Ga naar Content
Noord-Holland

Spitsuur op Schiphol: 55 KLM-vluchten opzettelijk vertraagd

22 april 2017, 21.07 uur · Aangepast 22 april 2017, 21.42 uur
Door: · Foto: Shutterstock

SCHIPHOL KLM heeft vandaag 55 vluchten vanaf Schiphol opzettelijk vertraagd, om zo passagiers die door de drukte op de luchthaven niet op tijd bij de gate waren alsnog toegang tot het vliegtuig te kunnen geven.

KLM meldt dat sinds de paasdagen gemiddeld zestig KLM-reizigers per dag hun vlucht missen. Dat aantal loopt vandaag op tot circa honderd, zo is de verwachting. Als alle vluchten volgens schema waren vertrokken, was dat aantal nog veel hoger meldt de maatschappij. 

Normaal in de zomer
Hoewel het vandaag al ontzettend druk was, rekent Schiphol voor morgen en overmorgen op nog meer reizigers. "Voor zaterdag rekenden we op 190.000. Zondag en maandag gaan we over de 200.000", zegt een woordvoerder. Dat zijn aantallen die normaal in de zomer gehaald worden. 

Lees ook: Opnieuw grote drukte op Schiphol 

De woordvoerder benadrukt dat er extra personeel is ingezet, met name bij de bagagecontrole. "We doen ons best en werken er hard aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen." Toch levert dat niet altijd tevreden reizigers op, getuige klachten op sociale media. 

KLM zegt zijn hart vast te houden voor de zomer. "De hele infrastructuur is er niet op berekend.'' Het aantal vluchtbewegingen in 2020 is overigens begrensd op 500.000 per jaar. KLM: "Daar gaan we in dit tempo dus snel naartoe.'' Schiphol heeft al gezegd zich daaraan te houden.

Drie uur van te voren
In de tussentijd adviseert Schiphol de reiziger om goed te luisteren naar het advies van de luchtvaartmaatschappij over hoelang van tevoren je aanwezig moet zijn. Zo waarschuwt KLM haar passagiers er drie uur van te voren te zijn, ook voor Europese vluchten.