U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten
jch000 | Meld

jch000

  • 0 x Bekeken
  • 44 Stemmen
  • 0 Berichten
  • 85 Reacties


Ik ben heel blij dat de regels over kraanwater zijn aangescherpt, het water is nu veel beter drinkbaar dan eerder....... nou, ja, is dit wel echt zo?Wat trouwens kraanwater is kan ik nergens vinden, maar dat is dus heel apart water met een EU branding, hier (Richtlijn 98/83/EG) wordt dan weer gesproken over drinkwater, maar goed wat is dan drinkwater?Volgens de Richtlijn 98/83/EG al het water dat veilig kan worden gedronken, de handhaving is nationaal, dus perfect geregeld toch? De hoofdlijnen van de Drinkwaterrichtlijn zijn:Lidstaten moeten voldoen aan de kwaliteitseisen voor drinkwater en ervoor zorgen dat drinkwater gezond en schoon is;Lidstaten moeten de kwaliteit van drinkwater geregeld monitoren en consumenten hiervan op de hoogte stellen;Lidstaten moeten onmiddellijk onderzoek verrichten en de nodige maatregelen treffen als niet aan de kwaliteitseisen wordt voldaan.Maar wat doet de Europese Unie nu dan? Wat gebeurt er als bovenstaande richtlijn niet wordt gehaald?Wat is het nut van deze richtlijn als iedereen de richtlijn haalt?

21 jch000    
10 dagen geleden door jch000
0
Meld

Zeer onverstandig, te lang doorrijden kan nare effecten hebben op de elektronische regelunit en de koeling van de brandstofpomp, de brandstof dient als smering & koeling, maar goed, het staat in de krant dus zal wel weer waar zijn......

2 jch000    
28 dagen geleden door jch000
1
Meld

Als we het in het huis over onze kat hebben en we zeggen zijn naam, dan komt hij vaak van buiten naar binnen bij ons. Dus luisteren kunnen ze bijzonder goed.

16 jch000    
ongeveer 1 maand geleden door jch000
0
Meld

Reactie op bericht: Rabo opent PSD2 winkel

Is er ergens een consument te vinden in heel Europa die hier om gevraagd heeft?

1 jch000    
2 maanden geleden door jch000
0
Meld

Het éénvoudig batterij management zit in Android en in de bootloader, dus twee verschillende plekken. De sensoren zitten in de accu, de intellegentie en batterijtabellen in de software.Android wordt dus aangepast een het type accu, maar goed...software (android) kan vastlopen met alle gevolgen van dien, brand, ontploffingen etc.....De telefoon kan uitgeschakeld worden, de bootloader laadt de accu, na booten neemt Android dit over. Android is specifiek geconfigureerd voor een type accu en zorgt voor de correcte wijze van opladen.De vraag die nu.nl stelt:"Fors meer woningbranden door goedkope telefoonopladers." => Hierop komt nooit een antwoord omdat wetenschappelijk het woord "fors" , "meer" en "goedkope" niet gedefinieerd zijn. Deze woorden zijn subjectief en niet te objectiveren.

3 jch000    
3 maanden geleden door jch000
0
Meld

Gewoon even een intellectueel vraagje, waarom staat deze vraag in de verleden tijd? Het concept pedofiel bestond niet in de tijd dat Mohammed zou hebben geleefd (volgens overdragers). Daarnaast kun je nooit bewijzen dat iemand GEEN pedofiel is, omdat Mohammed denkwijze en leefwijze niet 100% navolgbaar is, kun je dit niet uitsluiten.De correcte vraag is dan ook: Is Mohammed een (wel of geen) pedofiel?

786 jch000    
3 maanden geleden door jch000
4
Meld

De taak van het onderwijs is het overbrengen van de werkcultuur, hierin is de school niet geslaagd. Mijn advies: Sluit de school of vervang de leiding zodat de normen, waarden en werkcultuur op een goede wijze worden onderwezen.

348 jch000    
3 maanden geleden door jch000
2
Meld

Verbijstering over Saudi-Arabië in VN-vrouwenrechtencommissie (bron: https://nos.nl/artikel/2170028-verbijstering-over-saudi-arabie-in-vn-vrouwenrechtencommissie.html )Lees je ook even in over de rol van de EU (als losse landen) (bron: VN-vrouwenrechtencommissie: Minstens 5 EU-landen stemden op Saoedi-Arabië )Begrijp mij niet verkeerd, maar deze berichtgeving laat zien dat de VN geen waarde meer heeft, de VN functioneert als een mechanisme dat corrupte landen van de nodige glans van beschaving voorzien.Het kiezen tussen het belang van de burger en het belang van het institutionele systeem is analoog aan het kiezen tussen rechten en plichten van de burger, de VN heeft de keuze gemaakt om te kiezen voor het systeem, de burger is verdwenen achter de metaforische horizon. Voor wie is de VN opgericht?

