Wat deed het rode kruis met de Haiti hulp-miljoenen in 2010: NOS Niieuwsarchief (nos.nl)


Het Amerikaanse Rode Kruis ontkent dat er na de aardbeving op Haïti slechts zes huizen zijn gebouwd, terwijl de hulporganisatie een budget had van bijna een half miljard dollar. Online-platform ProPublica, dat zich bezighoudt met onderzoeksjournalistiek, bracht dat nieuws eergisteren op zijn website. In het artikel staat onder meer dat het Rode Rode Kruis als doel had om meer dan 130.000 huizen te bouwen. Maar door verschillende oorzaken zouden dat er maar zes zijn geworden.Ook het Nederlandse Rode Kruis reageert op de kwestie met een verklaring op zijn website. "Wij kennen de details van de hulpverlening door het Amerikaanse Rode Kruis in Haïti niet, maar verwachten dat het Amerikaanse Rode Kruis goed kan uitleggen hoe zij het geld van Amerikaanse donateurs zo verantwoord mogelijk heeft besteed", zegt het hoofd van de internationale hulpverlening van de Nederlandse tak. ...

door Ruud100 in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 0
  • 1402x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Klopt het waren er maar twee , ten eerste het presidentiele paleis is herbouwd en daarna het casino, de rest is naar de zittende regering gegaan als compensatie voor de cholera uitbraak.
Haiti geeft geen ene rotmoer om de bevolking.
Geld erheen sturen is zinloos

3
1 Voxpopuli

Ik heb begrepen dat veel van het internationaal opgehaalde geld naar de Clinton Foundation is gegaan Hier is de voormalige president van Haiti hierover met een bewogen betoog:

2
2 case

Stem omhoog mensen.

1
3 case

Het Nederlandse rode kruis komt met een verklaring:

We weten het niet, we waren er niet bij, maar het is vast niet zo. Misschien kunnen ze beter hun mond houden en geen verklaringen meer afgeven.

1
4 Phiteceen

Na orkaan Mitch krijgt giro 555 niets meer van mij. Ik geef tegenwoordig mijn geld liever rechtstreeks aan mensen die het hier in west-Europa goed kunnen gebruiken.

0
5 ~ Echelon II ~

Zoals overal verdwijnt gratis geld altijd ergens in diepe zakken en wordt het niet besteedt aan dat waarvoor het bedoeld is... natuurlijk zal er best ergens iets nuttigs met het geld zijn gedaan, maar dat is slechts om de buitenwereld om de tuin te leiden...
Daarom zouden ze helemaal geen geld moeten geven, maar alleen hulpgoederen, maar daar zitten alle corrupte bobo's niet op te wachten...

1
6 Topperz

Met welke reden wordt hier een artikel van 2 jaar oud geplaatst? Stemmingmakerij of......

29
7 Gut

@7 Gut

Misschien om het geheugen even op te frissen nu Haïti weer getroffen is?

2
8 ~ Echelon II ~

@7 Gut

Eén jaar oud, geen twee.

0
9 ~ Echelon II ~

@7 Gewoon verder slapen! , welterusten!

1
10 Walter

@7 Zoals u mogelijk nog niet gelezen heeft, heeft Haiti opnieuw steun nodig omdat orkaan Matthew grote verwoesting heeft aangericht daar. Voordat u uw geld stort is het goed te weten wat de mainstream-media, in dit geval NOS gemeld hebben over hoe het geld besteed wordt.

Het belang dat het geld bij de mensen terecht komt die de hulp nodig hebben in plaats van dat het in de corruptie beland is groot en dit belang gaat het verschil maken in mensenlevens en over heropbouw van onze wereld. Zorg da het geld goed terecht komt en geef de volgende generatie dezelfde kansen als uzelf kreeg.

