Start van hoofdcontent

Rechtspraak

nl

Jongen (10) maandenlang onterecht thuis nadat hij van school werd gestuurd, oordeelt rechter

22 februari 2024, 22.34 uur · Aangepast 23 februari 2024, 08.28 uur · Door AT5

De rechtbank oordeelt dat een tienjarige leerling onterecht van school in Zuid is gestuurd. De moeder van de jongen stapte naar de voorzieningenrechter, nadat de school in november besloot dat hij per 29 januari van school verwijderd moest worden vanwege het intimideren en verwonden van medeleerlingen. Hij zit nu al 13 weken thuis.

AT5

Volgens de school zou de jongen een medeleerling op het schoolplein geïntimideerd hebben en in zijn nek hebben gekrast met een 'scherp voorwerp', namelijk een briefopener. Volgens de rechter heeft de school niet goed onderzocht of dit verhaal klopt.

Toch besloot de school om de leerling van school te sturen. De jongen werd vervolgens bij 27 scholen waar zijn moeder hem probeerde aan te melden geweigerd.

Niet duidelijk

De rechter oordeelt nu dat de school te snel besloot om de jongen van school te sturen, omdat er op dat moment niet precies duidelijk was wat er was gebeurd. Daarnaast zouden de ouders geen kans hebben gehad om hun verhaal te doen. De school zou tegen haar eigen protocol in hebben gehandeld.

De voorzieningenrechter oordeelt dat de school de jongen daarom weer moet toelaten. Bovendien moeten zij een dwangsom van 200 euro per dag betalen voor elke dag dat ze niet voldoen aan de uitspraak én de kosten voor de rechtszaak voor hun rekening nemen: 1194 euro.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938