1 jch000    
3 maanden geleden door jch000
0
Meld

Volgens mij is dit gedachte gedrocht een gevolg van de werkcultuur van de vorige eeuw, de 'intellectuelen' die dit bedacht hebben geloven in een scheiding tussen de mensen die iets ontwerpen en de mensen die iets vervaardigen.Bij veel oude bedrijven zoals Phillips was dit ook altijd het geval en was dit een succesvol model, maar door de nieuwe economie is de werkcultuur veranderd. Er is steeds minder scheiding tussen de ontwerpafdeling en de productieafdeling, tussen denkers en doeners. Vroeger was er een hoefsmederij en een hek-smederij in elk dorp, tegenwoordig een volledig geautomatiseerd fabriek in Nederland, een fabriek waar denken en doen geïntegreerd is. Waar vroeger 'intellectuelen' zich konden verdiepen in boeken en een monopolie hadden op kennis en zich met mooie woorden konden verstoppen voor de dagelijkse praxis, is er een nieuwe wereld ontstaan. Een wereld waar het niet draait om het aantal gelezen boeken, maar om het kunnen toepassen van kennis.Kennis is niet wat je weet maar wat je ermee doet.

138 jch000    
3 maanden geleden door jch000
1
Meld

Vrouwenrechten versus mensenrechten, congruent met de islam en de westerse beschaving.

6 jch000    
4 maanden geleden door jch000
0
Meld

Niet erg, het is heel goed dat je tevreden bent met je lichaam.Citaat: "Als je iemand alleen op zijn uiterlijk beoordeelt, zie je alleen het topje van de ijsberg. Wat onder het oppervlak blijft, is dat overgewicht voor een deel erfelijk bepaald is en dat slaapgebrek, stress en sommige medicijnen je ook dikker maken", aldus Hermans. => Het is ook altijd de schuld van iets anders, of het is je gewoon overkomen, dit heet externisering van het probleem. Aan de andere kant, je kunt het verkeer veiliger maken, mensen inenten, vuurwerk verbieden en dit maakt Nederland veel veiliger, maar volksziekte nummer één moet je oorzakelijk gewoon niet benoemen en al zeker niet bespreekbaar maken.

12 jch000    
4 maanden geleden door jch000
2
Meld

Wat erg,dat de auto van de politie ongeschikt is om met dit weer te kunnen rijden.

2 jch000    
4 maanden geleden door jch000
3
Meld

Rekenen met breuken is een visie op de wereld, het is een wetenschappelijke stroming die geloofd dat de wereld kon worden beschreven (verhoudingen van en) uit gehele getallen, dit versus de computer die werkt met schaalbare getallen. Lees bijvoorbeeld: http://info.math4all.nl/Wiskundegeschiedenis/Onderdelen/RGGrieken.htmlDat onderwijsministers en 'andere experts' geen waarde aan breuken toekennen, ligt meer in onwetendheid dan in de rationaliteit.PS: kansrekenen is ook gebaseerd op gehele getallen, verhoudingen van gehele getallen, breuken en uiteindelijke schaalbare getallen.

64 jch000    
4 maanden geleden door jch000
0
Meld

Het is ronduit schandalig: De rechters onttrekken medeplichtigen uit een land, medeplichtigen aan het ondermijnen van een rechtstaat, ex IS gebied krijgt op deze wijze niet de kans om op eigen kracht het rechtssysteem te herstellen. Dat deze mensen geen rechten in Nederland hebben ligt in het feit dat het rechtelijk systeem door IS vernietigd is en dat deze mensen 100% verantwoordelijk zijn, nl. door vrijwillig in IS gebied te gaan wonen. Hierdoor ligt bij deze mensen ook de plicht om gezamenlijk de rechtshandhaving opnieuw op te bouwen.En even off-topic, er zijn in de wereld wel ernstiger gevallen, het lijkt mij dat we beter kinderen kunnen helpen uit landen met echte slachtoffers van rechtsongelijkheid i.p.v. de daders!

5 jch000    
4 maanden geleden door jch000
2
Meld

Beste Nederlandse film ooit, het wordt in de toekomst een icoon!

3 jch000    
4 maanden geleden door jch000
0
Meld

Er is slechts een klein deel van onze samenleving dat bèta kan denken, de meeste mensen zijn gevangenen van hun eigen sociale of persoonlijke logica. Het bèta denken of explicite logica is bij de mens veel later tot ontwikkeling gekomen dan de impliciete logica. Dat de wereld niet plat is, is niet te danken aan de alfa wetenschap, maar aan de bèta logica. Zelfs tegenwoordig is een goede verwijzing in een wetenschappelijk onderzoek naar een gerenommeerd wetenschapper voor de meeste wetenschappers overtuigender dan explicite logica (het logisch geconstrueerd verhaal). M.a.w. de wereld is plat en blijft plat omdat iemand met aanzien dat geschreven heeft.Wil je echt leren denken? Doe dan een bèta studie!

11 jch000    
4 maanden geleden door jch000
0
Meld

Het verbaast mij niet, we hebben een nationale politie gekregen die centraal wordt aangestuurd en steeds verder van de metaforische onderstroom is verwijderd. De onderwereld en de samenleving leven in deze onderstroom. De onderstroom is al datgene dat niet kan worden gevangen in documenten en regels.Documenten en regels zijn juist de leefwereld van de nationale politie, lijstjes maken en prioriteiten stellen, het doel is efficiënter en meetbaar werken.

1 jch000    
4 maanden geleden door jch000
0
Meld

Misschien helpt het als je beseft dat Friesland een kustlijn heeft die langer is dan de provincie Noord en Zuid Holland bij elkaar.Bijvoorbeeld alleen Terschelling al heeft een lengte van meer dan 30 kilometer en besef dat je met een four wheel drive niet overal kunt rijden. Het Noordzeestrand is diep en lang, het waddenzee(strand) is een grote modderpoel met meters dikke vette klei.

5 jch000    
5 maanden geleden door jch000
0
Meld

De tekorten gaan alleen maar groeien, het vak Elektrotechniek staat onder druk. Mensen weten niet dat Elektrotechniek de basis is van onze moderne maatschappij: elektronica, processoren, digitale techniek, duurzame energietechniek, communicatie, radio, bekabeling, embedded software, computers, etc.....In het MBO onderwijs is installatie techniek geclusterd met andere technische (generieke) opleidingen en mist gewoon de noodzakelijke focus voor het vormen van goede installateurs. Het Hoger onderwijs zit in een bezuinigingsronde, ook hier worden generieke waarden zoals onderzoeken en verslagen schrijven meer uitgediept en de vorming van de toekomstige ontwerper vergeten. Elektrotechniek: de basis voor de ICT en de informatica vraagt een student die abstract kan denken, wiskunde/natuurkunde niet alleen begrijpt, maar het ook kan toepassen. Door bezuinigingen wordt het steeds moeilijker om dit arbeidsintensieve vak over te dragen aan een nieuwe generatie.

2 jch000    
5 maanden geleden door jch000
0
Meld

Het onderwijs zit op dit moment voor een omslagpunt:Als het niveau van objectief denken binnen het voortgezet onderwijs en het MBO verder daalt dan zullen veel opleidingen van hoger niveau niet meer goed kunnen aansluiten op de leerbehoefte van toekomstige studenten.Het gat tussen de hogere studies en het voortgezet onderwijs is te groot geworden, het vergroten van de sociale cohesie heeft hier geen invloed op.

4 jch000    
5 maanden geleden door jch000
0
Meld

@532Echt niet, al zou je gelijk hebben op dat punt (ultrageluid), is het medium (dit is water) niet het juiste medium voor de term geluid, dit moet volgens Vandale lucht zijn, dus nogmaals onzin.Bron : https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/geluid

534 jch000    
6 maanden geleden door jch000
3
Meld

@523Je wilt graag inhoud?Bron : https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/geluidGeluid moet (bron: vandale) door het gehoor kunnen worden waargenomen, de Voice recoder zendt geen enkel signaal uit dat direct kan worden waargenomen door het gehoor, dus ook geen geluidssignaal, hoogstens een akoestisch signaal. De bericht van de NOS is daarmee inhoudelijk foutief.Het denkniveau waar je zelf aan refereert gaat over het bewust denken, volgens mij gaat de meeste taal over het onderbewuste, begrijp mij niet verkeerd maar de onderbewuste denkcapaciteit van mensen is vele male groter dan het bewuste 'intellectuele' deel van de hersenen. Misschien een grote schok voor al de ' intellectuelen' , maar het bewuste deel van de hersenen is marginaal, het onbewuste is dominant.

530 jch000    
6 maanden geleden door jch000
4
Meld

Taalfouten? Hoe kan dat nu ooit? Wel eens gehoord van lichaamstaal, babytaal, straattaal, sms-taal.Als taalfouten zo belangrijk waren, dan waren er ook lichaamstaalfouten, babytaalfouten, straattaalfouten en sms-taalfouten belangrijk.Taal is niks meer dan een medium dat ons onderbewuste gebruikt om ons uit te drukken voor de buitenwereld, dit is in principe nooit fout, je kunt het onderbewuste niet sturen of controleren. Dat er 'Intellectuelen' zijn die geloven dat taal in het bewuste deel van de hersenen zit, maakt dat er hele groepen taalpuristen zijn die aan de ' syntax ' veel waarde toekennen. Deze is namelijk wel bewust te controleren en te sturen. "Syntactisch" kloppen de zinnen dan bijvoorbeeld wel, inhoudelijk dan vaak niet, luister maar eens goed naar radio 1, deze zender is doorspekt met onderbewuste onbekwame taal puristen. Een voorbeeld van het NOS radio journaal vorige week: ( https://drimble.nl/dossiers/overige/55705603/signaal-zwarte-doos-gecrashed-vliegtuig-neemt-af.html ) "Het geluidssignaal van de zwarte doos in het gecrashde vliegtuig in de Javazee neemt af, waardoor de zoektocht bemoeilijkt wordt. Het vinden van de zwarte doos, de cockpitvoicerecorder, is volgens onderzoekers cruciaal voor het vinden van de oorzaak van de crash."Het radiobericht laat zien dat onbewust gelooft wordt dat een voice recorder behalve geluiden kan opnemen ook geluiden kan geven, namelijk hij stuurt een geluidssigaal uit volgens het bericht, een geluidssignaal dat steeds zwakker wordt. Dat dit inhoudelijk niet klopt valt bijna niemand op, omdat dit stukje informatie in het onderbewuste van de hersenen wordt verwerkt,

520 jch000    
6 maanden geleden door jch000
3
Meld

#3Als je gelijk hebt dan moeten dus alle gasovens en fornuizen onmiddellijk de keuken uit omdat deze op fossiele brandstof werken, de huizen zitten vol met de schadelijke uitstoot van deze fornuizen! PS: Blauwe B100 diesel is niet een fossiele brandstof!

4 jch000    
6 maanden geleden door jch000
0
Meld

@1 Synthetische brandstoffen zijn altijd schoner, omdat deze zuiver in samenstelling zijn. Dit geldt voor alle brandstoffen behalve LPG, deze is namelijk van nature al geheel zuiver.Er zijn meer synthetische brandstoffen (diesel B100) te krijgen zoals Aspen 4T voor gebruik bij bezine motoren, deze verbrandt een stuk schoner,Zuivere brandstoffen kun je herkennen als geschikte brandstof voor het fornuis in de keuken (aardgas,lpg,petroleum), vrij van benzeen en andere cyclische gifstoffen, natuurlijk is een economisch belang, de kwalitatief slechtere delen van de aardolie moeten namelijk ook verkocht worden door de oliemaatschappijen!

2 jch000    
6 maanden geleden door jch000
0
Meld

Hebben we eindelijk marktwerking in het onderwijs, d.w.z. de potentiële docenten zoeken een lucratievere baan met een betere waardering elders, met gevolg dat het basisonderwijs leeg loopt. Dit is het volgens de VVD weer niet goed.De oplossing is natuurlijk het beroerde kennisniveau van de docenten opschroeven, de specialistische opleiding vervangen door een generieke opleiding is dus de logische oplossing, dus alle bèta vakken bij elkaar en de rest clusteren met wat minder ruimte voor diepgang. Bijvoorbeeld gym wordt geclusterd met Nederlands, geschiedenis met Duits en natuurlijk kunst en de Friese taal. De schotten tussen de niveau's zijn weg, en Bèta (waar de vraag het grootst naar is en het onderwijs in faalt) zit geclusterd.Ik moet ergens wel een beetje lachen, neem nu eens de volgende zin " Leraren moeten zo meer toekomstperspectief zien " , vooral het woordje ' moeten' , want als je dit niet ziet dan ben je wel een beetje een sukkel.

