Start van hoofdcontent

112

nl

Beeld van amateuristische inbrekers: 'Hij staat zo'n beetje in z'n boxershort'

14 juli 2017, 12.45 uur · Aangepast 14 juli 2017, 14.09 uur

Er is beeld vrijgegeven van twee inbrekers die in de nacht van 28 op 29 april een restaurant aan de Lange Leidsedwarsstraat binnendringen. In AT5's Bureau 020 is te zien hoe ze flessen drank meenemen en op zoek zijn naar meer. Maar het lijkt alsof ze zich niet helemaal bewust zijn van de bewakingscamera's die door het hele pand hangen.

De inbrekers forceren rond twee uur 's nachts de deur van het gebouw. Het hele restaurant wordt doorzocht, maar het ziet eruit alsof ze weinig meenemen. De schoudertas die een van de inbrekers bij zich heeft blijft opvallend leeg. Tijdens de inbraak gebeurt er buiten iets waar een van de daders van schrikt. Hij duikt op de grond om zich te verstoppen, maar gaat snel weer verder met zoeken.

Via het restaurant is het mogelijk om de bovengelegen woning binnen te komen. Wanneer de twee inbrekers hier achter komen en door het huis lopen worden de bewoners wakker. De twee mannen schrikken en slaan op de vlucht. Ze gaan er vandoor met flessen drank, de kassalade en een tablet uit de woning.

Boxershorts
De capuchon van een van de mannen gaat tijdens de inbraak meerdere keren op en af. Hij lijkt zich wel te willen bedekken, maar vergeet dat zo vaak dat hij herkenbaar in beeld is. Volgens de politie zijn het dan ook geen ervaren inbrekers: 'Zijn broek zakt nog af, hij staat zo'n beetje in z'n boxershort. Het komt niet echt professioneel over.'

Litteken
Bij een van de inbrekers is een opvallend litteken te zien aan de zijkant van zijn achterhoofd. 'Ik kan me niet voorstellen dat deze twee heren op basis van deze beelden niet worden herkend', aldus de politie.

Mensen die deze inbrekers herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.