Start van hoofdcontent

112

nl

Drie minderjarige 'pakketbezorgers' opgepakt na woningoverval Jordaan

24 december 2018, 15.03 uur · Foto: Twitter / @GeertjeHulzebos

De politie heeft drie 16-jarige jongens aangehouden na een woningoverval aan de Leliegracht. Ze zouden zich daarbij voorgedaan hebben als pakketbezorgers.

Gisterochtend rond 08.15 uur werden de bewoners van het huis wakker toen de deurbel ging. Via de intercom zei iemand dat hij een pakketje voor de bewoners had, waarop de deur voor hem op werd gedaan. 

Omdat ze dachten dat ze een handtekening moesten zetten voor het pakketje, liepen de bewoners de gang op. Daar troffen ze drie onbekende jongens aan die gelijk hun woonkamer inliepen. 

Omstander fietst achter jongens aan
De overvallers pakten verschillende tassen en begonnen deze te vullen met spullen. De bewoners riepen vervolgens om hulp en probeerden de deur te blokkeren. De jongens wisten de deur uiteindelijk toch open te duwen, maar vertrokken uiteindelijk zonder buit.

Lees ook: Straatrover met pistool dwingt slachtoffer te pinnen

Een omstander zag wat er gebeurde en fietste achter de jongens aan. Ondertussen belde hij de politie en gaf hij zijn locatie door. Agenten pakten vervolgens drie verdachten op. Het gaat om jongens van 16 jaar met alleen de Marokkaanse nationaliteit. Ze hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor.