Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie toont beelden van iPhone-dief in Buitenveldert

12 februari 2020, 13.00 uur · Aangepast 12 februari 2020, 18.26 uur · Door Redactie

Het gebeurde in een split second maar gelukkig is het gefilmd door beveiligingscamera's. Een man die op straat plotseling de iPhone van een vrouw uit haar hand rukt en ervandoor gaat. De politie is op zoek naar die man en heeft daarom de beelden van de roof vrijgegeven.

AT5

Het slachtoffer loopt op zondag 13 oktober even na negen uur in de avond met haar vriendin op de Willem van Weldammelaan in Buitenveldert. Ze is klaar met werken en is op weg naar huis. Op de camerabeelden is te zien dat de vrouw over straat wandelt, in haar handen heeft zij haar goudkleurige iPhone XS.

Tegelijkertijd is te zien dat een onbekende man de straat oversteekt en de twee vrouwen tegemoet loopt. Opvallend is dat hij zijn handen voor zijn mond houdt voordat hij overgaat tot actie. 

Quote

'Het slachtoffer heeft er schaafwonden aan overgehouden. De telefoon is met veel kracht uit haar handen gerukt'

marijke stor, politie amsterdam

Op het moment dat de verdachte de vrouwen passeert, grijpt hij met een snelle beweging naar de telefoon van het slachtoffer en rukt de telefoon uit haar handen. Daarna rent hij weg.

De eigenaar van de telefoon schrikt natuurlijk enorm en schreeuwt het uit. Ze gaat nog even achter hem aan, maar hij is al te ver weg. Later komt het slachtoffer erachter dat ze aan de binnenkant van haar handen verwondingen heeft.

'Het slachtoffer heeft schaafwonden aan haar handen eraan overgehouden. De telefoon is echt met veel kracht uit haar handen gerukt. Vreselijk om mee te maken', zegt politiewoordvoerder Marijke Stor in het AT5 opsporingsprogramma Bureau 020. 'En we kunnen ons allemaal voorstellen dat dat al heel heftig is en dan ook nog eens je telefoon kwijt zijn met daarop al je gegevens en foto's', vervolgt ze. 

Signalement

De politie is op zoek naar een donkergetinte man tussen de 18 en 22 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en te herkennen aan zijn korte kroeshaar, smalle gezicht en slanke postuur. Op een van de camerabeelden waarop de verdachte te zien is, lijkt zijn jas door de infraroodcamera licht, maar de jas is in werkelijkheid donker. De man droeg daarnaast tijdens het incident een zwarte joggingbroek en donkere schoenen. 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.