Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man met blaasproblemen die in de bosjes plast wordt mishandeld

3 februari 2019, 13.00 uur · Aangepast 3 februari 2019, 14.49 uur · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Een 65-jarige man is vorig jaar september mishandeld op metrostation Gein in Zuidoost. Het slachtoffer, dat kampt met blaasproblemen, kon niet op tijd een wc vinden en besloot in de bosjes te plassen. Maar dat kwam hem duur te staan. 

Een man stoorde zich zo aan het noodgedwongen wildplassen dat hij uithaalde naar het slachtoffer. Dat deed hij aan de kant van het Maria Snelplantsoen, naast het metrostation. 

Medische problemen
En het bleef niet bij die ene mishandeling. Toen het slachtoffer terugkeerde in het metrostation moest hij het opnieuw ontgelden. Deze keer werd hij belaagd door een andere man. 

De politie heeft camerabeelden van een van de mannen. Te zien is dat de 65-jarige man wederom wordt aangesproken door omstanders. Weer probeert het slachtoffer uit te leggen dat hij geen andere keuze had dan in de bosjes te plassen, omdat hij problemen heeft met zijn blaas. Maar dat is blijkbaar ook voor deze man geen reden om het er bij te laten zitten en ook hij slaat de man. 

'Wildplassen mag niet, maar als wij iemand betrappen zullen we altijd vragen waarom iemand dit doet. Als het gaat om iemand met een medische reden, dan kan het een ander verhaal zijn. Als je dit ziet als burger, mag je je daaraan storen. Maar eigen rechter spelen en de man slaan, kan echt niet', laat een woordvoerder van de politie weten.