Bron : http://www.ad.nl/buitenland/al-140-doden-op-haiti-en-cuba-door-orkaan-matthew~a9cf1357/

0
11 Ruud100
12 Gut

@9 klopt, excuus. Ben abuis, misschien omdat we op het werk al volop in 2017 (fiscal weliswaar) werkzaam zijn.
Overigens vraag ik mij af als ik het bron-bericht lees wat er eigenlijk wel goed gaat bij het Rode Kruis. Pro Publica heeft 42 (!) artikelen over het (niet) reilen en (niet) zeilen van het Rode Kruis. Of is het een heksenjacht?

9
13 Gut

@11 Dank voor het antwoord op mijn 2e vraag. Helder.

7
14 Gut

@11 Dat zijn de cijfers die inde rapporten vermeld zijn. Erik Mouthaan ging in 2010 al even kijken hoeveel huizen er voor die miljarden werden gebouwd, quote "hoeveel huizen heeft u al gebouwd?" : "nog helemaal geen". end-quote

Bron :

0
15 Ruud100

@15 Verwarring alom Ruud. Het artikel waar ik de link van heb geplaatst komt uit 2015, na afsluiting actie giro 555. De rapportage van Erik Mouthaan is van 2010.

7
16 Gut

@13 @11 Fijn te lezen dat u een open gesprek wilt voeren, daar doe ik graag aan mee en ik wil mij graag openlijk afvragen hoe we de mensen in Haiti dan wel geen helpen als het niet met geld schijnt te lukken. Vooropgesteld en uitgangspunt is dat we onze mede-mens in nood de kans geven hun eigen land en cultuur te behouden en de middelen krijgen aan heropbouw te werken.

0
17 Ruud100

insdag 19 januari 2010
1804. Slavendepot Haiti maakt zich los van Frankrijk. Washington erkende de nieuwe buur niet, want stel je voor dat de eigen Porgies and Besses ook rare ideeën zouden krijgen. Om Haiti duidelijk te maken hoe de Caraibische hazen liepen stelden de Amerikanski’s en de jongens van Le Coq Pas Sportif een economische boycot in. Duurde niet effies, maar een halve eeuw. Washington hief hem op toen in de jaren zestig van die eeuw de status van gevangen goedkope slaaf daar veranderde in vrije goedkope slaaf. En Parijs ging over stag tegen betaling van 150 meloen francs wegens gederfde winst uit de handel in slaven. Ironie bestaat niet in de misdaad. Om aan hun financiële verplichtingen te voldoen leenden de Haitianen poen van banken in Parijs en Washington. Pas in 1947 was hun in 1804 verworven vrijheid afbetaald. Nou is vrijheid een duur goed, maar twintig miljard dollar stinkt naar afpersing. Temeer omdat tussen 1915 en 1934 Haiti bezet was door een flinke bunder Amerikaanse soldaten, die ondermeer als douane en belastingambtenaren optraden en duizenden inwoners met al teveel babbels over de kling joegen.
Van 1957 tot 1986 mochten achtereenvolgens Pappa en Baby Doc Duvalier de boel verder leegstelen. Met enthousiaste steun van Washington. Na hun schrikbewind bleef het land achter met een enorme staatsschuld. Gelukkig was het land wel op het rechte pad gebleven: tienduizend "communisten" hadden een enkele reis gekregen.
Daarmee was dieu merci een eventueel verzet tegen de Wereldbank en de IMF in de knop gebroken en werd Haïti gedwongen de vrije markt economie te omhelzen. De gevolgen waren zelfs onder een hypnose bij Jan Smit te voorspellen.
In 1980 produceerde het land nog suiker en rijst genoeg voor de eigen bevolking. In de decennia daarna werd de agrarische sector van het land gemillimeterd dankzij de invoer van goedkope, want gesubsidieerde Amerikaanse suiker en rijst.
De schulden liepen op, de bevolking lag aan de luchtslangen. Dat werd in 2002 nog erger toen George Wacko besloot toegezegde leningen elders te besteden. Ze waren bedoeld voor het aanleggen en verbeteren van wegen in Haiti en voor het verbeteren van het onderwijs. In Kabul ging de vlag in top, in Port-au-Prince halfstok.
Het ging van beroerd naar erger. Maar met een industrie ging het in ieder geval toppie: de seksindustrie. Jong, oud, ertussenin? Alles is te koop. Voor een prikkie. En wie het verdomt om zijn eigen lijf of dat van opoe cq de kinderen in de etalage te zetten kan altijd nog voor een international aan de slag. Tenzij je meer dan 2 dollar per dag wil verdienen. Dan kan je beter thuis blijven. Slavernij? Ben je besodemieterd.
Net als bij de tsunami staat iedereen weer klaar om onder leiding van allerlei Linda's en Winstons goed te doen. Maar onderhand is Haiti opnieuw bezet. Ditmaal op bevel van de Nobelprijswinnaar voor de vrede. Arm land.

