Christelijke nephogeschool mag, Islamitische Universiteit mag niet: over willekeur in de Nederlandse politiek (dutchturks.nl)


De Islamitische Universiteit Rotterdam, die geaccrediteerd is als volwaardige hoger onderwijsinstelling door de onafhankelijke accreditatieorgaan NVAO, wordt door sommige Tweede Kamerleden bestempeld als een nepuniversiteit, terwijl onderwijsinstellingen zoals de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en de Vrije Hogeschool Zeist een uitzondering hebben gekregen op de wet, ondanks het feit dat deze christelijke en vrije scholen geen volwaardige HBO-opleiding aanbieden. ...

door Brynnar in Binnenland  ·  47 Reacties

  • 0
  • 553x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hullie doen het ook. Wij niet Christenen ook niet.

2
1 Arthur2000

Wat zielig dit bericht

2
2 Saviro

Ik vind ook dat we in Nederland net zo duidelijk moeten zijn als in mekka. In mekka mogen christenen niet eens komen. Gewoon geen islamitische scholen in Nederland, dan maar willekeur .

2
3 kelb1977

Zo grappig uit het stuk fictie :

"Uitspraken rector

De IUR ligt al enige tijd onder vuur van de minister, media en diverse politieke partijen vanwege uitspraken die de IUR-rector Professor Akgunduz gedaan zou hebben op sociale media. De IUR zegt dat de uitspraken van professor Akgunduz waarop de minister zich baseert, gedaan zijn op persoonlijke titel en niet vanuit de IUR. “De uitspraken van de rector van de IUR, zijn niet beoordeeld door een strafrechter, maar worden door de minister en media bestempeld als haatzaaierij en discriminatoir. Deze zijn gedaan op persoonlijke titel en niet vanuit de IUR”, aldus de IUR."
Heerlijk dat verongelijkte toontje over strafbare feiten ...
Achtergrondinfo over de "professor kabouterkunde"
De rector is eerder in Nederland in opspraak geraakt vanwege zijn politieke uitspraken. Zo suggereerde hij in oktober 2015 op Twitter dat Koerdische strijders 'honden' waren die moesten worden 'uitgeroeid'.
Volgens wetenschappers zijn er concrete aanwijzingen dat Akgündüz het niet al te nauw neemt met de academische ethiek. In 1991 schreef een Turkse historicus al dat het proefschrift van Akgündüz veel overeenkomsten vertoont met een Iraaks boek. Een andere wetenschapper noemt het proefschrift tegenover de Volkskrant 'een product van openlijk plagiaat' en zegt dat het bij het latere werk van de rector 'niet anders' is.

1
4 Voxpopuli

@3
Ik ben toch wel een voorstander van het gelijkheidsbeginsel!

Liever natuurlijk geen religieuze onderwijsinstellingen, maar dan kun je elke levensbeschouwing wel in de ban gaan doen.
En aan een monopolie voor staatsonderwijs kleven ook wel wat nadelen.

11
5 Ikkuh

@4
Ikke so boos dat islamuni niet mag.
Ikke wil ook christelijke hogeschool kaput.

3
6 Arthur2000

We leven hier in Nederland en niet in een moslimland en die uitbaters van die Islamitische nepuniversiteit hebben dus gewoon dikke pech, als ze zo'n toko willen dan zetten ze die maar lekker op in een Islamitisch land. Het slachtoffergedrag is weer tenenkrommend, ik krijg er plaatsvervangende schaamte van.

2
7 RoosjeB

Wat is er tegenwoordig nu niet nep, zelfs het parlement is een nep-parlement vraag maar aan Geert.

2
8 corretje

@5

Zo is het .
Iedere foutvregime is begonnen met een hellend vlak.

6
9 No newstoday
10 Moskowfiets

@6

Ook op een nepschool gezeten gezien de kennis van taal?

12
11 No newstoday

Het wordt de hoogste tijd voor islamieten dat ze zich eens beseffen dat ze hier niet thuishoren.

6
12 Okke Hel

@11 "kennis van taal"

Dat noemen we creatief taalgebruik. Niks mis mee.

