Oost-Europese uitzendkrachten ingezet bij sociale werkbedrijven (nos.nl)


Bij sommige sociale werkbedrijven worden Oost-Europese uitzendkrachten ingehuurd voor werk dat bedoeld is voor mensen met een arbeidsbeperking. ...

door Zie Hier in Binnenland  ·  34 Reacties

  • 6
  • 700x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 hk-sr

Met dank aan Klijnsma!

2
2 7Butterfly7

Soms meer werk als gehandicapten in Nederland, een match met bijstandsgerechtigden is niet te maken, de gemeente kan ze gewoon niet aanleveren. Thja dan moet je iets die bedrijven moeten wel gewoon hun orders afleveren.

22
3 mike45

Weer een van de bewijzen van sloopbekwaamheid van de Pvda, met name Kleinsma, we kunnen rustig stellen dat zij in alle opzichten de gene is die voor deze regering de meeste sociale delen heeft gesloopt, en dat alleen om zichzelf te kunnen presenteren, zo heeft ze ook de pensioenpot aan de EU verkwanselt in de hoop binnen niet al te lange tijd een mooi plekje in de EU te krijgen!

2
4 Zie Hier

Dat is allang bekend , ik verdenk sociale werkvoorziening waar ik zelf voor werk (ben wajonger dankzij mijn autisme) , ook daarvan ...

Ik weet niet eens zeker of ik die jongens van groen in het Nederlands of Pools moet begroeten.

2
5 MarcusCole

@4 de pensioenen zijn helemaal niet verkwanseld aan de EU dat is hier al honderden keer uitgelegd ze vallen alleen onder de financiële wetgeving van de EU, zoals ook verzekeraars en banken.

15
6 mike45

''...not only do these eastern european nations make their own rules regarding refugees, they benefit at the maximum from both eu subsidies, as well as the open borders and being able to send their own unemployed to the more wealthy eu nations''

''open grenzen'' is bij oost-europese landen blijkbaar eenrichtingsverkeer

0
7 kovichni

Schandalig dit, tyf op met die oostblokkers.

0
8 Nozem79

@8 ga jij het werk daar dan doen?

20
9 mike45

Een flink deel van dat soort bedrijven is op uitbuiting gebaseerd....

3
10 TedjeR

@7 Nee hoor jij mag ook gewoon in Oost Europa gaan werken, ik ken genoeg mensen die uit West Europese landen die in Polen, Bulgarije, Hongarije en Polen werken.

15
11 mike45

Dus het zijn helemaal geen sociale werkbedrijven, maar bedrijven die waardeloos werk zo goedkoop mogelijk hebben willen laten doen om er zoveel mogelijk aan te verdienen. Nu de subsidie- en bijna gratis personeelspot leeg is blijken het gewoon commerciële bedrijven. Maar dan met een hele slechte bedrijfsvoering.

1
12 Dzzz

@12 Nee hoor het zijn bedrijven die soms te veel werk hebben waardoor de extra personeel moeten inhuren om aan de vraag van hun opdrachtgevers te kunnen voldoen.

12
13 mike45

Al die decentralisaties lijken mij nog steeds een onzinnige exercitie; helder is dat het een bezuinigingsoperatie is waarbij gemeenten als vehicle worden misbruikt de klus te klaren; immers jaarlijks tot nu toe een bezuinigingsopdracht ism veranderende wet -en regelgeving; participatie nu de klos, want het is bij wet verplicht. Kortom: de spagaat waarin de Rijksoverheid dreigde te komen is nu slim afgewenteld op lokaal bestuur en krijgen de shit te verstouwen.

Demotivatie beleid is vaak strategisch; in deze is het gewoon dom calculerend beleid wat nu niet uitbetaald wordt. Opgelegde cohesie zal nooit werken; de sociale cohesie van weleer is allang ter grave gedragen en zal niet meer van binnenuit ontstaan bij topdown afdwingen hiervan.

0
14 A+++energiebewust

@13 Je hebt niet zo heel veel van het stuk en/of het begrip sociale werkplaatsen begrepen, is't nie?

0
15 Dzzz

@15 ik heb net de hele documentaire gezien op nieuwsuur, die directeur zei soms heb ik te veel werk en de gemeente kan geen mensen aanleveren ook niet uit de bijstand. Ik moet contractueel wel leveren en dan huur mensen in die het werk komen doen.

Toch niks raars aan volgslagen normale bedrijfsvoering en niemand heeft er last van!

12
16 mike45

@11 het gaat om het simpele geval van wel de lusten, niet de lasten.
en qua werk, ben ik vrij zeker dat ze met een overweldigende meerderheid in west europa zijn, dan west europeanen in oost europa zijn.

1
17 kovichni

@17 Er is vrij verkeer van mensen en iedereen mag overal werken in de EU, er werken net zo veel Nederlanders in andere EU landen als dat er mensen uit andere EU landen in Nederland werken.

9
18 mike45

@16 Dan snap ik het concept sociale werkbedrijven zoals het gebruikt word in dit schrijven niet. Ook prima. question
Het is dus gewoon een commercieel bedrijf dat zo goedkoop mogelijk wil produceren. Uitstekend, maar stap dan af van de toevoeging 'sociaal'. Niets sociaals aan.

0
19 Dzzz

@9 ja zou ik graag doen maar ben volgens hun te duur te hoog opgeleid en ken mij.n rechten te goed voor dat werk.

0
20 Nozem79

@16 het sociale eraan is dat de bedrijven subsidie krijgen voor de mensen die een beperking hebben om hun lagere arbeids- efficiency te compenseren, dat geld natuurlijk niet voor de mensen die daar werken zonder arbeidshandicap.

8
21 mike45

Tja....
De Sociale Werkplaatsen zijn op slot (!) gegooid de regering Rutte.
Het bestand van medewerkers vermindert.
Door pensioen, ziekte en overlijden.
Maar het werk moet wèl worden gedaan, want contract is contract.......
Dus wie kan het werk voor de overheid in de piek het goedkoopste kan doen, heeft de klus.......

3
22 Uit Den Haag

@16 blijkbaar kent u het begrip sociale werkplaats niet. De gemeente kan wel leveren want er zijn genoeg gehandicapten die het werk aan kunnen. De gemeente mist de kennis en ervaring om de gehandicapten bij te kunnen staan.
De managers van de sociale werkplaatsen bedonderen gewoon de boel door oost Europeanen in dienst te nemen

2
23 Pluten1

@3 heeft het fout. Sociale werkplaatsen mogen geen gehandicapten meer aannemen. Die zitten hierna noodgedwongen thuis. Nieuwe aanwas komt er door Klijnsma niet meer bij terwijl er wel door pensioenen af gaan. Dus worden er afdelingen gesloten en komt het werk wat bedrijven aanleveren niet af. Ik ben blij dat ik erbij kan blijven werken want bij het normale bedrijf kunnen we niet door ons eigen werktempo

1
24 keestramper

@23 Pluten1

Je schrijft:
De gemeente kan wel leveren want er zijn genoeg gehandicapten die het werk aan kunnen.

Dat klopt!
Maar gehandicapten kunnen door hun handicap niet hetzelfde werk per uur doen als 100% fitte mensen.
En een aantal gemeenten hebben er geen cent voor over, om gehandicapten het werk te laten doen.
Dus wat moet je dan, als bedrijf met contracten en verplichtingen??

En geloof me maar, sociale werkplaatsen willen graag doen waar ze goed in zijn:
Mensen met een handicap aan het werk helpen.

4
25 Uit Den Haag

@4 Zie Hier

Ehhh.....
De bezuiniging van meer dan 'n miljard werd gesteund door VVD, PVV, CDA, D'66 en PvdA. Dus één partij de schuld geven is niet erg eerlijk!

3
26 Uit Den Haag

@26 Wie deed de voordracht, welke partij heeft z'n hele oorspronkelijke achterban verkwanselt!

0
27 Zie Hier

@6 Doortje wanneer word je echt wakker!

Waarom heeft Duitsland z'n pensioenpot buiten die afspraken gehouden!
Ook is het zo dat de pensioenen eigendom zijn van de werknemers!

0
28 Zie Hier

@28 Er bestaat niet iets als 1 pensioenpot ! Er zijn er velen.....

0
29 Norton

@29 Dat is ook de reden waarom de overheid meer zeggenschap probeert te krijgen!
Ddoor aan te sturen op persoonlijke pensioenen en gelijkstelling van pensioenenfondsen en banken.
Dan is er voor de overheid een mogelijkheid om al de pensioenrestanten van overleden deelnemers op te eisen

0
30 Zie Hier

@30 De pensioenrestanten zitten al verwerkt in de uitkeringen van de pensioenstrekkers.
Dit is echt basiskennis hoor.

0
31 Norton

1) Kan wel eens een wraakoefening zijn van de heer Oskamp, directeur van de Tomin Groep Hilversum. Na jarenlange druk vanuit de gemeente Hilversum op de heer Oskamp en de Tomin Groep om zijn salaris te verlagen naar marktconform niveau (bij Oskamp ligt het inkomen sinds 2013 circa € 73.000 boven de norm) heeft men eindelijk een overeenkomst bereikt.

2) De Tomin Groep probeert sinds een aantal jaren de medewerkers met een arbeidsbeperking te detacheren vanuit haar divisie Tomin Detachering, waardoor de Tomin Groep zelf aansprakelijk is voor deze situatie.

3) Vanuit zeker 6 gemeentes uit 't Gooi worden in een continue flow kandidaten uit de bijstand aangeleverd om voor 9 maanden 'werkervaring' op te doen, dit bij de Tomin Groep. Ook deze mensen kunnen en zullen worden ingedeeld bij afdelingen met werkzaamheden geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking, niet voor mensen met vaak 30 jaar arbeidservaring en compleet andere kwaliteiten.

4) Maar de gemeente Hilversum moet eens goed naar haar handelen kijken. De manier waarop de bijstandstrekkers werden benaderd en de wijze waarop deze worden ingedeeld bij de diverse divisies van Tomin is een soort van 'at random' plaatsing.

5) De Tomin Groep heeft ook een overeenkomst met Justitie, reclassering werkt samen met de Tomin Groep (het busje staat bijna dagelijks bij de Tomin Groep). Mensen kunnen ook kiezen doosjes te gaan vouwen als taakstraf. Ik weet echter van één persoon die zijn taakstraf kwam voldoen en en passant een kwetsbaar persoon bij de Tomin Groep begon in te palmen.

6) Het wordt mensen met een arbeidsbeperking al jaren moeilijker gemaakt bij SW's aan het werk te gaan of te blijven.

Nog een leuke: in 2015 heeft VNG getracht om voor alle mensen met een arbeidsbeperking, werkzaam bij een SW, hun salaris voor eeuwig te bevriezen. Alsof voor deze mensen de kosten om te leven nooit zullen stijgen.

Nee, de Tomin Groep gedraagt zich steeds meer als commercieel bedrijf en probeert de mensen met een arbeidsbeperking buiten het bedrijf te plaatsen en te houden.

0
32 Honda RA302

@31 Nu nog wel!!!!
Maar daarom wil de overheid de pensioenen persoonlijk hebben zodat zij dan het restant kan gaan opnemen om gaten te dichten.

0
33 Zie Hier

A-sociale werkplaatsen. Te triest voor mijn mannen, die het plantsoen voor de deur bijhouden. Uitgebuit en al houden zij dat al dertig jaar vol.
Altijd hetzelfde groepje...
Hoezo doorstroming naar betaald werk of op zijn minst afgelost met ander werk.

0
34 shym

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

Niemand kan beargumenteren waarom er inflatie moet zijn. Dat is vreemd....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

https://rumble.com/v455x4k-pfizer-insider-admits-mrna-set-to-kill-billions-within-months.html...

11 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Maurice de Hond waarschuwt voor toenemende polarisatie: Extremen worden steeds groter!

Die Rob de Wijk zit iedereen op te hitsen voor een oorlog, maar hij vindt zichzelf te goed om naar het front te gaan. Dat soort mensen moeten ze...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

DWZ
Jetten overweegt subsidie voor omstreden biomassacentrales, ondanks kritiek

''Demissionair klimaatminister Rob Jetten'''Demissionair'.......