6
18 Jongens van de Wit

@16 Er werd door de algemene rekenkamer tot vorig jaar nog onderzoek gedaan over hoe de Nederlandse 112 miljoen besteed is. Het is voor de algemene rekenkamer "heel moeilijk te weten wat er nou met het Nederlandse geld is gebeurt".
Dit onderwerp is duidelijk jarenlang een hangijzer geweest zonder dat er een duidelijk antwoord is gekomen hoeveel mensen met de miljoenen (internationaal miljarden) werkelijk geholpen zijn.

Bron :

0
19 Ruud100

@17 Er was een tijd, dat ikzelf als vrijwilliger vertrok naar de plek des onheils. In de huidige tijd, kan ik dat niet meer opbrengen, je weet wel: gezin; hypotheek; werk. Tegenwoordig komen mijn schoonmoeder en vriendinnen van mijn vrouw en haar dochter uit Oekraïne regelmatig deze kant uit met lege koffers en gaan weer terug met volle koffers, in december gaan we zelf weer die kant uit met volle koffers en proberen vervolgens ook binnen te komen op de Krim. Mijn buren bijvoorbeeld hebben hun vakantiehuisje op Sri Lanka en leveren han en span diensten voor de plaatselijke bevolking daar. En zo gaan veel particulieren aan de slag en op die schaal kan er veel gedaan worden.

Maar om de schaal te vergroten is het wellicht een idee om dan toch een soort van (sociale) dienstplicht invoeren, waarbij de dienstplichtigen "uitgezonden" worden naar de rampgebieden. Misschien hier maar eens een omdenk sessie over op zetten?

6
20 Gut

@18 De geschiedenis van dat land is mij enigszins bekend, we hebben er jarenlang een "foster parents" kind gesteund. Ben er ook 1 keer geweest in de jaren '90 vorige eeuw, gecombineerd met een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Sinds die tijd pieker ik me suf (niet de volledige 20 jaar question ) hoe er toch op 1 eiland zulke verschillen kunnen zijn.

2
21 Gut

@13 Gut

Excuus geaccepteerd question

On topic nu: wat me het meest irriteert is het feit dat we op de Filippijnen gezien hoe het anders kan en er na 5 jaar amper iets gedaan was door de bevolking van Haïti zelf, behalve de VN aanklagen ivm de uitbraak van cholera.

Als ze zelf na de vorige ramp getoond hadden er ook zelf de schouders onder te zetten had ik nu mededogen gehad, maar er waren mensen die vorig jaar nog steeds op de puinhopen van 2010 zaten te mekkeren, daar waar menig Filippino al the day after met puin aan het sjouwen.

1
22 ~ Echelon II ~

5,8 miljard......
waar is dat geld gebleven?
verdeeld onder de armen? ( links en rechts )

1
23 t.rap.er.niet.in

@20 Gut

Open even een extra mailadres via mail dot com of zo als je nog wel spulletjes (kleding, spullen of vrouwendingetjes mbt of intieme hygiëne) kunt gebruiken. Ik heb nog zoveel wat hier niets ligt te doen maar ook niet weggaat ivm mijn fysieke beperking. Ik sta het met liefde af, verzendkosten voor mijn rekening.