2
13 Dune

@11
U is bekend met vormen van ironie en sarcasme?

3
14 Arthur2000

@10

Daar zullen ook niet- islamitische scholen decdupe van worden .
Er zijn nogal wat scholen / opleidingen van een christelijke of andere identiteit die ook niet erkend zijn en niet aan de norm voldoen .
Vind ik prima hoor als die dan ook moeten verdwijnen .

8
15 No newstoday

@15 Niet aan de norm is exit subsidie. En in dit geval accreditatie .
Dat geldt voor iedere onderwijsinstelling

1
16 Voxpopuli

@13

Deden wijnals aankomende pubertjes.
Daarboven ga je je voor zouets schamen .

10
17 No newstoday

@6
Ten eerste is Ikkuh niet boos en ten tweede beweer je zo ongeveer het tegenovergestelde van wat ik schreef.

jammer...

3
18 Ikkuh

Accreditatie Islamitische Universiteit Rotterdam ingetrokken na motie PVV
Omdat IUR 'de plicht tot het bevorderen van maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef niet nakomt'
04-10-2016, Islamitische Universiteit Rotterdam, Jet Bussemaker

De Tweede Kamer heeft zojuist een motie (PDF) aangenomen waarin PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema verzoekt de accreditatie van de zeer omstreden opleiding (dossier) in te trekken. Dit is mogelijk na een wijziging in de Wet Hoger Onderwijs.

Beertema: “Eindelijk kan deze zogenaamde universiteit, die helemaal niet de naam universiteit verdient, door de minister gesloten worden. Dat is goed nieuws, want tot nu toe had de minister geen middelen om op te treden tegen de verwerpelijke uitspraken van de rector over Koerden, Armeniërs, homoseksuelen, Joden en over het slaan van vrouwen. Het is heel mooi dat deze instelling die een schandvlek voor het Nederlandse onderwijs is eindelijk dicht kan.”

De vele incidenten rond de opleiding zijn ook Minister Jet Bussemaker al jaren een doorn in het oog, maar het ontbrak haar aan de juiste wetgeving om de IUR te sluiten, ook omdat de IUR geen subsidie ontving. Nadat in september jongstleden de school domweg weigerde mee te werken aan een kwaliteitsonderzoek, stelde de minister nog dat ‘op termijn’ sluiting een optie was.

Gisteren nog werd bekend dat de IUR een samenwerking was aangegaan met de Amerikaanse onderwijsinstelling Hartford Seminary. Wij hebben het Seminary vragen gesteld hieromtrent maar tot nu toe wil de opleiding tegenover ThePostOnline niet reageren.

1
19 Moskowfiets

De oplossing is zoals altijd eigenlijk heel simpel . Dan gaat professor Ahmet Akgündüz gewoon terug naar zijn eigen thuisland. En dan gaat die daar op de universiteit van Ankara op Islamitische leest geschoeid onderwijs geven inclusief de opkomst en het verval van het Ottomaanse rijk. Dat vind Erdogan waarschijnlijk ook leuk.

2
20 rebo

@14

Kennelijk heb je dat zelf bij @11 niet gepakt.

5
21 No newstoday

@18
Vreemd toeval.
Ik schreef nl. mijn commentaar zonder jouw nick en comment gezien te hebben.

Met ikke bedoel ik het sentiment van het artikel.

2
22 Arthur2000

@17 "aankomende pubertjes"

Blijkbaar toch iets te hoog gegrepen voor eenvoudige lieden met een ondermaats denkraam.

2
23 Dune

@22
Okidoki

0
24 Ikkuh

@16

Ben je niet echt goed op de hoogte.
Er zijn opleidingen die in stand worden gehouden door de studenten die vanuit de achterban gesubsidieerd worden en geen overheidssubsidie krijgen en waar studenten geen asnspraak op studiefinanciering en OV- kaart hebben .
Iedereen mag dat doen , zeker voor jonge mensen boven de 18 die niet meer onder de leerplicht vallen en die geen aanspraak maken op gemeenschapsgelden .
Daar zijn er best wat mee het schip in gegaan omdat het diploma niks waard is in een reguliere baan .

