'Samsung gebruikers meest tevreden over hun Android smartphones'

'Samsung gebruikers meest tevreden over hun Android smartphones'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Happy me

Dit moeten Samsung gebruikers hebben gedacht bij het invullen van de vragenlijst over hun smartphone. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power eindigt Samsung bovenaan van de Android merken, met Apple net een puntje boven de Zuid-Koreaanse techgigant. Er werden naar vijf verschillende aspecten gevraagd, met elk een verschillende weging. Deze onderdelen waren snelheid, makkelijkheid in gebruik, batterijduur, uiterlijk en ten slotte de mogelijkheden van de smartphone.

In totaal hebben 7.994 mensen uit de US deze vragenlijst ingevuld. Een voorwaarde om mee te mogen doen was dat het toestel minder dan een jaar in bezit mocht zijn. De enquete werd tussen oktober en december 2016 afgenomen. Omdat toen het Note 7 debacle zich afspeelde van Samsung, is het des te opmerkelijker dat Samsung op een keurige tweede plek is geëindigd. Het was al eerder voorspeld dat klanten Samsung gewoon trouw zouden blijven, en dat blijkt nu dan ook wel weer.

Zoals uit de uitslagen kan worden gezien zijn de scores over het algemene vrij positief. De maximale score kan 1000 zijn. Alleen LG komt relatief gezien minder goed uit de bus. Dit zou te maken kunnen hebben met dat de LG G5 geen doorslaand succes was, of de bootloopproblemen van de G4 en V10. De meeste verbetering kwamen van Motorola en HTC, die hun score met 15 en 12 punten verhoogden.

Onlangs bleek uit een ander onderzoek al dat Samsung de meeste smartphones in 2016 had uitgebracht. Blijkbaar zijn deze klanten relatief tevreden over hun toestellen. Er blijkt namelijk ook dat van mensen die hun smartphone een score van meer dan 900 geven, dus echt heel blij zijn met hun toestel, 73% aangeeft dat ze de betreffende fabrikant aan andere mensen zullen aanraden. Van de mensen die een score tussen de 750 en 900 gaven, zou slechts 40% het merk aanraden. Hieruit blijkt dat de trouwheid aan een merk erg belangrijk is om een hoge score te halen, iets waar Samsung en Apple hard aan werken. Als jij je smartphone een score zou moeten geven, wat zou het dan zijn?

Via: Pocketnow

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk