Start van hoofdcontent

112

nl

Vier handgranaten gevonden in woning Oud-Zuid

20 november 2019, 12.50 uur · Aangepast 20 november 2019, 16.10 uur · Door Redactie

Bouwvakkers hebben vanmiddag in de Mesdagstraat in Oud-Zuid een pakket met handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. 

Dat gebeurde tijdens renovatiewerkzaamheden in de kruipruimte van een woning. In ieder geval een woning werd ontruimd en de straat werd afgezet. 

'Net mijn bed uit'

Ook moesten buurtbewoners hun huis tijdelijk verlaten. 'Er klopte opeens iemand op mijn deur. Ik deed open, kwam net mijn bed uit. Een man zei dat we er allemaal uit moesten omdat er een handgranaat gevonden was', vertelt een van hen.

'De onderbuurman is aan het verbouwen en onder zijn vloer hebben ze een granaat gevonden', weet hij. 'Ze willen het zekere voor het onzekere nemen.'

'Ze waren daar aan het werk', bevestigt een andere omwonende. 'Op een gegeven moment hebben ze granaten gevonden en ze vertrouwden het niet, dus ze hebben gelijk gealarmeerd.'

Lees verder onder de video: 

AT5

Vier handgranaten

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) kwam dan ook ter plaatse en heeft het pakket bekeken. Er bleken maar liefst vier handgranaten in te zitten.  'Deze zullen op een veilige plek worden vernietigd', laat de politie weten. 

Het is niet duidelijk hoe het pakket in de kruipruimte terecht is gekomen. De bewoner van het huis wordt door de politie verhoord.