‘Russen hielden atoomramp geheim’ (faqt.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Faqtman in Wetenschap  ·  26 Reacties

  • 4
  • 821x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Captain Hero

Ik heb er laatst een documentaire over gezien dat gebied daar is nu anno 2017 nog steeds onleefbaar, de geboorte afwijkingen in die regio zijn schrikbarend, de leeftijdverwachting is belachelijk laag.

Overal waar Rusland is geweest laten ze een onleefbaar land achter!

10
2 mike45

Soortgelijke verhalen heb ik ook van voormalige DDR-bewoners gehoord, een aantal Duitsers werden in de jaren vijftig naar Rusland 'gebracht' vanwege een nucleaire ramp, om nooit meer terug te keren.

6
3 Crannbuidhe

@3 Tijdens het Sovjet bewind telde mensenlevens niet alles werd opgeofferd ter glorie van de grote leiders hun natte droom.

De stad Sumqayit in Azerbeidzjan staat boven aan de lijst. In de Sovjet-tijd had de stad jarenlang een enorme chemische industrie, die jaarlijks tot 120.000 ton zware metalen, olie en gifstoffen uitstootte in de omgeving. Het resultaat van de vervuiling is dat het aantal gevallen van kanker tot 51 keer zo hoog kan zijn, afhankelijk van de soort kanker, als in de rest van het huidige Rusland en de vroegere staten van de Sovjet-Unie. Het aantal misvormingen, botziekten en verstandelijke beperkingen bij baby’s in de omgeving is ook torenhoog. Nummer twee op de lijst is Tsjernobyl in Oekraïne. De explosie in de kerncentrale van de stad in 1986 heeft nog steeds gevolgen. De nucleaire verontreiniging treft 5,5 miljoen mensen, van wie een groot aantal kanker in de schildklier heeft. Ook de stad Dzerzjinsk in Rusland doet het slecht in de statistieken. Hier heeft de verontreiniging die ontstaan is door tientallen jaren productie van wapens en chemicaliën, geleid tot een gemiddelde levensduur van 45 jaar, en dat is 15-20 jaar lager dan in de rest van Rusland.

Maar gelukkig hebben ze een goed media circus die al die misstanden onder het tapijt veegt!

6
4 mike45

* Verwijderd door de redactie *

5 Captain Hero

Al jaren geleden bekend geworden en toegegeven door de Russen.

Hier een lijstje met andere atoomrampen. Wie na het lezen van dit lijstje nog de moed heeft om te beweren dat "kernenergie veilig" is, spoort niet.

http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/70713-nucleaire-ongelukken-van-1952-tot-2011.html

3
6 weerman

Herinner Sellafield en ook daar een sterke verhoging afwijkingen en kanker gevallen.

0
7 Bleke Betty

Als dit voor de "wereld" verborgen kon worden gehouden, vraag ik me af,,,,,,,wat nog meer. Alles is mogelijk.

0
8 jessemy

Tsjernobyl werd ook geheim gehouden totdat de Zweden radioactiviteit ontdekte.

1
9 Dutchy

Vorige eeuw ...het wordt blijkbaar weer tijd voor een rondje Rusland bashen.

6
10 Rapunzel

Dit is precies de reden, waarom ik tegen atoomenergie ben!

De Belgische kerncentrales worden door iedereen als gevaarlijk bestempeld.
Ook bij de buren in Groot Brittannië gaat het nog wel eens mis....
In vijf decennia is er, afgezien van alle incidenten en lekkages, zoveel misgegaan in Sellafield, dat niemand exact weet waar welk afval ligt. Zo werd Groot-Brittannië in de jaren zeventig geteisterd door mijnwerkersstakingen. De Britse kerncentrales draaiden daarom op maximale capaciteit en produceerden zo veel nucleair afval, dat ze zich in Sellafield – belast met de verwerking – geen raad meer wisten. Uraniumstaven en hun besmette behuizingen werden simpelweg in vijvers gekieperd. En daar liggen ze tot de dag van vandaag. Midden op het terrein staat bijvoorbeeld de aftandse loods B30, waarvan een directeur van Sellafield zelf vorig jaar toegaf dat dit ‘het gevaarlijkste gebouw van Europa’ is. Het bevat diepe poelen vol hoogradioactieve smurrie en besmette objecten. Even verderop staat B38 te verpieteren, ‘het op een na gevaarlijkste gebouw van Europa’. Ook hier weet niemand precies hoeveel kernafval er in het water ligt. Of neem B41, een silo waar radioactief aluminium en magnesium sinds de jaren vijftig op een grote berg liggen te broeien, en waar continu het edelgas argon doorheen wordt gepompt om een rampzalige brand te voorkomen die de hele regio zou besmetten......

http://www.volkskrant.nl/archief/het-nucleaire-afvoerputje~a1001469/

WÈG met die zooi!!

6
11 Uit Den Haag

De Ongelukken die hebben plaatsgevonden in Amerika:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_reactor_accidents_in_the_United_States
Gevaarlijke situaties vanwege overstromingen in Amerika:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nuclear_power_accidents_by_country
Hier alle ongelukken met reactoren:
https://www.google.nl/search?q=nuclear+reactor+accidents+due+to+flooding&oq=nuclear+reactor+accidents+due+to+flooding&aqs=chrome..69i57.62991j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
De hele lijst:
https://www.theguardian.com/news/datablog/2011/mar/14/nuclear-power-plant-accidents-list-rank

En wat mij betreft zijn en waren al die duizenden proeven een gruwel voor deze aarde en wat erop leeft, mens en dier.

3
12 Bleke Betty

@12
1 link vergeten maar het is wel duidelijk, We krijgen echt als bevolking nooit te horen wat er mis is als ze het ook maar enigszins kunnen verhullen. De feiten komen altijd pas veel later in de publiciteit. Neem Fukushima, het gaat daar gewoon nog steeds door en wanneer hoor je er nog iets van? Je moet echt al zelf op zoek gaan als je het wilt weten.

3
13 Bleke Betty

Verbaasd me niets. Ze hebben ook geprobeerd Tsjernobyl geheim te houden totdat in Zweden opeens alarmen afgingen omdat medenwerkers van een kerncentrale daar een verhoogde hoeveelheid radioactief materiaal onder hun schoenen hadden. Toen ze de oorsprong ervan hadden gelokaliseerd kon het Kremlin niet meer ontkennen.

Ik vrees ook altijd nog een beetje voor die kutcentrales in België. Instabiele rotzooi. De Belgische regering speelt echt Russisch roulette met de levens van Nedelanders en Duitsers, zou graag zien dat we ons daar meer tegen verzetten.

3
14 Gewoon een student

@14 Ik woon in zuid Limburg, dat gedoe met Tihange bevalt me helemaal niet. Als daar een kernramp plaatsvindt zijn de gevolgen niet te overzien. En de enige reden om deze kerncentrale (en die van Doel) niet te sluiten is zoals gewoonlijk: geld.
Eigenlijk zouden we een actie moeten starten om als Nederlander geen Belgische producten meer te kopen en niet meer in België de toerist uit te gaan hangen, dan gaan ze zo op de knieën, want dat kost veel meer. Maar ja, dan moet wel iedereen meewerken.

1
15 Anubis

@15 Ja ik woon redelijk nabij Doel dus herken dat gevoel wel. Volgens mij is het probleem vooral dat België een energieprobleem heeft.

0
16 Gewoon een student

@15 @16 ik woon ook vlak bij zo'n oude Russische centrale maar maakt me daar echt niet druk over. Zou het als ik jullie was ook maar niet doen de kans dat je omkomt door een bliksemschicht is veel groter dan dat je getroffen wordt door een kernramp.

2
17 mike45

@17 Ik ben ook niet bang voor kerncentrales in het algemeen. Wel voor de kerncentrales die van armoede bijna in elkaar storten maar tegen alle veiligheidsvoorschriften draaiende worden gehouden. Waar leeft u trouwens wel niet? Als u in de nabijheid van een Sovjet centrale woont?

1
18 Gewoon een student

@18 Die centrales staan onder controle van internationaal internationaal atoomschap dus uiteindelijk zal het wel meevallen met die veiligheid. Feitelijk zijn het kopieën van de Borsele centrale. Ik woon in Oekraine Zaporizhia en die centrales zijn echt heel veel slechter en onveiliger.

2
19 mike45

@19 Ohh wacht ik meen me daar nog iets van te herinneren. Wel nog uit het Nujij tijdperk geloof ik. Ja die centrales daar zijn ook geen feestje.

1
20 Gewoon een student

@11 Probleem is dat we dan wel een goed alternatief nodig hebben. Fossiele brandstoffen zijn niet alleen zwaar vervuilend maar zullen op een gegeven moment ook opraken, dus daar kunnen we niet eeuwig op blijven teren (het zou eigenlijk het beste voor iedereen zijn om er vandaag nog mee te kappen, maar dat is natuurlijk onmogelijk). Groene energie zou kunnen, maar de meeste groene energiebronnen hebben helaas (naar de huidige technologische mogelijkheden) niet zo'n heel hoge energieopbrengst; je hebt bijvoorbeeld honderden tot zelfs duizenden windmolens nodig om één 'vieze' centrale te kunnen vervangen, afhankelijk van welke energiebron je gebruikt. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet heel goed weet wat álle alternatieven zijn, maar goed, ik hoor dus graag die alternatieven.

0
21 Neobullseye

@21

als de hele wereld nou eens net zoveel subsidie aan het ontwikkelen van schone energie zou uitgeven, als dat er NU aan fossiele brandstoffen wordt gegeven, dan zouden we al een heel eind op weg zijn. Helaas zijn de olie- gas- en kolenboeren oppermachtig en vinden hun winstbelangen vele malen belangrijker dan een schoon milieu voor onze kinderen. Lees dit:

https://www.nrc.nl/nieuws/2015/09/22/200-miljard-subsidie-voor-fossiele-brandstoffen-1536336-a368459

1
22 weerman

Als je zo'knaller zo lang geheim kunt houden .......

0
23 Wil je niet weten

@23 : idd, dan kan je je afvragen wat er nog geheim gehouden wordt.

1
24 solidsteel

@23

Dat kon nog wel, in die tijd. Toen nog geen satellieten die zo'n beetje alles waarnemen, nog geen internet, geen mobieltjes, niets. Dus ja; geheim houden ging in de dictatuur die de SovjetUnie was, erg makkelijk.

1
25 weerman

@21 De centrales zelf zijn best wel veilig tegenwoordig, zeker de nieuwere types, zoals LPR centrales. Ze worden daar ook op ontworpen en zoals eerder aangegeven behoorlijk gecontroleerd.

Het gaat ook meer om de energiemix, zoveel mogelijk verschillende alternatieven, zoals dat we als burger in de gelegenheid worden gesteld om energie terug te leveren aan het net, zonnepanelen enzo, of bedrijven die hun eigen windmolens bouwen. Ik bedoel maar, wie had dat ooit gedacht. Als we allemaal hier massaal in investeren, dan denk ik dat we niet alleen minder afhankelijk zullen worden van geopolitiek mbt fossiel, maar ook nog eens een schonere lucht zullen krijgen, afhankelijk van hoe de wind staat.

Naast allerlei (nieuwe) technieken, zoals biogas bij boerderijen, ik had ook iets over algen/bacteriën gelezen, we kunnen verder ons afval steeds beter neutraal verbranden. Thorium reactors, kernfusie, oftewel genoeg mensen die hier dag en nacht mee bezig zijn. Naast nog steeds efficiëntie slagen en proberen als samenleving zuiniger te worden. Tegenwoordig heeft elk (groot) bedrijf wel een duurzaamheidsbeleid.

Je moet niet in problemen denken, maar in oplossingen question

0
26 User76

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Enigma - Sadenesshttps://www.youtube.com/watch?v=x4maoo4A3x4...

37 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Vangelis - Conquest Of Paradisehttps://www.youtube.com/watch?v=WYeDsa4Tw0c...

41 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Carl Orff - O Fortuna ~ Carmina Buranahttps://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4...

42 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

ERA - Amenohttps://www.youtube.com/watch?v=6xUnSVTh8fI...

44 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Wes - Alanehttps://www.youtube.com/watch?v=3gl5OEZ8j_o...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Bob Sleebaan
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Beatrix met Poetin dat is not done. 😁Waar is Jesse klaver en Jan Paternotte?...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

The Foundations - Build me up buttercup (There´s Something about Mary - soundtrack)https://www.youtube.com/watch?v=vsqAYdFl9Bo...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jarabe De Palo - Bonitohttps://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Mijn vader heeft nog als coupeur aan die koningsmantel gewerkt. Ik meen herstelwerkzaamheden. Al weer héél lang geleden....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Eerdmans (JA21) en oud-SP-Kamerlid clashen over asielaanpak: ‘Links heeft nooit een oplossing’

Tja Joost Eerdmans; een ijdel leeghoofdje....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Pornhup ComSex Two BoysPuccy SuckingJapnees PussyWife Spreads LegsPorn HallywoodHazel From PowershotzSexe BizarroLetsdoeitpornChasty BallestrosReal Sex MmsAlien PornLesbian69 PornVideos Pornos GuyHd Bf Full Hd BfBolep IndoLema The Plug Jason LuvXxx Sexy MalayalamBoobs Pressing ForcedSister Nude VideoFree Videos Of SpankingAkshara Haasan NudeUlmfInfluncer GonewildMilking Prostate PornAlysx StarAmerican College Girl Sex VideoEbony Riding DickMegg MayhemFemjotBlue Film Ke ShotHairypornHd WettingBokep JepRashmi Nair VideosBengali Audio Sex StoryYoroichi PornCute Chubby PornGapefartingTna Flixافلام جنسياتAverage NudesIsabella DeltoreTamil Nadu Heroine Sex VideoRekha Xx VideoFree Blackmailed PornCreampie Friends WifeCamwhoresBabitaxxxPorn Plus ComPorn 3ooBlack Widow BoobsMonamour Movie ImdbFat Women Sex VideoRiley Reid CheerTopnude CelebIndiansexstories.Nude PeopleWww Tamil Aunty SexBeautiful Older Women NakedRomantic Sex TeluguAishwarya SexyWaif SexMotger In Law PornSexy Girls In ShortsIndia Porn MePorn WidowAnna Faith Onlyfans LeakMeninas De Animes PeladasTeen Small TitsAngelina Graovac PornRos LebeauErotic Massage ParlorCharlotte SinPorn Hd VideosBoa Hancock NakedXvídeos FreeScat VideosSally Dangelo PornFat Hairy PussyMichelle RabitStepmom And Stepson Sharing BedAdult Video WebBeautiful Nude GirsRiley Reid Abella DangerCeleb RoulettKimberly DelonghiX Open VideoMatur Wife PornSex Video WebsiteLicking Wet PussiesCummonerDonna D Errico NudesXx Girl PhotoParty Porn VideosWeb Series SexvideoJane Birkin NudeNxxn ChinaAlyx StarHot Family StrokesDouble DickSexyassholeRiley Reign OnlyfansFree Pinky PornosAgostina BellJabcomixSkip The GamsPornobaecomBokep Indo BaruBhabhi Ko SexJayden JeamsMiss Bellum PornFilmes IncestoMortal Kombat NudeXxx Yoga GirlKorean Hot Sexy PornWife Ki Adla BadliLori Bauer PornClassic Prono MoviesBlack Bbw CreampiesLeana Lovings BlackMen And Women Having SexDesi Boudi Sex ComKendra Lust MoviesReal Xx VideoDaughter In Law PornBongacmaPamela Sunchez色情 漫画Seco LésbicoSissytrainingValentinavictoria NudeBaap Beti Chudai VideoSex Full Movie DownloadTransgirl PornJiju XxxDaddy Caught Jerking OffSmoking Cigarette PornRarbg RemplacementBrie Larson XxxSpartacus Nude ScenesSex Desi Video ComMidnight Masala MoviesNude CfnmWww Deshi Sex VideoNasty SexHd Sex XvideosKate Winslet Sex MoviesPorn Big BossSensational Porn Videos