Oorlog tegen contant geld (stopdebankiers.com)


Banken, overheden, creditcardbedrijven en financieel-technologische evangelisten doen ons geloven dat een toekomst zonder contant geld niet alleen onvermijdelijk is, maar ook een goede zaak. Dit is echter bepaald geen frictieloze utopie. ...

door Inter in Economie  ·  40 Reacties

  • 0
  • 1121x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Hoe moeten de baasjes dan aan het medicijn komen tegen colombiaanse verkoudheid?

1 gebruiker-verwijderd

De totale controlle over de burgers.
Ze weten wat je binnen krijgt en waar men dat aan uitgeeft.
Volgens mij worden hier de mensenrechten en de vrijheid ernstig geschaadt.

0
2 Voordevuistweg

Met 1 druk op de knop kan niemand meer bij zijn geld. Met die zelfde druk op de knop wordt er extra geld gefabriceerd. Of een vriend helpen die in de bijstand zit door hem/haar een tientje te geven is ook niet meer mogelijk. Wordt gezien als inkomsten en wordt direct verrekend.

Daarnaast draait de economie op zwart geld. Als er geen contant geld meer is, dan stort de economie gelijk in.

1
3 Bad_Man

Ja, U dient ten alle tijden digitaal te traceren te zijn.

0
4 Hein2

Total control, en voor ons, volledige slavernij.

0
5 Positivo

Dom, met name uit sociaal oogpunt bekeken, nog afgezien van de praktische bezwaren.

Voor mensen met weinig geld is contant geld dé manier om hun dagelijkse uitgaven in de hand te houden. Eén blik in de portemonnee en de financiële stand van zaken is duidelijk.

1
6 ~ Echelon II ~

Geld heeft zijn waarde totaal verloren.
Het loskoppelen van het goud is enkel gedaan omdat bijdrukken niet meer mogelijk was maar de bankiers en andere gootgraaiers wel meer wilde blijven verdienen.
Het resultaat van "digitaal geleend" geld hebben we gezien tijden de Amerikaanse huizen crisis.

0
7 SkyNet

@3 Bad_Man

Dan pint u toch gewoon wat dagelijkse boodschappen voor iemand in nood.

13
8 ~ Echelon II ~

@8 . Als iedereen digitaal gaat zijn er ook geen pin automaten meer nodig.

8
9 Interessant

ik haal iedere week een bepaald bedrag op bij de bank, zo kan ik goed bijhouden wat ik uitgeef.

0
10 gaulette

3 Punten:

1. de introductie van een nieuwe vorm van geld heeft in het verleden altijd grote financiële en sociale crises veroorzaakt.
De Krediet- en Bankencrisis van 2007-2008 was de eerste grote crisis veroorzaakt door digitalisering van het geld.
De financiële sector, toezichthouders en overheden dachten dat door de omvorming van het geld naar virtuele 1-en 0-en en het verhoopte opvoeren van de omloopsnelheid, allerlei derivatenbeleggingen ook kneedbaar waren als nimmer tevoren en konden rondflitsen over wereldmarkten. Dat zou maken dat de risico's vanzelf gespreid raakten.
Wat een overdreven verwachting en vergissing. Bij het minste, geringste inslaan van de bliksem, sloeg de paniek toe. Niemand wist waar eventuele risico's opgehoopt konden liggen. dus beschouwde iedereen de ander als verdacht en kwamen financiële stromen stil te liggen.
Want in tijden van onzekerheid kiest ieder voor het meest ouderwetse begrip van geld.

Maar de hoop zonder al te veel inspanning van schulden af te komen, maakt dat allerlei politici, schuldenaren en hun schuldeisers blijven smachten naar het luilekkerland van kneedbare financiële constructies en razendsnelle circulatie, die schulden doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

2. Digitaal geld is ongeveer het stomste wat je kunt hebben, zodra een samenleving in een catastrofe of oorlog belandt.
Niet voor niets hielden burgers vroeger in tijden van oorlog hun zilveren en gouden munten vast.
De overheid bracht dan snel noodgeld of muntbiljetten in omloop. Kwam de vrede, dan werd het papiergeld onderworpen aan een geldsanering. Maar goud en zilver behielden grotendeels hun waarde.
Dat maakte dat een land aan de wederopbouw kon beginnen. De benodigde rijkdommen waren opgepot gebleven onder het volk ("storing wealth among the people").

