JustPaste.it

Protocollen van de wijzen van Sion van Machteld Zee 

Mijn hemel. Dat was vandaag toch even flink schrikken. Politicologe en juriste Machteld Zee bracht vandaag een 150 pagina tellend stuk uit, dat met groot aplomb door het AD werd uitgebracht. Wierd Duk (door vele tweeps liefkozend Weird Fuck genoemd) stond vanzelfsprekend te popelen om als (on)verantwoordelijk journalist het zoveelste doemstuk over dé islam en dé moslim te verspreiden. Waar 'bezorgde burgers' eerst voor een tsunami aan vrouwen hatende hordes kromzwaarden waarschuwde, is het nu de beurt aan het veel donkere en valsere “achter islamisering zit een plan”. Nu is het altijd verstandig om bij publicaties waar de emotie bij de moslim al snel de (terechte) overhand kan nemen, eerst tot tien te tellen dan diep in te ademen om afsluitend in alle rust op onderzoek uit te gaan. Want laten we wel wezen, mevrouw beweerd nogal wat. Ik kan u garanderen dat velen deze publicatie stevig onder de loep zullen nemen en dat hier niet het laatste woord over is gezegd. In mijn vorige stuk sprak ik al over het patroon van stelselmatig attaqueren van dé islam/moslims en ook deze publicatie kan m.i. aan de lange lijst worden bijgeschreven.  

De beweringen die mevrouw Zee doet ‘achter islamisering zit een plan’ lijkt te worden uitgesproken in de geest van de beruchte “Protocollen van de wijzen van Sion” – Verspreid informatie over een 'geheim gevaar' en de informatie gaat een eigen leven leiden. U kent het credo - als je een leugen (verzinsel) maar vaak genoeg herhaald gaan mensen er vanzelf in geloven. Natuurlijk zal mevrouw Zee voorbereid zijn. Ze neemt in dit interview onomwonden stelling en presenteert direct de ‘oplossingen’ zoals een (gekleurde?) politicologe betaamt. Het is aan mevrouw Zee om haar werk te verdedigen. Wij mogen verwachten dat mevrouw Zee in de publicatie uitvoerig ingaat op het systeem dat de islam kent in de vorm van staat, regel en wetgeving en hoe dat in niet islamitische landen tot uitvoering kan (mag) worden gebracht. Islamitische jurisprudentie (Fikh) is glashelder hoe moslims zich moeten gedragen binnen van toepassing zijnde wetgeving in niet moslimlanden. De claim dat westerse politici of de rechtsprekende macht zich niet durft uit te spreken (om de moslim maar niet voor het hoofd te stoten) is er één uit het repertoire van Geert Wilders. Ik ben zeer benieuwd waar dit eindigt of ons toe leidt. 

Waar echter mijn spreekwoordelijke djelleba het meeste van afzakt is de claim dat - “pas als je kennis bezit, zie je wat er gaande is” - Zeker, kennis is alles. Met kennis kun je duiden, vertalen, interpreteren en als iemand didactisch communicatief is ingesteld ook uitleggen, maar om deze kennis te claimen bij het uitbrengen van een eigen onderzoek? U kent ook foute politici die de hele dag dé waarheid en kennis claimen. Die staan zoals u weet doorgaans niet bekend om een grote mate van betrouwbaarheid. We kunnen naderhand pas constateren wat er van de kennis en betrouwbaarheid van mevrouw Zee overblijft. Ik krijg spontaan shariahdriehoekflashbacks. Maar zoals gezegd, we zullen zien insha'Allah (dat dan weer wel).

Ik wil u kennis laten maken met iemand die (geverifieerde) kennis over de islam bezit en dit uitmuntend kan overbrengen. Ik nodig u uit om de werken van Linda Bogaert in te zien of beter, te bestuderen. Het zou té makkelijk zijn om u islamitische bronnen voor te schotelen die u dan ‘moet’ overtuigen - dat wat mevrouw Zee stelt - niet voorkomt in het DNA van de islam (geheime plannen). In dit specifieke geval acht ik het verstandiger om een niet moslim aan het woord te laten. Wat heeft zij ontdekt? Een geheim genootschap dat op zolderkamers kromzwaarden slijpt om u van UW vrijheden te beroven? 

Leest u gerust verder. 

Linda Bogaert is licentiate Psychologische en Pedagogische Wetenschappen (UGent, 1985), postgraduate Bedrijfskunde (KUL, 1986) en MBA University of Warwick (UK, 1987).

Mevrouw Bogaert heeft de afgelopen jaren de islam vanuit een wetenschappelijk positie geïnterpreteerd en komt met een verrassend heldere interpretatie van verschillende actuele vraagstukken. Veel moslims waarderen haar werk vanwege het objectieve en kundige karakter. Anderen zijn minder enthousiast over sommige interpretaties (i.i.g. geen grote verschillen van inzicht). Ten overvloede. Geen enkele geloofsgemeenschap kent algehele religieuze consensus. Ook moslims niet (het zijn soms net gewone mensen).  

  

Koran notities van Linda Bogaert

Afsluitend - Linda Bogaert krijgt van de vrijheid van schenenschoppers al jaren de wind van voren. Ik bespaar u de details maar als ik zeg landverrader, afvallige, ketter? Dan weet u genoeg. Vergeet beslist niet de reaguurderspanelen op het AD.nl door te nemen, het is weer ouderwets smullen in je rechtsdraaiende sopje. 

 

Ik ben @RevertNL en ik Twitter af en toe.