Schaakmeester Theresa May neemt de EU in de wurggreep, weigert informatie over terroristen en terreurdreigingen aan EU-landen te verschaffen (theguardian.com)


Prime minister’s remarks in article 50 letter prompt reply that other member states will not accept security collaboration as bargaining chip ...

door wegwerp in Politiek  ·  40 Reacties

  • 4
  • 607x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wanneer gaan die eikels in Brussel nou inzien dat de Brexit hun schuld is en dat de EU daardoor op de blaren moet gaan zitten?
Ga de bal niet bij de Britten leggen, Brussel is de enige schuldige in dit hele verhaal.
HEF JEZELF OP BRUSSEL!!!!

16
1 beastyboy

Soms veranderd een gedwongen huwelijk in een gijzeling, het vasteland zit, op wat uitzonderingen na, in een stockholm syndroom.
Engeland heeft zichzelf nu vrijgemaakt ... en wordt straks gestalkt.
Gelukkig heeft het VK nog steeds de beschikking over de grootste oorlogsvloot en dat wordt straks ook een onderhandelingspunt

8
2 charmeur

@1

Ze hebben vanaf dag 1 al dwars gelegen .
Britten denken dat zij het middelpunt der wereld zijn en dat de overgrote meerderheid van rechtsrijdende landen in de wereld ook links moeten gaan rijden .
En nu een potje gaan chanteren ??
We mogen donders blij zijn dat ze opkrassen .
De dikste subsidies opstrijken en de bijdrageschuld niet willen betalen .
Goddank , ze gaan !
Kan niet snel genoeg zijn .
Laat het ons wat kosten ....wij zijn met meerderen en lossen dat op, laat zij maar alleen ploeteren .

17
3 No newstoday

@TS
"Hoogintellectuele politica"

Hahahah...lol.
Als ze ook maar een beetje slim was geweest, had ze het wel uit haar hoofd gelaten om te dreigen GB uit Europol te trekken na de brexit;
daarmee komt GB volledig alleen te staan in de ongetwijfeld opnieuw oplaaiende strijd tussen de Noord-Ierse nationalisten die bij GB willen blijven horen en hun tegenstrevers die willen dat Noord-Ierland zich na de Brexit aansluit bij Ierland in plaats van bij GB zodat ze deel uit kunnen blijven maken van de EU...
Ook EU hulp bij grensoverschreidende criminaliteit en terrorisme kunnen ze dan vergeten.
Ze vergeet blijkbaar dat dergelijke samenwerking 2 kanten op werkt...

15
4 Luythaegen

@4 Het VK zit in de Five Eyes. Wij hebben hun inlichtingen nodig. Niet andersom. Het VK weet wat er in onze landen gebeurt. Ik weet niet of u het drama met Plasterk al bent vergeten want de Britten en Amerikanen hebben toen ook al die data gekregen.

Landen zoals Nederland en Frankrijk kunnen wettelijk maar moeilijk hun eigen burgers bespioneren. Daarom vragen ze het VK om dit voor hen te doen en de gegevens door te sturen.

Daarnaast is het VK de link tussen Europa en Amerikaanse intel.

4
5 wegwerp

@5 Juist zie echelon

4
6 charmeur

Ze hebben aan May een tweede Margaret Thatcher!
Eindelijk!

6
7 Nicks R. Van

@7

Of…en daar zaten we op te wachten? May zit ook al te slijmen inTurkije.

12
8 WijzeDwaas

@7 en de feeks Thatcher heeft het land al eens verkracht...

9
9 Ing. Instigator

De kop bij dit artikel en de inleiding, zijn tegen de huisregels, er is een sterke eigen draai aan gegeven. Zo heeft May de EU helemaal niet in een wurggreep, op haar suggestie dat er een link is tussen economische- en veiligheidsbesprekingen, is in elgen land namelijk stevige kritiek. May ligt onder vuur vanuit de EU maar OOK uit eigen land.
Dat er EU zo lek is als een mandje ie ook nergens te lezen.


@4
Het artikel maakt ook zeer duidelijk dat de opvatting, dat het VK zelf hard gebaat is bij goede samenwerking rond veiligheid, breed gedragen wordt.
Andere zinvolle opmerking "dit is het begin van de onderhandelingen, uiteraard zet iedereen nu zijn hakken in het zand".