2
24 ~ Echelon II ~

gaarne foto,s van die 8 ziekenhuizen.

0
25 Hein2

@24 Heel lief Echelon, maar de ervaring leert mij dat het niet handig is zo´n mailadres te openen. In het begin van dit forum was ik ook al wat te naief met het verstrekken van wat persoonlijke gegevens in een draadje. Laat ik het zo formuleren: Ik heb heul veul spijt. Sorry.

1
26 Gut

dat geld is vast gaan zitten in mercedessen voor de top binnen Rode Kruis....Geen cent meer naar dit soort organisaties.

0
27 Lets keep it cool

Het Amerikaanse Rode Kruis moet nu dus met beeldmateriaal komen van de ziekenhuizen , scholen en tijdelijke woningen die ze hebben gebouwd, en verklaren op welke manier ze voor schoon drinkwater hebben gezorgd.

1
28 Marrie

@27 Dat ligt iets genuanceerder, dagblad HPdeTijd schrijft hierover

"Doordat er veel projecten werden uitbesteed aan andere partijen die meer expertise zouden hebben, ging veel geld verloren. Haïti werd gezien als een grote kans om veel geld op te halen. Waar andere organisaties, zoals Artsen Zonder Grenzen, stopten bij het binnenhalen van een bepaald bedrag, had het Rode Kruis deze stop niet. Er zijn signalen dat dit geld is gebruikt om tekorten binnen de organisatie zelf op te lossen en dat zou niet de eerste keer zijn."

Het Amerikaanse rode kruis reageert zelf

"We raised $488 million for our work in Haiti and here is how our spent and committed funds have been allocated: ..... ..."

"The Red Cross has provided more than 132,000 people with safe and durable housing, through a variety of methods." "Often, the fastest and most efficient way to get people into safer homes is through rental subsidies, or repairs and/or retrofitting of existing homes"

"As with every dollar the Red Cross spends, an average of 91 cents goes to our humanitarian programs and services and only 9 cents to management, general and fundraising."

Van de 488 miljoen $ is dus maar (9%), dat is 44 miljoen $ naar het Management gegaan.

Bron : http://www.hpdetijd.nl/2015-06-04/hulp-haiti-rode-kruis-krijgt-half-miljard-bouwt-zes-huizen/

Bron : http://www.redcross.org/news/press-release/13-Facts-about-the-Red-Cross-Response-in-Haiti

0
29 Ruud100

Killay en Bil zijn ordinaire criminelen
en wat nog erger is de hele Nederlandse politiek en Media
sluiten hun ogen. Huichelaars zijn ze allemaal !

2
30 Bollieboos

Haïti na Matthew (vervolg op #1question

donderdag 6 oktober 30 augustus 2016
Je kan erop wachten. Nu naar schatting 350.000 mensen na het afscheid van orkaan Matthew op Haïti alles kwijt zijn wat ze toch al niet hadden zal de goeiedoelenmachine wel weer op gang komen. Net als in 2010 (1). Of die opnieuw zal worden aangeslingerd door de Clinton Foundation is twijfelachtig. Ook op Haïti stoot een ezel zich niet 2 x aan dezelfde straattegel. Als de huidige regering zich tenminste kan verzetten tegen die Amerikaanse bemoeienissen. Kortgeleden kwam de Haïtiaanse senaatsvoorzitter Bernard Sansaricq in deze context nog met een gezellige story. In 1994 kreeg hij bezoek van Bill Richardson, de toenmalige gouverneur van Nieuw Mexico en gappie van president Clinton. Die vroeg hem ondermeer hoe hij tegenover een militair ingrijpen van de USSA stond. Dat zag Bernard helemaal niet zitten en met die boodschap ging de ene Bill terug naar de andere. Een week later meldde zich een tweede afgevaardigde van Clinton bij Bernard met de belofte dat de Amerikaanse president hem de rijkste man van Haïti zou maken als hij zich aansloot bij de Clinton Movement. Bernard liet die vette worst aan zich voorbijgaan en een week later werd zijn visum voor de USSA ingetrokken. Die movement ontwikkelde zich verder tot de Clinton Foundation, die zich in 2010 zo geweldig inzette bij de aardbevingsramp op Haïti en een paar luxe hotels liet neerzetten om de werkgelegenheid een kontje te geven. Waar de rest van de poen aan is besteed? Goeie vraag. Zou Bernard ook graag willen weten. Stay tuned.

