U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten
Olivia

Olivia

  • 0 x Bekeken
  • 93 Stemmen
  • 0 Berichten
  • 6944 Reacties


@6De link https://www.parool.nl/nieuws/corona-versus-de-griepgolf-van-2018-verschillen-en-overeenkomsten~b4e67eb0/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

7 Olivia    
11 minuten geleden door Olivia
0
Meld

@4 Uit de link .... Het verschil blijkt uit de cijfers van de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie: tijdens de epidemie in 2018 lagen er op het hoogtepunt 350 patiënten met ademhalingsproblemen op de Nederlandse ic’s. Nu zijn dat er al 873.Later oplopende tot 1400 die gemiddeld 3 weken het bed warm hielden , bij griep is dat gemiddeld 1 week . Snellere doorstroming waardoor je meer griep patiënten kunt helpen dan dat je coronapatienten kunt helpen .

6 Olivia    
15 minuten geleden door Olivia
1
Meld

@1 Bij je reactie denk ik hier aan ...https://www.youtube.com/watch?v=ahVsa0jAdy0

2 Olivia    
ongeveer 1 uur geleden door Olivia
1
Meld

@3Wat hebben we aan noodhospitalen als we het personeel niet hebben die de zorg voor rekening neemt ?

5 Olivia    
ongeveer 1 uur geleden door Olivia
0
Meld

@20 Dus hoe vaak en hoe lang wil je een lockdown doen? Hoe lang wil je "maatregelen" zoals die anderhalve meter afstand houden?ik persoonlijk wil helemaal geen lockdown , en ik wil ook geen afstand houden , en ook geen mondkapje om , enkel heb ik wel het besef dat dit noodzakelijk is het virus te verminderen .Dus probeer ik me uit noodzaak te houden aan een lockdown , afstand te houden , en ook een mondkapje te gebruiken waar nodig .Voor mij hoeft geen een bedrijf naar de knoppen , het is de taak van de overheid dit in goede banen te leiden dat bedrijven niet naar de knoppen gaan .Hoelang dit gaat duren weet geen mens , het is ons en de hele wereld overkomen en hopelijk dat volgend jaar er beter uit ziet .

25 Olivia    
14 uur geleden door Olivia
0
Meld

@20We moeten de winter zien te overbruggen met kleinere golfjes , zodat ook de reguliere zorg door blijft gaan .Virus weg dat is op dit moment niet mogelijk omdat het over covid-19 de hele wereld verspreidt zit zul je het virus altijd weer binnen halen . Het gaat er niet om hoe gevaarlijk het virus is , het gaat erom dat het virus de zorg dermate overbelast dat we niet alle patiënten die zorg nodig hebben die zorg kunnen bieden .

23 Olivia    
14 uur geleden door Olivia
0
Meld

Wat moet die grijze wolf , dat hij zich met zijn eigen land bemoeit .

33 Olivia    
14 uur geleden door Olivia
0
Meld

@6 En wat nou als er ná die lockdown iemand met het virus ons land binnenkomt?Dan begint alles weer van voor af aan. Wat dan?Na een lockdown zijn er evengoed nog covid=19 virussen in Nederland aanwezig , enkel dan hopelijk veel en veel minder besmettingen waardoor er weer versoepelingen kunnen komen . We moeten de winter overbruggen , beter kleinere golven dan een grote golf .De afgelopen 2 maanden zijn besmettingen in Nederland sneller opgelopen dan de landen om ons heen waar het virus meer onder de duim gehouden is .Nederland kleurt helemaal rood op de coronakaart daar waar de landen om ons heen plaatselijk getroffen zijn . Enkel Zuid-Limburg nog niet maar dat is zo te zien een kwestie van een paar weken voor ook Zuid-Limburg rood kleurt .Wij staan er slechter voor dan de landen om ons heen , en dat de overheid me niet met de vinger wijst dat dit komt omdat mensen zich onverantwoordelijk gedragen ( door de jeugd en ook ouderen ) want de jeugd gedraagt zich overal in alle landen alle hetzelfde en daar zijn besmettingen minder snel oplopende dan in Nederland .Dus zowel overheid als ook het volk hebben schuld aan sneller oplopende aantallen besmettingen waardoor de zorg al snel weer is overbelast .Het wordt deze winter dweilen met de kraan open of dweilen met de kraan half dicht .We hebben geen andere keus .

16 Olivia    
15 uur geleden door Olivia
2
Meld

In ieder geval minder ziekenhuisopnames en minder IC opnames , dan maar hopen dat die cijfers wel kloppen .

1 Olivia    
22 uur geleden door Olivia
1
Meld

Reactie op bericht: Storing op Nieuwskoerier

Cloudflare

22 Olivia    
22 uur geleden door Olivia
2
Meld

Reactie op bericht: Storing op Nieuwskoerier

@18Inderdaad staat er bij mij altijd een rood kruis bij cloudfare .

