Start van hoofdcontent

112

nl

Wie pinnen hier met bij woninginbraak gestolen pinpas?

9 juni 2019, 13.00 uur · Aangepast 9 juni 2019, 13.12 uur

Een bewoner van een woning aan de Overhoeksparklaan in Noord is begin maart slachtoffer geworden van een inbraak.

Op de middag van de inbraak, het is dan 5 maart, duiken er op de Burgemeester de Vlughtlaan twee mannen op. Ze staan in de rij voor een geldautomaat. Een van hen stapt naar voren en neemt geld op met een pinpas die is buitgemaakt bij de woninginbraak. 

Het is niet zeker of de twee verdachten die op de beelden te zien zijn ook betrokken zijn geweest bij de woninginbraak. Het staat wel vast dat het duo geld opneemt met de bij de woninginbraak gestolen pas.

Het slachtoffer van die inbraak was op dat moment niet thuis. De inbrekers hebben persoonlijke spullen meegenomen en geld buitgemaakt van het slachtoffer. De bewoner van het huis is volgens de politie erg geschrokken: 'Een woninginbraak is natuurlijk altijd vervelend om mee te maken, maar in dit geval wordt er ook nog eens een bankpas meegenomen. Dit maakt het nog extra triest.'

Signalementen
Op bewakingsbeelden bij de pinautomaat is te zien hoe de twee mannen te werk gaan. De eerste verdachte, de man die het geld opneemt, heeft een licht getinte huidskleur en is tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij is vermoedelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft een getrimde baard. Naast een donkere jas en donkerblauwe trainingsbroek droeg de verdachte ook een grijze baseball cap met daarop de tekst ‘Amsterdam’.

De tweede man is ongeveer 1.75 tot 1.85 meter lang. Hij draagt een donkere jas met een capuchon, met daaronder nog een baseball cap. Daarnaast draagt hij een donkere broek met lichte bleek- of slijtplekken en donkere schoenen.

De politie hoopt in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de verdachten en de woninginbraak.