2
25 No newstoday

@15 "decdupe"? Dat woord ken ik niet.

@17 "wijnals" Geen idee wat dat mag zijn.
"aankomende pubertjes." Jullie waren dus zwaarder worden de pubers?
"zouets" En wat mag dat betekenen?

In twee draadjes loopt u te piepen over het schrijven van een ander, kijk wat uzelf doet. Over dom gesproken.

4
26 Bluth

Als er in Nederland een bericht zou verschijnen: 'islamitische nephogeschool mag, Christelijke universiteit mag niet', zal die lange arm van die geitedinges hier weer karrenvol rode vlaggen gaan uitdelen?

0
27 Jan met de korte achterlul

@26

"zwaarder worden de pubers"??
Is dat een soort leus?

0
28 Bruuder

@26

Over typefouten op kleine toetsen zul je mij niet horen ( herkenbaar aan per ongeluk raken van toetsen in de buurt) .
" Aankomende" is een gewone term voor mensen die bezig zijn met een beroepsopleiding en die gaan afronden zoals artsen , specislisten , leraren enz.
En wat zijn " zwaarder worden de "?
Zou je mij ook niet over horen als jij niet met typefouten was begonnen .
Ik had het over een soort dwaas gebrabbel wat een normaal mens in het dagelijks leven niet gebruikt.

3
29 No newstoday

Stel, let op, stel dat bij het ontnemen van de accreditatie aan de IUR, goede wetenschappers op straat komen te staan dan maak je mij niet wijs dat die geen baan zouden kunnen krijgen bij één van de reguliere universiteiten die zich bezig houden met de bestudering van de islam.

Of een onderwijsinstelling al dan niet bestaansrecht heeft moet gerelateerd zijn de kwaliteit van het daar gegeven onderwijs c.q. onderzoek, onafhankelijk van de levensbeschouwelijke grondslag. Ongefundeerd roepen dat andere instellingen op een andere levensbeschouwelijke grondslag dan ook maar de accreditatie kwijt moeten raken slaat werkelijk nergens op. Maar ja, de naam van de bron lezende gaat het hier niet om waardenvrije journalistiek maar om mensen met een missie die niet vies zijn van een beetje manipulatie en volksmenneritis.

Wel zouden degenen die de IUR de accreditatie verleend hebben wel eens onder het professionele vergrootglas gelegd mogen worden.

0
30 ~ Echelon II ~

@12 Dat hangt helemaal af van de islamiet in kwestie sommige zijn harderwerkende,meer belasting betalende en vriendelijkere mensen dan sommige autochtonen.

1
31 21st Century Guy

@29 Kom op zeg, @6 is overduidelijk sarcastisch alleen kickt u er zo op om mensen 'te verbeteren' dat u hier blind voor was. In een ander draadje bezigde een ander persoon gewoon keurig netjes de Nederlandse taal, alleen omdat u de mening niet deelde valt u de persoon aan op wat foutjes. Het zegt gewoon alles over het type persoon wat u bent.

0
32 Bluth

De Evangelische Hogeschool is niet opgenomen in het CROHO. De leerlingen komen dus niet in aanmerking voor een beurs via het leenstelsel, noch een OV-jaarkaart.

0
33 ~ Echelon II ~

@30 Oogstrelen taalgebruik! question

0
34 Dune

@30 Oogstrelend taalgebruik! question (oeps)

0
35 Dune

Blussemaker. Hypocrisie ten top. Zelf 7 jaar over haar fopstudie politicologie gedaan en dan toch het leenstelsel invoeren.
En nu de NVAO voor haar karretje proberen te spannen die ze zelf probeert beentje te lichten.
Die sloopster is zelf een soort paard van Troje die de "kwaliteit" van het NL onderwijs om zeep helpt.

http://www.komp-u-ter-hulp.nl/NVAO%20buitenspel/nieuwe%20opzet.htm

1
36 in holland

Of een school / universiteit wel of niet geaccrediteerd is moet gebaseerd zijn op de lesinhoud en de didactische lijn, niet of de mening van het schoolhoofd nou wel of niet goed in de smaak valt bij 'het volk'.
En dan zet ik mijn vraagtekens bij een school die stelt: "We nemen daarbij de Bijbel als een betrouwbaar uitgangspunt voor alle aspecten van je leven. "

2
37 PuurHagelslag

@37 "We nemen daarbij de Bijbel als een betrouwbaar uitgangspunt voor alle aspecten van je leven."