21 Olivia    
22 uur geleden door Olivia
2
Meld

@34Inderdaad , het voordeel dat Zweden heeft gehad omdat het virus Zweden later bereikte valt nu weg , eveneens het voordeel van het voorjaar valt nu weg ,Gezien dat er in Zweden minder besmettingen waren resulteert dit mogelijk in deze tweede golf in meer besmettelijkheid want weinig Zweden hebben antistoffen opgebouwd .

39 Olivia    
23 uur geleden door Olivia
0
Meld

@16Je vergeet dat wij hier in Nederland eerder met het virus werden geconfronteerd dan de Zweden waardoor besmettingen in Zweden nog onder de hand te houden waren met minder beleid .Zweden heeft daardoor geprofiteerd van de al opgedane kennis van andere landen alsook hoe het virus zich verhoudt ten tijde het al meer gevorderde voorjaar . Toch heeft Zweden door beleid tig keer meer besmettingen en doden dan de twee buurlanden Noorwegen en Finland , dus Zweedsbeleid heeft geresulteerd in meer zieken en doden dan beleid in de twee buurlanden .Dus Zweden vergelijken met onze situatie is appels met peren vergelijken .

35 Olivia    
23 uur geleden door Olivia
1
Meld

@16Waarom praten ze er over als het zo goed gaat ?

20 Olivia    
23 uur geleden door Olivia
0
Meld

@10Zoals ik al zei ... het voorjaar is niet te vergelijken met nu de winter voor de deur staat .Uitkomsten zullen vele malen hoger zijn .Je kunt het ene land niet vergelijken met het andere land , ieder land heeft zijn eigen leefgewoontes ,trouwens Zweden had ook coronabeleid aangepast op de situatie op dat moment [email protected] Hoe kun je als leek zijnde vertellen hoe het echt zit ? je kunt enkel afgaan op realistische feiten dan in een vluchtwereld zitten omdat je die realiteit niet aankunt .

12 Olivia    
23 uur geleden door Olivia
1
Meld

@6Zeker zijn we nog niet zover als in het voorjaar , enkel je vergeet dat het nu geen voorjaar is en dat het virus in de winter weer in kracht toe neemt te besmetten ( weet je wel ) Is nu nog maar een kwestie van weken tot een maand voordat de IC's weer uitpuilen met coronapatienten , en gezien dat we voor de winter staan kun je verwachten dat de piek veel hoger kan zijn dan de piek afgelopen voorjaar .Of we grijpen nu in , of we laten het op zijn beloop wat mogelijk een ramp oplevert voor zowel zorgpersoneel als ook de reguliere zorg , en patiënten als ook de economie .Waar zou jij voor kiezen ?

8 Olivia    
24 uur geleden door Olivia
0
Meld

@3 Heel goed opgemerkt , bravo hiervoor .+++

5 Olivia    
1 dag geleden door Olivia
1
Meld

Wat maakt het uit .De verwachtingen zijn tot nu toe nog altijd een stijgende lijn .

2 Olivia    
1 dag geleden door Olivia
2
Meld

@169Als iemand hele domme pech heeft dan heeft hij/zij zowel covid-19 als ook influenza en nog een norovirus en ook nog een mazelenvirus .(Sarc)Nou hebben de laatste twee genoemde virussen totaal andere symptomen dan covid-19 of de bekende andere coronavirussen en influenza virussen .Ieder geval als je op de IC belandt wordt of ben je al getest op covid -19 , en als is aangetoond dat je ...niet... besmet bent met het covid-19 virus volgt er verder onderzoek verricht waardoor je dan wel zo ziek bent en op de IC belandt .Influenza en andere coronavirussen begrenst zich meestal tot longontsteking of dubbele longontsteking , en uit zich niet in die typische SARS symptomen (tromboseproppen ) en orgaanschade die covid-19 kan aanrichten .

171 Olivia    
1 dag geleden door Olivia
0
Meld

@165Voordat in het lab de teststaafjes worden onderzocht wordt het virus op de teststaafjes geïnactiveerd , dus van vermeerderen is geen sprake .Lees de link voordat je weer onzin verkondigd .https://www.roche.nl/nl/covid-19/zo-werkt-een-covid-19-test.html

170 Olivia    
1 dag geleden door Olivia
0
Meld

@5Nee , is geen verplichting .Ik doe het niet want anders kan ik ook over 5 maanden de klok weer vooruit zetten .En zo blijf je aan de gang , vooruit , achteruit , vooruit , achteruit , vooruit , achteruit , zelfs gekke henkie is daar niet voor te vangen .

7 Olivia    
1 dag geleden door Olivia
0
Meld

@14Ik wil hopen dat jij met jouw instelling nooit in de ouderenzorg gaat werken , ik krijg kippenvel alleen al te denken dat dit zo zou zijn .

25 Olivia    
1 dag geleden door Olivia
2
Meld

@154Als je weet en begrijpt hoe een PCR test gedaan wordt dan weet je ook dat de hoeveelheid virusdeeltjes die gevonden worden tijdens de test maakt of iemand wel of niet besmettelijk is voor anderen.Leer eens begrijpelijk lezen .

164 Olivia    
2 dagen geleden door Olivia
2
Meld

Het is een amusement programma om mensen te vermaken , geschikt voor iedereen van dom tot intelligent .

13 Olivia    
2 dagen geleden door Olivia
1
Meld

@114Het gaat er niet om of je ziek bent , het gaat er bij de test om of je besmettelijk bent voor anderen .

115 Olivia    
3 dagen geleden door Olivia
1
Meld

@3Covid19 is natuurlijk ontstaan en geen wetenschap .Je hoeft spreekwoordelijk echter geen weerman te zijn om te weten hoe de wind staat.Virologen , wetenschappers of hoogleraren die uitspraken doet over covid-19 kunnen door gerapporteerde coronavirus ervaringen die in databanken zijn opgeslagen beter inschatten hoe een virus zich in de samenleving zal gaan gedragen .Je moet dan wel toegang hebben tot die databanken , anders lul je maar wat in het rond over dit covid-19 virus .

6 Olivia    
3 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@96Uit dezelfde link ... als bij @111De betrouwbaarheid van de test is afhankelijk van de hoeveelheid virusmateriaal die iemand bij zich heeft: als er een zeer kleine hoeveelheid viraal RNA is, kan de test dit missen. Als iemand geen symptomen heeft, heeft hij of zij zeer waarschijnlijk ook niet veel virus "aan boord" (20% van de gevallen kan worden gemist),De PCR test mist die weinige virusdeeltjes niet .

112 Olivia    
3 dagen geleden door Olivia
2
Meld

@96Uit de link .. Antigenentest .....Houd er rekening mee dat testen als u geen symptomen heeft, zal leiden tot een kans van 20% dat de test negatief is, terwijl u mogelijk wel besmettelijk bent.https://ihch.nl/nl/latest-updates-coronacovid-19-virus/possibilities-for-testing-for-covid-19/

111 Olivia    
3 dagen geleden door Olivia
2
Meld

@102Als iemand met klachten door de PCR test positief getest is , hoe kan die iemand dan na genezing negatief getest zijn ? dan moet het aantal virusdeeltjes toch wel sterk verminderd zijn .Het ligt dan ook aan de hoeveelheid virusdeeltjes die gevonden worden of iemand positief of negatief beoordeeld wordt . Na maanden zullen dat beduidend minder of slechts enkele deeltjes zijn dan tijdens de besmetting met klachten.Dus de hoeveelheid virusdeeltjes maakt of iemand positief of negatief test , en als het onzeker is wordt je binnen een week nog eens getest . als er dan een sterke toename van virusdeeltjes zijn is het virus actief en ben je besmet en besmettelijk .

110 Olivia    
3 dagen geleden door Olivia
1
Meld

@1Je kunt besmet zijn met zowel het griepvirus als ook het coronavirus tegelijk .Denk dat als je klachten hebt je eerst op covid 19 getest wordt , is de test positief dan ben je corona besmet , is de test niet positief dan heb je een van de jaarlijkse griepvarianten onder de leden [email protected] die griepvirussen zijn niet verdwenen , enkel door coronabeleid sterk verminderd aanwezig . Griepvirussen verschillen in besmettelijkheid , in tegenstelling tussen de gangbare virussen die in de winter toeslaan en covid-19 is covid-19 zeer besmettelijk . Dus door coronabeleid krijgen de gangbare wintervirussen minder kans te besmetten, maar dat betekent niet dat ze niet in staat zijn wel te besmetten , die kans die blijft [email protected] zult maar met de griep en ook nog een coronabesmetting opgezadeld worden , mag je immuunsysteem vechten tegen twee soorten virussen , lijkt me niet zo voordelig [email protected] griepprik is niet verplicht , moet iedereen maar voor zich zelf uitmaken of hij/zij die prik wilt . Je kunt erop gokken dat door coronabeleid de griep achterwege blijft , het is en blijft gokken .

12 Olivia    
4 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@611000 besmettingen op 83 miljoen Duitse inwoners of 9000 besmettingen op 17.4 miljoen Nederlandse inwoners , dan kun je inderdaad zeggen dat Duitsland het vele malen beter heeft geregeld dan Nederland .En dan test Duitsland ook nog eens veel meer dan Nederland waardoor er meer besmette mensen met covid-19 getraceerd worden , wat denk je hoeveel besmettingen er in Nederland getraceerd worden als we gaan sneltesten , ik wil het niet weten .