11 jch000    
6 maanden geleden door jch000
0
Meld

Wie is "we"? Krijgen "we" dan weer het niet-bindend-referendum recht, die is afgeschaft. Wie dicteert de mening van het volk? "We" verwijst dus naar een macht die niet democratisch is. De democratie in dit stuk is dan ook een andere democratie, dan een democratie gedragen door een verenigd volk.Wanneer het recht op deze vrijheid van verenigen door onze overheid wordt ondermijnd, dan brokkelt de democratie af.

9 jch000    
7 maanden geleden door jch000
1
Meld

Dat het fascisme terug is laat het stuk goed zien, het wegzetten van de blokkeerfriezen (let op de aanhalingstekens in stuk) en het framen met een 'levensgevaarlijke' blokkeeractie. Ik bedoel als mensen de verkeersregels al niet respecteren, hoe kunnen dit dan ooit goede burgers zijn, aannemelijk ook racisten. Regels zijn regels, en daar heb je je als burger aan te houden, deze regels worden nationaal en autoritair bewaakt, als echte fascist weet je dat toch?Als het Friese volk een vreedzame cultuuruiting organiseert, (dat is Sinterklaas, die kinderen veel plezier geeft en een kritische houding aanleert t.a.v. geloof) dan is dit vrijheid. Dit is in de kern de vrijheid van vereniging, mensen met dezelfde mening komen bij elkaar en organiseren deze gezamenlijke cultuuruiting. Cultuur is eigendom van de bevolking, deze zijn drager, bewaker en uitvoerder. Bij deze vrijheid hoort het dat tegenstanders niet welkom zijn, het is tenslotte vrijheid van vereniging en geen orgie.Het enige dat de blokkeerfriezen hebben is het morele gelijk, versus de verkeersregels, de wet, de nos, , RTL 4/5, de VN, de politiek, het OM, de politie, de kranten, de rest van het hele systeem die in het web van zachte en harde regels zit gevangen in het enige correcte systeem Het recht op vereniging is belangrijk, belangrijker dan het recht op demonstratie. Artikel 8: Vrijheid van vereniging

173 jch000    
7 maanden geleden door jch000
2
Meld

Dit is gewoon weer nepnieuws. De deductie dat burgers met een verlopen rijbewijs rondrijden kan niet worden hardgemaakt door enkel het feit dat een bedrijf, namelijk het CBS, zegt deze niet te hebben ontvangen.

2 jch000    
7 maanden geleden door jch000
2
Meld

Wat een drama! Jongens en meisjes is dit fonds wel gechecked op fraude?

656 jch000    
7 maanden geleden door jch000
0
Meld

Schande ....al dat plastic in de natuur!

2 jch000    
7 maanden geleden door jch000
0
Meld

@15B100 is van hogere kwaliteit dan diesel, dus altijd geschikt. Dit is diesel in de zuivere vorm.

16 jch000    
7 maanden geleden door jch000
1
Meld

Een diesel aggregaat hoeft niet op diesel te lopen, dit is zoooooooo 2017!Er kan ook gewoon plantaardige synthetische B100 in, deze verbrandt schoon en blijft in de winter vloeibaar.

14 jch000    
7 maanden geleden door jch000
2
Meld

Reactie op bericht: Blokkeerders A7 horen strafeis

@71" Mensen vergeten dat deze zaak helemaal niet om Zwarte Piet draait, maar om het moedwillig creëren van een levensgevaarlijke situatie door het onzu(o)rgvuldige blokkeren van een snelweg." Als dit waar is dan moeten de andere 'slachtoffers' die in de file stonden ook worden gehoord, en niet alleen een select clubje. Dit is dus allemaal onderdeel van de framing!

76 jch000    
7 maanden geleden door jch000
2
Meld

Reactie op bericht: Blokkeerders A7 horen strafeis

@56Het recht is niet ontnomen, dit is framing, slechts alleen een kans, de demonstranten hadden eerder moeten komen. Als het recht zo absoluut is, dan begrijp ik niet waarom er met zo'n oude bus wordt gereden.Stel de bus ging stuk: Wordt dan de fabrikant aangeklaagd voor het ontnemen van het recht? Of het ontnemen van het grondrecht? Nee, natuurlijk niet. Deze gedachte van het recht is absurd.Natuurlijk hebben de blokkeer Friezen iets misdaan 'Barbertje moet hangen', dat er een overtreding is begaan heeft geen causaal verband met het morele gelijk van de Friezen. Ook dit is 'framing' .

