Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inzittenden ontruimde trein Sloterdijk: 'We moesten onze handen omhoog doen'

13 december 2019, 14.49 uur · Aangepast 13 december 2019, 15.26 uur · Door Redactie

De politie arresteerde vanmiddag op station Sloterdijk een man die met explosieven had gedreigd. Het waren angstige momenten voor alle reizigers met wie de verdachte in de trein zat.

Aan het begin van de middag riep een 21-jarige Amsterdammer op het Centraal Station dat hij een trein wilde opblazen. Vervolgens is hij in de trein naar Sloterdijk gestapt, waar de Quick Reaction Force van de Dienst Speciale Interventies van de politie hem uit de trein heeft gehaald.

We wisten niet wat er was', zegt een van de inzittenden. 'En in een keer kwam de ME met zo'n groot schild onze coupé in. Ze vroegen of wij een man met een blauwe jas en blauwe rolkoffer hadden gezien. En toen moesten we allemaal onze handen omhoog doen.'

Volgens een andere man was de sfeer in de trein 'gespannen'. 'Je zag buiten allemaal mensen met geweren lopen. Maar uiteindelijk was alles veilig en kon iedereen uit de trein.'

Geschrokken reizigers werden achteraf opgevangen in een koffiezaak op het station. 'Ik heb er wel gratis koffie aan over gehouden!', zegt een van hen.