3
10 HenkG

@1

De enigen die lachen bij de Brexit zijn terroristen, Erdogan, Trump en verder alles wat niet deugt.
Kennelijk bent u op de hand van terroristen?

14
11 WijzeDwaas

@10 Meh, dat is hier altijd zo. Iedereen die zich ook maar een beetje verzet tegen de EU wordt meteen tot schaakgrootmeester verheven, ongeacht wie ze zijn en ongeacht wat ze doen. Eerst was het Poetin, toen werd het Trump, en nu is het blijkbaar de beurt aan May.

0
12 Neobullseye

@10

May is continu seintjes aan het geven dat het vaste land op moet passen.
Kennelijk is veiligheid en stabiliteit niet zo belangrijk meer aan de andere kant van de Noordzee.

10
13 WijzeDwaas

Een dergelijk dreigement noemen we een losse flodder. Tenzij Theresa May Groot Brittannië ook los wil maken uit de Navo en niet meer mee wil doen met Interpol. Ik geloof er dan ook maar weinig van. Europol is één ding, maar de lidstaten blijven gewoon met elkaar samenwerken.

6
14 Conclusius

@13
Dat May zo ver gaat zegt eerder dat zij meent dat haar onderhandelingspositie moet worden versterkt. Ik zie er geen wurggreep in, eerder een teken van zwakte.

6
15 HenkG

@15 Tsja, ze kan natuurlijk moeilijk het uit de EU stappen als dreigement gebruiken bij de onderhandelingen over het uit de EU stappen question

0
16 Neobullseye

@15

Dat is ook een zienswijze. Maar bedenk wel dat met de geharnaste retoriek de weg terug maar lastig te vinden is. Weliswaar is een nieuwe premier snel gevonden, maar op een instabiel Groot-Brittannië zit ik ook niet te wachten.

10
17 WijzeDwaas

@3 : Doe iets aan je Nederlandse taal. Het is echt hilarisch dat jij anderen aanvalt op hun taalfouten, terwijl jij er zelf ook niet veel van bakt.

4
18 MHP

@5
" Het VK zit in de Five Eyes. Wij hebben hun inlichtingen nodig. Niet andersom. "

Andersom hebben ze ons net zo hard nodig, terwijl de VS net zozeer gebaat is bij de internationale samenwerking, en dus bij het wegvallen van GB als intermediair tussen de EU en de VS naar alle waarschijnlijkheid gewoon haar NAVO kanalen zal gebruiken voor de informatie uitwisseling inzake terroristische dreigingen.

"Landen zoals Nederland en Frankrijk kunnen wettelijk maar moeilijk hun eigen burgers bespioneren. "

Laat het nou zo zijn dat metname in Nederland en België de wetgeving daarin extreem is verruimd, waarmee dat argument volledig van tafel is.
Zeker voor wat Frankrijk betreft, met haar telkens opnieuw verlengen van de staat van beleg aldaar...

2
19 Luythaegen

Als je bedenkt dat de omvang van de Britse economie minder dan 1/6e is van die van de EU, dan moge duidelijk zijn dat het VK zich op andere fronten nu sterk poogt te maken.

Uiteindelijk gaat het om geld. Het VK is als eiland sterk van de EU afhankelijk veel meer dan andersom.

1
20 HenkG

@19 Niet waar. Het Verenigd Koninkrijk en de VS zijn geostrategisch beter gepositioneerd dan Europa. Dit is voor een groot deel ook de reden dat ze minder vatbaar zijn voor terrorisme dan Europa. Wel is het zo dat deze twee landen aan de top van de dodenlijst staan in Islamitische landen, daarom zijn zij vaker het doelwit.
Maar omdat nu ook landen zoals Frankrijk, België en Duitsland in het vizier van jihadisten zijn zal Europa dit geografisch verschil merken.

3
21 wegwerp

Het is allemaal toekomst-kijken.

Maar ik zet m'n geld niet op GB. Het is alsof Ajax een wedstrijd speelt tegen Real Madrid. De EU heeft meer geld, meer landen, meer producten en meer politieke macht.
Eigenlijk een oneerlijke strijd.

1
22 Aufklärung

@22 U kijkt het vanuit het verkeerde perspectief. GB hoeft de onderhandeling niet te winnen. Het hoeft de onderhandelingen alleen maar te overleven. Dan valt de EU vanzelf uit elkaar want dan is het ware gezicht van de EU boven water komen drijven.

Dictatoriaal, arrogant en wraakzuchtig.

Daarnaast vergeet u ook dat de huidige peiling van de macht van de EU uitgaat van het lidmaatschap van GB zelf. De grootte van de economie van de EU zal met bijna 20% krimpen.

4
23 wegwerp

Geen samenwerking met Europol betekend volgens mij ook dat je niet meer visum vrij kunt reizen naar de EU. Dan zal het andersom ook wel worden opgelegd wie gaat er dan nog een weekendje naar Londen als je eerst een visum moet gaan aanvragen bij de ambassade in Den Haag.

2
24 mike45

Trouwens de hele kop en ook de rest van het artikel hier op NK komen niet overeen met de inhoud van het artikel.

1
25 mike45

@21
Hahahah... net echt... "Het Verenigd Koninkrijk en de VS zijn geostrategisch beter gepositioneerd dan Europa. Dit is voor een groot deel ook de reden dat ze minder vatbaar zijn voor terrorisme dan Europa."

De zwaarste terroristische aanslagen (en dan heb ik het nog niet eens over de meeste, maar alleen over de zwaarste aanslagen) zijn gepleegd in Amerika, en ook Engeland heeft haar portie al ruimschoots gehad. Maar blijf jij maar roepen dat ze mindern vatbaar zijn voor aanslagen...

1
26 Luythaegen

@23 Waarom is het "dictatoriaal, arrogant en wraakzuchtig" dat de EU voor eigen baten gaat? Dat doet GB toch ook? Ja, we kunnen best samenwerken, maar dan moet dit wel van beide kanten komen.

1
27 Neobullseye

@27 Omdat het tegen het imago en de morele waarden van de EU zelf ingaat. De EU heeft al jarenlang de moraalridder gespeeld en nu dit gedrag laat zien dat het hypocriete liegende dictators zijn.

4
28 wegwerp

@28
" tegen het imago en de morele waarden van de EU zelf ingaat."

Vertel...; waaruit blijkt dat het tot "het imago en de morele waarden van de EU" behoort om anderen partijen bij onderhandelingen voordelen toe te keenen, tenkoste van de eigen lidstaten en daarmee de eigen trouwe lidstaten achter te stellen op uittreders en overige handelspartners?!

2
29 Luythaegen

Dus tot zover May's krokodillentranen in haar liefdesbrief van gisteren dat ze een respectvolle scheiding wil.
Ze wil het hard spelen? Dan kan ze het zo krijgen.
Haar zo gewenste vrijhandelsverdrag word zo best een dingetje.

1
30 KnuppelInHetHoenderhok

@28 wie dreigt er nu eigenlijk na aanleiding van uw eigen geplaatste post, wie neemt wie in een houdgreep en waarom is dat geen dreiging en alles wat de EU doet wel.

0
31 Moien

@29 @31 Omdat de EU zichzelf profileert als een niet-imperialistische vreedzame unie die opkomt voor mensenrechten en vrijheid.

Het is nogal ironisch dat de EU zelf wraakzuchtig is en imperialistisch gedrag vertoont(zie oekraïne en de wil om steeds meer macht over te hevelen van de lidstaten naar de EU). Kwa vrijheid doen ze niet goed want de EU neemt maatregelen die haar eigen lidstaten in de voet schieten, alleen maar om de vrijheid van een vreedzame rivaal te onderdrukken.

Een handelsverdrag met het VK is goed voor de EU. De reden waarom het geweigerd wordt is om het VK te onderdrukken zodat de lidstaten het niet in hun hoofd halen om de EU te verlaten. Dat is een maffiapraktijk.

4
32 wegwerp

@32
Dus om niet imperialistisch te zijn, moet de EU volgens jou
- anderen bevoordelen te koste van je eigen lidstaten,
- uittreders wél de lusten gunnen, maar zeker niet de lasten doorberekenen,
- een handelverdrag aangaan waarbij uitsluitend de belangen van de uittreder gegarandeerd worden, terwijl de belangen van de EU volkomen genegeerd worden,
- mag de EU niet ingaan op toetredingsverzoeken van autonome naties, wanneer Rusland die toetreding verbied,
en als de EU het toch waagt om de belangen van haar lidstaten te willen behartigen, is dat volgens jou GB straffen...

Ik zou graag met jou op die manieer een zakelijke overeenkomst sluiten, met jou in de rol van de EU, en mij in de rol van GB.
Kijken of je dan nog zo'n vel voorstander bent van verdragen die voor de ene partij optimaal uitpakken, terwijl ze de andere partij aan alle kanten de strot dichtknijpt...

4
33 Luythaegen

Haha ziek bleekneusje Verhofstad word wat bang.

4
34 Eastwood

@33 toetreden kostte toch niets?
Dat maken mensen anderen hele dagen wijs, hoe kan uittreden wel wat kosten dan?

Gewoon een pressie middel van een clubje dat het overzicht allang verloren is.

4
35 Eastwood

@35
"hoe kan uittreden wel wat kosten dan?"

Nooit van gehoord dat als je financiële verplichtingen over langere termijn aangaat (zoals bijvoorbeeld borgstaan voor de huur van een pand) en je wil tussentijds van die verplichting af, dat je dan de tegenpartij schadeloos dient te stellen voor de inkomstenderving die zij lijdt?

Ondanks de brexit, hebben bijvoorbeeld britse (ex)EC leden en andere Britse EU medewerkers recht op pensioenbetalingen vanui de EU, waarvoor ook GB zich garant heeft gesteld.
Waarom zou de EU voor die kosten moeten opdraaien, GB moeten ontslaan van haar verplichting om daaraan mee te betalen?

Dat heeft niets met "pressie" te maken, maar alles met wettig aangegane contracten nakomen.

2
36 Luythaegen

@36 de enige inkomstenderving die de EU heeft is dat het VK niet meer mee betaalt.

Als je het lidmaatschap opzegt van een zogenoemde 'vrijblijvende club' ben je toch ook niets verschuldigd ?

Of is de club nu ineens niet zo vrijblijvend.

Betalen leden die er bij komen ook dan?

Angstzaaierij omdat de EU club dacht dat hun piramide spel tot in de hemel zou groeien en niemand af zou haken.

3
37 Eastwood

@37
"de enige inkomstenderving die de EU heeft is dat het VK niet meer mee betaalt."
Je negeert (waarschijnlijk bewust, want ik heb het net al aangehaald) dat de EU alle Britse (ex) EU medewerkers in de toekomst pensioenen uit zal moeten gaan betalen, waarvoor GB zich garant heeft gesteld. Die kosten zal GB gewoon moeten ophoesten.

Feit dat GB (dus 60 miljoen consumenten) de EER verlaat, betekent dat lopende vrijhandelsovereenkomsten tussen EU en andere landen heronderhandeld moeten worden omdat de EU niet meer kan leveren wat is overeengekomen; dit zal waarschijnlijk leiden tot minder vioordelige overeenkomsten voor de EU, hetgeen directe inkomstenderving (lagetre contributie niet EU landen binnen de EER) veroorzaakt.
En zo zijn er nog wel wat zaken op te noemen, waarbij GB zich financiëel verbonden heeft om te leveren in de toekomst; die contracten vervallen niet doordat GB zich terug trekt, dus daarvoor zal GB gewoon haar verplichtingen na moeten komen.

"Betalen leden die er bij komen ook dan?"

Yep; ook die moeten hun contributie betalen.

1
38 Luythaegen

@37 als je bij een een golfbaan geen lid meer wil zijn maar wel af en toe wel wil spelen betaal je greenfee, dus als ze niet betalen dan gaan de engelsen toch lekker ergens anders spelen.

2
39 Moien

geweldig, May blijkt inderdaad een 2e Iron lady te zijn. Chapeau daarvoor. De UK moet zich vooral niet laten chanteren door de tirannen in Brussel. De UK kan uitgaan van eigen kracht en dat gaat ze prima lukken. Met of zonder EU. Ik hoop werkelijk dat de Brexit een doorslaand succes wordt voor de Britten. Dat zou de ogen van veel Europeanen kunnen openen over wat de EU eigenlijk is en doet.

0
40 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@47 Graag gedaan hoor! Ik geef je graag waar je zo naar solliciteert hoor. Kleine moeite, groot plezier. :-) ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@41 "Sukkel" Bijna vergeten. Ach, je weet het onderhand wel. Jij scheldt enz, ik meld. ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@46 Ooooo nou daar ben ik blij mee zeg!!!Hoeraaaa!!! ...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@45 Ik heb het specifeik over 7. Kun je ook niet tellen en/of lezen? "uilebal" Schelden, beledigen, op de man spelen...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

We zullen zien, of het inderdaad een "besloten feest voor 800 man is".Ga er maar van uit, dat er meer komen en dat die 800 "feestgangers" èch...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@44 Mooi niet. Lees je eigen rommel eens terug. Vanaf daar ging het niet meer over de belasting op suikerhoudende dranken uilebal. ...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@42 7 ging vooral over de formatie en democratie. Toedeloe hoor verder. ...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@41 "Jah, Hitler was vegetariër." Ja, en Geert is een allochtoon. Daarmee is het cirkeltje mooi rond, dus ik ga weg van dit draad...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@35 😂Ja zeg dat. Het ging op reactie 7 al van de suikertax naar allochtone Geert.Over een obsessie gesproken. ...

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@38 Jah, Hitler was vegetariër.Sukkel....

17 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Brazzers AluraPorn SisterhoodNiwitin Fin ChuukSunny Leone Xxx ComWolf PornFlower Tucci PornStripvhatCelebrate NudesVideo De VoyeurMargot RobbienudeIsland Boys OnlyfansHairy Pussy FuckFlashing TitsBest Missionary PornBig Titty Mommy PornPorn Sex VideosMastram Sex VideoPorn XxxhotChinese Bus XxxMegan Thee Stallion SextaoeJav OldmanDaddy And Son Jerk OffHq Eroticos SeirenLatisha CastaScarlett Johansson NqkedVillage Sex GirlXxn Video NewVr Trans PornJavgg NetMeagan Good AssTamil SexvidesSexynude LadiesPorn AsiáticosUnhentai.cimKamwali XnxxNude PrincessBengali Xx Video MovieBig Tits BhabiXnxx BazzarBet XxxHot Nepali SexNud TeacherBj Dodoالكاميرا الجنسيهWife Sucks Strangers CockBlack Bbl PornDaddi Gay PornOverflow UncenserodBhabhi Sex SonLesbians Drinking SquirtLibertic. ComCarmen Hayes OnlyfansSquirt EbonyXnxx Dasi VideoMan Pressing BoobsGavthi ZavazaviHot New Indian PornCunninglus PornBob Voyeur MobilePopular Sex VideoFamous SextapeGay Porn GreeceMisslexa FaceKria NoirNyxi Leon PornSex Video HousewifeKhet Me SexLesbian Desi PornSpankbangcomBlack Orgy PornPorntube.conElina KarimovaSamatha FlairAylin AysunNaked Sexy DancersTs OnlyfansTaboo Porn TvPicuntMature Women Nude PhotosKaty Perry Sex TapeJolene's SfIndian Sex In OfficeKira Perez PornBornhupHollywood Hot BfTop 10 HentPorn GilfSameeksha Sud SexJapan Xxx PhotoNhlpcentralTamil Dirty Story ComNip Slip Selena GomezSnileyoni Xxx엑스비다오Bring Me A BoyLauren Compton NudesGianna Michaels TittiesBideopornoLesbian FingeringStripped NakedGirl Sex MachineBoxtrucksex PornKimber Lee PornLapaisita PornSavannah Bond NewestAtkingdomShweta Tiwari Porn VideoMofos SexvideoHindi Bhai BahanEscorts WebsiteManga 18. ClubCelestia Vega NudeBoob Sucking TeacherAmanda Riley PornDarkest Ebony PornLesbian Licking PussyAunty Sex StoryNatasha Teen ProductionsPeachjars Onlyfans LeakedSexy PawgsLadies Hot Sex VideoThreesomecumOk.pornBrooke Monk R34Sex Video Aunty SexAnarexic PornTrans Escort Long IslandCriar Conta No Only FansChubby Mom PornStr8 ChaserVictoryaxo LeakedMarylin ChambersMsfiiire LeaksPokemon Porn VideosMarathi Village PornWheelchair PornographyVideos Porgraficos GratisAv 쏘골Porn Hd OnTumblr CummingForved PornLesbian Asslick PornNinacolaPussy JuiceSoi 6 PattayaMemphis Monroe PornRedbonefuckエロ マンガSexvChloe Cherry Anal