25 minuten geleden geplaatst door DWZ

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

Oversterfte is nog steeds gaande. En onze jankende HOERnalisten doen hier geen enkel onderzoek naar.Bang voor hun baantje en niet onafhankel...

29 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Maurice de Hond waarschuwt voor toenemende polarisatie: Extremen worden steeds groter!

Dat snap ik wel. Academici willen hun lätte en avocado's en om dat te realiseren voeren ze laagopgeleiden in ruil voor een sportabonnement af n...

43 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@28 Hé ik hoor weer een lama schijten...Wat een fantastische bijdrage heb je weer gegeven in dit topic.MSM schaapje....

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@39 Het tempo moet nog verder omgaan. Omdat mensen anders blijven slapen....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Hot Live SexKelly PornHindi Blue Picture Sex VideoDelhi Teen PornLegs Up PornPorn Videos Hindi TalkJappanese Massage PornLily Lou Needs A Happy EndingPremium BukkakePure Taboo.comHentiqSathyapriyaDesi Gay Sex ChatBhabhi Boobs KissingCaught BlowjobVoyure VidsMuchohentaiFap TitansSexocomvelhasLasirena69Gay Porn BelamionlineJodie Foster NudesCum4kxxxHery-136Peppa Pug PornGianna MichaelsDesi Suhagrat XxxBeautiful 18 And Uncle PervertKunoichi PornSpider Gwen BondageWww.hd Porner.comLives Porn TelegramFollando ConmamaJonny Sins ComExercise XxxxVery Romantic Hot SexCreampie OverflowRough Anal ForcedAnna Faith Only FansPublic CumBig Tity ModelsMedical PornhubBella Thorne Only Fans LeakedTwinkboysPorn FaqAnimé StreamingPanam Sex SceneJapani Xnxx ComAnal Licking PornFree Sex StoryIndian Actress Porn HubHeroine Namitha Sex VideosJe Montre Mon MiniuHamster PornorAbella Danger Full VideoJav AttackersDoctor Johnny SinsWww Xvideo Full Hd ComTeenskeetAnime NukedAtm CumshotLecoinpornoSexo Anal Ao VivoKylie Quinn DickdrainersLezbians MasturbatingJapanease Wife PornPorn Best OfSeries HentaiMangas HantaisG Spot ExpressTamil Akka Thambi Sex VideoMoms With Big Tits PornMallu Sex SitesCezch StreetBabycakes PornSaites De CornosThestartofus PornhubMassage Sexual PornVina Skye99y ChatBlack Homemade ThreesomesColombian AnalHige CreampieDeepfake XxxWw AnnonceHqeroticoPashtoxxx VideoHow To Do Doggy StyleLesbian Pussy4th Night SexXxx Blue Film IndianBangla Desi Xxx VideoHindi Devar Bhabhi Sexy VideoXxx Mom New VideoHot HornyAva Addams Hd Porn VideoBahen ChawkFamilystrokespornDf6 Porn VideoAbduction PornFake Doctor Porn VideosLatinas XxxElsa Jean PornvideoAlexxandra Daddario Porn3d Monater PornBlack Crackhead PornUpskirt No KnickersMom And Son FuckinhChanel Preston PovPerfect Tits BouncingMother Father Daughter PornBen 10 Sexing GwenMariah SantinoVideo Sexe JaponaiseLaararose PornXxx Web Series HdSexvedusLuna Star LesbianIndianporn NewPorn Happy Ending MassagePainful Anal SexTik Tok LeakedStripchat Recorded VideosJasmine Xxx VideoFree Real PornSleeping With SisX HamistrXvideowsLicking AssSee Through Micro BikiniSakuraporn ComicsModel Bugil IndonesiaWww.pornographie.comTaking Off BraNatural Asian Big TitsKayley Gunner BbcEmily Blak NudeTeen Nudes SnapchatMalayalam Sex NovelMom And Sob PornFather Daughter Forced PornStream Free PornAmy Rose PornPornografiagratuitaSheismichaela LeakedSeaxi VideoLatina Abuse PornTerah WickerKeristeel NudeTorve Pilladas En La Calle