangcentrum aan te gaan door middel van werk en ontspanning.

0
66 Johnny

@66 Opvang hier in opvangcentra is maar 3 maanden dus de assielprocedure afwachten daarna gaat men gewoon in de dorpen of steden wonen waar aanvankelijk van de hoeveelheid autochtone bewoners wordt bepaald hoeveel men kan plaatsen zodat, niet de nieuwkomer de overhand kan gaan krijgen. Men plaatst ze hier in het noorden liever in de dorpen dan in de steden om integreren makkelijker te laten verlopen.

0
67 Saviro

@67
Duidelijk en correct naar alle partijen, lijkt mij.
Misschien is het geen slecht idee om dat beleid eensnaar de Nederlandse- en EU politici door te sturen als blauwdruk voor nieuw vluchtelingen beleid binnen Nederland en Europa....

0
68 Johnny

@68 Zou niet gek zijn als er inderdaad 1 beleid gaat komen binnen Europa en niet langer het ieder voor zich. Als ik zie dat eind 2015 hier er ruim 160.000 kwamen binnen wandelen en dat toen inderdaad niet alles correct is verlopen door de grote hoeveelheid en hoe het er nu voor staat denk ik dat ze het niet zo gek doen. Ik blijf wel hekel houden aan hen die alleen denken te kunnen eisen maar, die zitten overal tussen. Nu moet ik aan het werk. fijne dag nog.

0
69 Saviro

@69
"Ik blijf wel hekel houden aan hen die alleen denken te kunnen eisen maar, die zitten overal tussen."

Eens.

Bedankt voor de fijne discussie.
Fijne dag verder, en werk ze.

0
70 Johnny

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Vabi Sex VideoGemma Arterton HotIndian Bhavi Xxx VideoGang DeepthroatDaddy Taboo PornDvd PornosGay Vintage PornMegnutt TitsXx Video New HdBangladeshi Sexsi VideoVidio SexSona AuntyRomantic Xxx Sex VideoFull Length Porn Movies DownloadFoxi Di PornPatty Page PornLesbians Porn VideHottest Pornstars 2023Videos AmateurpornoZnzzWww SexemodelXcamesOnlyfans LealsGay Porn RapingTeddy MoutinhoMiami Adult SearchAmisha Patel Sex VideoNeha Dhupia Sexy PicsDesi Sex ComicsPinayy PornFortnite PornographyJavlibrsryItty Bitty TittiesXnxx Sexy PhotoSamantha Ruth PornXxnxx.c9mPornhub RussianHot Breast PressingHaving Sex VideoXxx Brother Sister IndianRealtorxxxPornogay MangaDiscorde NudeTik Tok SexysShadee MoniquePhatrabbitkilleSoftcore MovisJe Montre Mon MiniuNew Xxx MovieXnxx Sexy Hd VideoShishunkiBlondeadoboHollywood PronOdia KamasutraIndian Nude HousewifeIndian Hidden MasturbationM.cfakesPornos En Español LatinoSex Girl With GirlDesigirls ComRaiko KobayakawaNude Mature GifMalibu StringHistorias ErotikasGrandma FistedBlue Sexy Picture FilmPark Mms VideoLilly XnxxFnaf Sister Location PornHugh Natural TitsBest Black PornstartsAir Hostess NudeMaite Perroni Sex VideosGrannybukkakeChunkymoonBj Scenes In MoviesWife Swap XvideosBbc Foot JobSara Evans NudeAlura Jenson PornstarLady Doctor Sex MovieNaked News ComAsian Massge PornVillage Tamil Sex VideoDesi Xex VideoTelegram Indian Porn LinksChun Li Naked ModFree Hetai MangaNo Derek NudeDesi Mms XxxxTarzan Xxx Hd VideoJease Jane PornIndian Pic PornJerkoffXhamster Xxx MoviesLatest Desi PornHirl NakedNudism TvArab PuusyNoelia. Porn12inchselfsuckercumsPerfect Girl Sex ComPregnant Women Sex VideoUp Skirt News AnchorsVidéo PornogLuna Starr AnalSilvy AraujoBoor ChodneTentaclexxx50 Yearold MilfNhentaoSpeemmaniaNsfw Games OnlineRandom Chat Like OmeglePprno CaseiroNude Amateur WomenLesbo Porn MomRemy Lacroix 2023World Biggest CockCute Girl Xxx ComMtv Kay PornLesbin Porn PicsMaria NagaiBf Movie Blue PictureBlack Chick White DickMilf ThroatpiesAvno1Punheta TwitterVanessa Ortiz PornFucking Out Of Boredom XxxStar SessionJapanese Black PornFaue Reagan PornSara SalazarPov MastersLeah Gotti Xxx HdDog Licks PornReal Mom PronPornstars OnlyfansEróticosSexy BooboesKeerthi Sex VideosStory Pron VideoScissor Sex Positionلنا پاولTelugu Movie Actress SexWebtoon.xuzScarletvas NudeXxx Xes VideoDesi Faking