Wethouder Baldewsingh: 'Zwemverbod bestaat al, geen aangiftes van aanrandingen' (omroepwest.nl)


De Haagse sportwethouder Baldewsingh verwerpt de inhoud van de brief van het personeel van het Zuiderparkbad. Personeel beschrijft in die brief een serie wantoestanden in het bad, waaronder diefstal, bedreiging en aanranding. De wethouder zegt donderdagmiddag in een reactie: 'Het is een anonieme brief, en dan voel je je misschien vrij om dingen te zeggen die niet kloppen.' ...

door Scorpio in Binnenland  ·  97 Reacties

  • 7
  • 943x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 correct.... Baldewsingh toont zich een laf bestuurder (kan me iets herinneren dat deze man bestuurlijk meer scheve schaatsen gereden heeft) die een motie van wantrouwen van de raad hiervoor verdient...

0
51 TedjeR

@21 PVVNee

Jaja, sinds 50 jaar weten wij wel beter. Meisjes liegen zelden over dit soort zaken; na zo'n gebeurtenis voelen de meeste meisjes zich bezoedeld, vernederd en bang. Zo erg zelfs dat ze geen melding of aangifte doen.

Maar: volgens u is dat sexueel misbruik in de RK-kerk natuurlijk ook uit de duim gezogen. Want anders hadden die kinderen, in uw optiek dan hè, toch gewoon aangifte kunnen doen?

Al betreft het slechts één meisje, dan is het één meisje teveel.

0
52 ~ Echelon II ~

@16

Niet alleen mag het niet, het kan ook niet. Geert en ik zijn ook allochtoniërs....... Moet je toch specifieker zijn, snappie?

2
53 Liwwie

@52

'Al betreft het slechts één meisje, dan is het één meisje teveel.'

m/z

Al betreft het slechts één meisje, dan zijn het twee teveel.

3
54 Liwwie

@2

Zelfde ras? Die is helemaal nieuw voor me. Bedankt, weer wat geleerd....

2
55 Liwwie

Volgens mij is dit een voorbeeld van de linkse gutsie clubs, zij zijn ede enigen die met een gerust hart kunnen/mogen discrimineren!

Als een andere autochtoon die zelfde uitspraken zou doen word hij direct opgepakt!

Maar in Nederland mogen die figuren alles zeggen!

1
56 Zie Hier

** gebruiker verwijderd **

Geen aangiftes. Het was ook wel een erg karakteristiek PVV-briefje van die ene "ex-werknemer" .

57 ---deleteduser---

Iemand nog een kopje rooibosthee?

3
58 Hannie1

** gebruiker verwijderd **

@56 . Linkse gutsie club ? Ti ta tovenaar taal van extreemrechts

59 ---deleteduser---

@57 Bijzonder ook hoe ze erover door emmeren. Ze geloven liever een anonieme brief van 1 persoon dan een ambtenaar met een buitenlandse naam.

@56 Volgens mij is dit draadje een mooi school voorbeeld van de fascistische rechtse landverrader clubs, zij zijn de enigen die iedere dag op zoek zijn naar draadjes om anderen te kunnen discrimineren. En onze bestuurders afvallen en soms zelfs aanvallen.

16
60 Spandalf

@57 Hè gelukkig, al die tijd heb ik doortje en haar PVV-obsessie moeten missen, maar daar is ze weer. Soms kunnen dingen maar beter voorspelbaar blijven.

3
61 ParadiseLost

@61 Ja joh mis jij gebruikers op NK? Dan heb je echt geen leven chefke.

10
62 Spandalf

Als je ontkent dan hoef je ook niets te doen...Die mentaliteit krijg je steeds meer in de grote steden.

1
63 Liz

Iedereen die hier zijn of haar gelijk probeert te halen zonder een paar zondagmiddagen in persoon wat baantjes te trekken in het desbetreffende zwembad lult maar wat.
Hoe dan ook, ontkennen van het steeds grotere en steeds meer onbeheersbare probleem van de uitwassen van de multiculturele samenleving is toch echt voorbehouden aan kuddes blinde paarden. Los van de schuldvraag aangaande oorsprong, oplossingen en klotegedrag van welke kant dan ook.
Enige matiging kwa oordelen en wat zelfreflectie over waarom reageer ik zus of zo zou niemand misstaan
Ijdele hoop vrees ik..

1
64 zjos22

@64 Criminaliteit daalt al jaren ondanks een dikke crisis maar goed. Ik geloof gewoon helemaal niks van de brief want zowel het personeel, als de gemeente, als politie, als andere organisaties en het feit dat het zwembad elke dag afgeladen vol is maken dat ik er helemaal niks meer van geloof van deze door een PVVert in elkaar geknutselde brief.

12
65 Spandalf

@56

'Maar in Nederland mogen die figuren alles zeggen!'

Prijs jezelf gelukkig dat jij dat ook mag. Als het van figuren als jij moet afhangen, dan had alleen extreemrechts recht van spreken.

2
66 Liwwie

@64

Het enige onbeheersbare probleem is de lafheid van de autochtone bevolking. Dus wat zelfreflectie is inderdaad aan de orde.

1
67 Liwwie

@67 Nou niet helemaal, ik kijk wel linker uit, in nederland ben je al snel beschuldigd door die jochies van pedofilie of discriminatie.
Het zal mij ook niet verbazen als er de komende tijd wat andere maatregelen komen tegen dat naffertuig

2
68 charmeur

@60 , @Spandalf,

De brief is niet anononiem.
De brief is met naam ondertekend in bezit van Omroep West.
De boodschapper de schuld geven lijkt mij niet de juiste reactie.

0
69 Graaier1000

@64 Ik ken het zwembad, maar zie niet in wat (steeds weer benoemen van) de achtergrond van de overlastgevers er toe doet om het probleem op te lossen. Ook al zijn het, voor zover ik weet en ik ben van oorsprong Haagse, voor 99% moslims. Wat dan nog?

Het gaat om een oplossing voor dit probleem. Die allochtone jongeren kun je niet collectief straffen, de goeden onder de kwaden laten lijden is onmogelijk, dus er constant op hameren dat het moslims zijn is zinloos. We weten immers al lang dat een deel van hen niet met de westerse vrijheden om kan gaan.

Er zouden zwembadpasjes ingevoerd kunnen worden: dan kunnen degenen die op de zwarte lijst staan, allochtoon of autochtoon, ook niet meer naar binnen. En bij ernstige of herhaaldelijke overtreding van de regels intrekking van de Ooievaarspas, waardoor goedkoop gebruik maken van Haagse faciliteiten onmogelijk wordt.

2
70 Mrs. K

Voortaan alleen maar moslimmeisjes laten zwemmen is een beter plan

3
71 charmeur

@65 De klachten zijn in Den Haag bekend, het is dus echt zo. Maar dan nog blijft het zinloos om het steeds over de achtergrond van de daders te hebben. Liever zie ik dat men (waaronder de Haagse PVV) dezelfde energie steekt in oplossingen waarmee overlast preventief voorkomen kan worden als in het benoemen van iets wat reeds bekend is.

2
72 Mrs. K

@71 En een bordje "nicht für Muslims" op deur zeker?

2
73 Mrs. K

@60 Baldewsingh staat in 070 bekend als de ultieme wegkijker. En in die brief is door meerderen geklaagd. Bijna iedereen in Den Haag weet dat dit zwembad een probleem heeft en er kan gemakkelijk iets aan gedaan worden zonder te discrimineren.

1
74 Mrs. K

Mijn simpele analyse van dit "geval":

Ongewenst gedrag in het zwambad wordt door bezoekers gemeld. Het zwembad wil die situaties aanpakken, maar ondervind tegenwerking vanuit de gemeente. De misstanden verergeren en overschreiden soms de grenzen van het strafrecht. Pogingen tot aangifte worden onder druk van de gemeente niet opgenomen cq. ontmoedigd. Vervolgens loopt de zaak de spuigaten uit en de verantwoordelijke wethouder verschuilt zich achter het feit dat er geen aangiften liggen.

Zo'n wethouder dient per direct op transport naar een andere functie gezet te worden, omdat hij zich onverantwoordelijk naar de samenleving en regentesk opstelt.... de arrogantie van de macht!

Het is diep triest en een schande voor de lokale democratie dat de raad het vertrouwen in deze non-valeur niet opgezegd heeft.

0
75 TedjeR

Wethouder Baldewsingh is zeker een allochtoon. Het pluche plakt aan heel zijn achterkant. Weer zo'n voorbeeld van iemand die profiteert van positieve discriminatie. Hoe heeft zo'n vent het ooit tot wethouder gebracht?

0
76 manpower

@21
Ongelofelijk hoe ver u gaat om maar het gedrag van 1 bepaalde groep mensen positiever te laten lijken dat dat het in werkelijkheid is.

Er waren zeker ook genoeg foute joden in de 2e wereldoorlog volgens u wat de holocaust minder erg maakt?

0
77 RvanR

"'laten we de zaken niet groter maken, weet u wat er op voetbalvelden gebeurt? Net geen aanrandingen misschien, maar er gebeuren veel dingen die niet bijgehouden worden.'"
Hoe ongeschikt moet je zijn voor je door je collega's de straat op geschopt wordt?

1
78 Dzzz

Misschien moet er eens worden geïnventariseerd, hoeveel zwembaden er al op de fles gegaan zijn, of daar hard naartoe op weg zijn, inmiddels, en uitgezocht hoeveel autochtonen er twintig jaar geleden, tien jaar geleden en afgelopen jaar naar het zwembad gingen en hoe vaak. En ze zouden het personeel van zwembaden in de grote steden eens moeten vragen, ik noem met name het Flevoparkbad en het Florabad in Amsterdam, hoe vaak die welk soort incident waarnemen en wat voor daders dat zijn.

Natuurlijk moeten die anoniem kunnen antwoorden, want het zijn meestal autochtonen, en allochtone ambtenaren, solidair met die zwembad-vandaaltjes, zullen hun antwoorden onder ogen krijgen, weten zij. Ook moeten zij beschermd worden tegen mishandeling uit wraak, als de uitslag onze beminde allochtone medeburgers niet bevalt.

Ze zwaaien zelf graag met cijfers, maar vragen er liever niet naar, als het ze niet uitkomt.

0
79 Wendel

@47 Dus eigenlijk hadden onze heidense voorouders de christenen er uit moeten rossen dus.
U schijnt iets met gays te hebben komt u uit het wereldje ?...

2
80 21st Century Guy

De man is een pathetische leugenaar. Aangiften zijn ontmoedigd en geweigerd. Hoe eerder ze die wegschoppen hoe beter. Wat een doortrapte schoft.

0
81 manpower

@75 : Andere functie? Hij doet zijn werk niet fatsoenlijk, hij liegt, hij moet de zak krijgen. En omdat het eigen schuld is, geen uitkering, toch?

0
82 Wendel

"Het Zuiderparkbad heeft met ingang van donderdag wel beveiliging, maar die is er kennelijk niet om de bezoekers een veilig gevoel te geven, maar om de pers buiten de deur te houden. 'Er is een cameraploeg met draaiende camera naar binnen gegaan, en dat mag niet,' aldus Baldewsingh."

0
83 manpower

@72
Wat voor oplossingen denkt u aan?

0
84 RvanR

@21 ....En jou zou ik ook niet vertrouwen met mijn dochter. Altijd feiten omdraaien. Knuffelaar. Of ben je zelf een van die zwemmers??

1
85 Schoongenoeg

** gebruiker verwijderd **

Nu ik heb even verder gekeken, en gelezen hoe dat in de gemeenteraad werd besproken.
Omdat het benoemd wordt voor wat het is(groepen moslimjongeren) vinden ze het discriminatie en racisme.
Dus als je aangerand wordt daar door een moslim kun je geen aangifte doen, dan is het beter om het schatje maar zijn gang te laten gaan en zorgen dat je daar niet meer in de buurt komt.
Dan kom je er nog het beste vanaf, want bescherming tegen dit tuig is er niet!
Ze hebben gewoon een vrijbrief om autochtone meisjes aan te randen, het wordt simpel toegestaan!
Anders kan ik het niet zien, begint al aardig op de sharia te lijken he!

86 verwijderd110

Exact hetzelfde probleem is te zien in "den Hommel" Utrecht.
Ook daar zie je steeds minder "blanke ouders met hun kroost" !
Liever een stuk verder reizen, dan Marokkaanse Piemels ( TUIG ) aan je kind te laten zitten !
Dit speelt daar ook al sinds 1998 https://www.trouw.nl/home/op-vrijdagavond-is-de-lol-eraf~a0642c3b/
en ja hoor: onze aso Moslim doortjebont die weer alles bagatelliseert.

0
87 FeHa

Gezien de reactie van die man is maar een conclusie mogelijk: niet geschikt.
Hij begrijpt werkelijk niets van een samenleving, hoe kan hij dan wethouder zijn.

0
88 rlw

Gezien de reactie van die man is maar een conclusie mogelijk: niet geschikt.
Hij begrijpt werkelijk niets van een samenleving, hoe kan hij dan wethouder zijn.

0
89 rlw

Weer zo'n arrogante ambtenaar die het verdomd met zijn billen bloot te gaan. Grote mond en verschuilen achter een wet, Geen bewijs dan geen eis. Walgelijk, alsof die lui het gebeuren uit hun duim zouden zuigen.
Man is alleen bezig zichzelf veilig te stellen...Weg ermee..

0
90 shym

@87
Nederland moet in 1998 wel erg racistisch zijn geweest!

Dat in zo'n stuk in Trouw gewoon open en bloot staat dat het bijna altijd allochtone jongens zijn die in zwembaden stelen, vernielen, aanranden en verkrachten, is ongekend.

https://www.trouw.nl/home/op-vrijdagavond-is-de-lol-eraf~a0642c3b/

En dan niet alleen Marokkaanse, maar ook Turkse jongens.

En dan de verklaring:
"Dat die lastige jongens opvallend vaak van Marokkaanse komaf zijn, wijt Timmerman mede aan de preutse islamitische opvoeding, waarin vrouwen worden afgeschermd. “Als je dan als Marokkaanse jongen in het zwembad komt lijkt het vrij schieten, is het moeilijk om je te beheersen. Plus dat ze geen respect hebben voor westerse vrouwen.”"

We zijn nu 19 jaar verder, en het probleem met deze bevolkingsgroep is nog springlevend.

Overigens wisten wij 40 jaar geleden al, toen mijn zus en haar vriend werden lastiggevallen door een groep Marokkanen in het uitgangsleven, dat het met deze mensen niet pluis was. Ze opereren in groepen en moeten hun zin krijgen. Een heel vervelend volkje wat wij nooit hadden moeten laten immigreren.

Nu de problemen met groepen Marokkanen na een generatie aanwezigheid in Nederland nog niet voorbij zijn, heb ik er weinig hoop op dat het nog zal gebeuren. Zeker gezien de media- en politieke aandacht die er voor is geweest.

0
91 Sterke

'Het is een anonieme brief, en dan voel je je misschien vrij om dingen te zeggen die niet kloppen.'

Zo zo, meneer de Brahmaan met je mooie Sanskriete naam. Voel je je hier ook priester en gaat het maar om lagere kasten? Misschien voelen die mensen zich juist vrij om de waarheid te zeggen en zou ik maar van je dikke reet komen en eens wat gaan doen voor je geld.

Dat er nog steeds gespuis binnenkomt is een teken, dat dit verbod niet werkt. Een zwembad is geen luchthaven, waarin je iedereen kunt screenen. Dus als zo iemand achteraf betrapt wordt, de maximale straf voor lokaalvredebreuk geven. Heeft die zich verder nog misdragen daar ook maximaal voor straffen.

En nee, van aanranding wordt niet zo maar aangifte opgenomen, of is je ontgaan, hoe de pliesie tegenwoordig werkt? Ik vind het geen WO-werk- en -denkniveau om dan maar te concluderen, dat er niks aan de hand is.

'Als er sprake is van verbaal geweld, diefstal of aanranding wordt er opgetreden en kun je tot maximaal een jaar ontzegging van de toegang tot het bad krijgen.'

"What's another year' zong Johnny Logan in 1980 al. Een jaar stelt geen ruk voor.

0
92 Vilseledd

@80
nee, heb niets met gays, ook niets er tegen. u wel soms?
wel heb ik iets tegen mensen die, alles wat onze cultuurvrienden betreft, proberen te bagatelliseren. dat is slechts mijn bescheiden mening.
maar, ik kan het mis hebben.

2
93 t.rap.er.niet.in

@93 onze cultuurvrienden

Joods christelijke ?...

0
94 21st Century Guy

@94 wij hebben een christelijk-humanistische cultuur... niets anders.

0
95 TedjeR

@95 In feite heeft iedereen een eigen cultuur of soms meerdere culturen je kunt inderdaad christelijk en humanistisch zijn dat is een van de opties.
Het jodendom speelt ook wel een rol aangezien het christendom er uit voortgekomen is ,het jodendom kent meer specifieke voorschriften en ook aparte feestdagen maar de 1o geboden van het christendom komen rechtstreeks voort uit het jodendom.

0
96 21st Century Guy

@94
man, man , man, u wil het gewoon niet snappen.....
"onze" cultuurvrienden, zijn het onaangepaste, geindoctrineerde volk met een moslimachtergrond..... zij, die ons hun "cultuur" op willen leggen.
maar, ik zou zeggen, slaap zacht, uw momentje komt nog wel.....

0
97 t.rap.er.niet.in

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

5 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Hot Sexy Bhabhi Porn VideoIce Gay PornBus Xxx MoviesMarta La Croft XxxFamily Taboo ComHot Massage FuckIndian First Time Sex ComSister And Brother SexingMz.bootyCyber Kitty PornBetty Huntington TeacherVideos To Jerk Off ToAssfucked HardTyga Onlyfans LeakMms Porn ComTeen Girls Hd Sex VideosAsian Babes NudeGanny Porn VideosEbony Head In The CarSwallow Gay PornHoward Stern Nudeسكس جورديXxx Video HandMilfy City GameplayBathing Girl PornBunny Colby AgeWank It NowNaked In The CarAmatuer Cumshot CompilationTsuma NetoriAlexis Rexas AnalHentai ReactionFuta X FemaleOld And YoungsexSexo Entre AbuelosChudai Sex VideoDeepika Padukone XxxManipuri XnxxPoenvideosJapaneese SquirtingXxnx Sex MovieFake Taxi XxxGroup SaxLuna Porn StarTorrent RarbgSexiest Up SkirtHd Big Sex VideoTeen Sex InTamilpornoGangbang Creampie Full VideosHotass GifSpookyunagi NudeBad Porn VideosLocal Bengali Blue FilmShay Barbie Porn.Www Crazyshit ComReal Amater PornMs Sapphireee OnlyfansMen Eating PussyBokep HewanBrazzers FrançaisCathy Kelley NudeNude Amy SchumerLive Sex Chat AppShraddha Kapoor Ka Sexy VideoPornode MéxicoMonica Santhiago DreddSfm ComplieEmflixIndian Outdoor NudeLyla JennerAbigaile Johnson PornSeal Pack PussyMaria Ozawa PornSunny Leone Fucking Hd VideoAsian Porn UncenTravesti PornolarColbie Smolders NudeTru.kait PornoIprone TvZonkpunch PornEbony Riding PornHot Story FilmTeluguesxAbby CrossEbony CameltoesWww X Porn VideoGay PenisModel Media China PornCrezch PornThe SexfactorShrmha SexDrawing PussiesEbony Selfie NudeValentina Nappi SexXxx Desi XnxxXvideBlonde Porn TeensMia Khalifa Tiktok SoundNudes FemalesFaktaxiAmournth NakedSex Videos Of Old PeoplePussy OpenPornhub PowerThrow Up PornKannada Aunty Sex PictureEbony PormKay Hansen PornXhamster.cBest Nsfw Twitter AccountTia Carrere BudeErotic YogaChaturbate Squirrافغانی سکسSweetielineHeyzo-3119Ane Yome QuartetRingdivasPorn Old TimeTusnade PornBlacked Raw CreampieChattandomRans500Xx BritsXxnx IranianBig Tit OrgiePremmium BukkakeBlairs Shower VideoDakota PornhubMoney Sex HdBig TetsTom Hardy NakedAsh Kaash VideoCourtney Kardashian NudeTop Hot PornstarAnveshi Jain Hot LiveTeen Indian Girl Sex VideoSexy Video ImageVeronika VeinBollywood Heroine XxxWhite ChasmaBest New PornPorn Videos In MalayalamKatja KassinGay Gloryhole CompilationMomfucksonsTiktok NudzHotwife Xxxسكس صيني