0
31 Jongens van de Wit

Haïti na Matthew (2)

vrijdag 7 oktober 30 augustus 2016
Bericht met een randje. Vanochtend mochten we vernemen dat de dooienteller op Haïti nu al op 339 staat. And still counting. Die Matthew wordt bedankt. Gelukkig hebben we de Clinton Foundation nog en de gokvehikels van onze eigen Boudewijn Poelman. Anders konden de Haïtianen die wel het vege en lege lijf konden redden het wel schudden.
Leuke brug voor Ioors: Begin 2014 waarde in het zuiden van de USSA en Mexico plotseling de gele draak door de citrusbomen. Oftewel de citrus greening disease. De oogst ging op zijn rug. De prijzen rezen de schil uit. Bijvoorbeeld die van limoenen. En dat had uiteraard ook gevolgen voor de prijs van limoenolie. Voor de komst van de draak deed een metrische ton van die olie al decennia zo'n 15000 dollar. Daarna gierde de prijs in een paar maanden tijd naar rond de 50.000 dollar. Mag het een onsje meer wezen? Nou zullen mensen die dagelijks hun karretje bij de super vullen van deze problematiek niet lang wakker liggen. Maar de producenten van geurtjes en smaakjes wel. Want of het nou gaat om WC-eend of hopjesvla, je hebt aan de basis limoenolie nodig om er wat fatsoenlijks van te maken. Als we het goed begrepen hebben.
Een van de belangrijkste producenten in dit geurige en smaakvolle veld is Firmenich International uit Genève. Die zette een stel studenten van de universiteit van Sankt Gallen aan het werk om uit te vogelen hoe de firma Firmenich minder afhankelijk kon raken van de nukken van de draak. Een van de uitkomsten van de studie was om ook elders limoenbosjes te planten. Exclusieve bosjes. Bijvoorbeeld op Haïti. Hoe kom je erop.
Nou wil het toeval dat geile Billy in januari van datzelfde jaar een speech had gehouden bij de Fragrance Foundation. Een Europees overkoepelend orgaan in deze business, waar Firmenich ook lid van is. Billy deed dat niet voor niks. Hij kreeg 260.000 dollar voor die babbel. Kort daarna werd de Clinton Foundation benaderd door David Shipman, het baasje van Firmenich USSA en onderbaasje van Firmenich's liefdadigheidsafdeling (jawel). Onderwerp van gesprek: het planten van exclusieve limoenbosjes in Haïti. Het duurde niet lang of de Geneefse geuren en smaakjesclub maakte 200.000 dollar over naar de Acceso Peanut Enterprise Corporation en 175.000 dollar naar Small Holders Farmers Alliance. Allebei stevig gelieerd met het goeiedoelenapparaat van de Clintons. En wat denkt u? Helemaal goed. Op advies van de pindaboys hebben de kleine boertjes vorig jaar 20.000 exclusieve limoenboompjes geplant. Waar de winst heengaat? Wat dacht u? Begrijpt u nu een beetje waarom wij steeds die kale goeiedoelenkraaier voorbij zien komen op de glazen tiet? Juist. Stay tuned.
kleintje muurkrant

0
32 Jongens van de Wit

31 is vervolg op 18

0
33 Jongens van de Wit

@26 Gut

Ok, dat respecteer ik. Zelf heb ik een andere ervaring. Door het risico te nemen en een mailadres te plaatsen heb ik, met hulp van nuijers, ooit iets kunnen bereiken voor een mensenkind in nood, dus ik waag het erop.