67 jch000    
7 maanden geleden door jch000
3
Meld

Reactie op bericht: Blokkeerders A7 horen strafeis

@45Het recht op demonstreren is niet ontnomen, alleen de kans om te demonstreren op die dag en op die plek, wat je nu doet is 'framing' . Het grondrecht staat daarnaast nog steeds gewoon op papier.Natuurlijk hebben de blokkeer Friezen iets misdaan 'Barbertje moet hangen', dat er een overtreding is begaan heeft geen causaal verband met het morele gelijk van de Friezen. Ook dit is 'framing' .

52 jch000    
7 maanden geleden door jch000
2
Meld

Reactie op bericht: Blokkeerders A7 horen strafeis

Ik wens de de rechtelijke macht veel sterkte toe met deze moeilijke beslissing.In het kort: De rechter die vertegenwoordigt de zittende macht (met een web aan regels), de aanklagers, de institutionele macht en het politieke systeem.De Friezen, dit zijn de dragers van de cultuur, die niets met regels hebben, maar slechts het moreel gelijk aan hun zijde hebben.Op termijn:Heeft het oordeel van de zittende macht een grote impact, de slag 'om zwarte piet' is iconisch en staat voor meer. Als er geen waarde aan cultuur wordt toegekend en cultuur een instrument wordt van de zittende macht en dient als een instrument voor politiek gewin, dan verwacht ik dat dit door de cultuurdragers als diefstal wordt gezien. Immer niet de zittende macht is drager van het cultuurgoed, maar het volk.

43 jch000    
7 maanden geleden door jch000
2
Meld

Er vallen mij aan dit karretje wel een aantal dingen op die ik persoonlijk als gevaarlijk typeer:1. Waar is de dodemansknop (bestuurder in namelijk niet gezekerd), dit is een koortje tussen bestuurder en voertuig? Of zit er een druksensor onder de voeten van de bestuurder?2. Waar is de verplichte noodstop op het stuur (dat is de rode knop aan de rechterkant van het stuur)?3. Wielen zijn te klein in diameter, om deze reden is de kar ongeschikt voor de weg.4. Aan de voorkant mist een 'slee' , dit zorgt ervoor dat bij opstakels op de weg, de kar opgewipt wordt en niet onmiddellijk met een grote klap vastloopt.Maar goed, hoeft allemaal niks met het ongeluk te maken te hebben, de Nederlandse overheid kan roepen wat hij wil, maar op deze vier punten is het voertuig onveilig in gebruik.

174 jch000    
8 maanden geleden door jch000
0
Meld

En wat zegt artikel 7: 1 Onderscheid is verboden bij het aanbieden van of verlenen van toegang tot goederen of diensten en bij het sluiten, uitvoeren of beëindigen van overeenkomsten ter zake, alsmede bij het geven van loopbaanoriëntatie en advies of voorlichting over school- of beroepskeuze, indien dit geschiedt: b. door de openbare dienst;Uitzondering?3 Het eerste lid, onderdelen a en d, is niet van toepassing indien:Nee, dus.....Is de rechter een onderdeel van de openbare dienst?Volgens artikel 1 van de Ambtenarenwet (Aw) is ambtenaar in de zin van de wet degene die is aangesteld om in openbare dienst werkzaam te zijn. Tot de openbare dienst behoren alle diensten en bedrijven die door de Staat en openbare lichamen worden beheerd...Ja dus....

46 jch000    
8 maanden geleden door jch000
0
Meld

Ik plaats vraagtekens bij de hulp.Satelliet telefoons leveren en uniformen zijn niks meer dan een paard van Troje.Alle communicatie van de bewuste satellieten loopt namelijk heel toevallig over Nederlands-Amerikaans grondgebied...

8 jch000    
8 maanden geleden door jch000
0
Meld

Persoonlijk heb ik helemaal niet de behoefte om respect te tonen, deze toon ik namelijk bij niemand (die in leven is). Dat hoeft ook niet, als je samenwerkt en gemeenschappelijke doelen en regels hebt dan is respect net zo min belangrijk als het bieden van veiligheid. Als door een tekort aan sociaal contact respect de dominante waarde wordt, dan kun je moeilijk gezamenlijk functioneren. Hier is namelijk veel meer voor nodig!Het valt mij op dat het woord 'respect' wel erg veel wordt gebruikt door en bij moslims, waarom is dit? Als je kijkt naar de behoefte piramide van Maslow dan heb je een mogelijk antwoord, dit is namelijk de behoefte aan sociaal contact. De hoofddoek is voor de westerse wereld het symbool van segregatie, enerzijds tussen mannen en vrouwen anderzijds tussen de 'goed' gelovigen en de rest van de maatschappij.

227 jch000    
9 maanden geleden door jch000
2
Meld

Reactie op bericht: Gescheiden gym op basisschool

Gisteren hadden we nog dit artikel in de dagbladen:"Discriminatie belemmert stagekansen allochtone mbo'er (ad.nl, 2018)"En nu lezen we dit weer, dan is nu de vraag: Welke werkgever wil dat mannen en vrouwen niet met elkaar leren/kunnen/willen/doen samenwerken?Als er geen werkgever (of andere maatschappelijke functie) kan worden gevonden, dan wil ik voorstellen om deze school per ommegaande te sluiten, zodat ook deze kinderen op het MBO meer kans maken.

299 jch000    
9 maanden geleden door jch000
1
Meld

Leren werken is niks anders dan het overbrengen van werkcultuur van de heersende klasse naar de lerende klasse. De werkcultuur op school is totaal verschillend met die in het bedrijfsleven.Alle inwoners in Nederland hebben één ding gemeen, dat iederéén vindt dat je zelf niet discrimineert. Omdat discriminatie een groot probleem is volgens het policor moeten we dus een dader aanwijzen buiten onze eigen zelf en liefst ook buiten je eigen kring. De grote dader is dit keer de begeleider van de stage-loper, misschien de volgende keer de school, daarna de medestudenten en vervolgens de media.Mensen die zich gediscrimineerd voelen (of zijn) moeten altijd eerst de vraag bij zichzelf neerleggen, waarom krijg ik deze aandacht?Welke cultuurwaarde van mij is conflicterend met de waarden voor mijn eventuele toekomstige werkgever?

21 jch000    
9 maanden geleden door jch000
1
Meld

@5 klopt.Ik geloof niet in mooie verhaaltjes, maar in keiharde feiten.De tegenstelling:-----aggressive in nature deliberately designed to remain below the threshold-----necessitated by their use of violence or systematic violations of basic human rightsHier staan de twee zinnen: In de eerste zin (aanbeveling door schrijver) staat dat de agressie per intentie door Islamisten beneden een waarde blijft.Bij de tweede zin (conclusie van schrijver) wordt deze waarde bepaald namelijk; systeemmatige overtredingen van basis mensenrechten.Maar goed, de schrijver had hier ook kunnen schrijven ' bij overtreding van mensenrechten' , maar koos voor pluraal nl. overtredingen, dit was nog niet genoeg, systeemmatige overtredingen van de mensenrechten, dit was nog niet genoeg.... ' Systeemmatige overtredingen van de basis mensenrechten.'Misschien dat iemand een voorbeeld kan geven hoe dit eruit ziet? Het lijkt mij dat nu werkelijk elk gedrag getolereerd moet worden.Voorbeeld: huiselijk geweld mag want is nl. niet systeemmatig en niet pluraal (moet frequenter)Voorbeeld eerwraak is cultuurgebonden, dus niet systeem gebonden en mag dusVoorbeeld: Sharia, mag want heeft basis mensenrechten (wat dat (ref. 'basis') dan ook is).Maar goed dit soort sprookjes worden tegenwoordig op de universiteiten aangenomen voor waar.