Bij een digitale catastrofe (vijandelijke hack, natuurramp) of na een grote oorlog, is de rijkdom verdwenen. Dat zal het veel moeilijker maken voor de overlevenden om de wederopbouw ooit nog te beginnen.

3. Politici, ambtenaren en financiële instellingen zullen nog eens met weemoed terugdenken aan contant geld.
De digitale revolutie gaat alle marges kwalitatief, - als gevolg van afnemende kennisverschillen door razendsnelle diffusie ervan - en kwantitatief , - als gevolg van de vele partijen die dezelfde diensten kunnen aanbieden -, platslaan.
Verdienmodellen gaan onder, schulden worden moeilijker en moeilijker aflosbaar, of liever, door-rolbaar.

Zodra het vertrouwen in de valuta van geldscheppende banken en overheden een kritische benedengrens bereikt, zullen enkele, geïntegreerde partijen uiteindelijk hun '''veilige'' digitale wereldmunten , gedekt door hun eigen bezittingen en goud, introduceren. Een schijnbaar zeer ouderwets begrip van geld.
De administraties van banken nemen ze dan voor een habbekrats over. Indien nog nodig. Landregeringen en bureaucratieën hebben het nakijken. Vaarwel macht over het geld.

0
11 duurendaal

Als je geld bezit dan is spreiding buiten Europa het beste.

0
12 Voordevuistweg

Wanneer contant geld door overheden wordt verboden(!?), en de gehele maatschappij afhankelijk wordt van een digitaal systeem dat alles en iedereen tot op de laatste cent gaat monitoren en besturen, worden er precedenten geschapen waarvan men de gevolgen bij lange na niet kan overzien.. Wanneer (vijandelijke) hackers erin slagen de boel plat te leggen en burgers geen voedsel meer kunnen verkrijgen is dat de kortste weg naar een (alles omvattende) revolutie. Gemakkelijker kunnen overheden het niet maken..
Daarnaast ligt een enorme opleving van ruilhandel voor de hand. Immers, grote aantallen burgers die door `het systeem` niet meer (voldoende) kredietwaardig worden beschouwd, worden (geautomatiseerd) geblokkeerd en afgeschreven.. Een enorme tweespalt in de samenleving zal het gevolg zijn. Afnemende economie, welvaart en stabiliteit, toenemende misdaad en onveiligheid..
Men zal zich verrekenen en buiten de waard om rekenen.. De mensheid zelf, ten dienste waarvan het hele systeem eens het daglicht zag, zal haar eigen plaats in de hiërarchie -vroeger of later- weer opeisen.. En geen enkele machine kan daar tegenop.

0
13 Saysame

@13

Helemaal mee eens.

0
14 toecutter

** gebruiker verwijderd **

Quote
Een transactie die je maakt met een tussenpersoon zoals Visa kost niets extra’s, wat contant geld op zak hebben overbodig maakt.
Quote

Nu kost het niks maar zodra we helemaal afhankelijk zijn van betalen met pas dan gaat Visa mekkeren over elke handeling die ze moeten verrichten en waar ze niet voor betaald worden.
Zo zijn we ook aan de lullige kosten voor een acceptgiro gekomen.

Bij ons in de buurt verwijderen ze steeds meer pinautomaten. Die worden ook niet vervangen.
Zo wordt je gewoon gedwongen om met pin te betalen.
Winkeliers zeggen dat betalen met pin voor hen veiliger is maar voor de consument wordt betalen steeds onveiliger. Met je bankpas loop je eigenlijk altijd met je hele vermogen op zak.
Een crimineel die geld wil kan eigenlijk gewoon iemand oppakken en dwingen pas en code af te geven. Ze kunnen je ook volgen naar je huis want vrijwel iedereen heeft een computer thuis om geld over te maken. Alle risico's zijn verplaatst van de winkels en banken naar de consument.