2
38 in holland

@37 PuurHagelslag

Beide genoemde hogescholen worden dan ook niet erkend door de overheid. Voor erkende opleidingen en studierichtingen kunt u het CROHO raadplegen.

Stemmingmakerij is zó simpel te weerleggen question

1
39 ~ Echelon II ~

@39 Helemaal top, maar niet heus.
CROHO bevat gegevens van vroegere, actuele en toekomstige opleidingen. De instellingen zijn zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van juiste en actuele gegevens in CROHO.

Met andere woorden: Ze hebben de vrije hand om de boel te belazeren.
Het maakt tegenwoordig niet meer uit of bij de oplevering van een gebouw het dak niet waterdicht is.
Als het verháál waarom het dak niet waterdicht is, maar waterdicht is.

1
40 in holland

@40 in holland

Gezien uw nick weet u daar meer van dan ik.

Maar terzake. komt het verschijnsel visitatiecommissie u bekend voor?

2
41 ~ Echelon II ~

wat een kinderachtige reactie van deze 'professor'. je kan op deze Isl. 'uni' alleen geestelijke verzorger of imam worden. nou niet bepaald het toonbeeld van diversiteit.

0
42 Lets keep it cool

De genoemde Christelijke scholen verzorgen alleen maar een tussenjaar (oriëntatiejaar). De islamitische 'Universiteit' verzorgt Bachelor en Master 'opleidingen'. Zoek de verschillen qua pretenties.

1
43 tjanoujehetzegt

@42 Lets keep it cool

Datzelfde geldt voor de Universiteit voor Humanistiek. Deze "universitaire opleiding" wordt binnen het hoger onderwijs dan ook gewaardeerd als HBO-opleiding.

Als dutchturks zich werkelijk als een journalistieke site op de kaart had willen zetten hadden zich beter moeten informeren.

De IUR is z'n accreditatie kwijt omdat ze nooit aan de voorwaarden (het verzorgen van kwalitatief hoogstaand hoger onderwijs) hebben voldaan. In principe is het in Nederland mogelijk om een opleiding binnen het hoger onderswijs - lees beroepsopleiding - te verzorgen op levensbeschouwelijke basis, maar daaraan zijn wel voorwaarden verbonden.

Dan een artikel produceren en met verkeerde voorbeelden komen riekt naar het trekken van de discriminatiekaart bij gebrek aan goede onderbouwing.

Voor zover mij bekend heeft de VU ooit aangeboden een opleiding tot Islamitisch geestelijk verzorger te gaan openen, maar om voor toelating in aanmerking te komen moesten de studenten dan wel eerst de reguliere wetenschappelijke opleiding theologie afgerond hebben. Of daar ooit wat van gekomen is, geen idee.

0
44 ~ Echelon II ~

Correctie op @44

"te gaan openen" moet zijn "te willen openen".

0
45 ~ Echelon II ~

@39
De Christelijke Hogeschool in Ede neemt de bijbel als basis en is geaccrediteerd (NVAO) - wat daar volgens jou niet erkend door de overheid aan is mag je me uitleggen -.

2
46 PuurHagelslag

@46 PuurHagelslag

Het artikel gaat over de Evangelische Hogeschool Amersfoort.

Ik reageer on topic en haal er geen dingen bij die nergens op slaan. Ik leg juist uit dat de kwaliteit van het onderwijs maatgevend is, niet de levensbeschouwelijke grondslag.
Lees mijn postings in dit draadje er maar op na question

0
47 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
elsemiek
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@54 BDS is zeer omstreden en niet vies van jodenhaat , dat weet jij ook ...

2 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@32Kijk iets verder dan feb2022 en je weet wat ik bedoel...

2 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@33Oh ja , ze hebben zich onlangs aangesloten na 8 jaar als onafhankelijke regio aangevallen te zijn...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Martin Luther , 15 keer 'negro' in zijn befaamde speech....

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@32Volgens speelt alles zich aan hun grens af, niet die van de VS .....

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@70 Dat bedoel ik ja....

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

De nieuwe zwervers. . . ...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@69 Er bestaan geen witte mensen, net zo min als dat er ook geen rode, gele, blauwe of paarse mensen bestaan. op een paar negers na zijn ze ook ...

19 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@26 Ja, wat dat betreft zijn het net russen....

21 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Hamas-aanhangers liepen op 8 oktober 2023 al te demonstreren. . . Ver voordat de Israëliërs Gaza binnen vielen. . . . De haat bij deze ...

22 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Alura Jenson VideosBts Porn VideosAlinity NudeBlackasspornLive Steam FailsMilfed HdXxx Family'sHyderabad Aunty SexDesi Aurat XxxXnxx BoyXxx MaIndian Chudai KahaniHouse Of TabooGabbie Carter BbcHindi Honeymoon VideoHaley Cuoco NakedChatterbatewKayce_884Lois Griffin SexyXvid TwerkPornbffBailey Sarian NudeFaye Reagan GifAlice Delish NudeKingcomixPronebone RedditXrate PornXnxxn ComHot Couple RomanceCartoon Hindi PornBf Movi HindiAdult Theatre Near MeXhamster PormSxe VdeosUnder Water Blow JobMassageroom ComTaylor Jones PornKomiktalAt T LillyAdam Demos PenisKana MomonojFake Hostel ComBig Tits BombshellJapanese Cheating Wife Full MovieBrandi Love TeacherWifeysworld PornWifes BbcStripped Naked In PublicChinese ThreesomeAlura Jenson Xxx VideoMichelle MarshGmilfBig Ass PornstarsHd Sex Web SeriesDevar Bhabhi Xxx VideosBlue Picture AdultSex Of BhabiSexorgiesLobstwr Tu ESuperheo PornCheating AnalXxx KhetBangoli X VideoDamini ChopraBlack Girl Xnxx ComDesi Balatkar VideoBulma NudaPorn Videos Step DaughterSex 360Tiny PornstarsXxxmoviedNude FrSdc SwingersArab SexulXnx AnimeGanselgrettelSexs In Ethiopia720p PornSexy Film ChutSilvia Saige StepmomLong Porn GifsLocal Sex Video AssameseBezzarForced Japanese PornWwe Playboy ChynaCuckold TweeterBest Of EroticVideoporno CaseiroEstephania HaSex Video GymDanielle Bregoli NakedSfmdhPlaybokep IdHazel Moore BlackBrother Bangs The Bride-to-beFirst Night Romantic SexGhost Sex StoriesMommy BrazzersDeaux PornXnxx Big1twothreecumIndian Aunty PirnCherie Deville BbcLila Lovely Johnny LoveIndian Mom Teach SexDownload Desi Sex VideosDesi Bhabhi Nude BoobsSexy Red PornGaytubTracy Lordes PornSamanthaflairJavmost91p O R NMassage XxxxxOrgasmic PornAnupama SexNude On A BoatSissy GangbangGay Only FansHot Teen Girl SexMalu Trevejo NakedJane.naughty Mom NudeNina DeponcaNikki Bella Xxx VideoNya Blu PornDvd De PornografiaHot Sexy ThreesomeVideobokep IndoChrissy Teigen NideMasalaseennEscourt AlligatorTiktok. XxxEula PornShinchan Porn VideoHere Xxx TubeBest Freeporn VideosOx Utorrent.comHome Porn VideoSung Hi LeeSex Doll XvideosKristen Hancher Onlyfans LeakSex Video GujratiCarmella Bing PornXxx Com Hindi DesiPorn Satar MovieNina Hartley How To Eat PussyMilfie RedditXvideos.com.Bk JaniHermione Grangerporn