Ga naar Content
Gooi

Hilversum trekt hoger beroep tegen Q-Park in

28 februari 2019, 17.24 uur
Door: Carina Gutker · Foto: ANP / Jeroen Jumelet

Het hoger beroep dat de gemeente Hilversum vorig jaar had aangespannen tegen Q-Park, om alsnog de goedkope uurtarieven in haar parkeergarages te handhaven, is op advies van de advocaat ingetrokken. Omdat Hengelo een vergelijkbare rechtszaak heeft verloren, ziet de gemeente er weinig heil in door te gaan met haar eigen zaak.

Hilversum hoopte met het hoger beroep alsnog het huidige beleid van lagere tarieven te kunnen voortzetten. Deze zijn eind vorig jaar door de uitspraak van de rechter bijna verdubbeld, van ongeveer 2 naar 4 euro per uur.

Lees ook: Gemeente Hilversum gaat in beroep om verdubbeling parkeerkosten te voorkomen

In 2015 besloot de gemeente om te kiezen voor de goedkopere uurtarieven, dit zou bijdragen aan minder auto's in het centrum. Q-Park, dat ook parkeergarages in Hilversum heeft, vond het echter oneerlijke concurrentie. Het bedrijf spande een rechtszaak aan en won deze. De rechtbank oordeelde dat de gemeente nalatig was geweest in het onderzoeken van de gevolgen van het beleid voor Q-Park. Nu ook elders gemeenten aan het kortste eind trekken, geeft Hilversum verder procederen op.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!