Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Bewakingscamera filmt zware mishandeling van man in portiek in Buitenveldert

6 maart 2020, 13.00 uur · Aangepast 26 november 2020, 12.08 uur · Door Redactie

Een 23-jarige man is eind december zwaar mishandeld in de portiek van een woning in Buitenveldert. De politie toont nu bewakingsbeelden van de mishandeling om achter de identiteit van een van de twee daders te komen, de andere man is namelijk al aangehouden.

AT5

Op zaterdag 21 december rond 21:40 uur loopt het slachtoffer de hal van het pand aan de Rondeel in Buitenveldert binnen. Net voordat de voordeur achter hem dicht valt, springen twee mannen naar binnen. 

Zij grijpen het slachtoffer direct bij zijn keel en duwen hem hard tegen de muur. Een van de twee verdachten slaat met veel geweld in op het slachtoffer, terwijl de ander hem in bedwang houdt. Al worstelend vallen ze op de grond van de hal. Ze blijken uit te zijn op de autosleutel van het slachtoffer.

 

Quote

'Het slachtoffer heeft echt ongelooflijk veel klappen gehad'

rob van der veen, politie

'Het slachtoffer heeft echt ongelooflijk veel klappen gehad en er veel pijn aan overgehouden. Dit is echt te belachelijk voor woorden', vertelt politiewoordvoerder Rob van der Veen in het AT5 programma Bureau 020

Verdachte duidelijk in beeld

Tijdens de mishandeling vliegt de binnendeur van het pand opeens open. De verdachte die nog gezocht wordt door de politie, kijkt in de richting van de opengaande deur. Het gezicht van de man is op dat moment goed zichtbaar op de bewakingsbeelden. Ondanks de openslaande deur gaat de mishandeling door. De twee verdachten trappen met veel geweld in op het slachtoffer. Dan geven ze het op en slaan ze op de vlucht, zonder buit.

Het slachtoffer blijft in de portiek achter met verschillende blauwe plekken, een snee en enorme hoofdpijn. Een van de twee verdachten is door de politie al aangehouden. 'Dat gaat om een 31-jarige man. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. Maar daarom hebben we ook de hulp van de kijkers nodig', legt Van der Veen uit. De tweede man is namelijk nog niet in beeld bij de politie.

Signalement

De man die gezocht wordt door de politie is donker getint en tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij is 1.70 tot 1.75 meter lang en spreekt Nederlands. Tijdens de roofpoging droeg hij een soort professionele schilderhandschoenen. 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.