7 Olivia    
4 dagen geleden door Olivia
0
Meld

Het virus kent geen grenzen . Enkel als er een Europese coronabeleid zou zijn zou het effect kunnen hebben de winter te overbruggen, de zorg te ontlasten van coronapatienten in zieken en verpleeghuizen.

16 Olivia    
5 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@85Medische masker die zijn veel onbehaaglijker om te dragen , denk dat de meeste mensen niet bereid zouden zijn zo'n medische masker te dragen .Ik heb dan ook medelijden met IC personeel die ze dragen , en veel volk maar feesten en te beroert om afstand te houden van elkaar .Een flutkapje houdt 20% tegen 2flutkapjes over elkaar houdt meer tegen , en als we dan allemaal die kapjes dragen houden we nog meer tegen waardoor er minder mensen besmet raken en we weer eerder versoepeling van beleid krijgen .

86 Olivia    
7 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@14Interesseert mij toch niet of de koning uit code rood gebied komt,.Als de grieken toestemming hebben gegeven te landen en de koning met de rest van de familie getest zijn op corona , geen probleem .

29 Olivia    
7 dagen geleden door Olivia
4
Meld

@11IPeloponnesos is een schiereiland , valt niet onder de eilandjes.

13 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
3
Meld

@11 voor @10

12 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
3
Meld

Voor Peloponnesos is code geel .https://www.prijsvrij.nl/reisadvies/reisadvies-griekenland#:~:text=De%20rest%20van%20het%20land,is%20een%20coronatest%20niet%20nodig.

11 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
4
Meld

Daar in code geel gebied zat hij beter dan hier in Nederland .

7 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
14
Meld

@83Pardon ja , was voor @67 bedoeld .

84 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@70Heb je ook al een idee waar we met de zieken heengaan die wegens het griepje wat dit virus veroorzaakt in het ziekenhuis belanden ? , waar wil je ze laten ?

81 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
1
Meld

@69https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/05/20/mondneusmaskers-of--kapjes-verschillende-soorten

73 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@69Enkel de medische kapjes houden virussen tegen , dat is waar .De flutkapjes en de chirurgische masker doe dat veel minder . dat is ook waar .Enkel als we allemaal flutkapjes dragen verminder je de kans elkaar te besmetten .

72 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@60 Ja in Italië oplopende zoals overal in Europa , enkel gaan de Italianen gelijk een strenger beleid in voeren , overal buiten mondkapjes op .

66 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@61ik sprak over RISICO op orgaan schade , het is algemeen bekend dat er mensen zijn waarvan organen aangetast zijn .Dat is geen gelul maar feit .

64 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
0
Meld

Uit het bericht ... "Hoe kan dat? Voor de volledigheid: dinsdag stierf het hoogste aantal mensen in de week door corona (35). Maar daarna nam het aantal dagelijks af: woensdag 32, donderdag 29 en gisteren 17. "Weet deze meneer Sylvain Ephimenco niet dat coronadoden die tijdens het weekend overleden zijn vanaf de dinsdag doorgegeven en bijgeteld worden waardoor aantallen doden op de dinsdag en ook de woensdag hoger zijn ?Verder zijn veel jongeren besmet waardoor als ze al in ziekenhuis of op de IC belanden ze betere overlevingskansen hebben , echter op dit moment is het aantal besmettingen bij ouderen weer oplopende .We staan pas aan het begin van de tweede covid-19 golf , nog een lange winter te gaan .

17 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
2
Meld

Wat zou je uit mijn hoofd willen praten ? angst ?Nuchter en realistische zijn is geen angst maar inzicht hebben .

9 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
2
Meld

@58Dan moet je nog even wachten want daar wordt onderzoek naar verricht , ter zijner tijd zal het je wel ter ore komen .

59 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@6Wel . Als ik buiten naast iemand sta die aan het roken is krijg ik als de wind gunstig staat rook in mijn neus , tenminste vang ik de geur op , en als iemand voor e loopt die rook van het zelfde . Uit je reactie ... Wat bleek: Er kwamen géén explosies van besmettingen uit ál die bijeenkomsten voort.Ja logische , op dat moment waren er weinig besmette mensen , enkel in juni na de dam demonstratie waren de concentratie virusdeeltjes in het rioolwater in enkele weken tijd 3 dubbel verhoogd in Amsterdam . Rotterdam van hetzelfde .

7 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
2
Meld

Gruwelijk verhaal .

1 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@4 Kans of beter gezegd risico .

5 Olivia    
8 dagen geleden door Olivia
1
Meld


Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig