Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kapper Rob moet zaak aan Meidoornplein na 45 jaar uit: "Bizar wat hier gebeurt"

6 april 2024, 07.00 uur · Aangepast 7 april 2024, 07.21 uur · Door Stefan Bunschoten

Al 45 jaar zit kapper Rob de Beer in een pand aan het Meidoornplein in Noord, maar daar komt als het aan woningcorporatie Ymere ligt een eind aan. De buurt wordt namelijk gerenoveerd en na de renovatie wil Ymere er een sociale huurwoning van maken. Er is wel een alternatief wat mogelijk geschikt is, maar dat pand is twee keer zo duur. 

De Beer noemt het 'bizar wat hier gebeurt'. Hij heeft een huurcontract voor onbepaalde tijd, maar Ymere stelt dat dat contract desondanks opgezegd kan worden. "Ik vind het triest. Na 45 jaar dat je op die manier voor mijn gevoel aan de kant gezet wordt."

Een woordvoerder van Ymere benadrukt juist dat er, terwijl de woningcorporatie daar niet toe verplicht is, twee alternatieven zijn geboden. Een van die alternatieven is een voormalige dierenartspraktijk aan de Wingerdweg, op zo'n tien minuten loopafstand. De zaak is iets groter en zal volgens de woordvoerder door de locatie meer klanten kunnen trekken. Maar de huur is daar 1250 euro per maand, terwijl hij nu zo'n 600 euro betaalt.

"Buiten mijn schuld krijg ik een huurverhoging die meer dan het dubbele wordt", zegt De Beer. "Nou, dat kan niet. En nogmaals, die winkel op de Wingerdweg, hartstikke leuk, ik zie me daar echt wel beginnen mogelijk. Maar niet onder deze condities. Dat is bijna een wurgcontract."

Quote

"Buiten mijn schuld krijg ik een huurverhoging die meer dan het dubbele wordt"

Rob de Beer / kapper

Ymere zegt verder dat de druk op de woningmarkt en de wens om ondernemers meer bij elkaar te zetten de redenen zijn om van de kapperszaak een sociale huurwoning voor starters te maken. De woningcorporatie hoopt wel dat Rob in de wijk blijft en dat hij het aanbod op de Wingerdweg accepteert.

De woningcorporatie heeft ook een verhuisvergoeding van 2000 euro geboden en een huurkorting voor het eerste jaar van 150 euro per maand, maar die bedragen vindt Rob te laag. Zo kregen bewoners van de Van der Pekbuurt al meer dan 7000 euro compensatie. Hij wil desnoods naar de rechter stappen om een gedwongen vertrek te voorkomen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938