Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurtbewoners niet te spreken over 'onhandig' geplaatste reclameposter Viceland: 'Te cru voor woorden'

18 juli 2019, 16.03 uur · Aangepast 19 juli 2019, 10.14 uur

'Voel doodsangst voor je moordlustige buurman in 'The devil you know', een reclameposter met die tekst hing tot vandaag in de Van Leijenberghlaan in Buitenveldert. Buurtbewoners zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met juist die poster op die plek. Precies om de hoek werd in april van dit jaar de 68-jarige Rinia Chitanie het slachtoffer van een mishandeling die haar het leven kostte.

De poster is onderdeel van een campagne voor een nieuwe misdaadserie van de zender Viceland. 

Rinia Chitanie
Volgens een buurtbewoner is de plaatsing van de poster zeker 'onhandig' te noemen. 'Eerste paasdag werd mevrouw zowat doodgeslagen en dat zorgde voor veel beroering in de buurt. Dat je zoiets stoms daar neerhangt vind ik te cru voor woorden.'

Lees ook: Verdachte fatale mishandeling Buitenveldert is statushouder, raadsleden willen spoeddebat

Chitanie, die niet alleen mishandeld, maar ook aangerand werd, overleed begin juni aan haar verwondingen. Vlak na de mishandeling in april kon de politie een 20-jarige verdachte aanhouden. Het bleek te gaan om een statushouder. Hij heeft inmiddels bekend.

Lees ook: Emotionele stille tocht voor Rinia Chitanie: 'We zijn boos, maar ook heel verdrietig'

'Enige tijd terug is Rinia Chitanie daar dodelijk aangerand en is er door de buurt een stille tocht georganiseerd. En dan is daar opeens een onwelwillige reclame in het bushokje', zegt een andere buurtgenoot. Zij vraagt zich af of de zender de buurt extra pijn wil doen.

'Onhandig'
Dat is geenszins het geval reageert woordvoerder Hannah Arend van Viceland. Het plaatsen van de poster vindt ze 'onhandig'. 'Zodra we gehoord hadden over de klachten, hebben we gevraagd de posters te vervangen voor posters van een andere campagne'.

Buurtbewoners laten weten dat de poster inmiddels inderdaad vervangen is.