6 jch000    
9 maanden geleden door jch000
0
Meld

Zelden zo een grote wolk met onzin gelezen, het lijkt wel een sprookje, mijn petje af voor dit prachtige verhaal.Maar nu even objectief:In de inleiding worden geen onderzoeksvragen expliciet verwoord, dus de conclusie/aanbeveling is dus ook ontzettend wazig. Even snel door de tekst:1." Therefore, regional and Western policymakers should only exclude or sanction Islamist parties when it is necessitated by their use of violence or systematic violations of basic human rights. Western governments should not tolerate, repression or crackdowns against ." Islamist groups unless they are behaving in a violent or criminal mannerIk val hier over het woordje ' basic', wie bepaalt deze rechten, waar staan deze, wat is het verschil tussen mensenrechten en basis mensenrechten? Of kan het nog minder?2. "In fact, Ennahda has demonstrated that it is possible for an Islamist party to embrace and endorse greater, although perhaps not complete, equality for women. "' equality for women ' ? Gaat de schrijver nu vertellen dat alle vrouwen gelijk moeten worden behandeld? De schrijver bedoelt gelijkheid tussen mannen en vrouwen? Dit zegt eigenlijk al genoeg, gelijkheid voor mensen is vast een brug te ver.3. De slot alinea van de conclusie:" Therefore, due to these and other confounding factors, gray zones persist, and very likely always will, " Dit betekent "Gray zone conflict is best understood as activity that is coercive and aggressive in nature, but that is deliberately designed to remain below the threshold of conventional military conflict and open interstate war. "Dit is dus in tegenspraak met de aanbeveling bij (1), dat " Western governments should not tolerate, repression or crackdowns against Islamist groups"

4 jch000    
9 maanden geleden door jch000
0
Meld

"Zweedse politie adviseert vrouwen niet meer alleen ’s avonds de straat op te gaan ( video)"De kop zegt het eigenlijk allemaal al: Als je de kop snel leest dan stel je je zelf de volgende vraag: Is in heel Zweden het 's avond gevaarlijk op straat?Met deze vraag in het hoofd het artikel lezen en het antwoord luidt: nee!1. Er is namelijk geen Zweedse politie, lees: https://www.politiebond.nl/nationale-politie-zweden-een-stuurloos-schip. Politie wordt decentraal aangestuurd.2. De locale politie zegt dat het alleen lokaal geldt, dus voor één bepaald gebied.Nu weer terug naar de realiteit, natuurlijk is het erg maar om een beeld te krijgen van de grote, ook in Nederland zijn gebieden waar je als vrouw of waar je als man 's avonds niet moet komen.

170 jch000    
9 maanden geleden door jch000
1
Meld

@5"Er is inmiddels allerlei sociaal-wetenschappelijk onderzoek gaande naar dit mechanisme, en natuurlijk naar manieren om deze mensen toch te bereiken en in te laten zien dat ze ernaast zitten. Dit blijkt dus bijzonder moeilijk."Grofweg is het brein van de mens gebaseerd op drie rollen, laten we schrijven: Objectieve denkers, subjectieve denkers en de sociale denkers. Stel jezelf de vraag, wat vind ik belangrijk als er een probleem moet worden opgelost? Is dit de logica, mijn gevoel of de mening van de groep. Dit laat zien wat in je hersenen prioriteit heeft.Sociaal-wetenschappelijk onderzoek gaat uit van dat problemen sociaal moeten worden opgelost (¨sociale denkers ") en valt per definitie niet in de objectieve wetenschap. Dat de sociaal-wetenschap de rationaliteit van individuen weerspreekt en gelooft dat je mensen moet bereiken, heeft te maken met het perspectief van waaruit deze wetenschap de wereld beschrijft.

10 jch000    
9 maanden geleden door jch000
0
Meld

" bdullah Haselhoef, die eigenlijk Regillio Haselhoef heette, streek tussen 2006 en 2011 met zijn gastouderopvang totaal ruim 2,2 miljoen euro opvangtoeslag op."De tranen schieten mij toch wel in de ogen................................

12 jch000    
9 maanden geleden door jch000
0
Meld

De objectieve waarheid wordt door grote groepen niet als belangrijk beschouwd en ook de overheid heeft hier een rol in. Om het verhaal objectief te houden moeten vaccinaties zo nauwkeurig mogelijk worden beschreven op inhoud/werking en herkomst. Spookverhalen hebben een kennisvacuüm nodig, door de juiste informatie beschikbaar te stellen komt er minder ruimte voor dit soort fantasieën.Persoonlijk vind ik de dreiging van de politiek om kinderbijslag te korten bij vaccineren het toppunt van 'domheid', op deze wijze verleg je de focus van 'objectief' naar 'persoonlijk'. Het is dan ook niet vreemd dat mensen emotioneel reageren. Vooral als je al weet dat je met een doelgroep te maken hebt die moeite heeft met objectief denken en de wereld subjectief benaderd, dan zit hier de gevoelige snaar, met de valse noot.

2 jch000    
9 maanden geleden door jch000
16
Meld

Ze heeft groot gelijk, zorgen maken helpt niet, dus maak je niet bezorgd!

7 jch000    
9 maanden geleden door jch000
8
Meld


Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig