Ga naar Content
Noord-Holland

Chaos op Schiphol: "Het is echt extreem"

21 april 2017, 20.47 uur · Aangepast 21 april 2017, 21.24 uur
Door: · Foto: NH

SCHIPHOL Meivakantie betekent chaos en drukte op Schiphol. En dat bleek vandaag. Voor sommigen was het zelfs spannend of ze überhaupt nog aan boord van het vliegtuig zouden komen.

"We zijn bang dat we de vlucht niet halen. En we zijn drie uur van tevoren gekomen", vertelt een reiziger. "Dat is niet zo netjes van Schiphol. Het is echt extreem."

Zijn vrouw maakt zich veel zorgen, maar hij blijft rustig onder de stress. "Ik heb zoiets van 'we komen er toch wel'. Ik laat dat vliegtuig niet vertrekken zonder ons", aldus de man.

Lees ook: Vlucht gemist door drukte op luchthaven, wat nu?

Een Engelstalige man op krukken heeft een stoel geregeld en is erbij gaan zitten. Op de vraag hoe hij de rij gaat overleven, antwoordt hij: "Ik ga zo vriendelijk mogelijk glimlachen en ze proberen over te halen me door te laten."

"Bereid u voor, kom op tijd"
Schiphol laat weten dat ze niet meer kan doen dan ze doet en adviseert passagiers de waarschuwingen van hun luchtvaartmaatschappij serieus te nemen. "Dat betekent dat het tijdstip dat de airline aangeeft, dat u dan op de luchthaven moet zijn", vertelt Mirjam Hoekstra-Van der Deen van Schiphol aan NH Nieuws. "Dat vergt uiteraard tijd. Maar bereid u voor, kom op tijd en dan zult u zeker uw bestemming bereiken."