Je kunt me bereiken via [email protected].

Voor de kwaadwillenden: dit is een one purpose account en gaat, bij ellende, net zo snel weer dicht question

0
34 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Victoria June FacialPacpl9Susan Backlinie NudeFriend PornMastram Chudai KahaniBoom XnxxFallout 4 Sex ModCucked PornAriella Ferrera SexActress LeakedBangla Kotha BfLovelymimiTaboo Heat PornCchd PornFirst Anal 2023Voluptuous Nude WomenNicole Scherzinger Sex TapeWca ProducitonSexy Videos From YoutubeDarkino TwitterLois Griffan PornSolowifeTelegram Grupos AdultoBlacked Porn ThreesomeMikaylah PornAnal AngelsPorn HootersGirls Do Porn CreampieAhegao AuraBirchplaceMom And Son Brazzers VideosPorn Men BlackKacey Kox PornstarExteremetubeAnime Porn GesSex Video YoutubePorn FrenchJane Wilde AnalMaitland WardBlondelashea19Animes With Big TitsHd Bf Video SexyBlackmail Sister PornNaked Mom And SonGlory Hole18andabusedAz Porn ComicsAmateur Porn ForumFree Porns WebsiteBf Full Hd Sexy无码流出Tamil Mms Sex VideosManga PronB Grade Movie Sex SceneFantasy Porn3d Cartoon NudeAsh Kash PornhubXxx Sss WwwPrimita PornSmoking CreampieFree Porn HobAmateur Cheating PornMastram Ki KahaniyanWww.redtubeMonmontwAsex TapeCurvyredboneVideos De Pornografia En EspañolVoiranlmeGun XxxAhsoka Tano Rule 34Eliza Ibarra PornLana Rhodes OnlyfansReal Hooker BjXnxx مصريLatina Pov BlowjobsChaturbate VideoAlyssa Mckay Only FansJav SitesLaura Vandervoort NudeMellabie MonroeOnlyandivip NudeGirls Do Porn 304Lana Rhodes SquirtLena The Plug New Bbc VideoWife KnottedPov BabysitterJosie Davis NudeNew Hd PronKerala Sexy Blue FilmDese XnxxSazia SahariWestrn ChikanXyapes GaySinful Deeds PornButiful Nude WomenPetite Naked BlondesFree Ebonylesbian PornVideos Pornos RecientesClaudia DownsLesbian Porn StrappnBackroomcastingcouch 2023-05-01 MelanieMongseri PornKendra Sunderland MeetsMaduras Que FollanCat PornographyLil Fizz NudesVideos Of Males MasturbatingEnglish Sexy Video XxxBrangbroAnus Torture PornCurvi EroticKulhad Pizza Viral SexPorn Video WebCrystal Chase IafdCarmela CluychPpokemon PornSae__ ChaturbateYou_are_my_sunshineQuadrinhosde SexoRed Head PornstarsXn Xxn ComProne Sex PositionNudes NackedPorn Hut MomRussian Homemade PornThe Life EroticTeen Nude DiscordPorne BdsmBig Tis MilfAtomic Heart PornSister And Bother XnxxIndian Girl Ass FuckSabrina VioletOnlyfans LeackesFabiana Udenio NudeKerala Sex ClipsDani Danial XxRed Tube PornTube Gals PornNiple Suck VideoTlgrm Porn18 Year Boy Sex야앵니Long Black CockGo TpornFasnlyRakul Preet Singh XnxBihari Randi Ki ChudaiJuliana Columbiana