Start van hoofdcontent

112

nl

Jongen (15) van telefoon beroofd onder bedreiging van vuurwapen

3 maart 2019, 13.37 uur

De politie is op zoek naar twee mannen die eind vorig jaar betrokken zijn geweest bij een straatroof aan de Karspeldreef in Zuidoost. Het tweetal heeft een 15-jarige jongen - onder bedreiging van een vuurwapen - van zijn telefoon beroofd.

Op 31 oktober rond 16.30 uur in de middag hangen twee mannen wat rond bij de portiek van een appartementencomplex aan de Karspeldreef. Op beelden, die de politie toont in Bureau 020, is te zien hoe het slachtoffer aan komt lopen. Hij wordt aangesproken en tegengehouden bij de ingang van de flat.

De jongen wordt vervolgens een hoek ingedreven en buiten beeld bedreigd met het vuurwapen. Het slachtoffer moet zijn telefoon afgeven.

Impact
Het slachtoffer is pas 15 jaar en de straatroof met een vuurwapen heeft behoorlijk wat impact op hem gehad. De politie hoopt de verdachten daarom snel te kunnen vinden.

Signalementen
De eerste verdachte heeft een licht getinte tot getinte huid en is rond de 1.80 meter lang. Op de camerabeelden is te zien dat hij een grijze hoodie en een jas met een bontkraag aanheeft. De tweede verdachte is iets beter in beeld. Deze man heeft een donker getinte huidskleur en is rond de 1.75 en 1.80 meter lang. Hij heeft kort donker haar. Ook hij droeg een donkere jas met een bontkraag.