Start van hoofdcontent

112

nl

Spaanse toerist mishandeld en met mes bedreigd bij straatroof Slotermeer

8 augustus 2019, 17.03 uur · Foto: Google Maps

Een Spaanse toerist is afgelopen nacht mishandeld en met een mes bedreigd door twee jongens die hem van zijn rugtas probeerden te beroven. Hij werd vanuit de nachtbus door het tweetal achtervolgd in Slotermeer.

De Spaanse toerist stapte met een groep vrienden rond 02.00 uur vanaf het Wallengebied op nachtbus 282. Rond 03.00 uur stapten ze uit op Plein 40-45. Met hen stapten nog twee jongens uit, die vanaf dat moment achter de groep vrienden aan bleven lopen.

Ter hoogte van de Krijn Breurstraat werd het 24-jarige slachtoffer belaagd door de twee jongens, waarbij ze zijn rugtas proberen te stelen. De man werd hierbij bedreigd met een mes en kreeg meerdere trappen en klappen tegen zijn lijf, hoofd en gezicht.

Het slachtoffer weet zichzelf in een portiek in veiligheid te brengen en belt de hulpdiensten. De twee daders zijn er dan al vandoor. Het gaat om een jongen van 15 tot 17 jaar oud met een donker getinte huidskleur en zwart kort haar. De ander is 18 tot 20 jaar oud met een getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte trui met capuchon op zijn hoofd. Lees op de website van de politie het volledige signalement.

Getuigen worden gevraagd om zich te melden via 0900-8844.