Start van hoofdcontent

Stad

nl

Indringers in ouderenflat door kapotte voordeur: 'Het is niet normaal'

9 januari 2020, 17.09 uur · Door Redactie

Bewoners van een flat aan de Stellingweg in Noord voelen zich onveilig in hun eigen woning, omdat de voordeur van de flat al wekenlang kapot is. 

AT5

De kapotte voordeur van de flat hapert en blijft daardoor vaak openstaan. Hierdoor komen er vooral in de avond allerlei ongewenste gasten naar binnen. 'Wat hier binnenkomt s'avonds, het is niet normaal. Mijn vrouw is als de dood.' Als de deur wel goed dicht is hebben de bewoners weer last van een ander probleem. De knop om de deur vanuit de woning te openen, doet het namelijk niet.

Veel bewoners van de flat zijn flink op leeftijd en vaak niet zo mobiel. Ook heeft een deel van hen thuiszorg of medische zorg nodig. 

AT5

Een van de bewoners vertelt: 'Ik heb een vrouw die in een rolstoel zit. Ik heb thuiszorg, dus ik moet iedere keer naar beneden om de deur te openen.' Een andere bewoner geeft aan dat ze door de kapotte voordeur vaak thuis moet blijven. Haar man kan de deur niet opendoen. Als de hulp langs komt, moet zij thuisblijven om de deur open te doen, soms wel vier keer per dag. De bewoners zijn er dan ook klaar mee en snappen niet dat het zo lang moet duren tot de deur gemaakt wordt. 

Reactie Eigen Haard

Eigen Haard laat in een reactie weten dat zij het betreuren dat het het zo lang heeft moeten duren. Een woordvoerder van de woningcorporatie zegt dat er vandaag nog een tussenoplossing komt. Vanaf morgen zal er aan een definitieve oplossing gewerkt worden.