15 prochrist

Moeten we dan maar met contant geld gaan betalen uit 3e wereldlanden?

2
16 Liz

@10 Oh neequestion Als contant hier niet meer bestaat, heb je ook geen wisselkantoren meer...

0
17 Liz

Dan voeren we toch ons eigen contant geld in dat kan bv in de vorm van goud en zilver muntjes. Uiteraard zijn er meer manieren te bedenken we wachten maar af.

0
18 de kikker

Totale controle, alleen aluhoedjes geloofden dit al 20 jaar geleden.
Na het afschaffen van geld gaan ze de koop en verkoop van goud en zilver en andere edelmetalen verbieden omdat ze weten hoe creatief de burger is.
Het afschaffen van contant geld is het begin van totale repressie, van al uw rechten en vrijheden en om maar niet te spreken over uw privacy.

0
19 Adam Weishaupt

Aanvulling op @19

En gaan we nu echt met zijn allen daar op wachten om te zien of het daadwerkelijk zo gaat zijn?
Dat is hetzelfde als u daadwerkelijk bewijs wilt dat ze van plan zijn u in de boeien te slaan, en als dat bewijs is geleverd en u bent geboeid....hoe gaat u daar dan weer uitkomen of accepteerd u dat gewoon?

0
20 Adam Weishaupt

@13 Super goed verhaal. Helemaal mee eens.

0
21 NICOLINO

In de praktijk is het meestal zo dat de kruik net zo lang te water gaat, totdat `ie barst..
Maar dán zinkt `ie ook onherroepelijk. Het is triest dat (zo veel) heren van het grote geld (zo vaak) zo bar weinig inzicht lijken te hebben, m.n. in de menselijke natuur.. Men is -doorgaans- wel goed met de cijfertjes, maar voor de rest is het huilen.

0
22 Saysame
23 Oeps112

@18 We keren dan -noodgedwongen- weer terug naar ..de Middeleeuwen ?

0
24 Saysame

Het afschaffen van contant geld is één grote natte droom voor de banken!

Denk alleen eens in hoeveel gewone bankwerknemers er DAN wel niet ontslagen kunnen worden... daar vallen de huidige ontslaggolven bij banken volledig bij in het niet!
Ook is er geen bankrun meer mogelijk, geen mens is dan immers nog in staat om z'n eigen geld bij een bank weg te halen. Wij, als gewone burgers, zijn na het afschaffen van cash geld totáál afhankelijk van de banken. We kunnen dan financieel gezien hé-le-maal niets meer zelfstandig doen... als dat de banken dat niet willen!

Het enige -en in mijn ogen meest verstandige- dat wij nu (nog) kunnen doen is; zoveel mogelijk contant betalen en zo min mogelijk pinbetalingen doen.
Let wel; als wij nú niet gaan reageren en er op inspingen... vált er straks NIETS meer aan te doen!

0
25 Scorpio

@25 inspingen = inspRingen

0
26 Scorpio

Hoe zou dat moeten op de vrijmarkt, de rommelmarkt ? Iedereen een pinautomaatje in de hand soms ?! Hoe moet ik dat voor me zien ?

0
27 Neem me niet kwalijk maar...

Dan nog een chip in je oor en de algehele controle is een feit.

0
28 Mien.klimop.3.0

Dan nog een chip in je oor en de algehele controle is een feit.

0
29 Mien.klimop.3.0

Dit lezen we zo vaak maar de kans is heel klein dat dit gaat geburen op korte termijn.
En wel om deze reden: 80% van alle financiële transacties in Duitsland wordt betaald met cash geld en dit verander je niet zo maar. Als men dit wel zal doen dan heeft dit grootte gevolgen voor de Duitse economie

0
30 joepdekat

Ik ken een vrachtwagen chauffeur die dagelijks in Duitsland komt op verschillende plaatsen.
Hij zegt dat je daar bij de gewone buurtsuper, bakkers, tabak winkels, nergens met de pin kunt betalen.

Vraag me af waarom het hier wel is, of willen de winkels gewoon hip over komen met hun pin kassa.

0
31 Jumala

@31 Het zal in hier Nederland absoluut ook een rol spelen, dat de banken het afstorten van contant geld voor winkeliers steeds duurder heeft gemaakt.

Vroeger (± 10 jaar geleden), in de tijd dat ik zelf nog een winkel had, was het afstorten van je contante winkelomzet nog helemaal gratis. Je kreeg er zelfs gratis enveloppen voor en stapels afstortformulieren.
Daar is nu allang geen sprake meer van. Het wordt winkeliers zo lastig mogelijk gemaakt, zodat zij maar vooral overgaan op pinautomaten.

0
32 Scorpio

@32 Scipio

20 jaar geleden werd het kindertjes al wel moeilijk gemaakt om hun, in de door de ING verstrekte spaarpot gespaarde, kleingeld af te storten.

Ben zelf maar voor bank gaan spelen en heb de waarde overgemaakt naar de rekening van het kind en heb zelf het muntgeld uitgegeven omdat de kosten van het storten idioot hoog waren in verhouding tot het gespaarde bedrag.

Sindsdien slapen de ING-rekeningen. Dág ING question

0
33 ~ Echelon II ~

Kijk eens rond op internet naar (lokale) initiatieven voor alternatief geld. In Den Bosch bijvoorbeeld, of de tuintjes in België. Overal duiken nieuwe systemen op die nu nog kleinschalig zijn, maar kunnen uitgroeien tot het alternatief voor digitaal geld.
Het gevaar is hetzelfde als bij bijvoorbeeld een bitcoin: omdat de banken en dus de happy few geen controle hebben over de nieuwe initiatieven, worden ze nerveus. Met alle negatieve gevolgen vandien.

0
34 Bogey

Wij kunnen maar één ding doen en dat is cash betalen waar mogelijk en, waar dat niet mogelijk is actie voeren voor herstel van die mogelijkheid.

Het is al een tijdlang zo ver dat je in Nederland simpelweg geen recht meer van bestaan hebt zonder bankrekening; probeer maar eens je AOW, uitkering of loon contant uitbetaald te krijgen.
Laat het a.u.b. niet nog verder gaan naar het niveau dat niet alleen je inkomsten over de bank moeten, maar ook je uitgaven hiertoe beperkt worden.

0
35 Mappie

Ze doen ons zoveel te geloven..., de meesten trappen er nog in ook...

0
36 Tjeesus...,

"Dan voeren we toch ons eigen contant geld in dat kan bv in de vorm van goud en zilver muntjes. "
@18 , bitcoin is het meest simpele.

0
37 Spraypaint

@37 Spraypaint

Maar kan ik daar dan mijn eerste levensbehoeften mee betalen?

0
38 ~ Echelon II ~

Het is aan Mensen zelf, je zou met goud en zilver of contant geld om de banken heen kunnen eingelijk van alles maar gezien je mensen niet kunt vertrouwen je vals geld en zeker goud/zilver aan te smeren, elkaar beduvelen en ook vandaag weer had ik iets. ik heb een Iphone lenmar case defect zoek een vervanger, kom op een welbekende website een daar staat "NOOIT MEER LEVERBAAR" dan de alternatieven 'dit of dat' en gezien het om een Iphone 4s gaat.

ik zou dit niet moeten doen maar
http://www.pdashop.nl/product/173707/lenmar-ibatterycase-iphone-4-4s.html

Dat is Coolblue ? daar sta ik werkelijk verbaast van de kijken (somebody got lazy and didn't check or what?) oh i just got verification of that device getting send to me, frankly i can get it just about anywhere ???

Als mensen liegen en elkaar bedotten, false aangiftes doen, je vraag een uitkering aan en de persoon daar vraagt naar de bankafschriften dan gaan mensen " dat gaat je niets aan".

Ik als bedrijf heb een 5 jaar wettelijke plicht alle data te hebben inclusief de prive bank afschriften maar als ik ooit weer een controle krijg ? het eerste dat ik zou doen ins naar sextoys.nl of zoiets en dingen kopen via Ideal en die op tafel leggen.

Why? to make a point je wiult mij in verlegendheid brengen ? Good luck with that.
i seen what people do who should know better. the thing is when they find out ?
I get candy ? i make it a point to have that show up on the bank account..

If your not doing anything illegal; then you CAN use that data against people who mean to hurt you but they cannot use it against you

i have a history with the tax office and accountants and i would (leggaly) Chop they heads off,
file charges and hurt them any way i can, when trhe judge sees trhe sheer proof i have about what those sort of people do then he or she wil understand io have every right to be pissed off about what they did.

What they did with the facts ? the best way i can explain that is to take coin and read what is says on the side " I GOD WE TRUST"

Yeah i do but you don't " you shall not steal" so why is everybody around you who gets the chance to do that do so ? the best way to fdefend against that ? USE BANKS .
that way if anybody messes with you, you HAVE PROOF

people find it strange i go places and then i buy something to prove i was there,
good luck with trying to arguw against that.

0
39 nosuchname

@37 Ook dat is een goed idee alleen zullen er dan wel contante bitcoins moeten komen.

0
40 de kikker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

25 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

37 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

39 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

41 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Pizza Guy SexStep Sister SquirtSister AnalXhamster RussianYoga Xxx MomHijra ChodaLeana Lovings NudeJulia Boin UncensoredPorn Sleeping PornFree Porne PhotosKim CartaLesbins With Big TitsJennifer Lynda ActonPorn Movie DownloadXxx Naked MovieWife Naked On BeachMale Masterbating VidsBetty Gilpin NudeVideos ZxxJapanesemomsonsexIndian Desi FukJesse Jane Porn MoviesTits AndpussyYasmin DelizCulote RicoFree FirepornH MangaAdult Frined FinderXxxx Full MovieAustralian XnxxBig Big JuggsBbybratzoTabooporns ComEbony Trib LesbianAdult Cam RouletteRajasthani BfRenee O'connor NudeReddit GwXxx CknVidéos Films PornosGiantess SpangbangSkip The Games Jackson MsXxx Sesy VideoOlivia Austin Porn VideosShared WivesX-men PornPorn Fully HdSuperhero PronHot SedHot Bhabhi Nude PicsCarmelas Spectacular AnalMallu KumtazRuined PussiesBig Tits FilipinaYoung Japan PornNughet PornErotic VeautiesPorno Black GratuitArabell OnlyfansValeria Mint PornStreamatesKop EscortsSubslutsVídeo Pornô JaponesasGgwiththewapAnna Kendrick PornstarSex Video Hd AmericaHindi Bf Picture DownloadBlonde Stepsister PornSexy Latina NudesPamale RoisRed Headed Slut ShotAthletes In PornSexy Xxx VidroHandjob VediosDesi Nude MaleSex Video Indian DesiTheevaelfieTeens Doggystyle PornBengali Xxx StoryMia Khalifa With HijabKorean Movies SexStacy Valentine PornPorn GratisPornocarioca.comTimestop HentaiX Video Bhojpuri MeinSakila Sex MovieIndian Xxx Short FilmWww Indan Sex Mms ComAlyssa Hart NudeLinzor LeakOf Leaks SiteFreakabritt PornX Videos India AuntyLocal Bengali SexMarati Sex ComIndian Sex RepPorn Video With FamilyXxx Sari VideoIndiian NudeAriasky PornEstrip ChatTheoorndudeقصص الدياثهAi UeheraSarah Bolger NudeBanglachptiSexy Sandy CheeksPornvideos UnblockedNude Olga KurylenkoSexiest Milf VideoFire ForcepornCokaiinestaxxxPurn SaxHard Sex DownloadHindi Teacher XxxDeepblowjobsKeezesmovies ComOnly Fans Leak VideosBabbiehubWyylde. ComCharurbate AsianOlivia Hussey NudesAv TubIndian XxCarmella DiamontPorn TelgramXart.comمسلسلات السكسLuna BellamiraJav DoeCirvageLuluchuXxxvidesXxxsex MenBengali Bf FlimPainful Anal CryingJapannes Massage PornRarbg.to Shutdown RedditStripchat En VivoTeens Nude SelfiesPhotoavompanhatesXxx Vidio XnxxBella SanteBrandi Passante PornMassage ToplesGayporn Tube ComBazoucam OrgNousliv